Peiling: Steeds meer Arabieren erkennen de Joodse aanspraak op Israël

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

Een toenemend aantal, zelf de meerderheid van de Israëlische Arabieren, schijnt de aanspraak van de Joden op het land te erkennen, tenminste als je een actuele peiling van de Universiteit van Tel Aviv en Israël Democracy gelooft.

De derde vraag van de peiling luidde: “Bent u het ermee eens of wijst u het af dat de historische, religieuze en culturele verbinding van de Joden tot dit land even sterk is als die van de Palestijnen?”

Het was niet verrassend dat 92,8% van de Joodse geënquêteerden het hiermee eens was of zei dat de Joodse aanspraak op het land sterker dan die van de Palestijnen zou zijn.

Wat echter enkele waarnemers verraste, was het feit dat 41,3% van de Israëlische Arabieren het eens was met bovenstaande vraag, terwijl nog eens 15,9% het met de meeste Joden eens was, die ervan uitgaan dat de joodse aanspraak op het land sterker dan de Palestijnse zou zijn.

In totaal gaat het bericht er dus van uit dat 57,2% van de Israëlische Arabieren van mening is dat de Joodse aanspraak op Israël even sterk of sterker dan de Palestijnse zou zijn.

Dit resultaat wordt ondersteund door enkele Arabische pogingen, van islamitische zowel als christelijke zijde, om zich meer in de Israëlische samenleving te integreren en in vrede te leven met de Joodse meerderheid van het land.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Arabieren, Israël, Joden. Bookmark de permalink .

12 reacties op Peiling: Steeds meer Arabieren erkennen de Joodse aanspraak op Israël

 1. Cathja zegt:

  Enige tijd geleden las ik dat zelfs een oude imam heeft gezegd dat het land Israël aan de Joden behoort. Hij kon dit zelfs aantonen in oude geschriften.
  Wat ik hierboven lees verbaast me dan ook niet.
  De meeste Arabieren zullen hier echter niets van willen horen, omdat ze uit zijn op de vernietiging van Israël en het Joodse volk.

  Like

  • Anna. zegt:

   Ja Cathja….dat klopt en deze Iman baseerde zijn uitspraken op verzen uit de Koran……
   In de Koran staat dat dit land aan de Joden toebehoord……
   Maar het grote probleem zijn de leiders van de zgn. Palestijnen die op hitsen en op eeen zeer grove agressieve smerige onfatsoenlijke manier hun onderdanen aanmoedigen tot moorden en doodsteken met messen…….terwijl ze zelf letterlijk hun zakken vullen met het geld wat uit west Europa komt……
   De meeste mensen zijn gelukkig goed willend ook de israelische Arbieren want ze zien en ervaren aan den lijve dat ze het beter hebben onder Israëlisch bewind dan met hun ” eigen” corrupte leiders.

   Maar de HELE WERELDWIJDE ISLAM DOCTRINE maakt een speerpunt van deze ” zogenaamde onderdrukte Palestijnen” dit doen ze puur en alleen om Israël totaal te vernietigen……dat is hun uiteindelijke doel…….
   Ze maken er een religieuze oorlog van om te voorkomen/ en te bewijzen ( want dat heeft Mohammed gezegd) dat de religie van de Joden en van de Christenen niet meer mag bestaan…. Lang geleden vermoordde Mohammed hele volks stammen die zich niet bekeerden en nu herhaald zich dat in een ander ” jasje” . Volgens Mohammed is het Jodendom en het Christendom een achterhaalde religie en moeten wij nu allemaal de islam aan gaan hangen…… Let op; dit is hun doel WERELDHEERSCHAPPIJ en het begint er aardig op te lijken…….

   Like

 2. Taljaard zegt:

  Dries van Agt, Anja Meulenbelt, Gretta Duissenberg, Harry van Bommel, Alfred Blokhuizen, Peter Breedveld en Ralph van der Geest.

  Lezen jullie even mee?

  Like

 3. Bas zegt:

  in Israël heerst iets te veel zelf geloof in het idee dat de Arabische veenbrand vanzelf wel (uit)dooft.

  Like

 4. “Na mij, de jihad”: Gaddafi probeerde het Westen te waarschuwen, maar niemand luisterde
  oor de Franse Revolutie, die gepaard ging met burgeroorlog en terreur, zou de Franse koning Lodewijk XV gezegd hebben: “Na mij, de zondvloed.” Voordat hij werd afgezet probeerde de Libische leider Moammar Gaddafi het Westen te waarschuwen voor een nieuwe Terreur: “Na mij, de jihad.”

  Het Westen besloot de onrust in Libië in 2011 te gebruiken als rechtvaardiging voor militaire interventie en regimeverandering. Gaddafi probeerde het Westen te waarschuwen tegen een dergelijke oorlog en zei dat hij Libië probeerde te beschermen tegen Al Qaida.

  De waarschuwing bleek aan dovemansoren te zijn gericht, want de NAVO begon onder leiding van Amerika en Frankrijk met het bombarderen van Libië. De toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, die meer had gedaan dan wie dan ook om de oorlog in Libië te ontketenen, werd tijdens een tv-interview op de hoogte gebracht van Gaddafi’s dood. Als een moderne Caesar proestte ze uit: “We kwamen, we zagen, hij stierf.” Lees verder >>> http://www.ninefornews.nl/na-mij-de-jihad-gaddafi-probeerde-het-westen-te-waarschuwen-maar-niemand-luisterde/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Bijzonder goed nieuws!
   Hillary Clinton staat opnieuw bijzonder negatief in het nieuws door de vondst van een nieuw schandaal betrekking hebbend op het/haar bestaande “e-mail-verraad”…
   (Zo wordt het momenteel beoordeeld in USA…).
   Deskundigen achten het ongeloofwaardig dat ze haar politieke loopbaan nog veel verder kan doorzetten. Presidentschap is ongeloofwaardig geworden

   Like

   • Ja Paul, denk dat het voor de wereld in het algemeen helemaal niet goed is wanneer Clinton de eerste vrouwelijke President van Amerika wordt, niet in eerste plaats om haar sekse maar meer om haar verdorven socialistische, ideologische gedachtegoed wat zij aanhangt en uit gaat dragen. Nog meer van het zelfde Obama gedoe wordt dan de realiteit, nog meer branden worden er gesticht door de ‘politieman(vrouw)’ in het Midden-Oosten. Het gedoe om de kunstmatige eilanden welke Volksrepubliek China voor strategische doeleinden hebben aangelegd en wat uit kan draaien op een nieuw conflict waar nodig de EU óók weer in betrokken kan worden mijns inziens. De opbouw en provocatie van militaire troepen langs de grenzen van de Baltische staten en Rusland zullen dan óók voor problemen gaan zorgen, enfin het Amerikaans geo en buitenland politieke aspiraties doen Europa geen goed en de burgers gaan deze tol absoluut betalen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Helemaal juist Adriaan. Ik denk dat Trump de nieuwe president van USA wordt.
    Tijd voor een nieuwe wereldorde.

    Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Is dit vanuit betrouwbare bron? Of MSM stunt om de problemen te verdoezelen in MO ?

  Like

 6. Pogo zegt:

  Ik las ooit eens een artikel over Israëlische arabieren en hoe zij Israël zien en wat zij over hadden voor dat (hun) land.
  Het Joodse karakter van Israël maakte hen helemaal niks uit. Zij waren trots op hun land.
  Schitterende gegevens, al zal natuurlijk niet iedere arabier het zo zien.

  Zo zie je maar weer wat een goede omgeving kan doen met een mens.
  Zelfs met een arabier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s