Terreurorganisatie IS heeft het oudste christelijke klooster van Irak met de grond gelijk gemaakt

Screenshot_11

De vernietiging blijkt woensdag uit satellietfoto’s die AP in handen heeft. Het verlaten klooster is letterlijk met de grond gelijk gemaakt. Het gaat om het klooster van Sint Elijah, dat in de zesde eeuw even buiten de huidige stad Mosul werd gebouwd. Het klooster fungeerde lange tijd als centrum voor de christelijke gemeenschap in dit gebied.

Sinds juni 2014 was er eigenlijk geen communicatie meer mogelijk met het gebied, dat in handen is van IS. Historici vreesden al lange tijd voor het lot van de het klooster.

Schuilplaats

Aan het begin van de twintigste eeuw werd het inmiddels vervallen klooster opgeknapt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende het gebouw, dat was gebouwd rond een natuurlijke waterbron, als schuilplaats voor vluchtelingen.

Na de Golfoorlog legden Amerikaanse troepen hekken om het complex heen, om het enigszins te beschermen. In 2008 organiseerden Irakese archeologen een laatste grote expeditie naar het klooster.

Bron:
www.nu.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Irak, ISIS, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

12 reacties op Terreurorganisatie IS heeft het oudste christelijke klooster van Irak met de grond gelijk gemaakt

 1. elisah zegt:

  Het is wat mij betreft een raadsel waarom ze die IS gedrochten nog niet uitgerot hebben.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Alles wat van historische waarde is maken die klootzakken kapot. Cultuur-historische objecten, kunstschatten, het is in hun ogen allemaal duivels en moet worden vernietigd.
  De wereld verarmt, nu al vele mooie nalatenschappen uit de oude tijd door die barbaren van IS zijn vernietigd. Tal van oude kerken en tempels zijn al met de grond gelijk gemaakt.
  Werden IS-strijders allemaal maar met de grond gelijk gemaakt. Dat zou geen verlies voor de wereld zijn, maar pure winst!

  Like

 3. Ekster zegt:

  Wat er nu gebeurt in het Midden-Oosten is zo verschrikkelijk. Alles wat stamt van voor de tijd van Mo de krankzinnige wordt vernietigd. De moslim-imbecielen van IS dienen stuk voor stuk te worden afgemaakt. Het zijn immers dolle honden en een vaccin tegen islam bestaat helaas niet… kans op genezing is praktisch gelijk aan nul.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Kapot maken, verkrachten en beliegen, dat is des Islams!

  Like

 5. Fred zegt:

  En dan te bedenken dat we dit soort barbaren met de tienduizenden ons land binnenlaten.
  Het ultieme kwaad dat als we het de kans geven ons ook zal vernietigen.
  De Satan lacht zich een bult

  Like

 6. Pingback: Terreurorganisatie IS heeft het oudste christelijke klooster van Irak met de grond gelijk gemaakt – Rechtsaf doorzee

 7. Guardiacivil zegt:

  Het kwade moet eens definitief uitgeroeid worden.

  Like

 8. Jan zegt:

  Dressed to kill! SAS heroes don BURKAS for raid on ISIS bunker to take down jihadi chief

  Fearless special forces troops donned the full-length Islamic dress to sneak undetected through the terrorists’ de facto capital Raqqa and take down the terrorist commander.

  http://www.express.co.uk/news/world/635517/Islamic-State-ISIS-SAS-burkas-raid-headquarters-Syria-Raqqa-jihadi-leader

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s