Keulen stelt veiligheidsconcept voor carnaval voor

Screenshot_46

(Vertaling: E.J. Bron)

Er zullen gedurende de carnavalsperiode veel politieagenten op straat aanwezig zijn in Keulen. Bovendien moeten verbeterde verlichting en videobewaking delicten verhinderen. De chef van de politievakbond, Rainer Wendt, eist een nieuwe regeling voor het afbouwen van overuren.

Contra magazine

De stad Keulen en de Keulse politie hebben maandag hun veiligheidsconcept voor carnaval gepresenteerd. Na de gebeurtenissen in de Oudejaarsnacht zou het concept desbetreffend zijn aangepast, zei de nieuwe politiechef van Keulen, Jürgen Mathies. Zo zouden o.a. de dienstroosters zijn veranderd om zoveel mogelijk politieagenten op straat te houden.

Behalve een verbeterde verlichting dient bovendien op centrale plaatsen zoals het station en in de oude stad videobewaking te worden ingezet. Mathies wees erop dat er de afgelopen jaren ongeveer 50 seksuele delicten tijdens de carnavalsdagen hadden plaatsgevonden. Ook dit jaar zouden zulke voorvallen niet uitgesloten kunnen worden. Met betrekking tot terrorisme zou men uitgaan van een “abstract hoog bedreigingniveau”, concrete aanwijzingen op een mogelijke aanslag zouden echter nog niet bestaan. “Ik vertrouw erop dat de Keulse politie haar taken eersteklas waarneemt”, benadrukte de Keulse burgemeester Henriette Reker.

Politievakbond verwacht duizenden overuren tijdens het carnaval in Keulen

Met het oog op de enorme politie-inzet  tijdens carnaval in Keulen eist de Duitse politievakbond (DPolG) nieuwe regelingen ter compensatie van overuren: “Dat is een enorme belasting voor de politie. Het zal weer gaan om duizenden overuren”, zei de voorzitter van de DPolG, Rainer Wendt, in gesprek met de “Neue Osnabrücker Zeitung”. De Keulse politie moet op de donderdag vóór Aswoensdag – de dag met de traditioneel meeste incidenten – met 2.500 man op straat present zijn, driemaal zoveel als in de voorgaande jaren.

“Voor dit probleem hebben we in Nordrhein-Westfalen nog geen antwoord gevonden”, klaagde Wendt. Om overuren door vrije tijd te compenseren zou in de gespannen situatie niet mogelijk zijn. Overuren uitbetalen zou niet gaan vanwege de begrotingssituatie niet mogelijk zijn. Wendt stelde voor: “Overuren zouden voor de lange termijn opgespaard kunnen worden. Dan kunnen politieagenten bijvoorbeeld een jaar vrijaf nemen, een lange vakantie houden of eerder met pensioen gaan.” Het probleem zou de laatste tijd vanwege de gespannen veiligheidssituatie groter zijn geworden. Zo zou de mobiele eenheid in Nordrhein-Westfalen het afgelopen halfjaar 600.000 overuren hebben verzameld, de federale politie twee miljoen overuren. Tot nu toe vervallen overuren na meerdere jaren als ze niet met vrije tijd gecompenseerd of uitbetaald worden. Wendt prees bovendien het veiligheidsconcept van de stad en de politie voor het Keulse carnaval. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit gaat helpen en de overvallen van de Oudejaarsnacht zich niet herhalen. De stad en de politie doen wat ze kunnen”, zei Wendt.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Keulen stelt veiligheidsconcept voor carnaval voor

 1. delamontagne zegt:

  Deze keer was de politie er op tijd bij…………….

  Like

 2. Buffalo Bill zegt:

  Carnaval hoeft voor mij niet meer op deze manier. Ook dit heeft Merkel op haar geweten

  Like

 3. Pieter zegt:

  Alles veur de poen!!
  enig idee wat verkrachtingsfilmpjes opleveren via internet??
  begrotingstekort Köln al snel aangezuiverd zo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s