PVV Gelderland: vrouwenrechten niet onderhandelbaar!

PVV anders

Massale aanrandingen en verkrachtingen in Duitsland tonen aan dat de onveiligheid voor vrouwen toeneemt naarmate het aantal vluchtelingen en asielzoekers uit islamistische landen toeneemt. Echter is de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, naarstig op zoek naar extra opvang voor 2500 vluchtelingen. Dit zijn hoofdzakelijk mannen afkomstig uit islamitische landen waar vrouwen ondergeschikt zijn aan de man en waar een verkrachtingscultuur heerst.

Tijdens zijn nieuwjaarsreceptie gaf Cornielje aan dat hij geen ruimte wil geven aan geweld, intimidatie en bedreigingen.

Marjolein Faber:”Dit moet ook gelden voor geweld, intimidatie en bedreigingen naar vrouwen. De veiligheid van vrouwen dient voorop te staan en daar past geen islamitische verkrachtingscultuur bij. Dus stoppen met het importeren van die ellende.”

De PVV heeft dan ook voor de Provinciale Staten vergadering op 27 januari een agendaverzoek ingediend, waarin gepleit wordt voor de veiligheid van vrouwen. Tevens vraagt de PVV om openheid van zaken betreffende vermeende wantoestanden in en om de opvangkampen.

(bijgesloten debatverzoek hieronder heeft de PVV Gelderland ingediend voor de komende PS vergadering)

DEBATVERZOEK

Onderwerp: Veiligheid vrouwen

Indiener: PVV (M.Faber)

Bij deze het verzoek aan u dit debatverzoek te agenderen in de vergadering van:

Provinciale Staten van 27-1-2016

1. Inhoud debatverzoek (beoogd resultaat/doel)

Bespreken van de problematiek m.b.t. de veiligheid van vrouwen in relatie tot de instroom van vluchtelingen in Gelderland.

2.  Aanleiding

De commissaris van de koning heeft aangegeven de gemeenten te ondersteunen om 2500 opvangplaatsen voor vluchtelingen te realiseren in Gelderland.

Deze vluchtelingen (hoofdzakelijk mannen) zijn afkomstig uit islamitische landen met totaal andere normen en waarden, wat zich vooral uit in de omgang met vrouwen. Het aantal uitingen van vrouw onvriendelijk gedrag wordt groter naar mate het aantal vluchtelingen afkomstig uit islamitische landen toeneemt.

3. Standpunt en overwegingen

Binnen de islamitische wereld zijn ongelovige vrouwen en ongesluierde vrouwen vogelvrij. Dit is recentelijk sterk tot uiting gekomen bij de massale aanrandingen en verkrachtingen in Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland en Finland.

Door het vestigen van deze vluchtelingen zal de onveiligheid voor vrouwen toenemen en vrouwen zullen beknot worden in hun vrijheid.

Het is de plicht van de overheid om vrouwen te beschermen en de praktijk toont aan dat deze vluchtelingen zich niet aanpassen.

Daarnaast zijn er signalen dat er ook binnen de opvangkampen sprake is van intimidatie, agressie en seksueel misbruik.

De PVV roept dan ook Provinciale Staten op, om zich uit te spreken:

 • dat vrouwenrechten niet onderhandelbaar zijn,
 • dat LHBT rechten niet onderhandelbaar zijn,
 • dat er openheid van zaken gegeven moet worden over de eventuele misstanden binnen de opvangkampen

Verwijzingen naar stellingen uit de islamitische documenten

1.Ongelijkheid tussen man en vrouw

In de Koran wordt in de vierde Soera An Anisa beschreven hoe de omgang met vrouwen

Enkele citaten: “mannen zijn voogden over de vrouwen omdat Allah de enen boven de anderen heeft doen uitmunten” (vers 34-35)

Hier wordt aangeven dat vrouwen ondergeschikt zijn.

“en van degenen, van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar alleen in haar bedden en tuchtigt haar”.

Hier wordt aangeven dat vrouwen het is toegestaan om vrouwen te mishandelen.

Binnen de Sharia worden de volgende punten: een huwelijk is een contract tussen de bruidegom en de vader van de bruid. Hier wordt aangeven dat uithuwelijken is toegestaan.

Getuigenis van een man is even veel waard als die van 2 vrouwen. Hier wordt aangeven dat een vrouw half zo veel waarde in de schaal legt als een man.

Een man mag meerdere vrouwen huwen. Een vrouw mag één man huwen.

Een vrouw erft niet hetzelfde als een man in haar positie.

Hier wordt aangeven dat een vrouw geen gelijke rechten heeft als de man.

Vrouwen en slaven hebben in de Sharia een eigen juridische persoonlijkheid.

Hier wordt aangeven dat een vrouw een andere juridische persoonlijkheid heeft dan een man.

2.Geen vrijheid voor seksuele beleving en seksuele geaardheid

Bij eerdere punten is al aangegeven dat voor vrouwen geen vrijheid is binnen de eigen seksuele beleving.

De Sharia geeft aan dat homoseksualiteit verboden is en de straf hierop is de doodstraf.

3.Ongelijkheid tussen gelovigen en ongelovigen

In de Sharia is het volgende vastgelegd:

Christenen en Joden, die wonen in de Dar al-Islam, onder islamitisch gezag, krijgen de status van dhimmi. Dit houdt in dat zij in ruil van betaling van een soort belasting, de Jizya,  en erkenning van het Islamitisch gezag, hun eigen religie mogen belijden. Deze dhimmie status geeft beperking van burgerrechten met zich mee. Zo kan een niet-moslim nooit getuigen tegen een moslim. Niet-moslims hebben geen toegang tot hoge bestuursfuncties.

Het statuut waaronder Joden en christenen onder de islam moeten leven, de zogenaamde voorwaarden van (kalief) Umar bepalen dat zij niet met respect behandeld dienen te worden. Zij mogen geen nieuwe kerken of synagogen meer bouwen, zelfs groot onderhoud is verboden.

Hier wordt aangeven dat er sprake is  van ongelijkheid in rechtspositie tussen moslims en niet- moslims en dat niet-moslims zich onderworpen moeten voelen.

Ook wordt er in de Koran aangegeven om niet-moslims op afstand te houden

Citaat uit hoofdstuk 4 , vers 90.

“Neemt derhalve geen vrienden uit hun midden tot dat zij voor de zaak van Allah werken. En als zij tot vijandschap vervallen, grijpt hen aan en doodt hen, waar gij hen ook vindt; en neemt vriend noch helper uit hun midden”

Hier wordt aangeven dat niet-moslims op afstand gehouden dienen te worden en indien niet-moslims de verspreiding van de islam tegen werken gedood moeten worden.

Screenshot_30
Door:
Marjolein Faber
Fractievoorzitter PVV-fractie Provinciale Staten van Gelderland

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Rapefugees", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Patriottisme, political correctness, PVV, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op PVV Gelderland: vrouwenrechten niet onderhandelbaar!

 1. jungleelephant zegt:

  Laat die pief maar eens gaan praten met de omwonenden van het azc in Nijmegen;Moet hij wel LUISTEREN!!!!En er ook wat mee doen,natuurlijk!

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Geweldige politiek van de PVV in Gelderland.
  Open en eerlijk.
  Kom je niet zoveel meer tegen bij de huidige politici.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met het verzoek van Mw. Faber. Helaas hebben de andere partijen, de politieke-elite van “links tot rechts”, lak aan de belangen van de vrouwen, en de eigen geboren Nederlandse bevolking. Met de dag raak ik er meer van overtuigd, dat de ISLAM een volledige tweedeling bewerkt in de Nederlandse samenleving, en ook deze zal plaatsvinden in de andere Europese landen. En ik ben ervan overtuigd, dat de socialisten/de linksen mee zullen vechten aan de zijde van de volgers van de islam. Neen, het wordt met de dag onleefbaarder in Nederland en Europa.

  Like

 4. joga zegt:

  Wanneer je op basis van bovenstaande gegevens als politiek nog het lef hebt om deze achterlijke cultuur binnen te halen en te beschermen ben je volstrekt kwaadaardig bezig. Alleen al hierom zou iedere Nederlandse vrouw PVV moeten stemmen i.p.v idiote (en valse) welkom-liedjes te zingen zoals in Apeldoorn. Wat deed dat zeer aan de oren,oh wacht… maar dat zijn die arabieren wel gewend in hun moskeeën.

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Het is beter om alle moskeeën te sluiten in ons land. Hier wordt gepreekt tegen mensen met een andere godsdienst, die in de ogen en volgens de Koran vijanden zijn van de moslims. Dit betekent sowieso gevaar voor elk anders denken, anders gelovig persoon. Er wordt zelfs in de Koran een aanzet gegeven tot het doden van anders denkenden en anders gelovigen. Verschrikkelijk. Dit hoort niet thuis in ons democratisch en vrij land. Dit zijn wilde wetten van barbaren die kwaad en verderf zaaien.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Heeft de man ook n dochter? Dan hoop ik echt voor hem dat er niets mee gebeurd, want hij beseft niet dat moslims maar een ideaal hebben, baarmoeder-overheersen-uitroeien. En nu heb ik het nog kort gehouden.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Chapeau PVV Gelderland

  Like

 8. Pogo zegt:

  Moet je eens kijken hoe die vuile ‘Joop’ hierop reageert.

  PVV: ‘onze vrouwen’ meppen mag best
  http://www.joop.nl/nieuws/pvv-onze-vrouwen-meppen-mag-best

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s