Voor de poorten van Europa: Radicale islamieten kopen grond in Bosnië

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

De terreur verplaatst zijn territorium naar Europa: radicale islamieten hebben in Bosnië meerdere hectares grond gekocht. Het geld komt uit Saoedi-Arabië en Qatar. De grondstukken liggen aan de grens met Kroatië. Van hieruit kan men volledig ongehinderd de sharia naar Europa brengen. De Italiaanse veiligheidsautoriteiten zijn gealarmeerd.

De Italiaanse krant “Corriere della Serra” publiceert een uitermate schokkend bericht: radicale islamieten hebben met geld uit Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten meerdere hectares grond in Bosnië gekocht. In het gebied zouden zich ongeveer 2.000 Salafisten en Wahabieten bevinden. Kroatische media hebben twee jaar geleden al over de ontwikkeling bericht, die bij de beslissing van Duitsland om de grenzen te openen blijkbaar geen rol gespeeld heeft. Dat zou wel eens een grote fout kunnen blijken te zijn.

In het noordwesten van Bosnië hebben zich in het district Bihac de Wahabieten tussen Velika Kladusa en Bu in talrijke groepen georganiseerd. De groep wordt aangevoerd door een Bosniër, die geradicaliseerd is. De keuze van de plek is niet toevallig: het dorp Bosanska Bojna ligt slechts enkele honderden meters verwijderd van de Kroatische grens. De “Corriere della Serra” is er geweest en beschrijft de “grensovergang” in de Schengen-zone als een smalle veldweg met een roestige grensboom en een “Stop”-bord. (foto boven). Zo ziet de steeds opnieuw door Angela Merkel bezworen “EU-buitengrens” eruit – een video van de Bosnische televisie bewijst de toestand van de grens (video in het originele artikel).

De ongehinderde toegang tot Kroatië is hier maar kinderspel. Van hieruit kan iedereen de Schengen-zone binnenkomen. Omdat Duitsland zijn grensbewaking heeft opgeheven, kan zodoende ook de door de Italiaanse autoriteiten als zeer gevaarlijk gekwalificeerde groep ongehinderd naar Duitsland reizen.

De radicaalislamitische Europese buitenpost wordt aangevoerd door Husein Bosnic, die nu imam is en Bilal genoemd wordt. Hij is de belangrijkste aanwerver van Europese Jihadisten. Hij zou al actief geweest zijn in Zweden, Oostenrijk, Slovenië en Italië. In december werd hij in Italië veroordeeld tot zeven jaat gevangenisstraf, omdat hij mannen had gerekruteerd die terroristische handelingen zouden moeten verrichten. De “Corriere della Serra” citeert een voormalige officier van het Bosnische leger, die Bilal sinds zijn kinderjaren kent. Hij was vroeger een prediker, net als hijzelf. Zijn vader heeft als schoonmaker op het station van Stuttgart gewerkt. Op zeker moment zou hij geradicaliseerd zijn. Dat zou gemakkelijk zijn geweest in Bosnië, omdat in de Joegoslavië-oorlog het katholieke Kroatië en het islamitische Bosnië tegenover elkaar stonden. Aan beide zijden kwam het tot talrijke gruweldaden. De Bosnische moslims waren tot deze oorlog gematigd en geenszins radicaal. Maar in de Joegoslavië-oorlog zouden er al radicale ophitsers uit de Golfregio naar Bosnië zijn gekomen. Tegen de achtergrond van de wrede oorlog was de radicalisering gemakkelijk te bewerkstelligen.

In de regio bevinden zich vanwege de Balkan-oorlog nog grote hoeveelheden wapens en munitie. Igor Golijanin, generaal-stafchef van het ministerie voor Staatsveiligheid in Bosnië: “De kogels van de aanslag op Charlie Hebdo werden in Mostar geproduceerd, de Kalasjnikovs van de aanvallen in november zijn afkomstig uit het voormalige Joegoslavië. Parijs heeft ons verzocht dit te controleren, we werken samen.”

De financiering van de cellen geschiedt door de Golfstaten: Golijanin zegt dat Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten investeren in de regio. Inmiddels zouden er 2.000 fundamentalisten zijn, zoals Salafisten of Wahabieten. “Ze beginnen in het bos, verzamelen het beste leger en sterven daarna als martelaren”, aldus de Bosnische onderzoeker. Voor de grond in Bosanska Bojna heeft Qatar 200.000 dollar betaald. De Salafisten zouden de enclave Gornja Maoca in het noordoosten controleren, andere centra bevinden zich in Teslic, Osve, Maglaj, Gluha Bovica, Mehurici en Zenica.

Screenshot_44

“Imam” Husein Bosnic samen met een ISIS-vlag.

Zlatko Popovic, een gepensioneerde politieagent, zegt tegenover de krant dat het geen toeval zou zijn dat de imam en zijn aanhangers zich in de streek gevestigd hebben. Het stuk land zou van buitenaf niet te zien zijn, er zou geen controle zijn en men bevindt zich in de buurt van de noordelijke landen. Dat weten volgens Popovic zowel de imam als zijn sponsoren uit Qatar, vandaar de interesse in Bosnië.

Vanuit Bosnië kunnen de Wahabieten, tot wier ideologie de export van de sharia in de hele wereld behoort, naar Europa uitbreiden. De Bosnische autoriteiten zeggen weliswaar dat je niet zou kunnen zeggen dat al deze mannen terroristen zouden zijn, maar Adil Lozo, de advocaat van Bosnic, maakt geen geheim van de bedoelingen van de groepering: “De democratie is mislukt, dat hebben de democratische systemen laten zien. De perfecte wet is de sharia. Niemand steelt, niemand bedriegt, niemand doodt. In Medina worden juwelen gewoon in een tent bewaakt, dat heb ik zelf gezien. Imam Bosnic wil dit alles ook – en niets anders.”

De Italiaanse autoriteiten zijn gealarmeerd, aldus de “Corriere della Serra”: De havenstad Triëst is slechts 120 kilometer verwijderd. De arrestaties in Italië laten zien dat de Italianen op hun hoede zijn om te verhinderen dat de sharia in het land gebracht wordt. Italië mort van alle EU-landen al het langst tegen de vluchtelingenpolitiek van Angela Merkel. De Italianen weten blijkbaar wat er broeit voor de door Merkel geopende poorten van Europa.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Balkan, Barbarisme, Bosnië-Herzegovina, Censuur, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Italië, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, Kroatië, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Qatar, Rotzakken, Salafisten, Saoedi-Arabië, sharia, soennieten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, VAE, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Voor de poorten van Europa: Radicale islamieten kopen grond in Bosnië

 1. Frans de Wit zegt:

  Voorlopig wel een plek waar ze dan “als tussen oplossing” naar terug gestuurd kunnen worden.

  Like

 2. C.A.Barstow zegt:

  De smerige volksverraders elite in politiek Den Haag is oost Indisch doof en kijkt gewoon de andere kant op.
  Mocht onverhoopt de pleuris uitbreken in Nederland dan zijn zij de eersten die op het vliegtuig stappen en naar veiliger oorden vluchten.

  Like

 3. Japio zegt:

  Wahabieten, suikerbieten, rodebieten of andere bieten vernietigen die handel.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  is het misschien wenselijk om de Nederlandse grenzen dicht te goooooien???????
  Ene “Wilders” heeft daar op aangedrongen.
  Wie bovenstaand artikel leest geeft hem vast gelijk.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 5. Geert zegt:

  Onteigenen is niet zo moeilijk hoor, zeker als het moet.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Balkan-oorlog nr. 2 ?
  Maar dit keer hebben ze Pech !
  Ook de hele oostblok is ontwaakt !

  Like

 7. Anna. zegt:

  Manden geleden is dit ook al gepubliceerd. DE ISLAM ZAL VANUIT DE BALKAN NAAR EIROPA WORDEN GEBRACHT Nu wordt het dus werkelijkheid. Vanuit de Balkan willen de Jihadisten hun religie en ideologie naar west Europa brengen…. Vanwege het oorlogs verleden daar, en de vele wapens die er nog aanwezig zijn, en onze weigering om de grenzen dicht te gooien, is dat voor hen een makkie….

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Dat grens overgangetje maar sluiten dan…

  Like

 9. Pingback: Voor de poorten van Europa: Radicale islamieten kopen grond in Bosnië – Rechtsaf doorzee

 10. Avidia zegt:

  Er valt niets te sluiten, dat wordt ons vanuit de islamitische Brussel opgelegd, zij zijn dol op al die import. maakt ons des te .meer afhankelijk, dus, wat te doen? Uit die vreselijke EU, Nederland voor Nederland en verder niets!!!!!!!!! Wij waren altijd onafhankelijk, wij dreven handel X jaren terug, Waarom zitten wij bij dat zooitje onrendabele, wij weten het al eeuwen beter!!!!

  Like

 11. Peter selie zegt:

  Daarom moest Bosnië van Servië met geweld worden losgemaakt. Zo werd beslist door de CIA, de Navo, de VN en nog wat anders gespuis dat besloten heeft, dat Europa moet worden geïslamiseerd.

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Maria uit België heeft dit al vorig jaar heel duidelijk aangegeven, ik heb het gezegd, dat de Islam vanuit het Zuiden, Scandinavië en het Oosten Europa zullen overmeesteren. Zoveel mogelijk Imans bannen, grenzen potdicht, alles wat Islam-gerelateerd is weg. Willen ze oorlog dan krijgen ze bommen.

  Like

 13. Willie zegt:

  @guardicivil ; mail me eens , vraag maar aan de webmastermn adres

  Like

 14. Pingback: Europa is omsingeld | E.J. Bron

 15. Pingback: Nederzetting in Europa uitsluitend bestemd voor moslims | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s