Ongekozen asielmeneer van Katwijk is politiek correcte dictator

Screenshot_62

De burgemeester van Katwijk, Jos Wienen (CDA)

(Door: Wim van Schaik)

De doofpotaffaire in Katwijk is te snel onder het tapijt verdwenen. Die burgemeester daar doet niet onder voor zijn Keulse collega Reker. Eerst probeerde hij incidenten in een AZC  onder de pet te houden. En toen hij noodgedwongen wel met cijfers (voor wat ze waard zijn) naar buiten moest komen, deed hij dat op een manier alsof hij een pluim verdiende voor zijn ‘openheid’. Wie is die burgemeester Jos Wienen eigenlijk? Wilders noemde de man eerder al wereldvreemd en twitterde: ‘Ongekozen CDA-asielmeneer beste bewijs noodzaak snelle invoering gekozen burgemeester.’

Jos Wienen blijkt een politiek correcte dictator, iemand die de wet graag naar zijn hand zet, die zelf uitmaakt wat de inwoners van zijn gemeente wel en niet mogen weten, die ook niet te goed is om eigenmachtig een AZC te faciliteren of, als het zo uitkomt, politieke partijen te kapittelen. Dat laatste overkwam de SGP eind vorig jaar, toen deze partij in de ogen van de burgervader onvoldoende politiek correct was.

De SGP, met zes zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Katwijk, heeft ook zitting in het college van B en W. Eind vorig jaar pleitte een SGP-fractielid ervoor om in een christelijke omgeving zoveel mogelijk christelijke asielzoekers op te vangen. Dat schoot Wienen in het verkeerde politiek correcte keelgat, waarop hij deze uitspraak beoordeelde als ongewenst (!): ‘We moeten niet toe willen naar een samenleving waarin wij hier op die gronden onderscheid gaan maken.’

Dat was schrikken voor die SGP. Ze had zich hard gemaakt voor een tijdelijk AZC in Katwijk. Daarna voor uitbreiding van dat AZC naar 1200 personen. Een permanent AZC voor 600 personen was ook geen probleem. De SGP pleitte er zelfs voor – hoewel het COA dat niet vroeg –  om naast dat permanente AZC vooral ook nog een AZC met 600 plaatsen voor tijdelijke opvang open te houden. En nu deed de burgemeester zo lelijk en werd juist het braafste Katwijkse jongetje in de hoek gezet. Ze wisten bij de SGP niet hoe snel terug te krabbelen. Gauw terug in het politiek correcte hok.

Laf trouwens van die SGP om zich door het zogenaamde fatsoen van de burgemeester monddood te laten maken. In plaats van fier op te komen voor de eigen diepste drijfveren en voor de eigen kiezers bleef het bij wat neuzelen over christenplicht en naastenliefde. Met zo’n serviele houding is het geen wonder dat de burgemeester ook denkt weg te komen met het minachten van de rechten van de inwoners van Katwijk. Dat krijg je als het regenteske CDA, de socialistische CU en de slappe SGP samen de dienst uitmaken; een super gutmensch cultuur.

Je zult maar een burgemeester hebben als Jos Wienen, die voorzitter is van de commissie Asiel en Integratie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Die dubbele pet is misschien goed voor de VNG en wellicht ook voor de heer Wienen om zijn ‘talenten’ publiekelijk te etaleren, maar de Katwijkers hebben meer last dan gemak van zo’n burgemeester die maar één doel heeft, namelijk mislukt Rijksoverheidsbeleid faciliteren. En dat brengt grote bezorgdheid voor asieligen mee. Ze zouden eens gestigmatiseerd kunnen worden!

Gelukkig reageerde Den Haag gelijk op de Katwijkse doofpotaffaire. Zo vond de VVD dat transparantie belangrijk is om geloofwaardig te blijven. De partij van Mark Rutte en geloofwaardigheid! En de PvdA, ook zoiets, vond dat ‘bestuurders gewoon eerlijk moeten zijn’.

Valt er toch nog wat te lachen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, CDA, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op Ongekozen asielmeneer van Katwijk is politiek correcte dictator

 1. Japio zegt:

  Deze burgervader moet zijn baard laten groeien, een kleedje aanschaffen en op de knieën met zijn muil naar het oosten en dat 5 maal daags. En als ie niet weet wat te doen belt ie z’n collega Aboutaleb maar ff. Wat een zak hooi is dat toch die moslim-knuffelaar.

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  Nederland zit propvol met deze (linkse) dictators op overheidsposten. Zelfs de VVD doet er aan mee. De tweede Kamerverkiezingen zullen ons niet kunnen redden van dat gespuis. De justitie en de politie zijn op de hand van de Moslims, en zetten zich af tegen de autochtone bevolking, terwijl de MSM media het laatste zetje geven. Al zou de PVV nog zo groot worden bij de komende verkiezingen, zij word door links voor eeuwig gebasht. Ja, ze forceren nog liever een 10 partijen kabinet, dan dat ze met de PVV in de tweede kamer willen regeren. Als er een rotte appel in de mand zit, steekt ie de hele rest aan. Welnu, dat is allang gebeurd. Nederland is verworden tot een grote mand met rotte appels !

  Like

 3. Antivenin zegt:

  Omdat het juist de christenen zijn die vervolgd worden, had die SGP groot gelijk om liever christelijke vuchtelingen dan islamitische bezetters te willen huisvesten! Laf hoor, om terug te krabbelen. Als zelfs de christenen al niet voor hun eigen geloofsbroeders en -zusters durven op te komen…

  Like

 4. Bennie zegt:

  Een landverrader krijgt uiteindelijk zijn verdiende loon

  Like

 5. Pingback: Ongekozen asielmeneer van Katwijk is politiek correcte dictator – Rechtsaf doorzee

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Arm Katwijk !
  .
  Verhef u toch schlemieligen
  en vertroetel die asieligen
  die de voorste mem verdienen,
  volgens deze Dhimmi Wienen
  het zal jouw “Burgervader” zijn…
  slechts vrome lach, slechts schone schijn
  als je zo’n schijnheil zo grijnzen ziet
  kies je toch bijna voor ’n Islamiet ?…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 7. kauwe kak zegt:

  Wat een grafplant is deze droplul toch,maar dom volk heeft recht op deze figuranten!!!
  Brak m,n vulling af toen ik eind deze ochtend las dat peter R de vries de schuld van de aanslag aan chalie abdoo geeft!!
  kijk dit kwaadaardig gezwel zien wij regelmatig op de buis zijn linksdraaiende commentaar te geven,ja hij heeft er kijk op!!!!
  ik betaal mee aan de premie om deze citroenkop eens flink te grazen te nemen!
  Grote kots
  dames en heren mogen wij even overgeven
  hoop deze niet tegen te komen,wel ben ik gelijk mijn agressie kwijt!
  Zijn rouwkaart zalmenig mens verblijden …TOCH????

  Like

  • Nemesis zegt:

   Ja hoor je mag overgeven. In Duitsland bij PI is als de K-club opgezet oftewel de kotsclub. Als er weer iets is zet men uit voorzorg al de emmers klaar. En er is iedere dag genoeg om heel veel emmers te vullen. 😀

   Like

 8. Taljaard zegt:

  Katwijk fungeert als proeftuin voor Den Haag om te zien hoe men AZC-s in andere christelijke gemeenten kan neer plempen zonder dat het tot opstanden komt.
  Om op deze manier een potentieel gevaarlijke tegenstander van hun islamiseringspolitiek, de autochtone reformatorische christenen, ”onschadelijk” te maken.
  De mensen van de SGP bedoelen het goed en zijn over het algemeen integer tot op het bot.
  Maar ze zien domweg nog steeds veel te weinig het gevaar wat hen en wat ons bedreigt en gaan ook nog steeds veel te veel uit van het drogbeeld dat wij hier een goede overheid hebben, die het beste met iedereen voor heeft. .
  Bij steeds meer jongere reformatorische christenen gaan de ogen echter wel open.
  En dat is ook de reden waarom de SGP in de peilingen niet groeit.

  Like

  • Harry zegt:

   Taljaard , u hebt een beschaafd soort respect voor die refo’s .

   Dat is uw goed recht , maar ik heb onderhand zó veel gezien en meegemaakt met die gasten ( woon ook in zo’n refo dorp ) , dat ik wel op die lui kan kotsen .
   Ten eerste kijken ze gruwelijk neer op een ieder die niet naar dezelfde kerk gaat als zij , ze behandelen anderen als melaatsen .
   Zakelijk zijn het ook ratten , liegen , bedriegen , stelen en roven staat bovenaan in hun vaandel en als je dan die uitgestreken smoelen ziet , als je ze er op wijst dat ze de boel flessen , ( niet mij , voor de goede orde , anderen , waar ik geen belang bij heb ) , dan gaan ze net zo stom staan lachen als die achterlijke Rutte .
   Ze denken dat je als ondernemer gerechtigd bent om legaal te stelen .
   Dit in tegenstelling tot een crimineel , want die staat niet ingeschreven bij de kamer van koophandel .
   De schijnheilige smeerlappen hebben net zo min respect voor anderen als moslims .

   Daarom heb ik haast net zo de pest aan die lui als aan moslims .
   Toegegeven , je ziet nooit een refo met een bomgordel , maar ze zouden je met plezier zien verzuipen , zo aan hun smoelen te zien .

   En op mijn vraag of er in hun kerk wel eens over het probleem met de islam gesproken wordt , was het antwoord : ” nee , eigenlijk niet , nee ” !
   Zijn ze dan wereldvreemd of niet ?

   Verwacht maar geen steun uit die hoek tegen de moslims !

   Like

   • BertG. zegt:

    Als hij in dezelfde stad zou wonen, Dordrecht, dan had hij naast luckybee op de bank gezetten hebben in dezelfde kerk.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Wanhoop niet, de redding komt vanuit R,dam………
    In alle dorpen/gemeenten op ,t eiland Ijsselmonde ( R,dam Z ) waren in de jaren 50/60 de “fijnen” [ nu worden ze refo,s genoemd ], oververtegenwoordigd.
    Langzaam raken ze er uitgestorven door de import uit R,dam.
    Gaat ook gebeuren vanuit daar richting Alblasserwaard/Krimpenerwaard…….
    Ik herinner me nog hoe m,n vader zaliger, zich ergerde aan die huichelachtigheid,
    Hij noemde ze;”nog fijner dan…poppenstront”.
    (waar dat op sloeg ? weet ik niet )
    Je had begin jaren 50 nog “zwart-handel”.
    Een uitspraak van die fijnen waar hij zich aan ergerde:”vandaag [ zondag ] gaat niet, morgen maandag kunnen we weer handel……..de boel oplichten.\

    Toch blijf ik erbij: islam is vele malen erger.

    Like

   • Josefientje zegt:

    Nou, nou, nou, mag het ietsje minder zijn of juist meer?
    Trouwens, een refo dreigde kortgeleden nog het grootste gebouw in Dubai in te vliegen, die refo’s toch! Je zou ze!

    Like

 9. Drs.P. zegt:

  Ongekozen asielmijnheer is een smerige machtsgeile nsb CDA-hond waar we er al veel te veel van hebben!! Denk aan het oude gezegde tussen de dominee en de schoolmeester: “houdt jij ze dom, dan houd ik ze arm”!!!
  Helaas sterft het van dit soort enorme kankergezwellen in dit klote land en hoe komen we van dit soort rukkers af???
  Kan blijkbaar alleen maar door pek en veren te gebruiken!!!
  En die VNG is ook een smerige rattenclub die immigratie wil bevorderen.
  Is het hele politieke spectrum nu volsalgen debiel geworden of zijn ze allemaal mindcontrolled??
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 10. Republikein zegt:


  163 mantelzorgers en verpleegkundigen ontslagen in Katwijk, 10 nieuwe vacatures ingevuld door… net gearriveerde immigranten, die bovendien een woonst aangeboden kregen, terwijl er wachtlijsten voor woningen bestaan in deze Nederlandse gemeente.

  http://rechtsactueel.com/2016/01/28/katwijk-dankt-163-zorgkundigen-af-en-werft-10-immigranten-aan-voor-dezelfde-job/

  Like

  • BertG. zegt:

   Heftig dit, meer kan ik er niet van maken.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik hoop niet dat die oude mevrouw naar boven zal kijken want dan krijgt ze een hartverzakking! Zie je die hand van dat zwart stuk vreten links… die zit al heel dicht in de buurt van mevrouws parelketting!

   Moet je je voorstellen, die lui spreken geen woord Nederlands en weten niet eens hoe ze een toilet moeten gebruiken! Dus wie maakt wat schoon!?….
   Dat schorem kan alleen overal schijten en pissen en dat moet nu ouderen gaan verzorgen zonder een enkele opleiding en geen cent medische kennis!
   EN ZE SREKEN DE TAALNIET
   Waanzinniger kunnen we het echt niet maken maar je zal zien volgende week wordt er weer een nieuw gruwel-idee geboren.

   Like

  • NC zegt:

   Hoe bedoel je halve waarheid, deze foto gaat over een aantal asielzoekers die vrijwilligers werk doen in een lokaal verpleeghuis. Woon al jaren met veel plezier in Katwijk en heb nog nooit overlast gehad van een asielzoeker.

   En dat TSN werknemers ontslaat heeft volgens mij niets te maken met vluchtelingen.

   Like

   • Republikein zegt:

    Zo, ik sla gelijk op de vlucht, zoveel fenijn.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    NC.
    Zo zie je maar weer er is helemaal niets aan de hand.
    Waar maken we ons eigenlijk druk over? Dat is prima geregeld zo. Kundige verzorgers er uit en incompetent, hepatitis B-Z-tuig er in en iedereen slaat ’n slag in de rondte van blijdschap. De overheid houdt nu het echte geld over voor die zielige vluchtelingetjes en die tranentrekkende pensioenrovende oudjes gaan nu tenminste wat sneller de pijp uit.
    Dat ruimt lekker op en het kost veel minder. Een echte win-win-situatie.

    NC woont ook al jaren in Katwijk en gaat dus binnenkort gillend van de lach het verzorgingstehuis in. Zo gelukkig, want nu worttie echt verzorgd.
    Over pakweg ’n maand is de uitvaart want het oudje is onder verdachte omstandigheden gestorven wegens gebrek aan adem.
    Wordt van de armen verbrand want bezat niets meer. Alles gestolen.
    Volgende patiënt. Ja, komt u maar…

    Like

 11. Kees Heemskerk zegt:

  Iedereen heeft een mening, niks mis mee, maar de woorden die gebruikt worden , sorry Ik kan er niets mee, probeer elkaar met respect U en Jullie mening te geven, Ik was op een bijeenkomsten van Wienen, Weet U hoeveel mensen er waren om uitleg te vragen en commentaar te geven, wat denkt U , ik zelf en 9 vrouwen, Waarom zoveel commentaar , en ALS je persoonlijk je commentaar kan geven is er niemand, hammer….

  Like

 12. Gijs zegt:

  Jammer dat er geen bomschuiten meer zijn, had ie mooi opgekend voor 10-12 weken

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Hb mn mening over deze lul al gezegd van de week.

  Like

 14. Mirjam zegt:

  Voordat ze überhaupt ouderen/zieken of wie dan ook laten behandelen en begeleiden door vluchtelingen, moet met toch eerst eens nagaan of dit wel kan of niet. Kennen ze de Nederlandse taal naar behoren in zowel spraak als geschrift? Kunnen ze begrijpend onze taal lezen? Hebben ze een medische opleiding? Hoe zit het met hun achtergrond (crimineel verleden, geloofsovertuiging, gedrag)?

  Dit zijn allemaal factoren die met de veiligheid te maken hebben van de mensen die ze gaan ‘helpen’. Is dit allemaal gecheckt of is dit weer het zoveelste ‘gutmenschen’ idee dat op losse flodders is gebaseerd?
  Als dit allemaal als voorwaarde ontbreekt, en het is weer de zoveelste ‘gutmenschen’ openbaring, dan zou ik zo iemand niet bij mijn moeder/oma/kind of familielid in de buurt willen hebben. Beter is om de bestaande hulpverleners, die nu ontslag dreigen te krijgen, te waarderen en deze mensen in dienst te behouden.
  De regering zou eens na moeten denken voordat ze handelen.

  Like

 15. a haasnoot zegt:

  Graag zo snel mogelijk een andere burgemeester.De huidige is alleen bezig voor zijn eigen glorie.
  Is alleen bezig voor z.g.n. asielprofiteurs en Katwijkers behandelt hij als oud vuil.Drukt van alles door.Maar als hij maar in de krant komt of op de tv,dan is hij tevreden.Weg ermee.

  Like

 16. p. vrolijk zegt:

  Hoe in gods naam kan z,n varken 🐷 een minister woorden

  Like

 17. Robert du Ruisseau zegt:

  Geachte heer Van Schaik,

  Wat mij opvalt is dat u wel allemaal zegt wat u niet wilt, maar dat u geen oplossingen aandraagt. De asielzoekers die er nu zijn, en die morgenbinnenkomen, wat gaan we daarmee doen.
  Een tweede punt. Er staan nogal wat bedreigingen en beledigingen in de reacties hieronder. Neemt u daarvoor wel u verantwoordelijkheid?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s