Sancties & terreur: Turkse toerisme-industrie stort in elkaar

Screenshot_44

Alanya aan de “Turkse Rivièra” 

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Russische sancties tegen Turkije en het gewapende conflict met de Koerdische terreurorganisatie PKK zorgen ervoor dat de toerisme-industrie van het land in elkaar stort. Russische en Duitse toeristen blijven weg en zoeken nieuwe vakantiebestemmingen.

Contra magazine

Het toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van de Turkse economie. Maar de jongste gebeurtenissen zorgen ervoor dat de toerisme-industrie van het land in elkaar stort. De situatie wordt steeds meer kritiek.

Na het neerschieten van de Russische Su-24 boven Syrië en de daaropvolgende Russische sancties, plus het doorstrepen van de daarvoor zeer populaire vakantiebestemming bij de Russische reisbureaus zorgde al voor een schok in de sector. Dit jaar worden ongeveer 4,5 miljoen Russische toeristen minder verwacht, zoals de Turkse krant “Zaman” bericht – een bitter verlies, dat niet zo snel weer goedgemaakt kan worden.

Maar ook de oorlog tegen de Koerdische terreurorganisatie PKK, die tot aanslagen door de extremistische groepering en tot brute tegenaanvallen van het Turkse leger leiden, zorgen ervoor dat steeds meer bezoekers wegblijven. Vooral toeristen uit Duitsland beginnen het land te mijden en brengen hun vakantie liever door in andere landen zoals Griekenland.

Voor de deels met hoge schulden kampende toerisme-industrie is deze combinatie dodelijk. De krant “Zaman” bericht verder dat alleen al in Alanya, de “toerismehoofdstad” van het land, 400 hotels gesloten zijn en te koop staan. In heel Turkije zouden er inmiddels al meer dan 1.300 hotels zijn, die op grond van de op dit moment heersende omstandigheden hun deuren moesten sluiten.

Hoe langer het dispuut tussen Turkije en Rusland duurt en hoe harder de strijd tegen de PKK gevoerd wordt, des te moeilijker wordt het voor de toerisme-industrie om de ontbrekende omzet de baas te kunnen worden. Met het oog op deze situatie is het zeer waarschijnlijk dat nog veel meer hotels de deuren moeten sluiten. Dit zorgt echter bij de bevolking gegarandeerd voor een sympathieverlies voor president Erdoğan en de regerende AKP.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

36 reacties op Sancties & terreur: Turkse toerisme-industrie stort in elkaar

 1. guusvelraeds zegt:

  Kan niet geloven dat überhaupt nog mensen zijn die naar islamitische landen gaan hetzij voor vakantie hetzij voor werk.

  Like

 2. wim zegt:

  Jammer dat hij pas met hulp van merkel herkozen is…

  Like

 3. C.A.Barstow zegt:

  Ik snap sowieso niet wat tijdens je vakantie in een moslim land te zoeken hebt.
  Mij zal je nooit en te nimmer in een achterlijke moslim cultuur vakantie zien vieren.
  Laat dat hele Turkije naar de middeleeuwen terug zakken.

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Karma!

  Like

 5. Jade zegt:

  Mooi zo, gaat zo door, zou ik zo zeggen…
  Maar ik kwam ze in het verleden geregeld tegen,
  Mensen die all-inclusive reisjes boekten naar Turkije,
  onder het motto, de turken daar zijn heel anders als hier…
  Zelfs één dwaas die vertelde dat hij naar Marokko ging.
  Hoe knettergek kan je zijn???

  Like

 6. OphEUffen zegt:

  Dat mensen uberhaupt op vakantie gingen naar een land gingen waar het volk masaal stemt op “Islamistische aap uit de mouw” Erdogan geeft te denken. Het was lekker goedkoop dus dan maakt het kennelijk niet uit. Van mensen die zich voeden middels de NPO, GTST en Utopia moeten we tenslotte niet teveel verwachten. Godsammekraken, moet ik voor dat soort lui het gevecht aangaan en mijn leven opofferen? Waar kan ik heen, ik kan niet naar ………………………………

  Like

 7. Benesha zegt:

  Mooi, kunnen ze die gek Erdogan binnenkort gaan afzetten.

  Like

 8. joga zegt:

  Wat een prachtig nieuws, dat alleen maar versterkt wordt door het huidige bericht van vandaag, dat opnieuw een Russisch vliegtuig het luchtruim zou hebben geschonden. Verder ontving ik een column hoe diep de gehele familie Erdogan de IS steunt met allerlei miljarden-deals en Europa steeds verder ondermijnt door geen enkele afspraak na te komen en alleen zijn Kalifaat incl. kernwapens aan het optuigen is met medewerking van zijn gehele familie. Merkel en Rutte en de EU werken daar, zoals het intelligente deel van ons allang bekend is, graag aan mee.

  Like

 9. Ad de Koning zegt:

  Net goed, ik had al nooit begrepen dat mensen in zo’n land. hoe mooi en goedkoop het ook zal zijn, vakantie willen vieren. Als ik al die moskeeën en hoofddoekjes zie, hoewel mij wel eens verteld is dat daar juist minder hoofddoekjes worden gedragen dan hier maar de vrouw van Erdogan draagt er in ieder geval wel een, dan is mijn lust om er naar toe te gaan al verdwenen.

  Like

 10. Buffalo Bill zegt:

  Toeristenindustrie kan mij daar niet genoeg instorten als dat het vertrek van Erdogan bewerkstelligt. Ik ging er al niet naar toe en zal er nooit naar toe gaan, al kreeg ik geld toe

  Like

 11. carthago zegt:

  Dit was allang te verwachten, dat is al begonnen bij de ondersteuning van de isismonsters en de poging Syrië in te lijven voor het nieuwe ottomaanse rijk. Ach, die toeristenindustrie, het scheelt erdogan helemaal geen moer,hij ruilt een miljoen vluchtelingen voor 5 miljard voor de betaling van z’n henchmen, probleem opgelost, , zoals dat hier ook al jaren gaat.

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Laat alles daar maar in elkaar storten en als cadeau en bom op z,n kop.

  Like

 13. hendrikush zegt:

  Dat komt goed uit.

  Vul de leegstaande hotels met vluchtelingen uit Syrië en uitgezette mohammedanen uit het Westen. Allah zal blij zijn met de terugkeerders naar het Dar al Islam.

  Like

 14. Japio zegt:

  Op vakantie naar een islamitisch land? Ga nog geen eens naar een islamitische winkel hier in NL al kreeg ik geld toe nog niet.

  Like

 15. johan zegt:

  Rusland en met name dhr Poetin tonen lef in de situatie IS Syrie en Turkije, op een enkel EU politici ontbreekt het hun aan lef en ballen. De situatie in Syrie en libie zijn mede veroorzaakt door die moslim in het witte huis. Geloof me mensen dit gaan nog verder.

  Like

 16. Meer reden voor de EU om Turkije nóg meer geld te geven! 😦

  Like

 17. Anna. zegt:

  Hotels te koop……. Dat is vanzelfsprekend……de Turken hebben jaren achter elkaar maar raak gebouwd…… Wat tot grote familie twisten leidde…… Want de jongere zoon erfde het minder vruchtbare ” lapje grond” aan de kust. Dit werd zo verordineerd door PAPA. De familie oudste…… De vruchtbaarste grond ging naar de oudste zoon en dat was in de bergen…… Wat wil nu……door de opkomst van het toerisme ging de jongste zoon een hotel bouwen aan de kust en zodoende meer ” verdienen ” dan de oudste zoon…… Grote familie vete’s zijn hierdoor ontstaan……. Het was soms in islamitische ogen wel heel erg als er geen jongste zoon was maar een ( jongste) dochter……. Er is een vrouw (naam kwijt) ze is miljonair geworden met haar ” onvruchtbare lapje aan de kust” De familie pisnijdig achterlatend…… Volgens mijn informatie is ze door haar familie verstoten……. Ja en nu met al de aanslagen en het uitmoorden van de Koerden in Dyabakir zijn er opeens teveel van zulke ” jongste zoon lapjes…….”

  Like

 18. reageerbuis zegt:

  Alanya is niet de toeristenhoofdstad. Het oorspronkelijke bericht noemt Analya, waarmee Antalya bedoeld wordt. De t is kennelijk weggevallen.

  Like

 19. Bas zegt:

  Wat die Russische sancties betreft.
  Wie met Rusland spot, spot met zichzelf.
  Dit blijkt uit het effect !

  Like

 20. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (3) | voorzieners

 21. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 22. alouis zegt:

  Ik vind turkeye de laatste jaren veel explosief land. Oorlog tegen de Russen, Koerdische burgers en vluchtellingen. Als toeristen moeten we echt uitkijken of wel veilig zijn.
  Als meneer Erdogan niks van begrijp dan moet hij maar aftreden…

  Like

 23. Jan zegt:

  Turkish Resorts: Life Without Russian Tourists

  More than 1300 hotels on the Turkish coast of the Aegean and Mediterranean seas are for sale, the Istanbul newspaper Today’s Zaman has reported. The main reason for the tourist collapse, according to the newspaper, lies in the deterioration of the security situation in the country and in the deepening political crisis in relations with Russia.

  The tourism industry of Turkey is now experiencing one of the worst periods in its history. The industry recently brought into the Treasury approximately $24 billion of income annually, it is now on the verge of bankruptcy. Hotels in Antalya are most affected, a traditional places of rest of Russians. The resort hotels are full of signs reading “For Sale”. According to the Istanbul paper, 410 tourist sites are for sale in Antalya. This record rating is not far behind other Turkish resorts of Mugla (349), Izmir (203), Aydin (162), Balikesir (139), Canakkale (35) and Denizli (20). The total cost of selling real estate in Antalya is about 30 billion Turkish liras ($10,115 billion), and the other 908 is estimated at 8.8 billion liras ($2,97 billion).

  http://www.fort-russ.com/2016/02/turkish-resorts-life-without-russian.html

  Like

 24. M.A.L. Sion zegt:

  Dit levert uiteraard enorm veel werkelozen op., Erdogan zal ze wel naar Europa sturen als vluchtelingen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 25. Hans Wijer zegt:

  Wat een hoop trieste, anti islamitische rotopmerkingen zeg. Jullie fatsoenloze xenofoben moeten je stuk voor stuk schamen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Bullshit! Hoezo “xenofoob”? Ik ben getrouwd met een buitenlandse. Hypocriet!

   Webmaster

   Like

  • Jij bent niet de ECHTE Hans Wijer toch ????

   Like

  • Joshua zegt:

   Ik ben zelf een buitenlander geweest, maar heb mij aan de normen en waarden van dit land onderworpen, mensen die dat niet doen hebben geen recht om hier te blijven.
   Maar u hans wijer hoort hier ook niet in Nederland want u bent net zo’n LANDVERRADER als die hufters in den haag, heeft u trouwens al een injectie gekregen tegen het islamvirus, want daar wordt je namelijk hersenloos van, vandaar ook dat waanzinnige gewouwel.

   Like

  • Edjan zegt:

   Ik heb niets tegen buitenlanders. Ik heb iets tegen het feit dat moslims zich hier niet aanpassen, veel meer dan gemiddeld crimineel zijn, veel meer dan gemiddeld aanranden, verkrachten en beroven en dat ze hier de zaak aan het overnemen zijn.

   Eruit met die racisten! En eruit met racisten als jij! Schaam jezelf maar, landverrader!

   Like

  • elisah zegt:

   Kijk eerste eens hoe fijn de Christenen het hebben in Turkije, voordat er verwijten gemaakt worden.

   Like

  • Harry zegt:

   Hier strijden wij nou al jáááren tegen , onnozelaars die geen meter vooruit kunnen denken en kennelijk de informatie over het asielmisbruik , die overvloedig aanwezig is , maar niet willen of kunnen begrijpen .
   Wanneer gaan uw ogen open , meneer Wijer ?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s