Talkshows in Duitsland

Screenshot_4

(Door: “Vederso”)

Het blijft moeilijk inschatten hoe groot de chaos in Berlijn werkelijk is, maar als de vraag van een moderator van een talkshow is: “Hoeveel tijd heeft Angela Merkel nog”, dan is de nood hoog. Om de stemming in Duitsland te peilen, kijk ik sinds kort naar deze talkshows. Men moet met vele zaken rekening houden als iemand wil proberen tussen de regels door te luisteren, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik heb niet de illusie de manipulatie helemaal te doorzien, maar als de gasten door elkaar beginnen te praten, weet je dat het ernstig is. Die manipulatie is er, daar ben ik vast van overtuigd. De vraag die aan het begin van de uitzending even wordt aangestipt, komt daarna ook niet meer aan bod en gaat het eigenlijk alleen nog om de vraag: “Schaffen wir das?”

Een interessante bijdrage is door de website Politically Incorrect (PI) bedacht. Daar worden al wat langere tijd deze talkshows aangekondigd en de gasten van een korte beschrijving voorzien. Als gevolg daarvan is op de website het fenomeen “Rudelgucken” gegroeid en ik heb daar een nieuw woord geleerd; de K-club. “K” staat voor “Kotzeimer” (kotsemmer) en geeft meteen aan hoe er over de verschillende gasten en politiek wordt gedacht. Een enkeling vindt dat je juist moet kijken om te zien hoe de heren politici (meestal mannen) zich in allerlei bochten wringen om het straatje van hun partij schoon te vegen.

Hoeveel tijd rest Merkel nog? Iemand schreef; nog tot 1 april en Mark Rutte is van mening dat het probleem van een te grote instroom van “vluchtelingen” binnen zes weken, dus eind februari, moet zijn opgelost. Tot dusverre is er alleen nog maar gepraat en niet gehandeld. Hongarije heeft dat anders gedaan, heeft de grenzen gesloten en daar heeft men nu niet de problemen die Duitsland (Nederland) heeft. Er is dus wel een bovengrens wat betreft het aantal migranten dat men toelaat; een aantal dat het land nog werkelijk aan kan en die bovengrens lijkt snel dichterbij te komen. De gemeenten in Duitsland beweren het niet meer aan te kunnen en ook in de CDU begint men te protesteren, een protest dat we in Nederland ook beginnen te zien.

Op 13 maart zijn er in drie “Länder” (deelstaten) verkiezingen en Lindner (FDP) maakte de scherpe opmerking dat de uitslag er eigenlijk niet toe deed omdat de systeempartijen met elkaar overal een coalitie zouden vormen en de AfD overal buiten zou worden gehouden. Hij bedoelde eigenlijk: Stem op ons, stem op de FDP. Een commenter op PI schreef: Lindner heeft gelijk! We zitten in de val! Een ander merkte hetzelfde op en reageerde met: “Zo is het” en wat dit allemaal betekent, hoef ik niet uit te leggen. “Fazit” (samengevat): als in Berlijn niet snel het roer wordt omgegooid, haalt de Bondrepubliek niet eens 2017. Nog een miljoen migranten in zo’n korte tijd kan zelfs Duitsland niet aan. Het zijn belangrijke buren die ook over ons lot beschikken, laten we dat vooral niet vergeten. En Berlijn is dichterbij dan we denken.

Screenshot_3

Door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Duitsland, Hypocrisie, Immigratie, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Talkshows in Duitsland

 1. carthago zegt:

  Als de tsunami zijn hoogtepunt bereikt dan is made in germany in één keer van de kaart geveegd en kan de rest van de Eussr onder leiding van Hongarije grote schoonmaak gaan houden en het land gaan herverdelen zoals “vergeten” is te doen na wo 2 , de kokosnoten en kalifaatgangers eruit en de linkse tweederde van de bevolking het paspoort intrekken .Wir schaffen das.

  Like

 2. topsporter zegt:

  Er is maar 1 oplossing: de grenzen dicht, de politici zijn bang dat ze door het volk onder handen worden genomen. De door politici uitgestraalde zekerheid is een pose.
  Men zoekt een uitweg, je ziet hoe een Frans Timmermans als een RK priester zijn handen in onschuld wast, dat zal hem niet lukken!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Vederso die lui moeten wel eten en daar zijn wij weer goed in.
  Maar ik geloof wel dat Merkel hard meewerkt aan het onstaan van een revolutie tussen het orginele volk en de binnenkomers.
  Frappant overigens dat minsten de helft van die binnenkomers, noordafrikanen zijn.

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Ik zie ze ook tussendoor maar het feit dat er nog teveel steun naar Berlijn gaat en teveel wordt goed gepraat is een teken dat de Duitse bevolking nog niet zo ver is. Hun cultuur is terughoudend und abwarten wass gibt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s