Zweden: “Vluchtelingen” mogen zonder rijbewijs rijden

Screenshot_63

(Vertaling: E.J. Bron)

Autorijden zonder rijbewijs? Geen probleem – terwijl de Zweden hiervoor tienduizenden Kronen boete moeten betalen, mogen migranten nu wel ongehinderd achter het stuur zitten. Een rechtbank heeft een Bosniër vrijgesproken, nadat hij weigerde een kopie van zijn rijbewijs uit zijn land van herkomst aan te vragen, bericht de krant “Fria Tider”.

nieuws spoetnik

Volgens plaatselijke media werd in september 2015 een jongeman uit Bosnië zonder rijbewijs betrapt in de Zweedse stad Karlskrona. Voor de rechtbank zou de Bosniër nu hebben verklaard dat hij zijn rijbewijs negen maanden geleden kwijtgeraakt zou zijn toen hij als “vluchteling” in Zweden aankwam.

De man zou hebben geweigerd een kopie van het document uit Bosnië aan te vragen – hij zou “problemen” hebben in het land en zou zich daarom hier niet mee bezig kunnen houden, bericht Sverige Radio. En wel net zolang totdat niet alles “rustig” is geworden in Bosnië. Bovendien zou het beter zijn, benadrukte hij, dat hij zijn verblijfplaats niet aan de Bosnische autoriteiten zou prijsgeven.

Intussen zou de rechtbank besloten hebben de migrant niet te vervolgen – omdat niet bewezen zou kunnen worden dat hij geen Bosnisch rijbewijs zou bezitten. “De aanklager kon hiervan niet het tegendeel bewijzen. Zodoende verklaart de rechtbank de bewering dat de beschuldigde geen rijbewijs zou bezitten als niet bewezen”, citeert “Fria Tider” uit het vonnis van de rechtbank.

Volgens rechercheur Helena Renberg is er al sprake van 30 van zulke gevallen in Karlskrona, waarbij de meeste automobilisten niet geregistreerde migranten zijn.

Volgens de Zweedse wetten moet iemand die asiel zoekt, zodra hij in het land geregistreerd werd, een nieuw rijbewijs aanvragen om auto te mogen rijden. Volgens informatie van de krant zou deze procedure onder omstandigheden echter tot twee en een half jaar kunnen duren, waarbij niet geregistreerde migranten, zoals in het geval van de Bosniër, in principe ook langer zonder rijbewijs ongehinderd zouden mogen autorijden.

“Wanneer iemand niet kan bewijzen dat hij een rijbewijs bezit, zou hij dan in principe niet moeten afzien van autorijden? Hoezo moet er überhaupt iets bewezen worden? In de wet staat heel duidelijk dat iemand ertoe verplicht is een rijbewijs te tonen”, zei de verkeersagent Stefan Palm uit Bleckinge tegenover Sverige Radio.

Op internet was er ook een storm van kritiek:

“Betekent dit dat iedere illegale migrant nu heel rustig kan beweren dat hij een rijbewijs uit een ander land bezit, maar deze, verdomme, kwijt is? Ongelooflijk!”, schreef de commenter Osiris op het Zweedse forum “Flashback”.

“Ik feliciteer alle Zweden die geen rijbewijs kunnen halen. Meld je gewoon ergens aan in het buitenland en kom dan weer terug – dan kun je in ieder geval een jaar zonder rijbewijs autorijden”, schreef een ander.

“Het is niet nieuw dat men een rijbewijs op kosten van de belastingbetaler kan krijgen. Maar dat men nu überhaupt geen rijbewijs nodig heeft, is een stap verder”, ergert zich een derde commenter – enkele Zweedse gemeenten zouden rijbewijzen voor migranten naar men zegt van belastinggeld betalen.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Criminaliteit, cultuurrelativisme, discriminatie, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

26 reacties op Zweden: “Vluchtelingen” mogen zonder rijbewijs rijden

 1. ron soeverein mens zegt:

  Knettergek

  Like

 2. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Dit land is echt voor de beschaving verloren.
  Knettergek.

  Like

 4. Dacht dat men het had over VLUCHTELINGEN ! Hoe komen die dan aan een auto?

  Like

 5. carthago zegt:

  In de bananenrepubliek Zweden wordt de toekomst zweten voor de Zweden in hun hutjes, een moord land.

  Like

 6. vanroon zegt:

  Je hoeft niet gek te zijn om rechter te worden,maar het helpt wel

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Je moet een super linksdraaiende DROL zijn (eigen volk verneuker), dan kun je meteen rechter worden, zowel daar als hier. Ook hier is dat een super incestieus circuit met ons kent ons. Ga er maar vanuit dat dit soort zaken binnenkort ook in ons geschifte NL theater gaat gebeuren!! Onverzekerd, geen rijbewijs en niet verantwoordelijk, autochtoon betaald met hogere verzekeringspremies en is de pineut met een oudere auto.
   Maak chaos in een land, geef de asielratimmigranten alle rechten en vrijheid en beknot/verneuk de autochtonen die al die onzin betalen, dan komt er van zelf burgeroorlog en kan de overheid “ingrijpen” en de burgers nog verder te grazen nemen. Dat is het scenario voor de komende jaren. Trouwens, dit is al gaande vanaf 1975. zolang worden we al door allerlei “regeringen” te grazen genomen met smerige booslim immigranten uit noord Afrika en het oosten/bosporus door de “elite” ratten in den haag. Alleen gaat het nu wat in een hogere versnelling!!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 7. Ron zegt:

  Typisch weer iets voor Zweden.
  Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt daar wel.
  Een rijvaardigheidstest is toch wel het minste dat een rechter kan verlangen van iemand die beweert een rijbewijs te hebben gehad?

  Like

 8. Edjan zegt:

  Een “vluchteling?” uit Bosnië???
  Ach ja, zo gek als een Zweed luidt het spreekwoord.

  Like

 9. Pingback: Zweden: “Vluchtelingen” mogen zonder rijbewijs rijden – Rechtsaf doorzee

 10. Elena zegt:

  De Zweedse roverheid is volkomen van het padje.
  Leuker kunnen we het niet maken.

  Like

 11. jungleelephant zegt:

  Niet alleen knettergek,maar bewijst ook nog eens dat hij niet zuiver op de graat is;anders zou hij niet gezocht worden in zijn vaderland!Slecht zijn en liegen en bedriegen schijnt te lonen tegenwoordig!

  Like

 12. WJM zegt:

  Ik zie nog niet zo snel andere bronnen dan dit Sputniknews.
  Als Russisch propagandakanaal avant la lettre zou ik daar nooit als enige aan durven refereren….al helemaal niet als Sputnik zelf ook 0,0 bron noemt.

  Pas hiermee verwijder je je van dat Goebbelliaanse theater:
  (en die doen het dus *wel* goed, met bron!)

  http://www.breitbart.com/london/2016/01/22/in-sweden-you-can-now-drive-without-a-licence-as-long-as-youre-an-immigrant/

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6345971

  Like

 13. BertG. zegt:

  Nou had ik al een tijdje het vermoeden dat iedereen hier rond rijd zonder rijbewijs als ik zo om me heen kijk.
  Iedereen is overal mee bezig behalve met het verkeer of iets wat op het besturen van een voertuig lijkt dan wel enige controle daarover hebben.

  Like

 14. madeleine zegt:

  En waarom kunnen die “nieuwelingen-met-onzichtbaar-rijbewijs” dan niet gewoon verplicht worden om eerst een nieuw rij-examen af te leggen? Of is dat te simpel?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s