Nieuw record: AfD landelijk op 13%!

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

Alle belasteringen en geannuleerde uitnodigingen hebben niets geholpen: De Alternative für Deutschland (AfD) wordt steeds populairder onder de kiezers. Als er zondag parlementsverkiezingen in Duitsland zouden plaatsvinden, dan zou de partij 13% van de stemmen halen en daarmee achter de oude partijen CDU/CSU en SPD de op twee na grootste partij van Duitsland zijn.

Screenshot_11Dat blijkt uit een Insa-peiling (illustratie boven) die door de “Bild-Zeitung” werd gepubliceerd. Daarmee stijgt de partij sinds vorige week nogmaals 0,5% en behaalt hiermee een nieuw landelijk record. Midden maart vinden er in de deelstaten Sachsen-Anhalt Rheinland Pfalz en Baden-Württemberg deelstaatverkiezingen plaats. In alle drie de deelstaten rekent men erop dat de AfD zeer zeker in de deelstaatparlementen vertegenwoordigd zal zijn.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

6 reacties op Nieuw record: AfD landelijk op 13%!

 1. Pingback: Nieuw record: AfD landelijk op 13%! – Rechtsaf doorzee

 2. Cathja zegt:

  Dit is heel goed nieuws! Graag nog veel meer nieuwe stemmers op deze vaderlandslievende partij!
  Veel succes!

  Like

 3. Bas zegt:

  Tegen de tijd dat de verkiezingen weer naderen zullen de gevestigde partijen als gewoonlijk alles doen met mooie praatjes het tij te keren. Het luide geschal van (media) boodschappen als dat de AfD de kiezer bedriegt ,valse hoop wekt, aanzet tot haat, en racisme. Veelal historisch morele speerpunten om de politieke strijd te winnen c.q. aan hun kant te krijgen, zal dit keer moeilijk worden. Het spelen met politiek boerenbedrog, halve waarheden, om de kiezer aan de kant te krijgen zal de huidige elite niet meer in het zadel kunnen houden. Je kunt een keer iemand in de maling nemen, voor lange tijd bij de neus nemen, maar niet voor altijd iemand een rad voor ogen draaien.

  Like

 4. Het zijn maar peilingen en de reguliere partijen weten dat als geen ander, voor de verkiezingen begint het gespin weer van de reguliere politiek. Het is m.i. niets anders dan een neerwaartse spiraal waarin de politiek is terecht gekomen door de overgave van soevereiniteit aan Brussel. De resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst daar is alles mee gezegd.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Laat de boel maar ontploffen daar.

  Like

 6. Koos zegt:

  Misschien bestaat er in Duitsland nog een gordijnbonus, en is het werkelijke percentage hoger.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s