“Zet Griekenland desnoods uit de Schengen-zone”

Screenshot_8

Een deel van het hek tussen Griekenland en Turkije bij het dorpje Orestiada.

Griekenland moet uit de Schengen-zone worden gezet als dat land niet meer doet aan grensbewaking. Dat heeft de Oostenrijkse minister Johanna Mikl-Leitner van Binnenlandse Zaken gezegd in een dit weekend te publiceren interview.

Mikl-Leitner zei tegen Die Welt am Sonntag dat er over het vertrek van Griekenland uit de Schengen-zone moet worden gesproken als dat land niet eindelijk werk maakt van de bescherming van de buitengrenzen van de zone.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Europa, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Immigratie. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Zet Griekenland desnoods uit de Schengen-zone”

 1. lilith zegt:

  Griekenland voelt zich gepiepeld door de Noord Europese landen en Duitsland in het bijzonder. De afkeer van Merkel is er heel groot. Mij werd te verstaan gegeven afgelopen zomer dat “wij de immigranten wel naar jullie zullen sturen. Dan kunnen jullie zélf zien wie Merkel is en of ze nog zo geweldig is”. Ik moet zeggen dat het ook wel bijzonder is om te constateren dat we een Europees land aan de bedelstaf brengen (echt, de situatie van veel mensen is erbarmelijk. goed er is geen oorlog maar Grieken zijn a priori vredelievende mensen, geen islamieten) en aan de andere kant mensen met tirannieke ren middeleeuwse ideeen pamperen. jA, zelfs voor laten gaan op de autochtone bevolking bij de uitkeringen. Wie heeft dat in godsnaam verzonnen?????

  Like

  • Edjan zegt:

   Eens. Het Griekse volk is aan de hoogste boom opgeknoopt, vooral door de Duitsers en hun Nederlandse schoothondjes.

   Like

  • hendrikush zegt:

   Als je het dagelijkse gesjoemel van Grieken met zwart geld, ontduiken van regelingen en mooi weer spelen hebt meegemaakt heb ik geen medelijden. Wie zich brandt moet op de blaren zitten en niet bij ons komen klagen als het pijn doet.

   Like

   • lilith zegt:

    De EU en de volstrekt onverantwoordelijke uitstrooiing van miljoenen Euro’s zonder degelijke controle op de besteding ervan heeft de Grieken in 10 jaar verslaafd gemaakt aan westerse zaken als hypotheken en consumentisme. Griekenland was 40 jaar geleden een agrarische economie (en nog steeds!) en de ruilhandel floreerde nog. Hun regimes waren altijd corrupt, dat weten de Grieken zelf ook heel goed. De EU had daar naar moeten HANDELEN maar in dat laatste zijn de penpushers van de grootste bureaucratische uitvinding in de menselijke geschiedenis héél slecht! Wie weet nog dat Barosso (een communist) verbleef op het griekse jacht van de olie miljardair Latsis? (trouwens allemaal Goldman Sachs-lieden, u weet wel van de bank die de Griekse cijfers voor toetreding tot EU wat rooskleuriger voorstelde…). Het Griekse gemiddelde maandsalaris is ongeveer een derde van de nederlandse maar de Griekse burger moet er wel allerlei EU heffingen van voldoen die er nooit waren. Neem het ze maar eens kwalijk dat ze de EU haten. Hun eigen ‘cosmopolitische Grieken geven niet thuis (net als de onze) en laten het eigen volk bloeden voor hun egoistische gedrag (net als hier). En dat alles natuurlijk begeleid door de onverdraaglijke kretologie: sosjaal! In Griekenland gebeurt hetzelfde als hier maar het is zwaarder omdat het land straatarm is…

    Like

   • elisah zegt:

    Een Griekse miljonair hoorde ik tijdens een interview zeggen dat hij heel graag belasting wilde betalen, maar dat was gewoon onmogelijk vanwege de wetgeving in Griekenland. Het zou jaren duren om de wetten verandert te krijgen, als dat al zou lukken. Grote hoeveelheden Grieken zijn vrijgesteld en betalen gewoon niets, vooral natuurlijk de Grieken waar wel iets te halen valt. De gewone Griek doet er alles aan om de belasting te ontduiken, hele volksstammen die alles zwart doen.

    Op een Grieks eiland leefden zoveel blinde mensen dat het verontrustend was en men er onderzoek naar ging doen. Wat bleek nou? Daar waren helemaal niet veel blinden, er was een dokter die voor betaling iedereen blind verklaarde om de uitkeringen op te strijken.
    Zo schijnt heel Griekenland in elkaar te zitten dat is, zeg maar, de volksaard.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Maar Griekenland is een strategisch gelegen land dat daardoor bijzonder interessant is. Bovendien zijn er grote olievoorraden in de territoriale wateren van Griekenland.
    Andere redenen zijn er niet. Het volk is door en door corrupt en zeer arm.

    Ik voel trouwens helemaal mee met die miljonair die zo graag belasting wilde betalen.
    Kan me dat zo goed voorstellen. De man wil dit dolgraag maar wordt gedwarsboomd! Arme mensen… en zo eerlijk en goed bedoelend! Waren ze hier maar zo!

    Like

   • Republikein zegt:

    elisah zegt:
    23 januari 2016 om 16:19
    Lekker is dat, naar lepra-eiland geweest voor niks?
    Op elk eiland een geheimzinnige ziekte, zeker voor de toerist?
    Heb ik me mooi laten beetnemen!
    Hebben we zeker ook die veerman betaald.
    Enfin, had ik maar naar een goed advies geluisterd.

    Like

 2. louis-portugal zegt:

  Ongelofelijk.
  Eerst helemaal naar de kl….n helpen en dan omdat het toevallig daar ligt eruit gooien.
  Hou s.v.p. toch op met die EU en €uro-poppenkast.

  Like

 3. A.Flecken zegt:

  wie heeft FRAU MERKEL EIGENLIJK..(uberhaupt)…’HET’..’ Mandaat gegeven, om zo eigenmachtig op te (‘mogen’)…treden, en bij wie kunnen de ‘gewone’burgers hun..’geleden’ en nog te verwachten..(on) kosten declareren?…(te beginnen natuurlijk bij de…pro..binnendringers-partijen)

  Like

 4. Pingback: “Zet Griekenland desnoods uit de Schengen-zone” – Rechtsaf doorzee

 5. joopklepzeiker zegt:

  U moet wel begrijpen dat Griekenland een geo strategische rol speelt , voor de USA !

  De Truman doctrine !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s