EU-subsidiecatastrofe: € 12,74 miljard verknald

Screenshot_36

(Vertaling: E.J. Bron)

In totaal € 12,74 miljard EU-subsidie is er naar Roemenië, Tsjechië, Hongarije en Slowakije gestroomd om de waterkwaliteit van de Donau te verbeteren. Maar het geld sijpelde ergens weg in het niets. Er werd namelijk helemaal niet gecontroleerd.

Contra magazine

De subsidiepolitiek van Brussel is een catastrofe. Omdat geld op aanvraag wordt verstrekt en er geen controles worden uitgevoerd, sijpelen jaarlijks miljarden euro´s weg in het niets. Ook al zijn de doelen die erachter zitten vaak nog zo verheven, de resultaten zijn steeds opnieuw weer desastreus. Geld, dat beter voor andere doeleinden ingezet had kunnen worden, stroomt naar zinloze projecten. Terwijl de EU-begroting sowieso enorme financieringsproblemen heeft.

Zoals uit het nieuwst rapport van de Europese Rekenkamer blijkt, werden van 2007 tot 2013 in totaal € 12,74 miljard ( € 6,39 miljard uit het “Landbouwfonds” en € 6,35 miljard uit het “Europese Ontwikkelingsfonds”) aan Roemenië, Tsjechië, Hongarije en Slowakije overgemaakt om in het gebied van de zijrivieren van de Donau de waterkwaliteit te verbeteren. Maar er is bijna niets veranderd. “De waterkwaliteit langs de Donau is nauwelijks verbeterd. De lidstaten legden maar weinig ambitie aan de dag”, staat er in het rapport.

Dit is na het jongste ontwikkelingshulpschandaal, waarbij alleen al in 2014 € 15 miljard “ineffectief verdwenen” is, het volgende schandaal. Want ook daar werd in bijna alle gevallen helemaal niet gecontroleerd wat er überhaupt met het geld gebeurde.

De Brusselse subsidie- en stimuleringspolitiek moet dringend hervormd worden, temeer omdat deze sommen geld door de belastingbetalers opgebracht moeten worden. De financiering van corrupte clubjes en maffiose structuren behoort in ieder geval niet tot de taken van de EU – tenzij men de heersende eurocratie hierbij wil betrekken. Dit zou gezien de complete structuur, waar een vloeiende wisseling tussen de Brusselse eurocraten en diverse (lobbyisme bedrijvende)  concerns normaal is, eigenlijk ook niet zo raar zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, corruptie, Criminaliteit, Europa, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op EU-subsidiecatastrofe: € 12,74 miljard verknald

 1. Hendrik M. zegt:

  Ach, dat weten we al sinds de Poolse geluidsschermen voor koeien; en die zijn nog gebouwd…

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Nee klootzakken in Brussel, je moet er boven op blijven zitten, Roemenië leert zijn volk roven en luxe huizen leeghalen, zakkenrollen in de toeristencentra,s, en dit land krijgt geld dat direct naar de maffia gaat. En de andere landen kun je dwingen met het bankverkeer en andere controles.

  Like

 3. rs zegt:

  Die Donau zou blauw moeten zijn, althans werd ooit gezongen…………maar de Donau was ooit toen wij in Hongarije waren zo grijs als de pest…………..

  Ze hadden het beter gewoon in de Donau kunnen gooien, hadden ze het nog kunnen zien drieven……………

  Like

 4. Cathja zegt:

  We raken er al aan gewend dat Brussel geld stopt in allerlei luchtfietserij. Ze strooien met geld alsof het niets is, terwijl de landen die het geld bij elkaar moeten brengen aan zware begrotingsdisciplines worden blootgesteld. De jaarlijkse bijdrage van ons land is al zo’n 6 of 7 miljard euro, en dat blijkt meestal niet genoeg te zijn, gezien de naheffingen die we jaarlijks aan de broek krijgen!
  Om aan geld te komen (zeg maar gerust: als Brussel ons wil bestelen) veranderen ze steeds opnieuw de berekeningsmethode, en ook al gaat het slechter in ons land, dan blijkt plotseling de economie tóch weer te zijn gegroeid!

  Brussel smijt intussen met geld. Een voorbeeld van enkele jaren geleden: geluidsschermen langs een snelweg in -naar ik meen- Polen, waarachter alleen weilanden met koeien liggen…! ‘Nuttig’ nietwaar? En nu is dan die weggegooide € 12,74 miljard weer aan het licht gekomen! Wat een schaamteloos en hersenloos volk zit daar toch in Brussel! Opzouten met die hele geld verslindende en nergens toe dienende EU! Welk normaal denkend mens heeft er niet zijn/haar buik van vol?

  In óns land loopt de staatsschuld iedere dag verder op, verrijzen er steeds meer voedselbanken, worden we onder de voet gelopen door ontelbare vreemdelingen die een zware financiële claim op ons land leggen, maar krijgen we wél ‘lastenverlichting’ door de staatsschuld nog vérder te verhogen, wat onvermijdelijk weer nieuwe belastingverhogingen tot gevolg zal hebben, en wat onze pensioenen opnieuw verlaagt! Wat schieten we op met zulke bedriegerij? Wat een ellende! Wat een land! Wat hadden we het vroeger goed voor elkaar hier! Het is alles historie geworden.

  Nederland wordt een schurkenstaat!

  N.B.: Is het nieuwe Europese servies al geleverd en in gebruik?

  Like

 5. Het wordt dan ook hoog tijd dat we het EU-gebied dan ook drastisch gaan verkleinen.

  Like

 6. China waarschuwt Soros: “Ga niet short op yuan en Hong Kong dollar”

  Opmerkelijk nieuws uit China. Diverse staatsmedia openen de aanval op de legendarische belegger George Soros. In verschillende artikelen klinken waarschuwingen aan het adres van de filantroop. De boodschap is duidelijk: een aanval op de yuan en de Hong Kong dollar zal niet slagen.

  De gang van zaken is zeer opmerkelijk. Het begint met een ingezonden brief van Wang Baoan, het hoofd van het Chinese CBS. Hij stelt in de China Daily dat Soros verantwoordelijk is voor de grote volatiliteit in de toch al instabiele financiële markten. Lees verder >>> https://slimbeleggen.net/china-waarschuwt-soros-ga-short-yuan-hong-kong-dollar/85461/

  Like

 7. Japio zegt:

  Misschien nog meer belastingen heffen voor de werkende Europeaan? Wat een is die EU toch een enorme verkwistende tering bende. De EU is een dictatoriale dievengilde die uit is op eigen gewin. De EU zou een enorme verbetering zijn maar alles is geflopt inclusief de euro. Ondemocratisch door onze strotten geduwd net als die rapefugees.

  Like

 8. Peter selie zegt:

  Het is toch maar geld van het plebs!

  Like

 9. Frans de Wit zegt:

  ach is makkelijk delen van gemeenschapsgeld, toch?

  Like

 10. Jan zegt:

  Sir Michael Caine BACKS Brexit as he hits out at EU’s ‘faceless dictators’

  ….
  http://www.express.co.uk/news/politics/637024/Sir-Michael-Caine-Brexit-EU-referendum-faceless-dictators

  Like

 11. Dicksy zegt:

  Ik heb het al eerder aangehaald hier met deze landen. Als die gelukszoekers zo’n groot probleem vormen voor deze landen dat ze dan de ballen ook aan hun lijf hebben om uit de Eu te stappen en hun grenzen potdicht doen. Dit is echter het bewijs dat deze landen nooit of te nooit de EU de rug zullen toekeren. Ze mogen dan wel dwars liggen omtrent de toevloed van gelukszoekers maar ze zitten allemaal aan dezelfde ruif en dat is hetgene dat telt voor deze landen, trouwens voor elk land.
  Het zullen de gelukszoekers zijn die we nodig moeten hebben om te helpen om dit Eu-gedrocht te laten imploderen, daarna alle landen terug hun grenzen potdicht doen en land per land terug opkuisen maar het kalf is al lang verdronken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s