Václav Klaus: “Het gaat om het overleven van de natiestaten”

Screenshot_11

De voormalige Tsjechische president Václav Klaus tijdens zijn toespraak in Stuttgart.

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Tsjechische president sprak afgelopen donderdag duidelijke taal in Stuttgart: De massa-immigratie zou niet “het voorwendsel mogen worden voor de verdere afgedwongen onderdrukking van onze status van staat en soevereiniteit.” Een “Europese oplossing” van de migratiecrisis zou een “hersenschim” zijn; de Europese regeringen zouden “compromisloos” op de “prioriteit van de nationale oplossing” moeten staan, de naleving van de bestaande verdragen moeten opeisen, zich geen “migranten” moeten laten opdringen en vooral moeten begrijpen “dat het om het overleven van de natiestaten gaat.”

Op uitnodiging van de gemeenteraadsfractie van de AfD in Stuttgart rekende de voormalige Tsjechische president af met de “huidige migratiegolf en de Europese onverantwoordelijkheid”. Lothar Maier, gemeenteraadslid van de AfD in Stuttgart, kon donderdagavond ongeveer 150 leden en uitgenodigde gasten begroeten in de Schiller-zaal van de Liederhalle in Stuttgart. Klaus zou “in dienst staan van de rede”, waaraan het in Brussel en Berlijn op dit moment zo sterk zou ontbreken, zei woordvoerder Jörg Meuthen van de AfD, tegelijkertijd topkandidaat van de AfD bij de komende deelstaatverkiezingen in Baden-Württemberg.

Uitnodiging door de Duitse regering

Klaus constateerde een regelrechte “oorlog van de Europese politieke, intellectuele en mediale elites” tegen de meerderheid van de Europese bevolking om de toekomst van europa, waarin het om het behoud van cultuur, beschaving, levenswijze en religie zou gaan. De huidige migratiegolf zou niet spontaan, individueel en ongeorganiseerd zijn zoals vroegere migratiebewegingen, maar “op uitnodiging” geschieden.

“De gelijktijdige enorme migratie werd door de multiculturele politieke elites in heel Europa, het ergst echter in Duitsland, veroorzaakt”, en wel met opzet. Bij deze “expliciete uitnodiging” zou de impliciete uitnodiging komen, die verbonden zou zijn met de Europese integratiepolitiek, die Klaus meermaals vergeleek met het door de Sovjets beïnvloede socialisme van de 20e eeuw.

Nu al teveel EU

De migratiecrisis, die zijn hoogtepunt nog niet bereikt zou hebben, zou “alle aspecten van de totale crisis, die op de substantie van onze civilisatie is gericht” omvatten en Europa veel meer bedreigen dan al langer aanhoudende problemen zoals economische stagnatie, schuldencrises en vergrijzing.

De motivering voor de uitnodiging aan de migrantenstromen zou niet de zorgen om het lage geboortecijfer of om nieuwe arbeidskrachten zijn, maar de poging “de mensen te veranderen” en een nieuw multiculturalistisch Europa te willen creëren door de historische nationale staten te vernietigen: “De EU-elites willen een nieuw Europa, en daarvoor hebben ze nieuwe Europeanen nodig, die niet in de oude Europese landen geworteld zijn.”

Via manipulatie, indoctrinatie en beperking van de vrijheid van meningsuiting zou men de mensen in Europa hier al lange tijd op hebben voorbereid. Klaus roept ertoe op om als tegenovergestelde strategie het “respect voor de staatkundige soevereiniteit van de Europese landen” terug te halen en de “sluipende inmenging van Brussel in nationale aangelegenheden” te stoppen. “Meer EU” zou de crisis net zomin afwenden; er zou nu al “teveel EU” zijn.

Video:

 

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Censuur, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Desinformatie, EU-critici, Eurabië, Eurofielen, Europa, EUSSR, gezond realisme, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, Patriottisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

17 reacties op Václav Klaus: “Het gaat om het overleven van de natiestaten”

 1. jungleelephant zegt:

  En zo zit het werkelijk;niet zoals de liegende politici en media u voorschotelen!

  Like

 2. SeeMore zegt:

  Oh, oh, oh…Die Václav heeft er ook helemaal niets van begrepen!?
  http://www.redicecreations.com/article.php?id=32145
  Het is toch juist de bedoeling van de EUSSR, NWO en Multinationals dat de Natie-Staten verdwijnen!! Wordt al decennia lang systematisch naartoe gewerkt!!
  http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

  Like

 3. Cathja zegt:

  Hoorden we deze geluiden maar eens vanuit de Tweede Kamer….!
  Daar zullen we op moeten wachten tot we een ons wegen.
  Een heel sterk verhaal van president Klaus. Gelukkig dat er vanuit het vroegere Oostblok nog op de rem getrapt wordt, al betwijfel ik of dit enig succes zal hebben.
  In elk geval zijn deze tegengeluiden zeer noodzakelijk, en hopelijk stemmen steeds meer lidstaten in met de woorden van deze president. Laten we hopen dat het gezonde verstand zegeviert.

  Veel respect voor president Klaus!!

  Like

 4. Pingback: Václav Klaus: “Het gaat om het overleven van de natiestaten” – Rechtsaf doorzee

 5. Bob Fleumer zegt:

  Mr Claus als president voor Nederland!

  Like

 6. Ron zegt:

  Fantastische vent die Václav Klaus.
  Hadden we in NL maar zo’n leider in plaats van dat lachende figuur Rutte.

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  En beste heer Václav Klaus, dit is nu net niet de bedoeling van de “elite” ratten in brussel, den haag, parijs en berlijn.
  Ook wij in NL zijn “overgenomen” door een stel psychopatische randdebielen die ons en ons mooie land kapot willen maken en langzamerhend iedereen willen vervangen door asielratten.
  Het lijkt wel errug veel op mindcontrol zo als die demon van demonen666 ene pechold kijkt, een zwansom en rutten beide met een constant zwaar debiel lachje alsof ze van afstand bestuurd worden.
  Deze lui zijn volgens het Burgelijk Wetboek BW totaal niet beslissingsbevoegd en dienen zo snel mogelijk afgezet te worden door de bevolking!!!!!!
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10252:iedere-dag-wordt-de-woede-onder-de-bevolking-groter&catid=20:het-complot&Itemid=33
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  Onze regeringen doen alleen maar foute dingen, het zou beter gaan als ze niks deden.
  De 2de kamer is net een kleuterklas en het kabinet weet niet van zijn gezond, ze rommelen maar achter Brussel aan en zo gaan we allemaal naar de teelballen.

  Like

 9. Jan zegt:

  De tsunami moet nog komen:

  Ein Alarmsignal: In der Ägäis hat sich im Januar die Zahl der Migranten gegenüber dem Januar 2015 verzwanzigfacht. Ein Jahr lang haben potentielle Migranten von Afrika bis Asien zugeschaut, wie einfach der Weg über die Balkanroute ist. Jetzt machen sie sich auf den Weg. Die Europäer haben nur noch wenige Winterwochen, um die EU-Außengrenzen abzuriegeln. Sonst droht Dramatisches.

  https://www.bayernkurier.de/ausland/9630-die-lawine-kommt-ins-rollen

  Like

 10. Jan zegt:

  Comeback des Harems: Moslems kassieren für Vielweiberei ungestört Sozialgelder


  Wer dachte, klischeehaftes moslemisches Haremsleben wie in Karl-May-Büchern oder den Märchen aus 1001 Nacht sei in unseren Breiten im 21. Jahrhundert unmöglich, der irrt gewaltig: Im Berliner Problem-Stadtteil Neukölln ist es mittlerweile sogar Usus, dass die dort zahlreich lebenden Moslems mehrere Frauen gleichzeitig heiraten – nach islamischem Recht. Da diese Frauen aber nach deutschem Recht ledig sind, kassieren sie für sich und ihre Kinder alle nur erdenklichen Sonderzahlungen und Unterstützungen.

  Mehrere tausend Euro Sozialgeld pro Großfamilie

  https://www.unzensuriert.at/content/0019757-Comeback-des-Harems-Moslems-kassieren-fuer-Vielweiberei-ungestoert-Sozialgelder

  Like

 11. Jan zegt:

  Militärische Waffen gegen das eigene Volk: Ist Deutschland auf dem Weg zum Totalitarismus?


  Der deutsche Finanzminister Wolfgang Schäuble forderte in einem Interview mit der Süddeutschen Zeitung (SZ) die Möglichkeit eines Bundeswehr-Einsatzes im Inneren – wie es in anderen europäischen Staaten üblich sei. Begründet hat Schäuble sein Vorhaben mit den Vorkommnissen der Silvesternacht in Köln. “Die Menschen erwarten, dass der Staat, der das Gewaltmonopol hat, Sicherheit gewährleistet,” sagte Schäuble der SZ.

  Kritiker sehen im Ansinnen Schäubles aber eine Gefahr und fragen sich: Gegen wen werden die Soldaten eingesetzt?

  Die Richter aus Karlsruhe hielten den Gebrauch militärischer Waffen im Inland für zulässig – und zwar bei Katastrophen – zu denen die Verfassungsrichter neben Naturkatastrophen auch “besonders schwere Unglücksfälle” zählen.

  “Mit dem Panzer gegen die Bürger?”

  https://www.unzensuriert.at/content/0019793-Militaerische-Waffen-gegen-das-eigene-Volk-Ist-Deutschland-auf-dem-Weg-zum

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Respect meneer Klaus, ik ben het helemaal met U eens! Sterf gedrocht EUSSR!

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Benieuwd of er iets gaat gebeuren met carnaval.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s