Duitse regering wil Afghaanse asielzoekers desnoods geld bieden om te vertrekken

Screenshot_29

‘Veiligheidssituatie in Afghanistan wel gecompliceerd’

De Duitse regering wil meer asielzoekers uit Afghanistan terugsturen en sluit niet uit dat ze deze groep asielzoekers daarvoor financiële ondersteuning biedt. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière maandag gezegd tijdens een bezoek aan Afghanistan.

Vrijwillig terugkeren

De Maizière wil Afghanen die weinig kans maken op asiel in Duitsland, stimuleren vrijwillig terug te keren naar die delen van Afghanistan die als veilig worden beschouwd. Deze mensen kunnen eventueel een geldbedrag van Duitsland krijgen om hun leven in Afghanistan weer op te bouwen, zei de minister. Afghanen die terugkeren kunnen al een vergoeding aanvragen voor de terugreis.

“Natuurlijk is de veiligheidssituatie in Afghanistan gecompliceerd”, zei De Maizière. “Maar Afghanistan is een groot land. Er zijn veilige en onveilige delen. De meeste mensen die naar Duitsland komen, doen dat niet uit veiligheidsoverwegingen, maar omdat ze een betere toekomst willen”.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afghanistan, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Duitsland, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Duitse regering wil Afghaanse asielzoekers desnoods geld bieden om te vertrekken

 1. Japio zegt:

  Moet niet gekker worden, geld bieden om te vertrekken. Dan komen ze via een omweg weer terug naar Duitsland. Of ze gaan gewoon naar een ander land die rapefugees. Europa is in een totale waanzin terecht gekomen. Er is nooit ergens geld voor en overal moet bezuinigd worden. De crisis is net achter de rug (wel of niet?) maar ze smijten met geld alsof het confetti is.

  Like

 2. Wijnand Stam zegt:

  Dan zou ik die zogenaamde vluchtelingen wel verplichten zich met een chip te
  laten implanteren, opdat je weet waar ze uithangen.
  Voor je het weet zitten ze weer in Frankrijk, Spanje, België of waar dan ook.
  Kassa !!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Gewoon elke keer dat ze met geld op zak de grens over worden gezet een hand afhakken… Dan kunnen ze nog 1 X terugkomen….
   Ja, je moet wel praktisch leren denken in deze roerige tijden.

   Vind dit overigens ’n goed idee voor die Ashan Ellian.
   Daar zou hij nu eens ’n leuk artikeltje over kunnen schrijven.
   Maar ja, we kunnen niet allemaal zulke goeie ideeën hebben.

   Like

 3. Republikein zegt:

  Gebeurt elders al.
  Vanop Zaventem is een eerste vliegtuig vertrokken naar Bagdad, met aan boord meer dan 100 asielzoekers die vrijwillig naar Irak terugkeren. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat het om mensen die ‘ontgoocheld’ zijn.
  Met geld toe.
  http://www.knack.be/nieuws/belgie/vrijwillige-terugkeerders-naar-bagdad-liever-sterven-in-irak-dan-blijven-in-belgie/article-normal-653049.html?utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-01%2F02%2F2016

  Like

 4. bert jasperse zegt:

  waarom moeten die stakkers vertrekken? rutte en merkel hebben zoveel moeite gedaan en nu zijn ze er eindelijk. bekijk het positief. deze mensen zijn op de vlucht voor geweld. kijk hoe blij ze zijn met de uitkering en de woning die ze krijgen. ons straatbeeld word ook al veel vrolijker met al die gekleurde hoofddoekjes. mijn voordeur hoef ik niet meer af te sluiten en het levert ons ook zoveel goed op. ebola, sharia, stenigingen op de markt , kind huwelijken ,minaretten moskeen , vrede brengende imams en wat al niet. daar word je toch blij van? luister ook eens naar hun muziek. echt geweldig. zie het positief. net als ik.

  Like

 5. semper fi zegt:

  ook met AIR Zorghjeta naar onbekende bestemmingen ,met gratis dropping!

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Afghanen terug en geld mee?
  Wat doen ze met Albanezen, Kosovaren, Tsjetsjenen, Oeigoeren, Pakistanen, Marokkanen, Algerijnen, Tunesiërs, Irakezen, Eritreeërs, Somaliërs, Nigerianen en de overigen?

  Like

 7. Bas zegt:

  Nog meer, geld foetsie ! Jan met de pet maar (mee)betalen.
  De grenzen dicht, was een betere optie. geweest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s