“Wij zijn door een ramp getroffen, want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”

Screenshot_8

(Door: Hans den Hollander)

Luigi Masseroni interviewt Professor Giovanni Sartori, een Florentijn van 91 (bijna 92) jaar, die als een der grootste experts van de internationale politieke wetenschap beschouwd wordt en die al jaren een aandachtig waarnemer is van de hedendaagse hoofdthema’s: islam en Europa.

Professor, hier wordt met onze toekomst gespeeld.

«Hierover worden veel domme dingen gezegd».

In Frankrijk beginnen linkse intellectuelen hierover als een rechtervleugel te praten. Ze zeggen dat het multiculturalisme mislukt is, dat de migratiestromen uit de moslimse landen onhoudbaar zijn, dat de islam zich niet met het democratische Europa kan assimileren …

«Dat zijn dingen die ik al tientallen jaren zeg».

Praat u nu zoals de rechtervleugel?

«Rechts of links maakt mij niets uit, wat mij interesseert is het gezond verstand. Ik spreek uit ervaring, want ik bestudeer deze dingen al jarenlang omdat ik de politieke, ethische en economische systemen tracht te begrijpen die de betrekkingen tussen de islam en Europa regelen, om oplossingen voor te stellen voor de ramp waarin wij terechtgekomen zijn».

Welke ramp?

«Onszelf wijs maken dat men een grote moslimse gemeenschap die trouw is aan een theocratisch monotheïsme dat geen politieke naast de religieuze macht aanvaardt, vreedzaam kan integreren met de westelijke democratische samenleving. Door dit misverstand is de oorlog waarin wij ons bevinden losgebarsten».

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Fenixx

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Eurabië, Europa, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Naïviteit. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Wij zijn door een ramp getroffen, want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  wat nou ramp….. die paar hitsige jongens ?
  .
  Jasterke
  .

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wat een zeer interessant en lezenswaardig artikel! Deze zeer oude Professor weet exact te vertellen wat er mis is met de islam.
  Het is prettig te lezen dat ook hij stelt dat moslims nooit in Europa zullen integreren.
  Wij hoeven ons dus niet schuldig te voelen dat ‘het project’ mislukt. Het ligt niet aan ons, maar aan hen.
  ‘Brussel’ zou dit artikel ook verplicht onder ogen moeten krijgen. Die idioten dáár weten niet van ophouden met het toelaten van illegale Arabieren.

  Een prima stuk trouwens om ook eens door ‘linksen’ gelezen te worden. Niet dat dit hun beeld van de moslims meteen verandert, maar een beetje info van iemand die weet waarover hij spreekt (i.t.t. al die malloten die dénken het te weten) kan totaal geen kwaad.
  Wie weet gaan er hier en daar toch nog eens een paar ogen open.

  Like

 3. louis portugal zegt:

  Het SCP zegt dat van de “binnenkomers” uit die landen tussen 1995 en 1999 ongeveer 30 % geintegreerd is heeft hij al een bewijs voor zijn stelling die de meeste realistische mensen helemaal met hem eens zullen zijn.

  Like

 4. Jean zegt:

  En dat die oorlog “tegen die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam” en zal komen daar moet niet aan getwijfeld worden, er zal helaas veel bloed vloeien maar de smeerlapperij zal verdreven worden tot en met de laatste kankercel.
  Europa MOET van die barbaarse smeerlapperij af, er mag geen eurocent aan verknoeid worden.

  Like

 5. Mirjam zegt:

  100% mee eens. Elk land moet terug naar zijn eigen soevereiniteit. Dit om zichzelf en zijn burgers te bewaren voor gekken die helemaal doorgeslagen zijn in de vluchtelingen/moslim waanzin. De grenzen moeten dicht en weer beschermd worden. Duidelijk doorgeven aan de Oosterse landen dat Europa geen vluchtelingen meer opneemt, maar dat dit alleen gebeurt in de grenszones van hun eigen landen. Dit zijn geen vluchtelingen, dit zijn mensen die op zoek zijn naar nieuwe landen om over te nemen en de oorspronkelijke burgers te verdrijven. Stelen, moorden, aanrandingen, verkrachtingen en overnemen van staat, land en welvaart. Dat is wat er gebeurt. Geen integratie, want ze willen het zelf voor het zeggen hebben in de landen en welig hun godsdienst (ideologie) en gewelddadige denkbeelden aan de mensen die hun willen helpen opdringen.

  Dit is niet vluchten voor, maar rennen naar, met de bedoeling volledige uitroeiing van de westerse beschaving en zich de oorlogsbuit toe-eigenen: het totale capituleren van de westerse landen en beschavingen aan de massa-immigratie van de moslims cq de islam.
  Ze komen, maar gaan nooit meer weg. Ze blijven, ook als hun landen veilig zijn. God help ons!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Tja, wat deze professor zegt, zeggen WIJ realisten op deze site al jaren. Maar het linksvolk, wil het niet waar hebben. Net als de hypocrieten van partijen als de VVD,D66,CDA,CU!

  Like

 7. Gott im Himmel, wat een verademing, dit interview! Deze professor, deze eminent gris, die, niettegenstaande zijn leeftijd het absolute tegendeel is van dement, blijkt de zaken dermate helder te zien, dat hij niet eens hóeft te aarzelen om man en paard te noemen: Hij wéét gewoon, dat het zó in elkaar steekt.
  Als de wereld meer van dat soort wetenschappers rijk was, (d.w.z. er zijn er nog wel meer, maar niet voldoende) zou alles er misschien wel heel anders uitzien!
  Geweldig bedankt, D.G., voor het onder de aandacht brengen van juist dít interview: Zulke artikelen zouden we vaker moeten kunnen lezen ter versterking van ons fundament!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Dank voor het compliment, Theresa, maar alle eer komt toe aan Hans den Hollander die het interview vertaalde. Ik heb het alleen geplaatst. Op mijn verzoek heeft dhr Bron de schrijversnaam aangepast, met dank daarvoor.

   Like

 8. Thoth zegt:

  (..)Domme intellectuelen en zelfverminkers zijn het. Ik weet ook dat de Inquisitie iets afschuwelijks was. Maar die fase van het fanatisme heeft het westen al eeuwenlang achterhaald. De islam niet. De islam heeft geen evolutiecapaciteit. Het is en zal altijd zijn wat het tien eeuwen geleden was. Het is een onbeweeglijke wereld die nooit in de industriële samenleving binnengedrongen is. Zelfs de rijkste landen, zoals Saoedi-Arabië niet. Zij hebben petroleum en heel erg veel geld, maar ze fabriceren niets en kopen van buiten af ieder eindproduct. Het symbool van hun beschaving is dan ook niet de industrie, maar de markt, de soek(..)

  Juist. En ze maken gebruik van de wapens die wij geschonken hebben.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Heel wat krankzinnigen met een Merkelvirus jagen een illusie achterna.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s