Proces: Rijke radicale islamiet verkreeg op arglistige wijze sociale uitkeringen

Screenshot_27

Ibrahim Abou-Nagie

(Vertaling: E.J. Bron)

Een rechtbank in Keulen eist van een radicale imam de hem toegestane sociale uitkeringen terug. De man was bekend geworden toen hij gratis exemplaren van de koran uitdeelde.

Ibrahim Abou-Nagie wordt ervan beschuldigd ten onrechte sociale uitkeringen ter waarde van meer dan € 50.000,- te hebben verkregen. Volgens het openbaar ministerie had de aangeklaagde de beschikking over voldoende inkomsten maar deze niet opgegeven bij het desbetreffende arbeidsbureau. De haatprediker en initiatiefnemer van de actie in Duitsland waarbij gratis korans werden uitgedeeld, zou o.a. toegang gehad hebben tot een rekening voor giften, die voor de schijn op de naam van een eveneens aangeklaagde man zou hebben gestaan. De aangeklaagde zelf ontkent de beschuldigingen.

De salafistische imam werden concreet twee daden ten laste gelegd, aldus de WDR. Enerzijds zou Ibrahim Abou-Nagie ervan worden beschuldigd meer dan twee jaar lang, van februari 2010 tot mei 2012, van het arbeidsbureau sociale uitkeringen van € 53.000,- voor zichzelf en zijn gezin te hebben ontvangen zonder hierop recht te hebben. Volgens informatie van de rechtbank zou de aangeklaagde – behalve voldoende inkomsten – “omvangrijke” reserves op een rekening gehad hebben, die op naam zou hebben gestaanvan een van zijn kennissen, Ahmad Masoud P. Deze wordt in het proces eveneens aangeklaagd. Een andere rekening met meer dan € 21.000,- zou Abou-Nagie tegenover het arbeidsbureau hebben verzwegen. Bovendien zou een auto, die de 51-jarige voor zichzelf gebruikt zou hebben, op naam van de mede-aangeklaagde hebben gestaan.

Bovendien zou Abou-Nagie het geld op de rekening van de kennis door inzamelingsacties voor religieuze projecten en de verkoop van salafistische literatuur hebben geïnd, maar slechts deels daarvoor gebruikt hebben. Hij zou daarvan meer dan € 65.000,- voor privédoeleinden hebben uitgegeven.

Het proces werd na korte tijd onderbroken. De verdediging diende een aanvraag van vooringenomenheid tegen de rechters in. Dat bericht de “Kölner Stadtanzeiger”. Meerdere aanvragen van de verdediging leidden al in april 2015 tot vertraging.

Het salafistische milieu zou volgens het rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst van de deelstaat Nordrhein-Westfalen uit het jaar 2013 “de volledige bandbreedte van de salafistische ideologie” doorgeven. “Deze reikt van geweldloze propaganda tot aan radicaliserende inhouden en rekruteringsoproepen voor de gewelddadige Jihad.” Ook de aangeklaagde haatprediker bevindt zich al jarenlang in het vizier van de binnenlandse veiligheidsdienst. Zijn netwerk “De Ware Religie” zou nog een zwaartepunt van het politieke salafisme in Duitsland vormen. Wanneer Abou-Nagie daadwerkelijk wordt veroordeeld, dreigt hem een straf van zes maanden tot vijf jaar gevangenisstraf.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Criminaliteit, Duitsland, Eurabië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Salafisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Proces: Rijke radicale islamiet verkreeg op arglistige wijze sociale uitkeringen

 1. Wachteres zegt:

  En geloof maar dat er nog heel veel meer van dat gespuis, dat in alle opzichten profiteert van de samenleving in de EU rondloopt.

  Like

 2. Lilith zegt:

  En kijk eens hoe ‘aardig en toegankelijk’ hij kijkt! Zijn hart bevat de dubbele agenda.. voor n islamiet is de waarheid niet relevant. Alleen de verbreiding van de Allah cult.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Deze vent, heeft niet anders gedaan als het GRUWELBOEK de Koran voorschrijft. Belieg de ongelovigen waar je kunt! Wij zijn voor de boosbaarden toch niet meer dan: honden, apen en varkens!

  Like

 4. Joshua zegt:

  Deze gast heeft het goed gespeeld had die overheid maar beter moeten controleren, zij laten toch elke crimineel binnen, dit is koekje van eigen deeg, wir schaffen das oetlullen.
  En nu janken dat zij het geld terug willen hebben, ik denk ja daaag dikke neus.

  Like

 5. Pingback: Proces: Rijke radicale islamiet verkreeg op arglistige wijze sociale uitkeringen – Rechtsaf doorzee

 6. carthago zegt:

  Alweer een barbaard ontmaskerd.Nog zovelen te gaan.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Ach ja, zo gaat dat daar en helaas ook hier…

  Like

 8. Sjaak zegt:

  Zou bij deze opmerkzame man in Berlin niet gebeurt zijn !
  De rooie honden hebben hem natuurlijk meteen schaakmat gezet !

  Like

 9. kapot rijden die schoften

  Like

 10. Republikein zegt:

  U heeft besteld, u krijgt het.
  Dat komt ervan als je alles voor zoetekoek accepteert, reeds decennia.
  Ze zijn allemaal op 1 januari jarig en ik ben gek.
  Maar dit is verleden tijd, toch nog iets positiefs.[ ze hebben geprikt hoor]

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Bari een soort spion? En die moslim met uitkering stoppen en droppen boven Sirië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s