De asielzoeker en de fee . . .

Screenshot_9

Een asielzoeker ontmoet een fee en vertelt haar dat hij te weinig geld heeft. De fee zegt tegen hem: “Je mag 3 wensen doen, maar denk goed na wat je wenst.” Dan antwoordt de asielzoeker: “Ten eerste wil ik veel geld, en wel regelmatig voor mij en mijn grote gezin!” De fee kijkt in het Nederlandse wetboek en antwoordt: “Geen probleem, dat krijg je!”

“Oké”, antwoordt de asielzoeker. “Mijn tweede wens is een eigen groot huis.” De fee kijkt opnieuw in het wetboek en zegt: “Geen probleem, dat krijg je!” Lachend noemt de asielzoeker nu zijn laatste wens. “Nu wil ik ook Nederlander zijn!”

Opeens klinkt er een knalletje en het huis en het geld zijn weg. De asielzoeker vraagt de fee wat dit te betekenen heeft. De fee antwoordt hem: “Door je derde wens ben je nu een Nederlander geworden – ga nu net als alle andere Nederlanders aan het werk als je iets wilt hebben!”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in humor. Bookmark de permalink .

21 reacties op De asielzoeker en de fee . . .

 1. Jade zegt:

  Sterk… 🙂

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Was het maar werkelijk zo.
  Nu kunnen we niet eens meer zien of de criminelen autochtone of allochtone nederlanders zijn.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  PVV woest over ’voortrekkerij’
  Voorrang asielzoeker bij regelen toeslagen

  Den Haag –
  Asielzoekers die een verblijfsvergunning ontvangen, krijgen daarna direct voorrang bij het aanvragen van toeslagen. De PVV is kwaad over deze „voortrekkerij” van vluchtelingen door de overheid.
  Sinds eind vorig jaar vraagt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de huur- en zorgtoeslagen aan voor asielzoekers die net een verblijfsvergunning hebben gekregen, staat in een brief die de organisatie aan gemeenten stuurde. De papierwinkel wordt hen dus uit handen genomen door de overheid.
  TELEGRAAF:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25067278/__Voorrang_asielzoeker_bij_regelen_toeslagen__.html

  Like

 4. Republikein zegt:

  Mooi sprookje.
  Geest uit de fles?
  Humor, mag ik wel.

  Like

 5. Pingback: De asielzoeker en de fee . . . – Rechtsaf doorzee

 6. Het ís een mop, maar een wrange: Het beschrijft een enorme misstand.
  Dús wordt het hoog tijd om in te grijpen, zodat dit realistische sprookje naar het land der fabelen verwezen kan worden.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Ik ken deze vertelling waarmee de laatste wens was met het
  antwoord : Je laatste wens was toch echte Nederlander te zijn ?
  Alzo wat zeur je nou ? Reaalsatire !

  Like

 8. Berlijn ontkent de Beschuldigingen dat Duitsland het spoor van 600.000 vluchtelingen is verloren

  Volgens de media berichten is Duitsland niet op de hoogte van de locatie van helft van de aangekomen migranten in 2015 zijn verkeerd vertelde Harald Neymanns woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken tegen Sputnik.

  Moskou (Sputnik), Alexander Mosesov – Op donderdag, melde de media dat de Duitse regering niet op de hoogte is van de verblijfplaats van meer dan de helft van de 1,1 miljoen asielzoekers in het land.

  “Er is een krant die beweert dat de situatie uit de hand is gelopen. Het is een moeilijke situatie voor iedereen, maar het verhaal, dat Duitsland niet weet waar 600.000 vluchtelingen zijn is verkeerd “, aldus de woordvoerder.

  Naar aanleiding van het media verslag van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het merendeel van de immigranten al naar andere EU-landen was gegaan en een ander deel van hen wat ontbreekt is te verklaren door vertraging in de aanvraagprocedures.

  Europa worstelt om een oplossing te vinden voor de massa vluchtelingen crisis, met honderdduizenden vluchtelingen die door conflict verscheurde landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika op de vlucht zijn. Duitsland is de belangrijkste bestemming voor hen die vluchten voor oorlog en armoede.

  Bron
  http://sputniknews.com/

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De harde waarheid, om heden ten dage Nederlander te zijn is geen pretje meer !!

  Like

 10. carthago zegt:

  En toen kwam een imam met z’n grote fluit en die blies het feetje de beschaafde wereld uit.

  Like

 11. Cathja zegt:

  Gelukkig is het een sprookje.

  Like

 12. Pieter zegt:

  Geinig. Nu de linkse media en Gutmenschen overtuigen.

  Like

 13. @DonBasco zegt:

  Leuk verzonnen maar asielzoekers willen nooit en te nimmer Nederlander zijn.

  Like

 14. Scheerzeep NU zegt:

  – Ik wil door u behandelt worden als een Nederlander, eist de asielzoeker.
  – Vraag het een mede-asielzoeker dat hij u als Nederlander behandelt, zeg ik gevat.

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  600.000 gelukzoekers zoek, ik wacht op die paar zeer grote knallen.

  Like

 16. Jules Vismale zegt:

  Als de desbetreffende fee nou eens afkomstig was geweest uit sprookjes van Walt Disney zoals Assepoester, Pinokkio, Peter Pan en Doornroosje dan was ze al diep te beklagen geweest! De feeën uit het eerste en laatste sprookje waren oude oma-achtige dametjes, de fee uit het tweede sprookje was een engelachtig meisje en degene uit het derde sprookje een piepklein seksie meisje van maar 15 centimeter lang! De (jonge)dames hadden al heel wat te stellen met rebelse jongens of arme meisjes die als een sloofje werden behandeld of anders noodgedwongen in een bos moesten leven omdat een boze fee haar had vervloekt!
  In deze tijd zou zelfs een uitgebuite vrouwelijke asielzoekster al wensen dat een fee haar misschien kon voorzien van een mooie jurk en, in plaats van een pompoen-achtige koets, van een zilveren Rolls Royce! Maar ik heb zo het idee dat zij vast geen kans kreeg om een rijke en wondermooie prins aan de haak te slaan! Veel autochtonen hebben namelijk al geen enkele zin meer om hier voor toverfee te spelen en als er een boze fee opdook die de ondankbaarheid van de veeleisende asielzoekers niet kon verdragen had ze wat mij betrof hen voor 100 jaar allemaal in slaap getoverd!

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Een soortgelijk verhaal over een fee en een asielzoeker vond ik recent geleden op de Dagelijkse Standaard. Ik zal dit hier plaatsen al houdt ik de naam (?) van de desbetreffende persoon die het schreef gewoon privé om zo geen plagiaat te plegen en het gaat ongeveer zo:

  Op een dag stond er bij het asielzoekerscentrum een arme gelukszoeker en er verscheen plots een fee. “Mijn beste man,” zegt ze, “ik ben hier door de PvdA naartoe gestuurd om voor jou drie wensen te vervullen aangezien jij nu net in ons land bent aangekomen met je vrouw en je acht kinderen.” De man kijkt vreemd op en vertelt de fee: “Wel, waar ik vandaan kom hebben we vaker een slecht gebit dus ik wil een goed gebit.” De fee keek naar het gehavende gebit van de migrant en poef! De man had plots een stralend gebit.
  “Ik heb er nog twee voor je in de aanbieding. Waar kan ik je verder mee verblijden?” De gelukszoeker kreeg nu plots wat meer lef: “Ik wil een grote villa midden in Utrecht met wel acht slaapkamers en dat de rest van mijn familie hier ook naartoe kan komen!” Poef! Zo stond hij plots in een mooie, dure Utrechtse villa omringd door zijn familie.
  “Ik heb er nog eentje voor je,” zegt de fee. “Goed, ik wil nu een Nederlander worden. Met Nederlandse kleren, een Nederlands gezicht en een Nederlandse naam.” Poef! Zo stond de man, nu Piet Jansen geheten, daar in zijn jasje van de Zeeman, geen cent op zak en geen huis te bekennen en hij had een gammel gebit omdat hij de ziektekostenverzekering niet meer kon opbrengen. “Waar is mijn gebit? Waar is mijn huis?” jammert de gelukszoeker.
  De fee grijnst gemeen: “Nu ben je een Nederlander. Nu moet je het maar lekker zelf uitzoeken. Nou dag he!”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s