“De morele ijdelheid en aanmatigende arrogantie is sterker dan de empathie met de slachtoffers van het ´islamisme´.”

Screenshot_34

(Interview: Peter Schmidt – Vertaling: E.J. Bron)

De oprichtster van FEMEN Germany, Zana Ramadani (foto), heeft zich in een interview met de het Duitse werkgeversverbond over de gebeurtenissen in Keulen geuit en daarbij links keihard bekritiseerd. “Juist in Duitsland is er in de linkse scene sprake van een aanmatigende arrogantie en verwaandheid. Het is zeer aanmatigend om iedereen, die vragen stelt over de islamitische wereld of problemen aanspreekt te beschuldigen van racisme. Het is absurd dat juist vanuit deze richting spreek- en denkverboden worden uitgesproken. Het is een verraad aan de slachtoffers van het ´islamisme´ en andere onderdrukkende regimes”, aldus Ramadani. Lees hieronder het complete interview:

Peter Schmidt: De gebeurtenissen in Keulen – en ook in andere steden – hebben gezorgd voor een niet voor mogelijk gehouden discussie in Duitsland over de vraag van onze omgang met gedragsnormen, die zo helemaal niet overeenkomen met onze ideeën van samenleven van mensen en geslachten. Waarom nu pas? Het probleem was toch al jarenlang, voor diegenen die het wilden zien, bekend?

Zana Ramadani: Deze discussie wordt ook al jarenlang door mij en andere mensen gevoerd. Wij worden echter monddood gemaakt. In Duitsland kun je niet meer zakelijk en constructief over dit onderwerp discussiëren. De angst om beschuldigd te worden van racisme, overweegt boven de angst voor de toekomstige ontwikkeling. Duitsland moet opnieuw leren deze onderwerpen aan te spreken en er vragen over te stellen. De media hebben er nu, na deze gebeurtenissen in Keulen, toe bijgedragen dat er zo openlijk over gediscussieerd kan worden. En zelfs in deze situatie komt bij iedere discussie de beschuldiging van racisme naar voren. We hebben een nieuwe discussiecultuur nodig!

Peter Schmidt: Hebt u een verklaring voor de schijnheiligheid dat er enerzijds verbitterd wordt gestreden om vrouwen-poppetjes op voetgangerslichten en de laatste plek in de raad van toezicht voor vrouwen, maar dat het aan de kaak stellen van de dramatische onderdrukking van vrouwen in islamitische culturen verhinderd moet worden met de beschuldiging van “racisme”?

Zana Ramadani: Ook hier komen we weer terecht bij de beschuldiging van racisme. Van islamitische zijde moet ik steeds opnieuw aanhoren dat ik geen gelovige zou zijn enzovoort. En door de linksen en vooral door het nieuwe blanke feminisme moet ik me zelfs laten beschuldigen van racisme. Terwijl deze mensen, die toch eigenlijk voor vrijheid, gelijkheid en gelijkberechtiging, strijden, niet in het minst in de gaten hebben dat zij precies diegenen zijn die rugdekking geven aan diegenen die zij eigenlijk zouden moeten bestrijden. Deze mensen, die mij beschuldigen van racisme, zijn zich vermoedelijk helemaal niet bewust van hun postkoloniale aanmatiging. De morele ijdelheid en verwaande arrogantie is sterker dan de empathie met de slachtoffers van het ´islamisme´.

Peter Schmidt: Augstein heeft op de gebeurtenissen in Keulen gereageerd met de opmerking “dat beetje betasten”. Zijn we daarmee niet opnieuw in al lang overwonnen geloofde tijden aangeland toen er werd gezegd “het is de eigen schuld van dat loeder, dan had ze zich maar niet zo uitdagend moeten kleden?”

Zana Ramadani: Daarmee heeft Augstein zichzelf toch quasi gediskwalificeerd, of niet? De opmerking “dat beetje betasten” toont meer dan duidelijk wat hij onder seksisme en seksuele overvallen verstaat. Ik zou graag willen dat hij een dag lang een vrouw zou zijn en zich een beetje te kunnen laten betasten. Hij kan zich absoluut niet voorstellen hoe vernederend en storend een “beetje betasten” voor een vrouw kan zijn. Ik hoop niet voor hem dat zijn vrouw, zijn dochter of zijn zuster dit ooit moeten meemaken. Treurig feit is echter: dit maakt IEDERE vrouw meerdere keren in haar leven mee! Weliswaar heeft hij daarna een langer statement in “Der Spiegel” gepubliceerd en geprobeerd hierin alles te relativeren, maar daarbij husselt hij vele onderwerpen door elkaar om zijn uitspraak op een bepaalde manier te rechtvaardigen.

Peter Schmidt: Juist onze linkse mainstream maakt de weg vrij dat onze liberale samenleving kan worden afgeschoten door iedere eis naar gedragsveranderingen aan de nieuwe burgers te verhinderen en zelfs de kritiek op de middeleeuwse rites – en de verhulling van de vrouw is diep middeleeuws – te onderdrukken. Was dat het met de vrijheid die wij kenden?

Zana Ramadani: Daarin moet ik u gelijk geven. Ik hoop niet dat we ons weer terug ontwikkelen. Maar, zoals hiervoor al genoemd, alleen al het linkse en blanke feminisme maken ons het leven moeilijk.

Peter Schmidt: Dat integratie niet mogelijk is wanneer men alleen maar steunt en niets eist, kan men heel goed zien in Frankrijk. Integratie is ten eerste ook een brengschuld – van ieder nieuw lid van een samenleving zou de wil om zich bezig te houden met de cultuur van het gastland verwacht moeten worden en als eerste geste van respect het leren van de taal. Waarom verzet zich vooral de links-groene publieke opinie zo enorm tegen een politiek van eisen?

Zana Ramadani: Deze vragen kan ik helemaal niet beantwoorden. Dit zou u aan iemand moeten vragen die juist dit als enige juiste beschouwt. Ik doe het niet!

Ik eis altijd al dat er verplichtende taalcursussen moeten plaatsvinden. Maar dat gaat me persoonlijk nog niet ver genoeg. Bovenop deze verplichtende taalcursussen eis ik aparte, en vooral verplichtende, cursussen “burgerkunde” – en wel speciaal voor vrouwen. Volgens mij lukt een goede integratie alleen via de vrouwen. We moeten de vrouwen in ieder opzicht sterker maken, zodat zij zichzelf, de familie en de gemeenschap kunnen emanciperen. Dit zal helaas, in deze vastgelopen samenleving, niet alleen via de mannen functioneren. En ALLEN MAAR door steunen en oproepen zal het al helemaal niet functioneren. Door alleen maar op te roepen zullen ze zich hoogstens oppervlakkig en voor de schijn veranderen, innerlijk echter niet. Dat is echter geen “gelukte” integratie. Precies daardoor ontstaan er steeds meer parallelsamenlevingen.

Peter Schmidt: Vroeger werd trots de zin van Rosa Luxemburg geciteerd “Vrijheid is altijd de vrijheid van andersdenkenden”. Met het oog op immigratie beleven we nu echter het totale verbod op anders denken. Ziet u de oorzaak daarvoor in naïeve wereldbeschouwing – het andere is altijd het betere – of veeleer in een “stiekeme” sympathie met een rigide cultuur?

Zana Ramadani: Ik heb het hiervoor al genoemd. We hebben hier juist in de linkse scene te maken met een aanzienlijke arrogantie en aanmatiging. Het is heel aanmatigend om iedereen die ook maar in beginsel vragen stelt over de islamitische wereld of problemen aanspreekt van racisme te beschuldigen. Het is absurd dat er juist vanuit deze richting spreek- en denkverboden worden uitgesproken. Het is een verraad aan de slachtoffers van het ´islamisme´ en andere onderdrukkende regimes.

Peter Schmidt: Omdat een mens niet zonder hoop kan leven, de vraag: “Zullen we over twintig jaar nog ongedwongen levensvreugde in het open lucht zwembad hebben, carnaval en een westers rechtssysteem?”

Zana Ramadani: Ja, dat zullen we! Als ik deze hoop niet zou hebben, zou ik zelfmoord moeten plegen. Dan zou ik me erbij neer moeten leggen dat men op zeker moment de bitter bevochten vrijheid van ons afpakt. Ik ben realistisch en denk niet dat we een volledige gelijkberechtiging van de geslachten, in ieder geval niet in de tijd dat ik leef, zullen bereiken. Ik weet ook dat e rnog enkele problemen op ons af zullen komen. Ik zal echter de rest van mijn leven, ondanks al die dreigingen en beledigingen, iedere morgen opstaan en doorgaan. Ik heb de hoop dat ik met mijn werk iets bijdraag aan de positieve ontwikkeling van onze samenleving. Of er in ieder geval mijn deel aan bijdraag dat het niet nog erger wordt. Het alternatief zou zijn om op te geven en pessimistisch naar de toekomst te kijken. Dat kan ik niet.

Bron:
www.deutscherarbeitgeberverband.de
Interview: Peter Schmidt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Sjaak”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Feministes, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op “De morele ijdelheid en aanmatigende arrogantie is sterker dan de empathie met de slachtoffers van het ´islamisme´.”

 1. Edjan zegt:

  De oprichtster van FEMEN Germany, Zana Ramadani (geboren in Joegoslavië)
  ?????
  Maar, maar FEMEN is toch … is toch feministisch?
  Enne, feministen hebben toch liever een rapist dan een racist?
  Zijn er dan ook nog andere feministen?

  Mijn wereldbeeld is ernstig geschokt en ik moet hiervan bijkomen.
  Verder het artikel gelezen en was het er helemaal mee eens.
  Tjongejonge.

  Like

  • Treintrien zegt:

   Ik ben ook een feministe, kan niet anders: Iemand schreef ooit (echt geen idee meer wie): “kijk naar beneden. Heb je een poesje? Ja? En wil je daar zelf wat over te zeggen hebben? Ja? Nou, dan ben je een feministe.”

   Geen speld tussen te krijgen.

   Maar ik geloof niet dat ik in de categorie linksverdwaalden val. Dat niet ;).

   Like

  • Nou, Edjan, ik kan je mededelen, dat Petra Raab zichzelf óók als feministe beschouwt, hoor!
   En ik beschouw mezelf trouwens ook wel zo, in zekere zin: Absoluut geen mannenhaatster, maar zelfs bij de stelling, dat “mannen en vrouwen elkaar aanvullen” (dus ergens wèl andere rollen hebben) heb ik al moeite.
   Ik vind dat dat van geval tot geval bekeken moet worden: Als een vrouw toevallig zowel de ambities als de capaciteiten heeft om een post te vervullen, die gewoonlijk door een man bezet wordt, moet ze dat gewoon kunnen doen. Dat is ook een vorm van feminisme.
   Alles heb je in soorten, óók feminisme.
   Alleen vallen de linkse schreeuwers het eerste op, dat is alles.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Theresa:

    “Als een vrouw toevallig zowel de ambities als de capaciteiten heeft om een post te vervullen, die gewoonlijk door een man bezet wordt, moet ze dat gewoon kunnen doen.”

    Roerend met je eens, Theresa. Maar dan moet die vrouw wel afzien van het krijgen van kinderen. Want het is niet bedoeling dat de kinderen de prijs betalen voor mammies carrière.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Omdat u daar geen reactie op kreeg (hoe zou dat nou komen…) doe ik het maar even. U hebt helemaal gelijk!

    Like

 2. Dit Interview had ook in Nederland afgenomen kunnen worden, omdat Links en de feministen zich hier exact hetzelfde opstellen: arrogant en aanmatigend. Niettemin lijkt het er sterk op, dat beide groepen harder brullen -en nadrukkelijker wegkijken- naarmate hun zienswijze door de praktijk meer onder vuur komt te liggen. Maar dat proces laat zich daardoor niet keren, wat ze ergens in hun achterhoofd ook wel weten: Vroeg of laat keert de hele publieke opinie zich tegen ze!
  De vraag is dan alleen, wíe ze door hun arrogantie allemaal met zich meeslepen, de ondergang tegemoet…..
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Die Zana Ramadani heeft dus gewoon helemaal gelijk!

  Like

 4. Jan zegt:

  [er is] sprake van een aanmatigende arrogantie en verwaandheid.

  Anja Meulenbelt: “Keulen rommelt nog na in de weekbladen, die altijd wat later zijn. Interessant is de nevenhetze waarbij vooral ‘het fanatieke feminisme’ (Elsevier) het moet ontgelden, want, wordt er beweerd, die feministen kijken weg. Nou dacht ik dat we juist het tegendeel deden van wegkijken, namelijk er op wijzen dat er nog heel veel meer seksueel geweld gaande is ook in ons geweldig fijne land, gepleegd door authentieke kaaskoppen…”
  ….
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2016/01/23/keulen-rommelt-na/

  En het element raaskalt maar door

  Like

  • Net gelezen: Het element zit voortdurend om de hete brij heen te draaien met als oogmerk: De blanke engerds thuis moeten worden aangewezen als zondebok, níet die arme etnische minderheden,laat staan die beklagenswaardige vluchtelingen.
   Wat koestert díe een tomeloze haat tegen het eigen manvolk! Daarom nam ze zeker de laatste keer maar…..wat was het ook alweer? Een Palestijn?
   Nou ja, die heeft ze toch ook niet vast kunnen houden.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • Edjan zegt:

   Net weer zoiets op TV gezien: de voetbalclub Sloten heeft een scheidsrechter geslagen. een paar jaar geleden hebben ze een grensrechter doodgeslagen. Ik vraag me af waarom die club nog steeds bestaat? Ik weet me te herinneren dat die club voornamelijk uit Marokkanen bestaat en dat verklaart veel: maar dat mag niet gezegd worden, het zijn nu jonge mannen, altijd problemen mee enzovoort.

   En daar maakt Anja zich ook veel zorgen over: de nevenhetze tegen de arme marokkanen. Dus maar weer naar de hetze tegen mannen grijpen. Ligt gemakkelijk in het gehoor. Authentieke kaaskoppen zijn wij. Dank u Anja!

   Ik ben nu dus een Male Chauvinist Pig en een Rape Apologist. Staat in hetzelfde rijtje als racist, islamofoob, fascist, nazi en nog een paar. Door mij leeftijd vergeet ik er soms een paar. Kan er iemand een rijmpje over maken? Dat vergemakkelijkt het onthouden.

   Like

   • Eh….Daar zeg je wat. Even kijken hoor:
    “Male chauvinist pig en racist,”
    “Islamofoob, nazi en fascist.”
    “Ziedaar Anja’s oordeel,”
    “De blanke man niet ten voordeel,”
    “Met als bekroning de rape apologist.”
    Zoiets…..?
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • Edjan zegt:

    Theresa, bedankt voor je moeite!

    Ik zat te denken aan mijn vader. VVVGOS, zei hij wel eens. Later vertelde hij dat dit een afkorting was van een scheld-kannonade die mijn moeder ooit tegen hem hield:
    Vieze Vette Vuile Grijze Ouwe Schele
    En door dat af te korten tot VVVGOS kon hij het jaaren onthouden.

    Mannen doen echt hun best wel!

    Like

  • Joshua zegt:

   anja is een moslimhoer want zij verdedigt die smeerlappen constant.
   Het moslim zaad heeft bij haar zijn vernietigende werk gedaan, deze slet is er gek van geworden.

   Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Man en vrouw kunnen en mogen gelijk zijn aan elkaar, maar als de een iets meer betekend door functie of helpende hand in gezinsleven is respect voor elkaar van zelfsprekend. Vaak kunnen mannen slecht omgaan met een hogere functie van de vrouw en gaat het rommelen. Vrouwen mogen zichzelf tonen in al haar kunnen en schoonheid, dus ook voor zichzelf opkomen. Mannen moeten leren hiermee om te gaan. Er is nog steeds veel te leren, gezien de vele scheidingen en alleenstaande vrouwen die overleven in deze maatschappij. Ik toon teminste bewondering voor vrouwen die zich vechtend overeind houden en zelfs sucses boeken in de maatschappij. Maar er zijn ook veel vrouwen die van alles proberen (ook omgang met n moslim) om daarna hun eigenwaarde bij elkaar te schrapen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s