Voor omsingelingsslag: Rusland en Syrië drijven rebellen in het nauw

Screenshot_30

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Syrische leger heeft, ondersteund door Russische luchtaanvallen, aan de grens met Turkije het bolwerk van de rebellen omsingeld en van aanvoer afgesneden. Bovendien werd een top-commandant van de terreurmilitie ISIS gedood.

Zondagavond heeft de 103e Brigade van de Republikeinse Garde van het Syrische leger de volledige controle over twee strategisch belangrijke bergtoppen in het Turkmenen-gebergte Jabal Al-Turkmen) verkregen. Het radicaalislamitische Al-Nusra Front en het Vrije Syrische Leger (FSA) werden helemaal teruggeslagen, bericht Almasdarnews. De beide bergtoppen zullen belangrijk zijn om Al-Rabi´yah te heroveren. Al-Rabi´yah geldt als commandocentrale en bolwerk van het FSA in het noordelijke deel van de provincie Latakia.

De herovering van de beide bergtoppen is nog om een andere reden belangrijk. Ze bevinden zich in de buurt van de Turkse grens. Het Syrische leger staat op het punt het grensgebied naar Turkije in de regio Latakia volledig af te sluiten en de aanvoer voor de rebellen te verhinderen. Het Syrische leger zal nu zowel vanuit het Turkmenen-gebergte als vanuit het Koerden-gebergte (Jabal Al-Akrad) oprukken in de richting van de Turkse grens. Het afweren van de aanval is praktisch onmogelijk, omdat het bolwerk van het FSA van aanvoer werd afgesneden.

Rusland heeft altijd verkondigd op te willen treden tegen alle terreurgroepen – ook tegen het door de VS ondersteunde Al-Nusra Front, dat deel uitmaakt van Al-Qaida. De voormalige ambassadeur van India had bevestigd dat Al-Nusra een van de belangrijkste krachten was die de oorlog in Syrië had aangewakkerd. Van een volksopstand tegen president Bashar al-Assad had de ambassadeur niets gemerkt, integendeel: hij bericht dat Assad in grote delen van het tot voor het uitbreken van de oorlog stabiele land brede ondersteuning geniet. De Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersch zei tegenover de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten” dat het Syrische leger volledig achter Assad zou staan. Hersch bericht ook dat het Pentagon de oorlogvoering van Rusland in Syrië als professioneel en succesvol beschouwt. De Amerikanen zijn er vooral van onder de indruk dat het de Russen zou zijn gelukt om de gevechtskracht van het Syrische leger te herstellen. Dat betekent dat er goede kans bestaat dat het leger ook de omsingelingsslag tegen de terroristen kan winnen.

Ondertussen woeden er eveneens zware gevechten in de provincie Deir ez-Zor tussen het Syrische leger en ISIS. De 104e Brigade van de Syrische luchtmacht heeft de commandant van ISIS in Deir ez-Zor, Abu Hamza Al-Ansari, gedood. ISIS zou in dezelfde provincie honderden burgers ontvoerd en een bloedbad op minstens 135 mensen uitgevoerd hebben. Deze melding kan echter niet geverifieerd worden. Ze komt van het Observatiepunt voor de Mensenrechten in Londen, waarvan de mensen achter de schermen niet bekend zijn. De Franse krant “Le Figaro” berichtte o.a. over de gebeurtenissen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Voor omsingelingsslag: Rusland en Syrië drijven rebellen in het nauw

 1. Pingback: Voor omsingelingsslag: Rusland en Syrië drijven rebellen in het nauw – Rechtsaf doorzee

 2. carthago zegt:

  Het schijnheilige Amerikaanse fricandellenleger met erdogan als isis aanvoerder begint werkelijk de strijd te verliezen, die Russen beginnen echt gehakt te maken van de isis monsters. Nog even naar raqqa en mosul oprukken, de boel drastisch ruimen zoals hier bepaalde veestapels, en de genocide gaat stoppen. Die kokosnoot in Washington zal het echter worst zijn welk inmens leed hij de laatste 7 jaar heeft ontketend met z’n Messias lach.

  Like

 3. Japio zegt:

  Amerika schijt in z’n broek voor Rusland. Als er iemand nog een nachtmerrie is voor die debiele islam dan is het wel Putin. Ik hoop zo dat de ogen van het Amerikaanse leger open gaan en desnoods een coup plegen en dat stuk vullis Obama een rot schop geven. Wat is de logica nou eigenlijk, de moslims plegen zogenaamd 911 en nu worden ze geholpen zich te verspreiden over de wereld. Het geeft aan dat 911 een insite job was en de olie in het MO moet in handen komen van de USA. Die tyfuslijders spelen vuile spelletjes over de ruggen van de gewone burgers.

  Like

 4. Johan zegt:

  Observatiepunt voor de Mensenrechten in Londen : Dit is een eenmansbedrijfje dat gerund wordt door een of andere Syrische malloot. Helaas trappen alle westerse media erin en nemen ze klakkeloos alle berichten over die door deze meneer geproduceerd worden.

  Like

 5. kruisridder zegt:

  De westelijke geallieerden kunnen geen deuk in een pakje boter trappen in Syrie. De Russen grijpen in, stellen de zaak op orde en bij ISIS lijden ze de ene na de andere grote nederlaag en sterven ze als strontvliegen, de een na de andere. Binnenkort is ISIS daar verleden tijd en stappen de Russen wellicht over naar Noord-Afrika. Wat hadden ze het daar in het Pentagon toch graag anders gezien…….

  Like

 6. Sjun Demartelaere zegt:

  Nu de Russen toch in de buurt zijn kunnen ze meteen Constantinopel bevrijden zodat er voor de verschillende geknechte en soms nagenoeg uitgeroeide volken in de regio weer leefruimte komt.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Uitstekend idee. De Gouden Hoorn weer van de Constantinopolissen dan ook gelijk een nieuwe vertegenwoordiger van God op aarde installeren in de Basiliek van Constantijn.
   Wat zal de paus zich groen en geel ergeren….
   De tijden van Leonardo Da Vinci keren terug!

   Like

 7. Assyrier. zegt:

  Respect voor Putin,zonder hem was de wereld verloren .

  Like

 8. Ekster zegt:

  Fantastisch nieuws als het waar is. Wat zal Erdogan de ziekte in hebben! Die vunzige islamitische dictator zal het niet uit kunnen staan dat zijn vrienden, de Turkmeense terroristen, in het nauw gedreven zijn. Go Putin, go, hak ze in de pan, laat geen enkele terrorist in leven. Het vullis moet voor altijd worden opgeruimd.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Ik heb het altijd verkondigd dat de heer Putin korte mette moet maken in het MO, nu nog Libië wat aan het uitgroeien is tot een nieuw bolwerk. Ook Erdogan goed aanpakken. Dus meer Russische slagschepen voor de kust van het MO. Verder lees ik tal van posisieve reacties hier over de rol van Putin in het MO. Ik hoop nu dat veel mensen elders dit hier bij ons ook gaan lezen en nadenken over de scheve smerige wereldverhoudingen die Amerika en de rol van het NWO/Bilderberg aan het voeren zijn.

  Like

 10. Jan zegt:

  Bevrijd Salma, Syrië

  Like

 11. Jan zegt:

  Erfolgreiche Luftoffensive: Russische Luftwaffe fliegt mehr als 6.000 Angriffe seit September

  Im Gegensatz zur von Washington geführten Allianz im Kampf gegen den „Islamischen Staat“ (IS) in Syrien und Irak kann Rußland handfeste Erfolge vorweisen. Die russische Luftwaffe hat seit dem 30. September insgesamt mehr als 6.000 Angriffe gegen Stellungen der Terroristen geflogen, teilte der russische Generalstabschef Valeri Gerassimow jetzt mit.

  Dabei konnten die russischen Kampfflugzeuge Hunderte Dschihadisten ausschalten und Tausende IS-Objekte zerstören: Feuerstellungen, Kommandobunker, Tankwagenkonvois mit Schmuggel-Öl.

  http://zuerst.de/2016/01/24/erfolgreiche-luftoffensive-russische-luftwaffe-fliegt-mehr-als-6-000-angriffe-seit-september/

  Like

 12. Jan zegt:

  Assad will ganz Syrien zurückerobern

  Der syrische Präsident gibt sich in einem Interview selbstbewusst. Und er will weiter den “Terrorismus” in Syrien bekämpfen.
  Der syrische Präsident Bashar al-Assad ist nach eigenen Worten zur Rückeroberung ganz Syriens entschlossen. Die Kämpfe gegen die Rebellen könnten jedoch “lange” dauern, sagte Assad der Nachrichtenagentur AFP in einem bereits am Donnerstag geführten Interview. Er erklärte sich zugleich aber zu Verhandlungen über eine Beendigung des Bürgerkriegs in seinem Land bereit.

  http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/4924830/Assad-will-ganz-Syrien-zuruckerobern?_vl_backlink=/home/index.do

  Like

 13. Jan zegt:

  Aleppo, voor de oorlog en nu:

  Like

 14. Edjan zegt:

  De tegenreactie komt eraan.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/25197578/___Saudi-Arabie_stuurt_militairen__.html
  Saudi-Arabie_stuurt_militairen naar Turkije om desgewenst Syrië binnen te vallen. Daar zullen ze in conflict komen met de Russen en de Syrische regeringstroepen, maar misschien krijgen ze (Saudi’s en turken) steun van de VS, EU en zelfs de NAVO die daar al AWACS heeft vliegen.

  Inmiddels draait de propaganda overuren:
  -Russen slecht want bombarderen uitsluitend vrouwen en kinderen
  -Turken goed want nemen “vluchtelingen” op.

  De feiten liggen anders maar zijn bij de lezers van Bron bekend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s