Politietop verdient goudgeld

Screenshot_23

ROTTERDAM – Twintig politiefunctionarissen hadden in 2014 een hoger salaris dan een minister. Bernard Welten (foto) verdiende als adviseur van de korpsleiding bijna 260.000 euro.

Dat schrijft het AD woensdag, op basis van een overzicht van grootverdieners bij de politie. De krant heeft de cijfers gekregen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

De Telegraaf

Zes van de twintig grootverdieners zaten in 2013 nog onder het salaris van 177.410 euro (Balkenende-norm). Zij gingen er in 2014 dus op vooruit, terwijl de overheid juist aandringt op matiging van de lonen van topfunctionarissen, stelt de krant. Daarom werd in 2013 de Wet normering topinkomens ingevoerd.

Volgens Geert Priem, voorzitter van politievakbond ANPV, is het voor agenten op straat onverteerbaar dat hun bazen meer verdienen dan de minister. SP-Kamerlid Nine Kooiman vindt dat het kabinet moet ingrijpen. Maar volgens de politie is er niks mis met de hoge salarissen. ,,De salarissen zijn marktconform in de publieke sector”, aldus een woordvoerder.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Bert G.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

28 reacties op Politietop verdient goudgeld

 1. Het is té bizar voor woorden dat zo’n aanvoerder van een criminele witte boorden organisatie zo groot salaris heeft, dat is mijns inziens niet uit te leggen aan de gewone politieman of vrouw. Trouwens deze gasten hebben toch een luizenleventje ze staan niet bloot aan het dagelijkse gevaar welke de agenten op straat tegen dikwijls tegenkomen, Goh totaal overbetaalde dhimmi’s die er voor zorgen dat de islamisering van Nederland naadloos verloopt. Joop van Riessen is wel de bekendste hoge politie-hufter in de Nederlandse geschiedenis, dat deze hufter nooit voor het gerecht is gesleept voor zijn uitspraak: In wezen zou je de neiging hebben we mollen hem. Tja zo’n uitspraak gedaan tijdens een uitzending van DWDD waaronder zijn ideologische aanhangers en de toen aanwezig zijnde rooie rotzakken van de PvdA, ontspringt deze rat in het pak de dans, terwijl dhr. Wilders zich wel voor de rechter zich moet verantwoorden voor een onschuldige en retorische uitspraak minder, minder, minder…

  Like

 2. Dicksy zegt:

  ,,De salarissen zijn marktconform in de publieke sector”
  Een publieke sector die dan toch niet al te ruim gemeten is denk ik.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  En dat voor een SP kamerlid (Nine K.)
  Van die “smerige rechtse kapitalisten” kan men dat verwachten maar van uiterst links Nederland???
  Het geeft maar weer aan hoe verrot vooral de linkse politiek van het land is.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Dan als klap op de vuurpijl is deze Bernard Welten (foto) ook nog een super islam appeaser door op zijn knietjes in de mosk tussen het aldaar aanwezige hoogbejaarde tuig te gaan zitten!!! Die vent allang eruit gegooid moeten worden, deze allahvriend!!!
   Ook de Politzeitop bestaat uit crimi’s en vullen goed hun zakken.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 4. En als ze het nou nog eens zíchtbaar wáármaakten…..
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. rs zegt:

  Ja, “ze “zorgen goed voor zich zelf. Zijn het merendeel toch PvdA’ers……..En deze gasten komen vast NIET op straat te lopen.
  En de mannen en vrouwen op straat zien hun toelage als maar kleiner worden……en die MOETEN , als het goed is, het MEESTE doen…………

  Like

 6. Elena zegt:

  Smerige graaiers.!!
  De mensen op straat doen het vuile werk, vaak met gevaar voor eigen leven…tegen een laag salaris.

  Like

  • janchik zegt:

   Het lijkt 1940 wel, ook toen was de politietop corrupt en medeschuldig aan de moord op de Joden. Daar weet haatzaaier/NSB’er Joop van Riessen alles van.

   Like

 7. BertG. zegt:

  Als je er een beetje zuinig mee om gaat dan ben je dus in 4-5 jaar miljonair.
  Geheel betaald door alle belasting betalers van Nederland.
  Dit krijgt iemand die ze leven lang heeft gewerkt nog niet voor elkaar, die eindigen tegenwoordig na hun 50ste meestal in de bijstand.

  Like

 8. Ron zegt:

  Nog een incidentje op Elsevier gevonden.
  Russische minister Lavrov gaat zich met de duitse politiedoofpot bemoeien.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Stopt-Duitsland-verkrachting-Russisch-meisje-in-doofpot-2752537W/?masterpageid=5572

  De politie kunnen we niet langer als onze grootste vriend zien, het begint eerder onze vijand te worden.

  Berichtje uit Denemarken: Asielzoeker had meisje tegen de grond geslagen en was bezig haar broek los te maken. Meisje heeft pepperspray en gebruikt dat maar krijgt boete van politie wegens gebruik pepperspray.
  De politie vindt klaarblijkelijk dat een meisje zich maar moet laten verkrachten.

  Like

  • janchik zegt:

   en de verkrachter/aanrander loopt nog steeds vrij rond!!!!!

   Like

   • Edjan zegt:

    Onwillekeurig gaan mijn gedachten uit naar deze arme, stellig getraumatiseerde jongen. Is gevlucht voor het oorlogsgeweld en wordt nu hier bedreigd met pepperspray! In plaats van met de vinger naar hem te wijzen, zouden wij ons moeten afvragen: “heeft hij zijn beloning wel gekregen van de politie?”

    Like

   • janchik zegt:

    🙂

    Like

 9. Pieter zegt:

  Deze duurbetaalde smerissen hebben er dus alle baat bij als het blijft gaan zoals het nu gaat en dat is oa niet teveel kritiek op de overheid.
  Maar stel je eens voor hoeveel nieuwe straatsmerissen van al dat geld zouden kunnen worden aangenomen om meer veiligheid te bieden.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Schandalig wat een bananenland.
  En wat zijn de mensen toch stom en schaapachtig om steeds maar weer op de veroorzakende partijen te stemmen. Progressief links WEG ERMEE.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  Dit is de man die op zijn knietjes in een moskee lag.

  http://www.at5.nl/artikelen/55261/islamieten-trots-op-bernard-welten

  Like

 12. Leo zegt:

  Rijk worden in Nederland is heel simpel:

  Ga in de politiek, of begin een verbodsborden fabriek !

  Like

 13. Republikein zegt:

  De minister van Justitie is de baas!

  De Nederlandse rechtspraak, in handen van D66, is geen rechtspraak
  Het is ook geen kromspraak.
  De Nederlandse rechtspraak is kromzwaardspraak.
  Dat is marktconform.
  Bij het toekennen van het salaris is rekening gehouden met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur
  Een discretionaire bevoegdheid is in het Nederlands bestuursrecht een bevoegdheid die een bestuursorgaan in meer of mindere mate de vrijheid toekent om in concrete gevallen naar eigen inzicht een besluit te nemen
  .Deze bevoegdheid onderscheidt zich daarmee van gebonden bevoegdheden en wordt ook wel aangeduid met het begrip beslissingsvrijheid.
  Wie snapt dat?
  Welten & Co!
  Heeft niet voor niks op de plitsie academie gezeten.
  Heeft goed opgelet, braafste jongetje van de klas.
  Het is niet eerlijk.
  Rechtvaardigheid alleen in de hemel.
  De bv Nederland is perfect.
  En wij blijven in die cirkel gevangen zitten.
  Kom uit je matrix.
  Dat was brandhout, een hele prettige voortzetting vandeze gedenkdag van de Holocaust!

  Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Dit speelt al 20 jaar en langer.
  Maar als iemand als meneer Welten zelf zijn baan kan opzeggen en een vermogen verdienen als adviseur dan is daar een groot netwerk van vriendjes voor nodig.
  Hoewel Nederland niet corrupt is, echt niet hoor, volgens de staatspropaganda, is de regering, de vakbond, de collega’s, de media, 300 adviesbureaus, de duvel en z’n ouwemoer verantwoordelijk voor het graaien van meneer Welten.
  En medeverantwoordelijk dat de politie, onder zijn leiding en advies, vrijwel niets meer presteert.
  We moeten af van de incest tussen politiek en justitie, de veiligheid hier raakt ernstig misvormd.

  Like

  • Edjan zegt:

   Maar meneer leefbarbaar toch!!
   Nederland is zowat het minst corrupte land ter wereld! Het stond in de krant!

   Like

   • Edjan zegt:

    Maar meneer Edjan toch!!
    Nederland heeft de beste doofpotten ter wereld!!!

    Like

   • leefbarbaar zegt:

    Heer Edjan,
    ja het staat in de krant. Maar toch kunnen ze ook bij de politie niet een paperclip kopen, zonder dat er steekpenningen onder de tafel geschoven worden. En een bonnetje kunnen ze echt niet vinden, doen ze 15 jaar over.
    Ze kunnen evenmin een commissaris aanstellen voor een normaal salaris, zonder dat een bevriend politicus naar voren wordt geschoven voor een megasalaris..
    Corruptie is iets van zwarten blijkbaar, in Nederland bestaat het niet?

    Geliked door 1 persoon

 15. ‘Nederland een van minst corrupte landen’

  Nederland is een van de minst corrupte landen ter wereld. Ons land staat op de vijfde plaats van de index van Transparency International. Dat is een wereldwijde waakhond tegen corruptie.
  Bij het opmaken van de jaarlijkse index wordt gekeken naar corruptie in de openbare sector. Deskundigen bekijken bijvoorbeeld of er sprake is van een vrije pers en in hoeverre omkoping door regeringsleiders wordt bestraft.

  Noord-Korea
  Er zijn 168 landen met elkaar vergeleken. Noord-Korea en Somalië komen als slechtste uit de bus. De landen kwamen niet verder dan acht punten, waarbij nul punten extreem corrupt is en honderd punten corruptievrij. De belangrijkste daler op de lijst is Brazilië. Dat komt vooral door het smeergeldschandaal rond staatsoliebedrijf Petrobas, waarbij de top van het bedrijfsleven en toppolitici onterecht miljarden hebben verdiend.

  Denemarken komt als minst corrupt uit de bus, gevolgd door Finland, Zweden en Nieuw-Zeeland. Nederland en Noorwegen staan op een gedeelde vijfde plaats.

  Bron
  http://www.ad.nl/

  Like

 16. Edjan zegt:

  Beste Adriaan Jansens, is dit een lijst die (in omgekeerde volgorde) de kwaliteit van ’s lands doofpotten beschrijft? Door mijn leeftijd haal ik soms dingetjes door elkaar …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s