Op de knieën voor het “islamisme”

Screenshot_11

De naakte beelden die aan het blikveld van Rohani werden onttrokken.

(Door: Darya Safai)

Door plat op de buik te gaan voor de Iraanse president Rohani, beledigt Italië niet alleen de Iraanse vrouwen, maar ook de eigen kunst en cultuur, schrijft Darya Safai. President (en ayatollah) Hassan Rohani moet wel erg veel aanzien genieten in Europa, afgaande op hoe onze leiders zo gewillig tegemoetkomen aan zijn wensen. ‘Aanstootgevende’ kunst wordt afgedekt, wijn van de tafel gebannen (DS 27 januari). Sinds wanneer mag een extreme “islamist” ons zijn fundamentalistische waarden komen opleggen?

Twee jaar geleden bracht de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Emma Bonino een bezoek aan Teheran. Amper stond ze op het tarmac en had ze de mensen van de Italiaanse ambassade begroet, of ze werd al aangemaand om een sluier om te doen. Zo niet zou ze met hetzelfde vliegtuig moeten terugkeren naar Italië. Er zat voor Bonino niets anders op dan aan de dringende vraag van haar gastheren te voldoen. De foto’s van haar (figuurlijke) knieval werden gretig gepubliceerd in de Iraanse kranten, als demonstratie van het islamitische gezag. Het ging zelfs zo ver dat de Italiaanse regering officieel moest meedelen dat Bonino al voor ze het vliegtuig uitstapte vrijwillig een sluier had omgedaan, terwijl de eerste foto’s duidelijk het tegendeel aantoonden.

Toen de Italiaanse Federica Mogherini, hoge  vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, een paar maanden geleden op haar beurt in Teheran landde, had ze haar voorzorgen genomen en zich in het vliegtuig al gesluierd. Ze wilde niet zoals Bonino vernederd worden en de verontwaardiging van de ayatollahs opwekken. Allemaal onder het mom van ‘respect’ voor het gastland en zijn religieuze, onderdrukkende wetgeving, waarvan Iraanse vrouwen dagelijks het slachtoffer zijn. Daar repte Mogherini ook met geen woord over in haar toespraken en interviews. Noch over de talloze arrestaties (gemiddeld 4.000 per dag!) van ‘slechte hidjabdragers’, zoals Iraanse vrouwen genoemd worden als ze de strenge kledingvoorschriften niet naleven. Noch over de vrouwvijandige sharia, die meisjes vanaf negen jaar verantwoordelijk stelt voor alles wat ze doen (en jongens pas vanaf vijftien jaar). En dan hebben we het nog niet over de 73 minderjarige daders die sinds 2005 geëxecuteerd zijn, de 160 minderjarige daders die in de dodencel zitten en andere grove schendingen van het internationaal recht waarvan niet alleen vrouwen het slachtoffer zijn.

En maar contracten binnenrijven

Nu blijkt dat de Iraanse regering niet alleen haar wil oplegt aan buitenlandse gasten op eigen bodem. Ook als gast eist ze dat haar dogmatische waarden en normen worden ‘gerespecteerd’. Kunst die de president zou kunnen provoceren moet uit zijn gezichtsveld blijven. Aan tafel geen alcoholische dranken. De Italiaanse regering buigt het hoofd. Als ze maar contracten kan binnenrijven, want dat is natuurlijk de enige reden waarom ze dit soort maatregelen treft. Tot verbazing en verontwaardiging van iedereen die vrijheid en universele mensenrechten hoog in het vaandel draagt, en misschien nog meer van de Iraanse vrouwen. Die voelen zich meer dan ooit in de steek gelaten door de internationale gemeenschap. Zij krijgen de indruk dat hun rechten verkocht worden aan de hoogst biedende, en dat de onderdrukking van de vrouwen in Iran niet langer op de westerse politieke agenda staat.

De Italiaanse regering heeft niet alleen de Iraanse vrouwen beledigd, maar ook de eigen kunst, cultuur, en geschiedenis. En dan zijn we verbaasd hoe snel en gemakkelijk het islamisme terrein wint in Europa. Wie naakte standbeelden bedekt en wijn van de tafel haalt om fundamentalisten een plezier te doen en zo vette contracten binnen te halen, verkoopt op alle vlakken zijn ziel. Precies wat de ayatollahs graag willen.

Bron:
www.standaard.be (paywall)
Auteur: Darya Safai

h/t “Miesje”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, dictatuur, EUSSR, Frankrijk, Graaien, Hypocrisie, Iran, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, politici, Rotzakken, sjiieten, Socialisten, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Op de knieën voor het “islamisme”

 1. Bob Fleumer zegt:

  Het Westen heeft een ruggengraat van honing, zodra ze warm worden van de geldhonger dan smelt hun ruggengraat! En dan vinden ze het gek dat we geen respect meer voor ze hebben!

  Like

 2. heinrich zegt:

  jongens , worden we nu allemaal boterzachte linkse kunstgekkies, hiero !? het gaat om de harde pegels, om de handel. En van de handel wordt de kunst betaald. de journalisten en de politici zijn deze hetze begonnen, en zoals bekend , geven ze geen klap om de gewone man.

  Like

 3. lilith zegt:

  Definitie van de ‘oude ‘Europeaan: een kruiperig wezen voortdurend op zoek naar goedkeuring van hen die de macht in handen hebben

  Like

 4. Pogo zegt:

  Iran heeft wat geld te besteden en de westerse wereld wil daar gaarne een graantje van meepikken.
  Wij leven in een systeem van ‘paaien en graaien’ en om dat te kunnen blijven doen hebben wij (overheden en multinationals) er totaal geen moeite mee om bepaalde ‘waarden en normen’ overboord te zetten.
  De klant is immers koning. Die leg je in de watten of kruip je in de kont. Alleen maar voor eigen gewin.
  De consequenties (de islamisering of het oprukken/toegeven aan de islam) die daarmee gepaard gaan spelen een ondergeschikte rol.
  Het gaat om de knaken.
  Maar het grote geld, de geldzucht en het winstbejag, zijn nog nooit goede motieven gebleken om te overleven als samenleving/beschaving.

  “Zij krijgen de indruk dat hun rechten verkocht worden aan de hoogst biedende…….”

  Waar wij voor staan (onze cultuur, onze waarden en normen, onze identiteit, onze geschiedenis) wordt ook zomaar eventjes verkocht aan de hoogste bieder.
  Of, aan diegene die we het beste paaien, in de kont kunnen kruipen.

  Aan de islam kunnen wij niks veranderen. Wij krijgen er geen ‘verlichting’ in. Zelfs een moslim krijgt dat niet voor elkaar.
  De islam is wat het is (het is een totalitair systeem zonder speelruimte voor individuen).
  Naar die kant hoeven dus ook niet te kijken. We kunnen er niks mee.

  Waar we wel wat mee kunnen is ons eigen gedrag.
  Wij moeten onze ‘ziel’ niet verkopen aan de hoogste bieder.
  Maar ja……wij zitten met onze winstbejag.

  -Vraagje; Aan het ene (de islam) kunnen we niks doen en aan het andere (ons eigen gedrag/het systeem) wel.
  Wat is erger; De islam of het Kapitalisme?-

  —-

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Blijkbaar zijn de Italianen zich er niet van bewust dat de irani’s het Westen harder nodig hebben dan andersom tenslotte al die leuke moderne dingen kunnen ze alleen in ’t Westen kopen want Iran is zoals ieder pislamitisch land achterlijk op technologisch gebied. Dus de ayatolletjes houden beter het Westen te vriend dan andersom. In Iran krijgen ze nog geen lampje verwisseld zonder een ingenieur uit het Westen te laten komen.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Kleine vergissing……………..

  Like

 7. Mogherini is geen criterium: Die meid is totaal de weg kwijt en/of volledig in de ban van het islam-appeasement! In haar verbeelding valt dat te combineren met uiterst links zijn; ze is er blind voor, dat zij en haar soortgenoten onder het juk van de Islam het eerste aan de beurt zouden zijn om te worden afgeslacht! Denkt dat allemaal te ontlopen door ze nú “begripvol” tegemoet te treden. Ze zou het verdienen om ooit op straat een kogel door haar onnozel ogende rótkop geschoten te krijgen, vóór ze nog meer schade kan aanrichten.

  Like

 8. Roni zegt:

  @Theresa Geissler

  Wat hoor ik nu….?…..Niet zo Breivikken he ! 😊😊😊

  Like

  • Edjan zegt:

   Theresa! Big Mutti is watching you!

   Like

  • @Roni: Is dat Breivikken? Dacht het niet! Ik richt me hier op de liquidatie van één persóón, die ik schadelijk acht; Breivik zou zich richten op de liquidatie van een gróep, die hij als schadelijk beschouwt en via díe doelstelling -dat is de hele clou van de zaak- op de vólgende groep die hij schadelijk acht, enzovoort, want volgens hem staan ze allemaal op de één of andere manier met elkaar in verband……En wie er dan tenslotte nog overblijft…..Het valt te betwijfelen, of hij dat zelf weet.
   Ik vraag me wel eens af, hoevelen hier nu eigenlijk doorhebben, hoe ongelofelijk gecompliceerd de gedachtengang van een Breivik is en dat echt níemand daaraan ontkomt.
   @Edjan: Merkel, bedoel je? Die heeft het veel te druk met op haar wankele troon te blijven -zolang het nog gaat.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 9. Williaan zegt:

  Hoofddoekjes af in het westen, het is een belediging van de westerse cultuur
  Sls je dat zegt ( in het westen) ben je gelijk een racist en een gevaar voor de islam.

  Like

 10. Elena zegt:

  Alles is zeer goed verwoord door Pogo.
  Nooit zal ik de beelden vergeten van de jonge vrouw/meisje Neda in 2009 werd zij tijdens een geweldloze demonstratie door het hoofd geschoten werd.
  Neda viel en stierf daar tussen haar vrienden op de straat van Teheran.
  Sindsdien was Neda het symbool van de opstand in Teheran voor meer vrijheid.
  In bijna 6 jaar is het daar onder bewind van de achterlijke pislam nog rotter geworden voor de inwoners met name de vrouwen.
  Tijdens die demonstratie in 2009 waren de meeste vrouwen westers gekleed.
  De vrouwen in Teheran zijn verraden door de ganse wereld.

  Like

  • Edjan zegt:

   Elena, dat zou goed kunnen kloppen. Een lange tijd waren er grote demonstraties in Iran die hier NIET in de kranten en op TV kwamen. Ik ken een gevluchte Iraanse pizzabakker en die liet het me zien. Pas helemaal op het eind werd hier er enig verslag over gedaan.

   Ook ik denk dat het daar sindsdien alleen maar erger is geworden. En “wij” staan wederom achter de dictatuur. Soort zoekt nu eenmaal soort.

   Like

 11. Pingback: Op de knieën voor het “islamisme” – Rechtsaf doorzee

 12. Hendrik M. zegt:

  Als je ergens komt, lijkt het me normaal om je aan te passen aan de plaatselijke zeden.
  Als dat voor vrouwen een hoofddoek is, ok.
  Anders moet je niet naar zo’n land gaan.
  Komen lieden uit die landen hier, passen ze zich ook maar aan.
  Bier of wijn aan tafel is hier gewoon, als je water wilt is dat ook prima; probeer niet het bier of de wijn van de gastheer te verbieden…
  Heel gemakkelijk toch?

  Like

 13. kruisridder zegt:

  Wie naar een islamitisch land gaat, wordt daar verplicht zich aan de gebruiken van dat land aan te passen zodra deze het vliegtuig verlaat. Wie vanuit een islamitisch land voet op niet-islamitische bodem zet, is ook verplicht zich als zodanig te gedragen. Het is dan ook puur NSB-gedrag dat NSB’ers zich voor een vreemde mogendheid uitsloven om de cultuur van hun eigen land bewust om zeep te helpen en waar mogelijk te vernietigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s