Balkan-route afgesneden: Macedonië sluit de grens

Screenshot_43

“Migranten” stranden aan de Grieks-Macedonische grens.

(Door: Servaas van der Laan)

Het lijkt erop dat Macedonië de grens met Griekenland definitief heeft afgesloten voor irreguliere migranten. Daarmee wordt de huidige ‘Balkanroute’ voor migranten geblokkeerd.

Woensdagmiddag is de grens tussen Griekenland en Macedonië tot nadere order gesloten. Dat bevestigt de grenspost in het Griekse Idomeni aan Der Spiegel.

Tegengehouden

Bij de betreffende grensovergang werden 2.400 migranten tegengehouden. De helft bevindt zich nu in een tijdelijk opvangkamp. De andere helft wacht bij een tankstation.

Eerder sloot Macedonië de grens al af voor economische migranten. Dat wil zeggen: wie niet uit Syrië, Irak of Afghanistan zei te komen, mocht niet doorreizen. In de praktijk betekende dit dat de meeste migranten, met of zonder paspoort, gewoon door konden reizen.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Balkan, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Macedonië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Balkan-route afgesneden: Macedonië sluit de grens

 1. Jean zegt:

  Iedereen die illegaal is of zich niet kan identificeren of uit een land komt dat geen gevaar betekend dadelijk terugsturen, beter zou zijn halverwege op zee de boten op te vangen en dadelijk terug te sturen richting Afrikaanse kust, wedden dat ne 1 a 2 boten er geen 3de meer zal aankomen richting Europa?
  Testoronbommen die alleen zijn sowieso terugsturen enkel gezinnen bestaande uit één vader één moeder en kinderen in aanmerking nemen mits uit oorlogsgebied, alle terroristen en toeristen retour zenden..

  Like

 2. Jan zegt:

  Werk dus voor Ingrid van Engelshoven, want het zal wel vuil worden op die plek.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Goed zo. Alle grenzen moeten gesloten worden.

  Like

 4. Edjan zegt:

  https://www.google.nl/maps/@42.9621735,12.1753717,5.15z

  Nou, afgesneden is een wat groot woord:
  Oostelijk via Bulgarije en Romania lopen ze tegen Hongarije en dat zit dicht.

  Dan de andere, westelijke kant op:
  Servië zal ze niet graag zien komen, maar Albanië, Kosovo en Bosnië laten ze vast wel binnen. Dan nog even door het beschaafde Kroatië en Slovenië (die volgens mij nog open zijn) naar Oostenrijk, maar daar beginnen ze een klein beetje moeilijk te doen. Maar ach, als er straks 20.000 zielige “vluchtelingen” voor hun grenzen staan en de EU scheldt ze uit voor islamofoben en fascisten, dan doen ze wel weer open.

  Maar het is een herhaling van zetten. De zaak begon eind juli 2015 ermee dat Macedonië ze niet doorliet en toen gingen ze dus met een steeds groeiende massa voor de grens zitten wachten. TV erbij, zielig! Vechtpartijen. TV erbij. Zielig! EU schelden en dreigen. En toen liet Macedonië ze maar weer door.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Perfecte gang van zaken rond Macedonië en andere landen die vluchtlingen toelaten…
   Want stel je voor dat het geen noodtoestand zou worden in ons doodzieke Europa dan gaat het volk niet de straat op… En dat zal moeten.

   Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Hoe meer blokkades en weerstand van Eulanden hoe slechter de positie van de nieuwe voorzitter Rutte. Prima, laat hem maar sidderen in Brussel, laat hem maar angst krijgen dat de boel uit elkaar valt. Dan is straks het referendum op 6 April een feit en een jaarlijks terugkerende nationale feestdag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s