Verklaring Geert Wilders op de persconferentie van “Europa van Naties en Vrijheid”, Milaan, 29 januari 2016

Screenshot_25

(Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Ik ben erg blij dat ik in Milaan ben. Want dat is de stad die in 2005 aan de overleden Oriana Fallaci, een echte Italiaanse heldin, de hoogste onderscheiding van Milaan, de Ambrogino d’Oro, toekende. Zij verdiende die onderscheiding. Ze was een van de grootste en moedigste vrouwen en journalisten van Italië. Telkens wanneer ik naar Italië kom, doe ik dat ter ere van haar: Oriana Fallaci, van wie ik de onverschrokken manier waarop zij waarschuwde tegen de gevaren van de islamisering enorm bewonder. Haar boek ‘De Kracht van de Rede’ [La Forza Della Ragione] is één van de beste boeken die ik ooit heb lezen. Het werd in 2004 gepubliceerd en inspireerde mij om, in hetzelfde jaar, mijn eigen politieke partij op te richten. Een partij die nu – twaalf jaar later –  met bijna 30% van de stemmen veruit de grootste partij in alle peilingen in Nederland is.

Dank u Italië, dank u Oriana, voor uw inspiratie. Ik ben er erg trots op dat mij in 2009 in Rome de Oriana Fallaci prijs toegekend is.

Vandaag is onze beschaving nog steeds in gevaar, in feite meer dan ooit tevoren. We worden geconfronteerd met een reële bedreiging. Je ziet het overal, in alle West-Europese landen. Onze grenzen zijn opengesteld voor islamitische massa-immigratie. En de gevolgen zijn verschrikkelijk. De kosten zijn gigantisch, de aanslagen/aanvallen vreselijk en de dreiging van terrorisme is nog nooit zo groot geweest. Dus moeten we tot handelen overgaan.

Dat is de reden waarom we vandaag hier in Milaan zijn. Met een boodschap van kracht en eenheid. Samen met mijn goede vrienden uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en andere landen hebben we een alliantie gesmeed. Een verbond met een historische opdracht.

Onze missie is om onze naties en onze westerse beschaving, die gebouwd is op de erfenis van Rome, Athene en Jeruzalem, te redden en te verdedigen. Het voortbestaan van onze vrijheid, onze identiteit en onze waarden staat op het spel.

Wij, mijn collega’s en ik, luiden de klokken van de revolutie. Een democratische en vreedzame revolutie om onze nationale soevereiniteit te herwinnen. Om de invasie te stoppen. Om onze eigen mensen, onze vrouwen en onze cultuur te beschermen. We moeten weer baas worden over onze eigen grenzen, onze eigen budgetten, onze eigen lotsbestemming.

Onze missie is om te doen wat onze regeringen nalaten. Wij zeggen Basta! Finita La Commedia! [Genoeg is genoeg! De voorstelling is over!] En er is goed nieuws. Steeds meer mensen  – miljoenen mensen – sluiten zich bij ons aan. Een patriottische lente is in aantocht. De Europese elites richten onze naties te gronde. Dat  zullen we niet toestaan. Wij accepteren dat niet. De mensen zullen dat niet accepteren. De mensen zullen zich ertegen verzetten.

Het volk wil niet langer politici die hun natie uitverkopen, die de wensen van de burgers negeren en die zich gedragen als politiek correcte ‘appeasers’ en lafaards. Wat wij vandaag nodig hebben is echt leiderschap. Dappere politici, in tegenstelling tot degenen die momenteel de mensen in zoveel ‘nep-parlementen’, waar zij precies het tegenovergestelde doen van wat de meerderheid van de mensen wil, slecht vertegenwoordigen. Wij zeggen: “Genoeg is genoeg”.

De meesten van ons hier zijn toonaangevend in de peilingen in onze respectievelijke landen. We zijn politiek succesvol, want we staan voor de volgende vijf principes.

De principes van het nieuwe patriottisme: In de eerste plaats willen we onze grenzen sluiten voor de massa-immigratie uit islamitische landen en voor de asiel tsunami. Als ik volgend jaar minister-president van Nederland zou worden, zal ik de Nederlandse grenzen meteen sluiten.

Ten tweede moeten we onszelf beschermen tegen de terroristische dreiging. We willen geen Jihadisten in onze landen. En we moeten de veiligheid van onze burgers terugbrengen, vooral die van onze vrouwen. Geen verkrachtingen, geen seksuele jihad. Op Oudejaarsavond zijn in Keulen alleen al meer dan 1000 vrouwen aangerand, betast en verkracht. Tot nu toe zijn 30 verdachten opgepakt. Allemaal Noord-Afrikanen en de helft van hen is asielzoeker. Dit is onaanvaardbaar. Het sluiten van onze grenzen is ook een belangrijke stap op weg naar meer veiligheid.

Ten derde willen we niet dat er miljarden aan belastinggeld wordt besteed aan Brussel, aan financiële reddingsoperaties en aan asielzoekers. We willen dat het geld wordt  besteed aan onze eigen mensen. In ons eigen land.

In de vierde plaats kiezen we voor nationale soevereiniteit in plaats van voor de EU. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam, niet Brussel. We zullen onze nationale soevereiniteit herwinnen en ons ontdoen van de ongekozen Europese bureaucraten.

Ten vijfde, en niet in de laatste plaats, willen we de islamisering van onze samenlevingen een halt toe roepen. Ik zeg: “Niet meer”. We hebben voor vrijheid gekozen en we zullen daarover geen compromissen meer sluiten.

Het is tijd om de mars der dwaasheid van de elite te stoppen en onze landen te redden. Dat is wat de mensen van ons verwachten, dat is de reden waarom de mensen ons steunen, dat is wat er gedaan moet worden en dat is wat we gaan doen. Dat is onze plicht als betrouwbare politieke leiders.

We zullen onze landen opnieuw veilig, soeverein en groot maken. En we zullen daarin slagen. Omdat de mensen en de waarheid aan onze kant staan.

Laat me u herinneren aan iets wat Oriana Fallaci eens heeft gezegd. Ik citeer: “Het is een leugen om te zeggen dat de waarheid in het midden ligt. Nee meneer: Soms ligt de waarheid aan één kant”. Einde citaat.

De waarheid, dames en heren, ligt inderdaad aan één kant. Aan onze kant. Dus, wen er maar aan: De toekomst behoort ons toe!

Geert Wilders.

PVV normale grootte

Bron:
www.pvv.nl

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Patriottisme, PVV, soevereiniteit, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

56 reacties op Verklaring Geert Wilders op de persconferentie van “Europa van Naties en Vrijheid”, Milaan, 29 januari 2016

 1. Subliem gesproken, Geert! Dat deze verklaring wereldwijd mag worden gepubliceerd!
  Kunnen wij trots op hem zijn, of niet? I k ben het al járen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  En weer heeft Geert helemaal gelijk!

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Zo zeker als het amen in de kerk Geert !

  Like

 4. kruisridder zegt:

  Prima verwoording van Oriana Fallaci Geert Jij eert haar hiermee ten beste.

  Like

 5. Roni zegt:

  Je flikt het weer Geert !
  BRAVO.

  Like

 6. jungleelephant zegt:

  Trots op Geert;een dijk van een toespraak!Hopelijk krijgt hij de kans om zijn woorden waar te maken!Dat zou het leven eindelijk weer leefbaar maken!

  Like

 7. C.A.Barstow zegt:

  Een in persconferentie om in een Gouden lijst te doen, Geweldig
  WIJ GAAN ERVOOR GEERT!

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Gek” dat ik daar vandaag niets over in de krant gelezen heb. Oh wacht, dat is natuurlijk niet politiek correct en het zou de gevestigde partijen en dan met name de linkse kunnen beschadigen.
  Desondanks, of misschien wel juist daarom sta ik 100% achter de woorden van Geert Wilders

  Like

 9. vision.ultimate zegt:

  Ik heb nog nooit gestemd. Welnu beste Geert. Voor het eerst brengt iemand iets dat mij doet geloven dat ook mijn stem nodig is en waarschijnlijk ook al gegeven is aan de PVV.
  Als die 5 punten uitgevoerd zouden gaan worden, ben ik al een stuk gerust gesteld. Ik had mij ooit voorgenomen nooit te gaan stemmen om de simpele reden dat het allemaal naainekken en dieven zijn. Ik ga op jou stemmen Geert. Gebruik mijn stem waarvoor die beloofd is. Grenzen dicht. Veiligheid, Uit de EU. Eigen volk eerst en hopelijk een betere toekomst voor ons allen en in het bijzonder, de volgende generatie.

  Like

 10. carthago zegt:

  Het woord van de waarheid is sterker dan het machtigste leger op deze planeet, nu en in de toekomst. Deze woorden van Geert zijn dus weer eens onuitwisbaar ingeplant in de geesten van zovelen meer. Deze moedige man verdient allang een Nobelprijs.

  Like

 11. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 12. Republikein zegt:

  Subliem.
  TYVM.

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik sta ook achter Geert, hij is de enige die de waarheid in pacht heeft.

  Like

 14. Avidia zegt:

  Geert is onze held, ons licht in de duisternis!

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Chapeau Geert, we moeten ons ontdoen van de Eurocraten ! Ze gaan maar bij hun moslimvrienden wonen !

  Like

 16. joga zegt:

  Heb geen van die zakkenwassers in de regering of van die andere partijen in het nepparlement ooit zo duidelijk stelling horen nemen. Waarom staan we nog steeds niet op 76 zetels voor de PVV. Zijn zoveel Nederlanders nu echt zo achterlijk? Nee, daar geloof ik geen barst van. Dus dames en heren geef uw echte mening bij de peil-bureaux. U hoeft niet bang te zijn dat u daarvoor wordt ontslagen. Maar dat wordt u wel, wanneer het in Nederland zo door gaat als nu, of snapt u dat nog niet? In dat geval minder kranten lezen en niet meer naar de NPO kijken en luisteren. Dan gaat er een wereld voor u open. En vertel dat ook aan de rest van uw familie en kennissen.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Viva Oriana Fallaci! Andiamo per nostri patrii! Bravo Geert Wilders, prima speech!

  Like

 18. Frans Brassens zegt:

  Natuurlijk, een heel prima tekst.
  Maar nu dat domme volk nog wakker schudden.
  Hun stemmen zijn nodig om de tirannie ‘vreedzaam’ te verdrijven.
  Zal dat ooit lukken?
  Ter overdenking twee citaten:

  “Als een lam ter slachtbank geleid worden”: Zonder zich te (kunnen of willen) verzetten zijn ondergang tegemoet gaan”.
  “Lam, offerlam, offerdier. Figuurlijk: iets dat aan een ander belang wordt opgeofferd”.

  Like

 19. Sabeltand zegt:

  Net weer een inspirerend filmpje gekeken waarin Nigel Farage de oren van de grijze ja knikkers in Brussel wast.
  Stellingen met feiten die onverslaanbaar ten gehore worden gebracht.
  De grijze massa kon niets anders inbrengen dan geërgerd kijken en weghonen.
  Wilders heeft gelijk het is de hoogste tijd om de handen ineen te slaan en gezamenlijk de verzwegen feiten onder de aandacht te brengen.
  Mijn zegen heeft hij.

  En het mooie is dat hij niet eens hoeft te liegen.
  De bewijzen dat de migratie een ongunstige invloed heeft op het dagelijkse leven in de EU liggen duimendik op straat.
  Je hoeft maar een krant open te slaan of het nieuws begint met weer een rijtje feiten dat de islam NIET in de EU thuishoort.

  Het is tijd voor een vreedzame revolutie om onze eigen identiteit en individualiteit te beschermen tegen hen die de macht willen overnemen.

  Weg met de EU en stop vandaag met het ruckzichtslos importeren van kansloze migranten!

  Stop het vermoorden van onze identiteit! Grenzen dicht NU!

  Like

 20. BertG. zegt:

  Bonusquote: dreigt Geert Wilders (PVV) met een revolte?
  Citaat is brisant maar ambigu

  http://nieuws.tpo.nl/2016/01/30/bonusquote-dreigt-geert-wilders-pvv-met-een-revolte/

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Bert G.
   Wat denkt u wat er gebeurt wanneer Wilders wel PM wordt?
   De rooie ratten en hun islamitische vriendjes zullen er dan alles aan doen om van ons land een onregeerbare chaos te maken en ons nog het liefst in een burgeroorlog storten.
   Onder het zelfde motto; ”Wij laten dat niet gebeuren./No Paseran.”
   30 april 1980 Amsterdam vergeten?
   Of de derde week van september 1981 in Dodewaard?
   Daar liet links haar ware gezicht zien.
   En zij hebben nu een hele vijfde colonne achter zich staan, die echt tot alles in staat mag worden geacht. Kortom, ook wanneer de PVV de absolute meerderheid krijgt zijn wij nog lang niet van de ellende af.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Taljaard: 12.31. uur. Inderdaad Taljaard. De RODEN zullen vuile zaak maken met de moslimindringers. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom Franco met de RODEN afrekende tijdens de Spaanse Burgeroorlog!

    Like

   • Camisanegra zegt:

    Inderdaad !! No pesaran !! Die half miljoen dooien van de Spaanse burgeroorlog kunnen wij nu makkelijk overtreffen !!

    Like

   • Taljaard zegt:

    @zwarthemd/camisanegra
    Ga eerst maar eens aan uw Spaans werken.
    U bent behoorlijk doorzichtig.

    Cabeza de cerdo socialista.
    Disaparenciendo con su provocationes.

    Like

 21. reageerbuis zegt:

  Een uitstekende rede van Geert, zoals hij al vaker in het buitenland heeft gehouden. Hij ziet een missie voor zichzelf, die niet tot Nederland beperkt moet blijven. Zijn pleidooi om onze normen en waarden te verdedigen mogen al zijn collega partijleiders in de Tweede Kamer in hun zak steken, want zij verkwanselen die. Door niet de juiste maatregelen te treffen maken zij zich schuldig aan de vernietiging van de leefbaarheid in onze maatschappij, die ik al geen samenleving meer wil noemen. Het verzuimen van hun taak leidt al tot heftige reacties rond AZC’s en dit dreigt alleen maar erger te worden.
  Hulde voor de vertalers!

  Like

 22. Ron soeverein mens zegt:

  Chapeau Geert.

  Like

 23. Wachteres zegt:

  http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/01/30/het-wordt-premier-wilders-of-revolte-1586054

  Het wordt premier Wilders of ‘revolte’

  PVV in Europa Wilders trof zijn anti-Europese collega’s vrijdag in Milaan. „De waarheid ligt aan onze kant. Wen er maar aan.”

  Zelfs de NRC schrijft over de bijeenkomst.

  Like

 24. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  Geert wilders…… ONZE WOORDVOERDER !

  .
  Jasterke
  .

  Like

 25. Giny zegt:

  Geweldige speech weer van onze Geert!

  Like

 26. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 27. P.J. Heeres zegt:

  Deze man verdient een lintje. Hij is mijn held, die Nederland kan redden van de ondergang. Weg met dat linkse gutmensch gedoe. Tijd voor realiteit in plaats van leugens. Al is een leugen nog zo snel, Geert achterhaalt hem wel.

  Like

 28. P.J. Heeres zegt:

  Deze man verdient de hoogste onderscheiding. Hij is de enige held die Nederland nog van de ondergang kan redden. Hij is mijn held waar ik de volste vertrouwen in heb. Hij haalt de waarheid boven water, terwijl de links gutmensch alles probeert te bedekken met de mantel der liefde. Ofwel alles onder het kleed veegt. Al is een leugen nog zo snel, Geert achterhaalt hem wel. Ga zo door. Mijn stem heb je al jaren.

  Like

 29. vraagstuk zegt:

  Do i need to say more?! Geert for president!!

  Like

 30. breget zegt:

  Wat kunnen we trots zijn op zo’ strijder op Neerlands e bodem ,die dag dag uit strijd voor de vrijheid van de Nederlandse volk .

  Like

 31. WILDERS,een roepende in de woestijn??……zo te lezen stuiven er hier en daar tòch wat rotsjes bloot.Sucses gewenst hollanders!!

  Like

 32. Wachteres zegt:

  http://www.loccidentale.it/node/139541

  Tutte le news

  Wilders: “A Milano con Salvini ma ringrazio Oriana”
  di Marco De Palma | 30 Gennaio 2016

  Like

 33. Pingback: Doorgeefluik dan maar? | voorzieners

 34. Scheerzeep NU zegt:

  Islamitische immigratie is een bedreiging van onze vrijheid en cultuur.

  Moslims zijn bereidt veel van hun vrijheid op te geven ter behoud van hun levenswijze. Hoeveel van uw vrijheid bent u bereidt op te geven ter behoud van uw cultuur?

  Like

 35. tjonge zegt:

  ben blij dat het op europees nivo zo aan het groeien is !
  wel jammer dat farage niet tot deze partij behoort….

  Like

 36. Henk.V zegt:

  De hoofdvraag is niet of Geert gelijk heeft.
  Een belangrijker vraag is of de rest van de politieke partijen ooit de moed en de wil zullen hebben om het gelijk van Wilders toe te geven.
  Voor het laatste is integriteit, goede wil, oprechtheid. moed en karakter nodig.

  Wij kunnen de overige partijen uiteraard niet volledig over één kam scheren. Dat zou niet correct zijn, maar in het algemeen gaat beslist op dat zij op allerlei manieren volop speelruimte hebben geschapen voor een ideologie die onze leefwereld BESLIST NIET GOED IS GEZIND en zich bovendien zodanig met de islam hebben verbonden, dat zij als volstrekt onbetrouwbaar moeten worden gezien.
  Van de neiging om de PVV een hak te willen zetten kan men zich daarom nauwelijks ontdoen, omdat Wilders deze verbinding met de islam terecht zeer ter discussie stelt!

  In een ideale wereld zou iemand die -zoals telkens weer blijkt- absoluut gelijk heeft, daarvoor door het volk moeten worden beloond in een verkiezing die hem de absolute meerderheid in ons parlement bezorgt.

  De mogelijkheid daartoe dient zich voorzichtig aan, want in de peilingen ligt de PVV met straatlengtes voor ZOALS HET HOORT.
  Maar ons spreekwoord zegt niet voor niets dat een (politiek correcte) kat rare sprongen kan maken wanneer die in het nauw wordt gedreven.

  Ik voorzie dan ook een hoogst onaangename toekomst, een loodzware strijd als het gaat om het voortbestaan van ons volk, van onze zelfstandigheid als land.
  Ons wordt het recht betwist op een vrije keuze als het gaat om de toekomst van ons volk, ons voorbestaan als land, de instandhouding van alles wat ons land heeft gepresteerd, om onze culturele identiteit, om onze indrukwekkende interpretatie van het begrip VRIJHEID!

  WIJ STAAN NIET IN DE UITVERKOOP ALS ZELFSTANDIG LAND EN VOLK! Vergeet het!

  Wij verzetten ons niet alleen tegen dictators in Brussel, maar nog veel meer ook tegen hun werknemers in Den Haag, zij die zich hebben verplicht tot de koehandel die een einde maakt aan een van de oudste zelfstandige staten van Europa: NEDERLAND!
  Wilders symboliseert ons verzet daartegen. Dus zal hij onder zwaar vuur komen te liggen en ook wij, omdat wij zo ‘’ondermijnend rechts’’ heten te zijn, zo v-r-e-s-e- l-i-j-k onverdraagzaam..

  Ik reken op een systematische reeks politieke handelingen die het predicaat smeerlapperij van de ergste soort verdienen. Roddel, gefantaseerde beschuldigingen, opzettelijke verdraaiingen van feiten, uitputtingsslagen in de vorm van onzinnige processen tegen Wilders, mogelijk ook vormen van verkiezingsfraude en als die allemaal niet helpen ELIMINATIE van een geliefd politicus..

  Wij moeten dan ook in elk opzicht op onze hoede zijn, wendbaar, weerbaar en strijdbaar, helder in onze boodschap aan het volk!

  Ik zie de verlinkste politiek, zoals die zich op velerlei manieren helaas manifesteert, als een monster dat ons volk en onze cultuur, vrijheden en alle goede verworvenheden HOE DAN OOK te grabbel wil gooien.

  Dat kunnen wij niet toestaan.
  Nu niet, nooit niet en met deze gedachten in onze hoofden onderschrijven ook wij hier de verklaring die Wilders in Milaan ondertekende!

  Like

 37. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres: 13.52. uur. Oef, dat is een pak van mijn hart, beste Wachteres, Together we stand!

  Like

 38. jantjeuitnl zegt:

  Wilders = Held (met hoofdletter H).

  Like

 39. Guardiacivil zegt:

  Prima stuk, maar ik blijf geduldig wachten op die grote klappen van IS in Europa, pas daarna heb je het grootste deel van de bevolking in opstand tegen Brusselse idioten

  Like

 40. Scarlatti Bombatti zegt:

  Scarlatti Bombatti @ScarlattiBomba nu
  @geertwilderspvv Je hebt me wr n hart onder de knèllende riem gestoken,wnr JIJ onze President bent emigreer ik NIET!

  Like

 41. Pingback: Verklaring Geert Wilders op de persconferentie van “Europa van Naties en Vrijheid”, Milaan, 29 januari 2016 | Kiezen Voor Vrijheid

 42. Wachteres zegt:

  Geert Wilders Geverifieerd account
  ‏@geertwilderspvv

  Verklaring Geert Wilders op de persconferentie van “Europa van Naties en Vrijheid”, Milaan, 29… http://wp.me/p1O7aM-seo via wordpressdotcom

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s