Wendt klaagt over politieke invloed op de politie

Screenshot_47

Rainer Wendt

(Vertaling: E.J. Bron)

De chef van de Duitse politievakbond, Rainer Wendt, heeft gewaarschuwd voor een toenemende politieke invloed op de politie. “Veel van mijn collega´s klagen steeds opnieuw dat zij deels openlijk en direct, vaak alleen maar via onschuldig klinkende verordeningen en beschikkingen, ertoe aangemaand worden altijd politiek correct, dus binnen de mainstream te blijven”, zei Wendt tegenover de “Junge Freiheit”.

Junge Freiheit

In de praktijk zou zich dan een houding ontwikkelen “die ertoe leidt dat voor de zekerheid belangrijke dingen gewoon niet meer worden geschreven”, benadrukte de voorzitter van de vakbond. Met het oog op Keulen zou zo´n informatiepolitiek zich als “verwoestend” hebben bewezen.

“Dilettante politiek”

De kritiek vanuit de politiek op de Keulse politie wees Wendt scherp af: “Veel mensen namen daar het woord, die je in een ernstige situatie niet eens de organisatie van een kinderfeestje zou toevertrouwen.” Om de binnenlandse veiligheid weer te vergroten, zou er nu “een sterke staat” nodig zijn, die in staat zou zijn om met autoriteit de juiste beslissingen te nemen.

“De politie moet personeel uitgebreid en technisch aanzienlijk beter uitgerust worden. We hebben moderne techniek nodig om in de openbare ruimte sneller en effectiever te kunnen ingrijpen”, eiste Wendt. Veel politieagenten zouden zich opofferen in hun beroep. “Dilettante politiek heeft daarvan op veel plaatsen een nachtmerrie gemaakt.”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wendt klaagt over politieke invloed op de politie

 1. Sjaak zegt:

  En deze liberale houding word zo lang bij behouden,
  totdat het zonder millitär niet meer op te lossen is !

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  We kunnen jaloers zijn op de Duitsers. Hier is de leiding van de politie in handen van de PvdA. De politiebonden: PvdA. De media: PvdA. Bij ons geen enkele twijfel dat de politie niet van ons is maar een partij dient.
  Om dit veranderen zou geen enkele ambtenaar of journalist lid mogen zijn van een politieke partij. Het risico dat één partij dominant wordt is niet denkbeeldig dus. En van een vakbond moet je al helemaal geen lid zijn, want die dienen uitsluitend de elite en zichzelf. Vroeger niet, nu wel.

  Like

 3. Thoth zegt:

  Ahum, in Nederland bestaat dit jaren. Burgemeester is nl. het hoofd van de politie. Dus… hetzelfde. Bv. laatst, van Aarsen uit Den Haag besluit dat’ie NIET een salafistische moskee sluit en tijdens het Nieuwjaar, dat moskee-troepen de ‘ORDE’ te bewaken…

  Like

 4. Pingback: Wendt klaagt over politieke invloed op de politie – Rechtsaf doorzee

 5. wim zegt:

  Dat is in Nederland niet anders. Getuige het optreden van de politie bij bijvoorbeeld een Pegida demonstratie. Lijkt sterk op de houding van de politie tijdens WO II (Zie: Ad van Liempt, Jodenjacht)

  Like

 6. Republikein zegt:

  Beste man is geschrokken van de buren.

  Like

 7. Stef zegt:

  De politie was eens je beste vriend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s