Al die mannen – moet dat híér?

Screenshot_46

Peter-Jan Schatens en zijn vriendin Jacqueline Drogtrop laten de hond uit op de Bussumer Heide. De natuur willen ze best delen met asielzoekers. Maar 1.200? Dat gaat toch helemaal nergens over?

(Door: Ingmar Vriesema & Sheila Kamerman)

Asiel in het Gooi. In Bussum-Zuid komen ze in opstand tegen AZC  Crailo. Het vorige kamp dat er zat, gaf ook al overlast, zeggen buurtbewoners.

Peter-Jan Schatens rijdt met zijn BMW een rondje Bussum-Zuid. Hij stopt voor het winkelcentrum De Passage. „Hier gaan ze boodschappen doen.” Hij slaat de hoek om en rijdt door tot een speeltuin met trapveldje. „Hier zitten vrouwen in de zomer in bikini te zonnen, als hun kinderen spelen. Dat kan straks niet meer.” En dan rijdt hij door tot aan de Bussumer hei waaraan Bussum-Zuid grenst. „Ze komen straks via dit paadje.”

„Ze”, dat zijn de asielzoekers. En Schatens maakt zich zorgen. In ‘zijn buurtje’ Bussum-Zuid, twee vierkante kilometer, beginnen meer bewoners zich ongemakkelijk te voelen. In opvanglocatie Crailo, vlak tegen Bussum-Zuid aan maar gelegen op grondgebied van Hilversum en Laren, wonen nu zo’n honderd asielzoekers. Dat zouden er 1.200 kunnen worden. Dat bevestigde burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes (PvdA) eind vorig jaar.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie. Bookmark de permalink .

25 reacties op Al die mannen – moet dat híér?

 1. wim zegt:

  Aardige, vriendelijke mensen. Coöperatief en altijd bereid tot compromis. Maar totaal geen oog voor het gehele plaatje. En daar zou ieder als inwoner van dit land oog voor moeten hebben. Het gaat al lang niet meer om mijn eigen stad, dorpje, uitzicht, winkelgenot… Het gaat om dit land!
  Daarom treft al die burgemeesters blaam die het absoluut foute beleid van Den Haag gretig uitvoeren. Daarom is het ook niet waar dat de komst van een azc alleen de omwonenden of de dorpelingen aangaat en dat zij alleen mogen inspreken. Deze lieden komen ons land en onze toekomst binnen, dus gaat het ons allen aan. Wanneer beseft men dat eens?

  Like

 2. Tja, nu komt het ook in hun eigen (elite) straatje! Dat krijg je als je hieraan meewerkt! 😛

  Like

 3. Geert zegt:

  Niet janken moet je maar goed stemmen.

  Like

 4. Pingback: Asiel in het Gooi. In Bussum-Zuid komen ze in opstand tegen azc Crailo. | eunmask

 5. Hendrik M. zegt:

  NRC achter betaalmuur….
  Dat hij zich zorgen maakt kan ik me goed voorstellen, zeker met een PvdA burgemeestertje.

  Like

 6. Helena zegt:

  Tja, er zit maar een ding op: kom in verzet!

  Like

 7. Feniks zegt:

  Hallootjes allemaal,

  Ik woon ook in het Gooi (sociale huurwoningen heb je hier ook)
  Enne met zgn. asielzoekers zijn wij ( de meerderheid) het ook niet eens!

  Like

  • Republikein zegt:

   Wat voor type BMW heeft u?
   Ben gek van wagens.
   Mercedes, ook prachtig, spoiler en 4 uitlaten.
   Denk dat u voor de Tesla gaat, of niet?

   Like

  • janchik zegt:

   Flikker dan om te beginnen al die politiek correcte BN’ers ’t Gooi uit. Tevens al die PR omroep medewerkers.
   Maar jullie klachten worden al gehonoreerd door de burgemeesters van de 7 Gooi gemeentes. Geen 1200 meer, maar hooguit 500. Kijk, dat kan bij jullie dan weer wel.
   Zullen wij ze in onze verpauperde wijken met 90% moslims ze wel weer moeten gaan opvangen. En als wij klagen dan kunnen we wat hun betreft gewoon doodvallen. Dat gaat hier al 40 jaar zo. Want wij zijn in de ogen van de elite toch maar gewoon klootjesvolk die niets anders moeten doen dan hun bek houden.

   Like

 8. Pingback: Al die mannen – moet dat híér? – Rechtsaf doorzee

 9. tjonge zegt:

  jaren in bussum gewoond, het toenmalige azc crailo gaf enorme overlast, fietsendiefstal was schikbarend en pliesie deed de burger ontmoedigen om aangifte te doen, toen deden ze al massaal aan “tapijt vegen”.
  ook waren de supermarkten niet veilig, winkeldiefstallen liepen de spuigaten uit, op het laatst mochten niet meer dan 2 asieleisers tegelijk de winkel in, om nog enigszins controle te houden.
  ook HIERMEE liet de pliesie het afweten.
  maw, de burger en de ondernemer mogen het fijn zelf uitzoeken als er dingen fout gaan.
  .
  het grondgebied van dit azc is van laren, maar DAAR gaat geen enkele asieleiser heen, veel te ver (fijn voor laren, niet dan?) hilversum ligt nog veel verder weg maar gluiperd pieter broertjes (pvda) heeft het allemaal geregeld dat de eisers hier in crailo, direct tegen bussum aan komen.
  kan die gluiperd broertjes zichzelf fijn op de borst kloppen dat ie er zoveel onder gebracht heeft, maar wel lekker ver weg van hilversum, niet dan ??
  .
  officieel was eigenlijk al besloten dat er op crailo geen asieleisers meer zou komen want er zouden bedrijven en woningen gebouwd worden, schijnbaar kan alles zo maar weer omgegooid worden……
  .

  Like

  • Marlies zegt:

   Bussum Zuid is nou niet bepaald een “elite” buurtje. Waarom brengen ze die gasten niet onder in het Spieghel? De Kom van Bieghel dempen bijvoorbeeld. Ruimte voor een tentenkampje. Of op het terrein van de Fransche Kamp of het fort. Plaatsen voldoende. Broertjes was en is een crime. .

   Like

 10. tjonge zegt:

  o ja, nog vergeten, als je ziet hoe groot die school is waar die moskeet bestuur zijn oog op heb laten vallen ?
  en in die omgeving zijn wel veel koopwoningen !
  als dat door gaat dan ben je als huiseigenaar als het ware “onteigend” zonder tegemoetkoming van het rijk, want er is geen hond die DAAR dan nog een huis koopt !

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Wat een plezier hebben we toch met al die PvdA burgemeestertjes .

  Like

 12. Theoden zegt:

  Zodra rijker NL wordt geconfronteerd dan kan alles en wordt er geluisterd, maar midden en armer nederland moet het uitknokken. Ik hoopte op 1200. Ik ken een naïef bekakt varken in Bussum, pro asiel. pro-marokaantje zieligheid. Dichtbij wordt de verrijking anders.

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Ja lieve mensen de tijd van kleinschalige opvang is voorbij; het gaat nu om honderden, duizenden tegelijk. En is dat gelukt, dan staan er weer ladingen klaar voor een plekje.
  Overigens mag er in een natuurgebied niet gewoond worden, maar gutmenschen maken zelf de regels, dus verbreken hun eigen regels, wanneer dat beter uitkomt. Het gehele natuurbeleid is ondergeschikt aan de islamisatie blijkbaar.
  Maar in het Gooi is men linx, dus niet zeuren, u krijgt eindelijk, waar u zelf om gevraagd hebt.

  Like

 14. paulzwueste zegt:

  – De bevolking begint zich wel ongemakkelijk te voelen….
  – Al zullen ze natuurlijk wel altijd netjes blijven….

  Mensen hou maar op. Verloren zaak. Speelbal in handen van de overheid.
  Met netjes blijven zul je ten onder gaan. Nu “Ongemakkelijk” voelen? Straks RADELOOS zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s