“Maar ik zal niet mee liegen”

Screenshot_87

V.l.n.r.: De ministers-presidenten van Hongarije (Viktor Orbán), Tsjechië (Bohuslav Sobotka), Polen (Beata Szydło) en Slowakije (Robert Fico).

(Door: Peter Entinger – Vertaling: E.J. Bron)

In het oosten van de EU vormt zich verzet tegen de politieke correctheid in de asielkwestieDe aanvallen vanuit het oosten van de Europese Unie op Angela Merkel en haar uitnodiging tot ongecontroleerde immigratie naar Duitsland zijn onmiskenbaar en ze zijn niet afkomstig van de randen van het politieke spectrum.

De Roemeense Europarlementariër Traian Ungureanu noemde Angela Merkel en haar uitnodiging tot ongebreidelde immigratie naar Duitsland de “catastrofe van de eeuw”. Er zou een “officiële censuur” in Duitsland heersen, de vrijheid van meningsuiting met betrekking tot dit thema zou niet meer bestaan. De Roemeen behoort in het Europees Parlement in Straatsburg tot de fractie van de Europese Volkspartij, waartoe ook Merkel behoort.

In tegenstelling tot Ungureanu is Robert Fico sociaaldemocraat en zelfs minister-president. De SPD feliciteerde hem ook braaf in het jaar 2012 d.m.v. een persmededeling met zijn benoeming tot minister-president van Slowakije. Nu is dat eerder pijnlijk voor de Duitse sociaaldemocraten. De integratiegevolmachtigde van de Duitse regering, Aydan Özoguz, bekritiseerde Fico´s jongste uitspraken als ongelooflijk: “Ik ben geschokt dat een EU-lidstaat de overvallen in Keulen ervoor gebruikt om algemeen tegen een religiegemeenschap op te hitsen”, verklaarde ze. Gezien de omvang van de overvallen in Oudejaarsnacht had Fico aangekondigd dat zijn land in principe geen islamitische “vluchtelingen” meer zou opnemen. Bovendien zou het in Duitsland verboden zijn om over zulke wantoestanden te spreken. In een discussie op de Slowaakse televisie zei hij dat de media het “vluchtelingen”probleem zouden bagatelliseren, immigranten zouden helaas een “beschermde soort” zijn geworden: “Maar ik zal niet mee liegen.”

Jarenlang heeft de westelijke zogenaamde kern van de EU zich nogal behoorlijk arrogant tegenover de oostelijke partnerlanden opgesteld. Democratie en markteconomie zou men de oostelijke partnerlanden nog moeten bijbrengen. Maar nu komt de bal terug. “Ze wisten het. Ze hebben gewaarschuwd. Maar Duitsland wilde niet naar ze luisteren. Nu wordt het met de gevolgen van zijn welkomstcultuur en zijn tolerantie geconfronteerd – en stort door het kwaad van de politieke correctheid en van de meningsterreur in het grootste deel van de media heel Europa in het verderf”, schrijft het weekblad “Der Spiegel” over de stemming in het oosten van de EU. De Hongaarse minister-president Viktor Orbán verklaarde over de gebeurtenissen in Oudejaarsnacht dat deze een uitdrukking zouden zijn van de crisis van het liberalisme, dat in Duitsland nieuwsberichten over de overvallen op vrouwen onderdrukt zouden worden.

De nationaal-conservatieve regering in Hongarije is al lange tijd een doorn in het oog van de EU-leiders. Critici verwijten Orbán sinds zijn ambtsaanvaarding in het jaar 2010 de vrijheid van meningsuiting systematisch te beperken. Nu kaatste de regeringschef in Boedapest de bal met genot terug: in Hongarije zou de pers veel vrijer zijn dan in het Westen. In Duitsland zou zij zelfs serieus bedreigd worden. En de Orbán-vriendelijke krant “Magyar Idök” begeleidde de kritiek van de minister-president als volgt: “In plaats van dat de Duitse staat zijn burgers beschermt, is hij een handlanger van de migranten en past hij zich aan de normen aan van bendes die burgers overvallen.”

De Hongaarse publicist Zsolt Bayer pakte de Duitse regering nog harder aan: “Het zijn migranten. Noord-Afrikaanse en Arabische beesten. Louter hyena´s”, schreef de vriend van de regeringschef. Hij bekritiseerde de bondskanselier als “Frau Angela”, die haar familie en kinderen door hyena´s zou laten verscheuren. Bovendien zou de Duitse pers “onder de dictaturen vrijer en fatsoenlijker” zijn geweest.

En daarom was het ook geen wonder dat Orbán onlangs de Poolse regering te hulp schoot, die eveneens kritisch tegenover de door Berlijn en Brussel gevolgde asielpolitiek staat en zich al maandenlang onder druk gezet ziet van de kant van de EU. “Hongarije zal welke vorm van sancties tegen Polen nooit ondersteunen. Brussel zou zulke maatregelen niet in overweging moeten nemen”, deelde Orbán op niet mis te verstane wijze mee.

In Polen reageerden politici en media met onverholen genoegdoening op de gebeurtenissen in de Bondsrepubliek. Minister-president Beata Szydło beschuldigde West-Europese en Duitse politici ervan de asielproblematiek niet serieus genoeg en critici buitengesloten te hebben.

En haar plaatsvervanger Piotr Glinski kondigde aan dat men in het vervolg nog nauwkeuriger dan tot nu toe zou onderzoeken wie naar Polen zou komen: “Jonge moslimmannen willen we in ieder geval niet hebben.” Inmengingen vanuit Duitsland werden door Glinski in ongebruikelijk scherpe bewoordingen bekritiseert: “Zij hebben minder recht ons te bekritiseren, over enkele generaties zullen ze nog minder recht hebben.” Bepaalde volkeren zouden een “iets andere maatstaf” in hun betrekkingen en het doordrukken van hun belangen moeten aanleggen, eiste de minister van Culturele Zaken.

De minister van Justitie van Polen, Zbigniew Ziobro, richtte zich uiteindelijk in een open brief tot eurocommissaris Günther Oettinger met kritiek dat de Duitse media dagenlang berichten over de overvallen op vrouwen onderdrukt zouden hebben. “De censuur door Duitse media heeft bij het publiek in de hele wereld voor verbijstering gezorgd”, schreef hij.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Peter Entinger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Rapefugees", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Duitsland, EU-critici, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, mainstream-media, meningsdictatuur, Midden-Europa, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nationalisme, Oost-Europa, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Slowakije, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Tsjechië, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Maar ik zal niet mee liegen”

 1. Edjan zegt:

  Citaat:

  “De integratiegevolmachtigde van de Duitse regering, Aydan Özoguz, bekritiseerde Fico´s jongste uitspraken als ongelooflijk: “Ik ben geschokt dat een EU-lidstaat de overvallen in Keulen ervoor gebruikt om algemeen tegen een religiegemeenschap ( = islam) op te hitsen”, verklaarde ze.”

  Commentaar overbodig.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De ministers-presidenten van Hongarije (Viktor Orbán), Tsjechië (Bohuslav Sobotka), Polen (Beata Szydło) en Slowakije (Robert Fico). ZIJ HEBBEN GELIJK !!!
  Rot op met je woestijnbarbaren !! Nederland uit de EU en grenzen dicht !!

  Like

 3. Paul zegt:

  De wijzen uit het Oosten. De dwazen uit het Westen.

  Like

 4. Ron soeverein mens zegt:

  Chapeau voor de standvastigheid van Oost Europa en hun Leiders. De Wijzen komen uit het Oosten

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik heb veel respect voor de vastberaden standpunten van Hongarije, Tsjechië, Polen en Slowakije, en kan me wel voorstellen dat de EU-dictators niet blij zijn met deze lidstaten. Tja, de waarheid is hard en wordt niet graag gehoord.
  Maar bovengenoemde landen hebben wel het allerbeste voor met hun eigen volk. Ze laten zich niet meeslepen in deze asiel-ellende, laten zich niet meer de wet voorschrijven, en blijven baas in eigen land. Christelijke vluchtelingen zijn welkom, maar moslims niet. Logisch toch, als je al die ellende gehoord hebt van rond de jaarwisseling?

  Reacties vanuit Duitsland op de persvrijheid in die landen zijn ronduit hypocriet te noemen. Niet deze Oost-Europese landen onderdrukken de persvrijheid, maar dat doen de Duitsers zélf. Hoeveel is er al niet bewust onder de pet gehouden omdat het niet openbaar gemaakt mócht worden?

  De Minister van Justitie in Polen schreef volledig de waarheid met deze opmerking: “De censuur door Duitse media heeft bij het publiek in de hele wereld voor verbijstering gezorgd”.

  Dat zegt toch genoeg?

  Like

 6. cefas zegt:

  Bravo, Oost-Europa, voor jullie realistische houding t.a.v de werkelijkheid, hulde.

  Like

 7. cefas zegt:

  Gisteren was ik in Krakau (Polen) en heb geen moskee of hoofddoekje gezien, wat een verademing.

  Like

 8. Koos zegt:

  Oost Europa pakt Duitsland eindelijk terug voor wat de Nazi’s 77 jaar geleden deden.
  Merkel mag dus niet zaniken.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Eigen VOLK, heeft van deze verstandige politici, en leiders VOORDEEL. En dat hebben WIJ, niet, WIJ worden belogen door de linkse-en politieke media,omroepen en het Staatsjournaal. Alles auf Befehl, van de neo nazi’s Merkel en Juncker, en hielenlikkers als Rutte, volgen braaf de bevelen op!

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  “integratiegevolmachtigde van de Duitse regering, Aydan Özoguz,”
  Een Turkin als integratiegevolmachtigde; dit om Erdogan te pleasen?
  Censuur en onderdrukking van het Duitse volk, wat het zelf niet wenst te zien.
  Moffrika gaat ten onder…

  Like

 11. D. G. Neree zegt:

  “De integratiegevolmachtigde van de Duitse regering, Aydan Özoguz”
  Een islamitische turk om islamitische turken in Duitsland te laten integreren? Hoe krom wil je het hebben?

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Bravo, prima artikel en eindelijk geschreven naar waarheid. Bravo ook voor deze landen die wel nog nadenken bij wat ze doen. Duitsland maakt zichzelf steeds meer belachelijk en de rest die hun volgt (waarvan Rutte er één van is) ook. Ze zien zelf nu in hoe haaks dat hun mening over de vluchtelingenproblematiek (‘wir schaffen das’) staat op de mening van de rest van de landen in Europa. Het is zelfs zo verachtelijk dat ze censuur op het spreken van de waarheid hebben ingevoerd, alleen om hun ‘plan’ van massamigratie (want dat is het in feite, en het heeft niets meer met de echte vluchtelingenstroom te maken) door te voeren, dat je het gewoon niet kunt bevatten.

  De zogenaamde ‘leiders’ (Merkel, Rutte etc.) gaan ervan uit dat iedere burger ze klakkeloos zal volgen in hun waanzin, maar dit gaat niet gebeuren, en het merkt hun gebrek aan intelligentie dat ze dit niet al op voorhand hebben ingecalculeerd. Ze gaan maar door met hun idiotie en zullen aan hun stomheid ten onder gaan. Dat zie je nu al, ze beginnen steeds meer terug te komen op hun voort strevende uitspraken en proberen met ombuigende, niet echt weldoordachte plannen (Rutte via Samson: veerboten bij de Griekse wateren) letterlijk weer een deurtje te openen bij het volk om in goed daglicht te komen staan.

  Forgett it!! Het kwaad is geschied. De volkeren vertrouwen jullie niet meer en nemen niets meer van jullie serieus en dát, geloof me, dát is juist de voorwaarde voor een goede regering en een gezonde politieke situatie binnen elk land. Als je dit kwijt bent, als regeringsleiders, dan gebruik eindelijk het greintje verstand wat er misschien nog in je sluimert en laat mensen regeren die de waarheid boven alles stellen, en wel over het IQ bezitten om én goed én wijs te zijn en werkelijk echt gezond verstand hebben, dat ze ook gebruiken. Amen.

  Like

 13. Koos zegt:

  Gelukkig blijft er nog een stuk Europa over waar we eventueel heen kunnen vluchten als het hier te bar wordt. Hopenlijk hebben ze daar hun legers op orde, zodat ze ons eventueel ook kunnen bevrijden, geholpen door president TRUMP (en Poetin?)!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s