Scherpe kritiek op Merkel: Duitse asielpolitiek “redt niemand, maar zorgt voor doden”

Screenshot_37

Professor Paul Collier

(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse migratieonderzoeker Paul Collier kraakt Angela Merkel en haar “vluchtelingen”politiek af. De bondskanselier zou schuld zijn aan de crisis in Europa. Zij zou met haar uitnodigingspolitiek niemand gered, maar voor dodelijke slachtoffers gezorgd hebben . . .

“Merkel is schuldig aan de ´vluchtelingen´crisis. Wie anders?”, zegt de migratieonderzoeker Paul Collier in een gesprek met “Die Welt”. De Duitse immigratiepolitiek zou niemand gered, maar “eerder doden op haar geweten hebben.”

De reden zou duidelijk zijn. De Duitse bondskanselier zou de deuren naar Europa opengezet hebben en de mensen gewoonweg hebben uitgenodigd om de riskante route over de Middellandse Zee te riskeren. De bondskanselier zou ook de verantwoordelijkheid dragen voor de crisis in haar totaliteit.

“Tot verleden jaar waren ´vluchtelingen´  geen groot probleem voor Europa. Ik begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom mevrouw Merkel zo gehandeld heeft. Ze heeft daarmee Duitsland en Europa definitief met een enorm probleem opgezadeld, dat nu ook niet meer zo gemakkelijk opgelost kan worden”, bekritiseerde de econoom van de Universiteit van Oxford de Duitse asielpolitiek.

Colliers prognoses over de “vluchtelingen”crisis zijn nuchter en helder

De voormalige chef van de Wereldbank zegt dat Europa zich enerzijds geconfronteerd ziet met  mislukte staten zoals Syrië, en anderzijds met de chaos in Afrika. In Syrië zouden 14 miljoen mensenen vechten om hun naakte bestaan. En de mensen uit de arme landen van de wereld zouden vertrekken naar Europa om hier hun geluk te beproeven.

En dat alles vanwege de uitnodiging van de bondskanselier: “Moet je eens nagaan hoe dat bij deze mensen overkomt”, zegt Collier tegen “Die Welt”.

Daarom is het wat hem betreft duidelijk dat de Duitse bondskanselier de schuld draagt van de crisis in Europa.

Duitsland als redder?

Honderden miljoenen mensen zouden op zoek zijn naar een nieuw leven en deze “gigantische massa” zou nauwelijks nog te sturen zijn, “als hij zich eenmaal in beweging zet”, zegt de 62-jarige Brit.

“Duitsland bevalt de redder-rol blijkbaar”, gaat de econoom door. Collier wijst er echter op dat de Bondsrepubliek aan geen enkel oorlogsland grenst en dat al deze mensen uit veilige derde landen op weg zijn gegaan naar Duitsland.

Daarom zou Duitsland geen enkele Syriër van de dood gered hebben. “Integendeel: Duitsland heeft ondanks de beste bedoelingen eerder doden op zijn geweten. De zaak is volledig ontspoord. Veel mensen hebben Merkel´s woorden als uitnodiging opgevat en zijn pas “überhaupt daarna op weg gegaan, hebben hun spaargeld opgeofferd en hun leven aan dubieuze mensensmokkelaars toevertrouwd”, aldus Collier tegenover de krant.

Vluchtelingen moeten naar veilige buurlanden reizen

Hij eist “een radicale wending in de communicatie”. Men zou aan de mensen in de crisislanden duidelijk moeten maken dat zij niet meer op weg zouden moeten gaan naar Europa. De “vluchtelingen”, die zichzelf in veiligheid willen brengen, zouden naar de veilige buurlanden moeten gaan, zoals “dit in het volkerenrecht is vastgelegd”.

Het zou eveneens een probleem zijn dat er geschoolde krachten naar Europa zouden vertrekken, omdat deze niet meer zouden terugkeren, maar het belangrijkst zouden zijn voor de wederopbouw van de crisislanden.

De “vluchtelingen” zouden naar Libanon, Turkije of Jordanië moeten gaan. Daar zouden opvangkampen zijn. Daarover zegt Collier: “Ik heb een van deze opvangkampen in Jordanië bekeken. Het leven is daar niet geweldig, maar draaglijk. En nu komt het er op aan. We moeten de mensen, die hun vaderland niet vrijwillig hebben verlaten, helpen. Maar daarom hebben ze nog lang geen aanspraak op een plaats in de Europese welvaartshemel.”

Duitsland kan banen creëren

De econoom vindt dat men gevolg zou moeten geven aan Wolfgang Schäuble´s plan om een Marshall-plan voor de veilige buurlanden in het leven te roepen.

“Dat is exact het juiste beginsel”, zegt hij. Het belangrijkst zou echter zijn om ervoor te zorgen dat deze mensen weer aan het werk zouden kunnen. Ze zouden een perspectief nodig hebben. Dat zou op dit moment in Turkije en Libanon niet het geval zijn en daarom zouden de mensen allemaal willen verder reizen naar West-Europa.

Duitsland zou kunnen helpen banen te creëren in Jordanië. Dit zou de BRD ook voor Polen en Turkije gedaan hebben.

Jordanië zou zelfs speciale economische zones hebben ingericht met een uitstekende infrastructuur, aldus Collier. De Syriër zouden daar in een fabriekshal kunnen werken, ze “zijn niet slechter gekwalificeerd dan bijvoorbeeld de Turken”.

Schengen: “Slechts een theatraal symbool van de Brusselse politici”

Dat Europa discussieert over grensbewaking en bovengrenzen voor “vluchtelingen” begrijpt de deskundige niet. “De Europese Unie is niet verantwoordelijk voor de opname van de ´vluchtelingen´”, zegt hij. De EU zou er echter wel degelijk verantwoordelijk voor zijn om “haar eigen grenzen te bewaken, of gezamenlijk of, als dat niet lukt, gewoon ieder land voor zich.”

Ook de discussie rondom Schengen zou compleet overbodig zijn. Groot-Brittannië zopu geen deel uitmaken van Schengen, maar hiervan geen enkel nadeel ondervinden.

“Schengen is alleen maar een theatraal symbool van de Brusselse politici. Men wil daarmee zoiets als een Europese staat suggereren. Maar Schengen heeft niets met Europa te maken. Wat telt is dat wij van het ene land naar het andere kunnen reizen. En dat gaat ook zonder Schengen”, zegt Collier in het interview met “Die Welt”.

Dat een einde van Schengen voor stijgende kosten voor de exporteurs zou zorgen, gelooft Collier niet.

“Als ik continentaal Europa binnenkom, laat ik mijn paspoort zien. Dat duurt tien seconden. Meer moeite kost het niet. Belangrijk is dat men vrij kan reizen, en daarvoor heb je geen Schengen nodig. Het is toch heel eenvoudig: ieder land is er zelf verantwoordelijk voor zijn eigen grenzen te bewaken. Je kunt ook niet zomaar naar Botswana reizen. Waarom dient dat in Europa anders te zijn?”

“Immigratie is een politieke fout”

Collier zegt dat de mensen zullen herkennen “dat de toestroom alleen maar het gevolg was van een grote politieke fout, die weer hersteld wordt.”

De integratie van de migranten in Duitsland zou desondanks moeilijk worden. Vooral wanneer de migrantenstroom aanhoudt en er veel buitenlanders in het land op een heel klein gebied samenleven. Daarmee zou ook de noodzakelijkheid afnemen om “zich cultureel en taalkundig open te stellen voor het gastland.” “als gevolg daarvan ontstaan er enorm moeilijk aan te sturen parallelsamenlevingen”, zei de deskundige tegen “Die Welt”.

De VS zouden Duitsland kunnen dienen als voorbeeld van een succesvolle immigratie, aldus Collier. Daar zou de immigratie goed gefunctioneerd hebben. Ook Canada en Australië zouden voorbeelden voor een goede integratie zijn. Deze landen zouden slechts een beperkt aantal “vluchtelingen” opnemen. Canada heeft maar 25.000 geselecteerde Syriërs opgenomen. Er komen alleen maar gezinnen het land binnen, geen alleen reizende jonge mannen, zegt Collier. Als Europa zich daaraan zou oriënteren, zouden veel problemen, waarover de EU nu klaagt, helemaal niet eens bestaan.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Barbarisme, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Europa, gezond realisme, Immigratie, Krankzinnigheid, Midden-Oosten, soevereiniteit, verloedering, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Scherpe kritiek op Merkel: Duitse asielpolitiek “redt niemand, maar zorgt voor doden”

 1. Jan zegt:

  Wij hadden 1 miljoen overtredingen van de wet in het afgelopen jaar

  Like

 2. Jan zegt:

  „Flüchtlinge“ kosten Steuerzahler 50 Milliarden Euro – Finanzielle Reserve in 2017 aufgebraucht  Im laufenden Jahr fallen für Unterbringung und Verpflegung von rund 1,5 Millionen Asylbewerbern 17 Milliarden Euro an, heißt es in der Studie, wie die Rheinische Post berichtet. 2017 erhöhten sich die Unterbringungskosten auf 22,6 Milliarden Euro, da die Zahl der Migranten auf 2,2 Millionen steigen könnte. Zusammen mit den Integrationskosten fielen 27,6 Milliarden Euro im Wahljahr 2017 an. Würden die Prognosen Realität, müsste Bundesfinanzminister Wolfgang Schäuble (CDU) voraussichtlich spätestens 2017 wieder neue Kredite aufnehmen. Trotz der hohen Unsicherheit über die tatsächliche Anzahl der Flüchtlinge „lässt sich bereits erahnen, dass das Polster in den öffentlichen Kassen Stück für Stück aufgezehrt werden wird“, schreiben die Autoren.
  ….

  https://www.netzplanet.net/fluechtlinge-kosten-steuerzahler-50-milliarden-euro-finanzielle-reserve-in-2017-aufgebraucht/

  Like

  • Edjan zegt:

   Beste Jan. 50 miljard? Ik heb ergens een raming van 1.300 miljard gelezen. Dan is zelfs Duitsland failliet!
   Ik vraag me toch al af hoelang Europa dit (puur financieel gezien) denkt te kunnen volhouden.

   Like

 3. Jan zegt:

  Er komen alleen maar gezinnen het land binnen, geen alleen reizende jonge mannen, zegt Collier.

  Collier weet dus niets van de toestanden af in de VS:

  Illegal immigrant children surge across border at highest rate since last summer’s peak

  The second wave of unaccompanied illegal immigrant children has begun, with more than 3,000 of them surging across the Mexican border into the U.S. last month — the highest rate since the peak of last summer’s crisis and a warning that another rough season could be ahead.

  Authorities report having captured 15,647 children traveling without parents who tried to jump the border in the first six months of the fiscal year. Through this point in 2014, they had apprehended 28,579.

  http://www.washingtontimes.com/news/2015/apr/6/illegal-immigrant-children-surge-across-border-at-/?page=all

  Like

 4. Duchesne zegt:

  De logica van het achteraf iets beoordelen. De hele situatie had men ofwel aan moeten zien komen en oplossen voordat het een probleem werd.
  Het is dus incompetentie van de politici, die nu zouden moeten vertrekken in plaats van meer chaos te creeeren, ofwel is het een opzettelijke destabilisatie van Europa en is deze huidige instroom een burgeroorlog in wording die al langer geleden is ontworpen.

  Een paralelle samenleving is onzinnig, het word een parasitaire samenleving. Dat is wat na 4 generaties noord Afrikaanse instroom heel duidelijk is geworden. De enkeling tussen de noord Afrikanen die zich door studie of eerlijk hard werk een toekomst probeert op te bouwen is de grote verliezer, en vaker de verliester, want vreemd genoeg is het vaker een vrouw vanuit die groep die uit niets iets maakt dan een man. Ze zijn er, maar het is een minderheid.
  De kracht van de mens is het ontwikkelen van kennis en mogeljkheden om te overleven, en van het creeeren van dingen die anderen ook waarderen.
  Maar goed, misschien is dat ook wel overleven, in de essentie van de meest eenvoudige vorm. Het stelen!

  Proost op onze leiders die in hun arrogantie binnen enkele jaren eeuwen aan vooruitgang en ontwikkeling hebben vernield en een volk hebben verrraden. En nog blijven de takken van de bomen leeg……..
  Nu is het wachten op het bericht dat men ook de 1200 miljard uit de pensioenfondsen aan “Brussel” schenkt, misschien dat de bomen dan eindelijk het lang uitgestelde “fruit” gaan dragen.
  Voor mij graag een broodje “Jericho” of “Tanfoglio” met kruiden want ik wil ook overleven, iets wat ons als burgers verboden word en onmogelijk gemaakt. Maar het restaurant is enkel voor genodigden….

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  “zich cultureel en taalkundig open te stellen voor het gastland.”
  Dat doen mohammedanen nooit, die hangen aan koran en hadith, willen ons onderwerpen.
  Over dat Adolfina Merkelschwein heeft hij wel gelijk, die is compleet moslimgeil en blijft ze maar uitnodigen.
  De gewone Duitser begint het zo zachtjes aan zat te worden…

  Like

  • Sjaak zegt:

   Ook wat werken aangaat, liggen
   we cultureel werelden uit elkaar !

   6 Personen
   1 Marrokaner 2 Turken 1 Abaner
   1 Roemeen en een Nederlander
   komen voor overnachtingen door
   hun montagewerk in een privehuisje
   onder !
   Op klaarlichte dag brand het
   huisje af en alle zijn dood !
   Alleen de Nederlander overleefde !
   WAAROM ?
   HIJ WAS OP ZIJN WERK !

   Like

 6. Joshua zegt:

  Dit is niet gelukt in de jaren 40/45 en de oorlogen daarvoor, maar MERKELZWIJN krijgt het met behulp van heel Europa nu wel voor elkaar met elke Europese regering een dik betaalde baan te bezorgen.
  Is dit waarvoor zij gekozen zijn, zijn dit volksvertegenwoordigers?
  En de eu moordenaars krijgen nog de nobelprijs voor de vrede, ongelovelijk, de wereld wordt steeds slimmer.

  Like

 7. Jan zegt:

  Verdere zelf-islamisering

  Frankfurter Fastnachtsumzug Absage aus Angst vor Terror

  Die Frankfurter Frauengarde nimmt nicht am Fastnachtszug teil. Die Absage begründet der Karnevalsverein mit der derzeitigen Lage in Deutschland.

  Aus Angst vor Terroranschlägen, aber auch vor sexuellen Übergriffen verzichtet die Frankfurter Stadt-Garde darauf, beim Fastnachtszug am 7.Februar mitzumarschieren. Der Frauen-Karnevalsverein aus dem Gallusviertel hatte in den vergangenen Jahren stets an dem Umzug durch die Frankfurter Innenstadt teilgenommen.
  ….
  Die Mitglieder hätten sich einstimmig auf eine Absage festgelegt. Vor allem die jüngeren Gardistinnen seien ängstlich, sagte Künstler. Zum einen sei Frankfurt als internationale Bankenstadt ein potentielles Ziel für Terrorangriffe. Überdies hätten die Vorfälle in der Kölner Silvesternacht die jungen Frauen verunsichert. Sie würden den Umzug nun im Fernsehen verfolgen.

  http://www.faz.net/aktuell/rhein-main/frankfurter-fastnachtsumzug-absage-aus-angst-vor-terror-14040099.html

  Like

 8. Jean zegt:

  Dat zeggen we al maanden betreffende dat naziwijf. Hoogtijd dat die “politiek” uitgeschakeld wordt, hoogdringend tijd en dan dadelijk veroordeeld wordt voor gepleegde misdaden tegen eigen volk in een woord “verraad”.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Het zal nog veel erger worden wat dat wijf regelt voor Europa, maar……er is hoop, er staat iets groots te gebeuren wat Europa op zijn kop zal zetten, dat is onze kans om die elite te kortwieken.

  Like

 10. kruisridder zegt:

  Merkels Stasi’s en Vopo’s hebben eerder ook al voor vele Duitse doden gezorgd……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s