Tegendemonstranten tonen een ondemocratische staat

Screenshot_25

(Door: Petra Raab – Vertaling: Theresa Geissler)

Een regering die bij een vreedzaam aangemelde demonstratie tegendemonstranten toelaat zet de democratie buitenspel. Daardoor worden mensen er namelijk van afgehouden vreedzaam te willen demonstreren. Het demonstratierecht is echter in een democratie nog het enige middel om als staatsburger openlijk te te laten zien wat iemand aan deze staat niet bevalt. Laat men dat niet meer toe of bemoeilijkt men deze demonstratie door middel van tegendemonstranten, dan zet men de democratie buitenspel. Daarom moeten tegendemonstranten onmiddellijk en onherroepelijk verboden worden.

Als de tegendemonstranten tegen de mening van andere mensen zijn, dan moeten ze daar op een andere plaats en een ander tijdstip tegen demonstreren, maar niet andere vreedzame burgers bij hun demonstratie door luid gefluit of expres tegelijkertijd gehouden tegendemonstraties ervan afhouden of aanzienlijk hinderen. De staat moet er zorg voor dragen dat het niemand van het volk wordt toegestaan om een ander door middel van geweld – en luid geschreeuw en schril gefluit behoren daar evengoed toe als gelijktijdige tegendemonstraties – te beperken in zijn demonstratierecht. Een vreedzame meningsuiting en -boodschap mag niet door middel van geweld van buitenaf ernstig worden beperkt. De sprekers van deze bijeenkomst mogen niet overschreeuwd en zelfs door middel van geweld openlijk verhinderd worden hun mening te verkondigen. Elke vorm van verstoring door derden moet daarom van tevoren worden voorkomen; elke vorm van dit ondemocratisch gedrag moet in de kiem gesmoord worden.

Als een democratie betekent dat de grootste schreeuwer gelijk heeft, dan zijn we weer verder van onze beschaving afgedwaald. Als het weer mogelijk is om anderen te overschreeuwen, zodat die zijn mening niet meer naar buiten kan brengen, dan zijn we wederom in het Barbarendom beland. Het is geen wonder dat de tegenstanders van Pegida zo ageren, want het past bij de culturele kringen die zij hier zo fervent verdedigen. Deze culturele kringen ageren precies eender. De meest gewelddadige heeft gelijk. Barbaren helpen aldus barbaren.

Wat is er van onze cultuur geworden wanneer men de mening van een ander weer kan overschreeuwen? Als men zo’n gedrag wederom tolereert? Elk kind wordt op school bijgebracht om de ander te laten uitpraten, de mening van een ander te accepteren. Dat is het hoogste gebod van iedere beschaving. Als wij in onze straten weer geweld toelaten teneinde meningen te onderdrukken, dan hebben we alles verloren wat ons ooit tot natie bestempeld heeft. Dan verworden wij tot de culturen, die de Pegida-tegenstanders hier in Duitsland met geweld proberen te installeren: Mensen, die een geweldpleger als profeet volgen. De regerering steunt ze daar nog bij. Ze laat het toe dat verheerlijkers van een geweldpleger zich hier mogen vestigen en dat zijn fans de mening van vreedzame burgers door middel van geweld mogen onderdrukken of tenminste massaal mogen verstoren.

Zolang de regering zulk ondemocratisch gedrag aan de dag legt, doordat zij toestaat dat vreedzame burgers door zulke gewelddadige mensen van alle kanten in het nauw gedreven en hevig beledigd, geprovoceerd en toegeschreeuwd mogen worden, alleen omdat ze gebruikmaken van hun recht op democratie en vrijheid van meningsuiting, zolang zijn wij er nog ver van verwijderd ons een “democratie” te mogen noemen. Pas wanneer het voor vreedzame burgers in Duitsland mogelijk is om zonder massaal geweld van buitenaf aan een demonstratie deel te nemen, dan kunnen wij in Duitsland weer van vrijheid van meningsuiting spreken.

Duitsland moet wat dat betreft nog veel leren. Tot nu toe wordt het nog in grote getale bevolkt door kleine, driftige, schreeuwende kinderen, die zich op de grond gooien en met de voeten stampen als anderen een andere mening hebben dan zijzelf. Dit onvolwassen gedrag wordt door onze politici nog gesteund, doordat zij tegendemonstraties op dezelfde tijd in dezelfde plaats toestaan. Het wordt tijd dat de Pegida-tegenstanders leren om andere meningen te tolereren, want dat is het kenmerk van een volwassen mens. Wat ze bij iedere Pegida-demonstratie laten zien, is een kleuterschool, het getuigt van geen enkele geestelijke rijpheid. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan de mensen van Pegida.

Als zij een andere mening vertegenwoordigen dan anderen moeten ze een demonstratie aanmelden en vreedzaam op straat demonstreren. Pegida laat zien hoe het moet. Zijn tegenstanders zouden Pegida daarom als voorbeeld moeten nemen en de Staat zou eindelijk volwassen en democratisch moeten handelen.

Bron:
http://petraraab.blogspot.nl
Door: Petra Raab

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "PEGIDA", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

39 reacties op Tegendemonstranten tonen een ondemocratische staat

 1. Berthe zegt:

  GEWELDIG VERWOORD!!!
  En ook geweldig weer dat je het zo mooi en vloeiend hebt vertaald, Theresa!!! Ja, ik weet dat veel mensen (en dat geldt voor Nederland) nu niet naar Pegida DURVEN omdat ze geen zin in knokpartijen hebben -uitgelokt door tegenstanders.
  DIT THEMA MOET SNEL OP DE POLITIEKE AGENDA!!!

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Het is een tactiek. Democratisch protest beantwoorden met, op dezelfde tijd, een toestaan van tegenprotest. Zo wordt teveel info tegelijkertijd op de toeschouwers los gelaten, verdeelde info, en mensen nemen dan alleen selectief deze info op, zodat de kernboodschap niet wordt overgebracht van het democratisch protest. Dit wordt dus afgezwakt op deze manier.
  Het toestaan van de overheid hiervoor gebeurt bewust, want dit is een middel dat verder escalatie van het doel van het democratisch protest de kop indrukt.

  Like

 3. Frans de Wit zegt:

  Heel goed neergezet zeg, mijn complimenten hoor.

  Like

 4. Japio zegt:

  Democratie, dat is een verzonnen term om de burger de illusie te geven een stem te hebben in het besturen van een land. Maar in principe houd de zeggenschap op direct na de verkiezingen. We geven de gekozen politici onze mandaat, waar ze vervolgens compleet schijt aan hebben en hun eigen gang gaan. Het zijn oplichters die alleen maar uit zijn op eigen roem en gewin.

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Dit is op fldewit herblogden reageerde:
  Dit is zo goed neergeschreven, het is het waard op u in te laten werken Regeringen der Europesche landen.

  Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  Daarom is Burgemeester van der Laan ook een smerige NSB’er. Hij laat de bewezen gewelddadige tegenstanders van Pegida rustig hun gang gaan onder het mom van democratie.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Dit onvolwassen gedrag wordt door onze politici nog gesteund,
  doordat zij tegendemonstraties op dezelfde tijd in dezelfde plaats toestaan. !
  ————————————————————————————————–
  Dit onvolwassen gedrag is door het hele linkse lager met alle middelen
  op schriftelijke aanwijzing bij behoorden, een verplicht verschijnen op deze
  tegendemonstraties opgelegt worden ! Alles op aanwijzing van de hele
  smerige rood/groene Politiker die zich volksvertegewoordiger noemen !
  Evenzo hebben sogenaamde gewerkschaften hun jeugdige pubers met
  indoktrineerde Flyerschrot en betaalde verfilzde werkschuwe antifa
  (demon)strontknikkers hun bijdrag aan deze antidemokratische glanz
  prestatie hun bijdrag gelevert !
  Evenzo de medien kranten-tv etc. zichzelf een berendienst
  bewezen hebben door met leugenpropaganda pegida en A.f.D te
  torpederen !
  Dank Facebook en Internet heeft het tij zich gekeert en nu begint
  het grote kranten en mediensterven !
  Evenzo komt nu een sunami op het hele linkse lager toe in vorm
  van verkiezingen die hun naar de hel sturen !
  GARANDEERD !

  Like

 8. kruisridder zegt:

  Maar dat is precies wat de linkse elite wil. Hier een islamitisch bewind inplanteren.

  Like

  • Helena zegt:

   Ja kruisridder, maar de (s)linksen komen dan zelf ook van de koude kermis thuis, zo stom zijn ze! Pegida laat zien hoe het moet, dat zijn de verzetshelden van nu! Ze worden gedemoniseerd en voor rotte vis uitgemaakt en dan nog zo waardig demonstreren, Respect!

   Like

 9. Ik vind persoonlijk dat Nederland op Argentinië gaat lijken, ook een dictatuur, een smerig bewind, wanneer gaan de doodsvluchten? Of zal ik weer op het politiebureau moeten verschijnen omdat één of andere hoge Piet zich beledigd door mij voelt?

  Like

 10. jungleelephant zegt:

  Dat kunnen die stoephoeren die zo tekeer gingen tegen Wilders in hun zak steken!

  Like

 11. Helena zegt:

  Wat een geweldig zeer herkenbaar artikel van Petra Raab uiteraard op grandioze wijze vertaald door Theresa! Mijn complimenten!!

  Like

  • Dank je, Helena! Het onderwerp sprak uiteraard ook mij aan; vandaar.
   (Duitse tekst vertalen is dan ook fijn werk, maarre….om eerlijk te zijn: Héél af en toe wil onze webmaster hier en daar nog wel eens een woordje corrigeren, hoor.)

   Like

   • Edjan zegt:

    Nou, zowel jij als de webmaster vertalen uitstekend Duits. En van jou, Theresa heb ik gezien dat je het ook uitstekend kunt schrijven.

    Like

 12. BigLJohn zegt:

  Democratie en vrijheid zijn inderdaad niet vanzelfsprekend, want daar moet letterlijk voor gevochten worden. Maar dat zullen die linksen wel niet bedoeld hebben, want zij willen een of andere vorm van linkse dictatuur ! Ik kan het niet plaatsen waar ik ergens het volgende op het TV journaal gezien heb. Een groepje tegendemonstranten van Pegida ??? bestaande uit vrouwen, droegen spandoeken mee met de tekst; Refugees welkom ! Met Keulen nog vers in gedachten kan ik van deze vrouwen zeggen; Vrouwen, lang haar en kort verstand ! Overigens maakten deze vrouwen het zo bont, dat ze door de politie meegenomen werden. Heel bont maakten ze het dus, want de politie is trouw aan de Islam en tegen ons allen ! Mijn oom zaliger zei eens voor de grap; Vrouwen, je hebt ze in drie soorten. Ten eerste de kwaaien. Ten tweede de verrekte kwaaien, en ten derde de non-de-jus kwaaien. En toen zei hij er heel onnozel achteraan; Ben ik even blij dat ik maar een gewone kwaaie vrouw getroffen heb !

  Like

 13. Leo zegt:

  Ongeneselijke foutlinx mensen kennen geen democratie, alleen maar geweld, om hun eigen “gelijk ?? ” af te dwingen.
  Alleen maar wij , ikke, ikke en ikke. ( maar altijd over de rug van anderen ) samen delen noemen ze dat.

  Logisch, als je nix hebt wil je altijd wel delen, dat is socialisme !!??( of te wel , paraciteren.)

  Het boek, Alleen op de wereld, (Pravda ) hebben ze allemaal gelezen, maar het boek, Samen delen, daar kennen ze het bestaan niet van .

  Bij ELKE dictatuur, Bloed aan de muur !!

  Like

 14. Avidia zegt:

  Ik denk dat onze democratie op sterven na dood is. We hebben z.g, een rechtse regering, maar Rutte is net zo links als die vreselijke man Samson. Het is te erg voor woorden dat die slapjanus Rutte president is, waar is onze VVD gebleven??? Mijn vader keert zich om in zijn graf. Ik kom uit een VVD zakenfamilie, ik ben zelf ook zakenvrouw, heb zijn bedrijf over genomen, daarnaast heb ik nog een museum, maar denk maar niet dat ik op zo een slapjanus zal stemmen, geef mij maar de stoere Geert Wilders, ik steun hem waar hij maar behoefte aan heeft. Wilders voor president!!!!

  Like

 15. Robby E. zegt:

  Daar had dat hoog-verraderlijk stuk uitschot Cohen als burgemeester van Amsterdam al patent op! Bij iedere vreedzame demonstratie doken die fascisten van de AFA op, in t zwart, gemaskerd en altijd provocerend en gewelddadig ! En mét vergunning om te demonstreren.
  Ik had en heb ’t idee dat dit soort fascistische bewegingen ingeseind worden als er een demonstratie gehouden gaat worden door Polinco’s om de boel te provoceren zodat de ME ff lekker weerloze burgers een hersenbeschadiging kunnen slaan zoals laatst in Geldermalsen is gebeurt en vervolgens wordt door de incestueuze MSM de schuld bij de ‘extreem-rechtse’ demonstranten gelegd!

  Like

 16. Jan zegt:

  Sociaal democratie, een eufemisme voor fascisme:

  Democratische socialisten, 1941, New York:

  Like

 17. leefbarbaar zegt:

  Oneens.
  De overheid moet zich totaal niet bemoeien met demonstraties.
  Het is zeker waar dat de WA-Abteilung van de linxe kerk demonstraties van Pegida saboteert, maar de bemoeienis van de overheid leidt altijd tot ongelijkheid.
  De overheid dient er voor te zorgen dat iedereen mag en kan demonstreren en dat iedereen, die zich misdraagt wordt gepakt en de schade betaalt. Links of rechts, gelijk of ongelijk.
  Het moet dus ook mogelijk zijn dat boze Nederlanders hun stem verheffen bij samenkomsten van de GroensLinks, ontvangst van erkende haatjurken, feestje van de EU, voorlichtingsavond bouw AZC, enz. enz. Zonder tussenkomst van onze corrupte en falende overheid.
  Dat we nu in 010 een moslim hebben, die demonstraties tegen de islam reguleert, is al volkomen absurd.
  En dat die achterlijk wijven van GsL gisteren stonden te krijsen bij de actie van meneer Wilders, dat is hun goed recht. En in tegenstelling tot wat ze dachten te bereiken, vonden ze geen enkel begrip of sympathie onder het publiek. Want om na Keulen nog steeds voor ‘vluchtelingen’ te zijn, zegt veel over het empathisch vermogen van de ‘dames’ van GsL. Groot compliment aan de Spijkenissers, die deze dames ongemoeid lieten, ook al waren ze het er niet mee eens. Heel anders dan hoe ‘vluchtelingen’ met vrouwen omgaan in een menigte.

  Like

 18. exmarineman zegt:

  Heel mooi en correct verwoord…. Maar het is nou eenmaal de tactiek van links om de AFA’s en dus beroepsdemonstranten er op af te sturen. Kijk ook maar naar de intimidatie van/door de politie, als PEGIDA of anderen demonstreren tegen het beleid en de islamisering dan zijn er hele cordons politie beschikbaar. Bij de tegendemonstranten zie je er dan niet meer zoveel staan, De politie die intimideert al bij aankomst de deelnemers. En was het niet in Keulen dat een vredige Pegida-demonstratie werd verstoord door de PERS!? Was het niet een journalist die rotjes over de politie richting Pegida gooide en vervolgens op de politie insprak dat Pegida met rotjes gooide? En dat toen de politie ingreep met waterkanone, terwijl die journalist inmiddels was “verdwenen”!? Want dan had het ook wel meer nieuwswaarde en kon men Pegida in de MSM mooi “zwart” maken en als agressief bestempelen. Net zo goed als dat er “stillen” worden ingezet door de burgemeester. Maar een haatimam mag vrijelijk het woord veren en oproepen tot moord en doodslag, tot verkrachting/aanranding enz enz. Dat er zelfs een imam vrijelijk mag zeggen dat het de eigen schuld van de vrouwen was want ze waren halfnaakt en hadden parfum gebruikt……In Nederland word je opgepakt als je “minder, minder, minder” roept maar die moslims kunnen en mogen alles brullen, bang als men is voor die moslims………Is er al politie aan de deur geweest bij al die haatimams? Een imam zei op TV dat hij en zijn moslims het recht hadden nee zelfs de plicht om iemand te doden als deze de islam beledigde of er kritiek op had……is hij al opgepakt?????? Maar het is toch inmiddels algemeen bekend en ook beleid dat “vrijheid van meningsuiting” alleen geldt voor diegenen die in hun ogen (dus de linkschmensen) de juiste uitspraken doet.

  Like

 19. Koos zegt:

  We moeten bij het demonstreren niet afhankelijk zijn van de foute staat. Het enige dat echt helpt is ervoor te zorgen dat we een groot numeriek overwicht verwerven. Maar dan moet wel elke sympathisant komen opdagen op de komende demo’s, ook al is het slecht weer. Haal zoveel mogelijk (echte) vrienden en kennissen over om mee te lopen.

  Like

 20. Kraftavilqa zegt:

  Democratische vrijheden gelden uitsluitend voor policorren, tegen alles dat niet de policorre standpunten huldigt wordt traditioneel de SA ingezet dat is socialisme de partij met de meeste straatvechters heeft gelijk (wist U dat in Duistsland de beroepsdemonstranten €50 per uur betaald krijgen door de SSPD voor hun inzet voor de SA er is sinds de hoogtijdagen van het fascisme weinig veranderd) . Vroeger droegen ze bruine shirts en swastika-armbanden, thans zwarte hoodies en Arafat-sjaaltjes maar verder “die Fahne hoch!” as usual. Het is een smerig spel men laat de SA ongeregeldheden uitlokken die dan nadien door de media (Stürmer e.d.) worden gepresenteerd als extreem-rechts geweld. Zo blijken de fascisten van het heden wat vroeger nog de toekomst was zich inderdaad anti-fascisten te noemen.

  Like

 21. ildiko zegt:

  helemaal mee eens ! een tegendemonstratie in feite is een misdaad tegen VRIJHEID!

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt voor de vertaling, van dit uitstekend artikel, Theresa. Ook ik vind, dat het demonstratierecht in stand dient te worden gehouden, en daar past ook in mijn visie, geen tegendemonstratie bij. Dan gaan we terecht komen in een neerwaartse spiraal. En we weten uit de geschiedenis, ik noem hierbij de Republiek van Weimar, wat er zal gebeuren als “de linkse bende”, de straat opgaat, en rellen en handgemeen uitlokken, door anderen- door mensen die NIET LINKS zijn- maar door LINKS tot het uiterste worden, of zijn getreiterd. Uiteindelijk ging de Republiek van Weimar verloren, en kwam Adolf Hitler aan de macht. Links verdenk ik ervan bewust “tegen-demonstraties”, te plannen, om ROTZOOI te trappen!

  Like

 23. Pingback: Tegendemonstranten tonen een ondemocratische staat – Rechtsaf doorzee

 24. Doornroosje zegt:

  Een goed artikel van Petra Raab want zo is het. Veel mensen lezen een krant en denken niet verder. Veel journalisten staan onder invloed van de heersende politiek.
  De vrouwen die gisteren tegen Wilders tekeer gingen waren volgen mij van buitenlands komaf op een paar uitzonderingen na.

  Like

 25. M.A.L. Sion zegt:

  Dit artikel lokt uit om de mening te geven over de DEMOCRATIE als systeem. We kunnen vaststellen dat DEMOCRATIE de minst slechte van de mogelijkheden voor het VOLK is om mee te bepalen welk beleid er gevoerd moet worden.
  Via de politieke partijen – een andere weg is er thans niet – moeten we aandringen op een verbeterd systeeem, waarbij we naar Zwitserland kunnen kijken. Dat is ook niet 100% maar veel beter dan de NEP-DEMOCRATIE waarmee we nu een NEP-PARLEMENT kiezen dat de wil van het VOLK niet kent en, mochten ze het wel kennnen, ijskoud naast zich neerlegt.
  Als een dergelijke systeem-wijziging niet ‘democratisch’tot stand gebracht kan worden dan is het aan het VOLK om andere middelen in te zetten om het doel te bereiken.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 26. Jan zegt:

  Merkel is toch wel een beetje meer dan slicht:

  (Kiel, 19 januari 2016)

  Like

 27. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Deze eerste zin is voor mij al genoeg….
  daarmee is ons probleem exact benoemd
  dit gebeurt vandaag de dag én onverbloemd
  maar voor verbaal protest is het helaas te laat..
  en voor ONZE Volks-opstand dus kennelijk nog te vroeg !
  .
  Jasterke
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s