Zaken doen met Iran? Beseft de regering wel wat voor een land dat is?

Screenshot_9

(Door: Mick Van Loon)

De Iraanse president is deze week voor het eerst op Europees grondgebied. Nu een deel van de sancties tegen het land zijn opgeheven, willen Europese ondernemingen zo snel mogelijk voor vele miljarden euro’s zaken doen met Iran. Ons land staat op de eerste rij te popelen, gesteund door onze regering. Beseft die wel met wie ze zaken wil doen? 

We hebben het hier over een land waar de regering deze week een wedstrijd uitschreef voor wie de beste cartoon kan maken die “op de leukste manier de Holocaust in twijfel trekt”. Een land ook waar meer dan 160 kinderen wachten op voltrekking van hun doodvonnis. En een land dat meer dan een miljard euro per jaar bijna openlijk steun geeft aan terroristen. Een land waar de geheime dienst de smokkel van Afghaanse heroïne naar Europa coördineert. En dat onze cultuur gewoon zo erg haat dat ze die uit boeken laat schrappen.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, België, cultuurrelativisme, Graaien, Hypocrisie, Iran, Islam, islam-collaboratie, islamofascisme, Jodenhaat, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, sjiieten, Terrorisme, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zaken doen met Iran? Beseft de regering wel wat voor een land dat is?

 1. jungleelephant zegt:

  Dat beseffen ze wel,maar”geld stinkt niet”,vinden ze!

  Like

 2. Edjan zegt:

  Jaja, maar Europa is een continent waar men bij het verwelkomen van de een of andere Iraanse hotemetoot in Romeinse musea alle te blote beelden bedekt.

  Een kruiperig volk met andere woorden.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Geld is geld.

  Pecunia non olet, zeiden de Romeinen: geld stinkt niet.

  En het geld van Saoedi Arabië, dat zou dan wel kunnen ? Mick Van Loon, ethicus van de kouwe grond ! Hahaha ! Wat een zeiker !

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Om der wille van de smeer, likt de kat de kandeleer.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Pingback: Zaken doen met Iran? Beseft de regering wel wat voor een land dat is? – Rechtsaf doorzee

 6. Teunis zegt:

  Als we de betrekkingen met Poetin en Assad willen aanhalen, horen de ayatollahs daar ook bij.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  De multinationals staan te trappelen, de wereldindustrie onder leiding van * jeweetwel* zoekt zijn kansen om macht te vergaren.

  Like

 8. Koos zegt:

  Als het is om Saudi Arabie te pesten, vind ik het wel OK.

  Like

 9. Zaken doen met Iran? Beseft de regering wel wat voor een land dat is? Tja een typisch gevalletje van de VOC-mentaliteit, bijna idereen met een klein beetje boerenverstand weet dat kooplui in de ene hand de bijbel krampachtig vasthouden en met de andere hand de contracten van de duivel tekenen. Een typisch voorbeeld van deze dominee- koopman is Balkenende, goh wordt nog steeds niet goed wanneer ‘k deze misselijkmakende premier zie…

  Like

 10. bari1951 zegt:

  Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogden reageerde:
  Geld stinkt niet!!!

  Like

 11. Luchtpint zegt:

  Een beter bewijs van dubbele moraal in de main stream media valt nauwelijks nog te vinden de laatste tijd. Het zal wel typisch zijn voor de lafhartigheid van linkse pseudo-intellectuelen. Als men Iran wil verwijten dat het mensenrechten schendt, zou je als consequentie ook Saoedie-Arabië kunnen veroordelen, maar dat gaat dan ineens niet meer, want het Westen betrekt al zijn olie uit de Arabische landen op het Arabisch schiereiland.

  Het is dus geen verrassing dat voor links dit kloteland buiten schot blijft. En daar hebben ze naar alle waarschijnlijkheid – buiten olie – nog andere zelfrechtvaardigende redenen voor. Want laten we wel wezen, Iran is een land van hoofdzakelijk sjiieten, en die vormen in de moslimwereld een marginale minderheid van om en bij de 10-15%. De spreiding van het aantal sjiieten aanwezig in het Westen zal waarschijnlijk een afspiegeling vormen van die realiteit, dus kunnen we aannemen dat hun aanwezigheid hier op hetzelfde percentage neer komt, wat dus verhoudingsgewijs verwaarloosbaar is. Aangezien de overgrote meerderheid dus soennieten zijn, (zowel in de wereld algemeen als bij ons hier specifiek) zal men daar in PC media veel meer rekening mee houden.

  Het doet me onvermijdelijk denken aan de houding van slinkse pseudo-intellectuelen om bijvoorbeeld gedurig christenen consequent op allerlei manieren te beledigen, want daar heb je toch niets van te vrezen. In dit geval gebeurt er eigenlijk iets gelijkaardigs: je kan je wel afzetten tegen mensenrechtenschendingen in Iran, omdat sjiieten in onze landen betrekkelijk ongevaarlijk zijn (want ze zijn numeriek niet met genoeg om overal een bedreiging te vormen), maar fundamentalistische soennieten zoals de Saoedi’s, die overal hun propaganda verspreiden op internet (en dus globaal), die kunnen lekker buiten schot blijven. Die moeten we dus gaan sussen en appeasen, net omdat ze een groter gevaar vormen voor het Westen. Want er lopen veel meer soennieten rond in het Westen die potentieel ontvankelijk zijn voor hun boodschap.

  Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop gedraaid, maar dat is wel de manier bij uitstek van denken bij links. Wie een concretere en gevaarlijkere bedreiging vormt, die kan je over het hoofd zien, de anderen mag je altijd bekritiseren.

  Om te kotsen.

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Driedubbel neen!

  Conflict met Iran escaleert

  DEN HAAG – Het conflict tussen Nederland en Iran loopt verder op nu Teheran twee Nederlandse diplomaten heeft uitgezet. Minister Blok (Buitenlandse Zaken) heeft in reactie daarop de Nederlandse ambassadeur Jaap Werner in Teheran teruggeroepen naar Den Haag.
  Het slachtoffer van de liquidatie in Almere was Ali Motamed, die in Iran was veroordeeld tot de doodstraf voor zijn betrokkenheid bij de aanslag van 1981 in Teheran. Daarbij kwamen meer dan zeventig leden van de Republikeinse Partij om het leven.

  ’Wereld op z’n kop’
  In de Kamer is met verbazing gereageerd op de stap van Teheran. „Iran moet van onze mensen afblijven”, vindt VVD-Kamerlid Koopmans. „Diplomatie betekent ook helder zijn waar de grens ligt.” „De Iraanse ambassadeur moet persona non grata worden verklaard en onmiddellijk worden uitgewezen”, reageert PVV-Kamerlid De Roon.

  Als Iran blijft weigeren mee te werken aan het onderzoek naar de moorden, dan zou de EU wel eens meer Iraniërs op de sanctielijst kunnen zetten. Hun buitenlandse tegoeden worden dan bevroren. Ook komen ze de EU niet meer in.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3238037/conflict-met-iran-escaleert

  Dat laatste verontrust me meer dat na 4 jaar onderzoek, eindelijk (…) een eind kan komen aan die vrije NL toegang!

  In Almere geliquideerde ‘Ali’ achter beruchtste aanslag Iran
  DOOR: PAUL VUGTS 26 MEI 2018, 07:00

  Hij was in Nederland onder een schuilnaam een nieuw leven begonnen.
  Reza Kolahi Samadi wordt beschouwd als hoofdverantwoordelijke voor de bomaanslag op 28 juni 1981 op het hoofdkwartier van de Islamitische Republikeinse Partij in Teheran, tijdens een top van partijleiders.

  Bij die ‘grootste aanslag in de politieke geschiedenis van Iran’ vielen 73 doden, onder wie opperrechter ayatollah Mohammad Behesthi: de tweede man achter ayatollah Ruhollah Khomeini toentertijd, en vier ministers.

  https://www.parool.nl/amsterdam/in-almere-geliquideerde-ali-achter-beruchtste-aanslag-iran~a4598869/

  Chapeau voor deze moedige man. Evenwel achterhaald door de grenzeloos bestuurde islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s