Zwitserse school voert Duits als verplichte taal op het schoolplein in

Screenshot_31

(Vertaling: E.J. Bron)

Een Zwitserse basisschool voert een strenge taalregeling in: op het terrein van de school moet Duits gesproken worden. Wie zich daar niet aan houdt, dreigt bestraft te worden met een boete van 550 Zwitserse Franken (ongeveer € 500,-).

Leerlingen van basisschool Egerkingen in het kanton Solothurn moeten met onmiddellijke ingang Duits spreken. Wanneer deze regel niet wordt opgevolgd, moeten de leerlingen nablijven. De hoogste straf zijn tien extra lesuren Duits. Deze moeten door de ouders betaald worden. De maatregel werd aangenomen door de gemeenteraad, bericht de “Neue Zürcher Zeitung”. De Zwitserse gemeente gebruikt als argument dat de Zwitserse leerlingen zich anders buitengesloten zouden voelen.

Ook in Oostenrijk wordt erover gediscussieerd om het Duits verplicht te stellen. In Opper-Oostenrijk en Stiermarken “adviseren” de beide voorzitters van de onderwijsinspectie Duits als te gebruiken taal in de pauzes, meldt “Die Presse”. Men zou het aan de scholen zelf overlaten om dit advies in de schoolregels te zetten.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Zwitserland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Zwitserse school voert Duits als verplichte taal op het schoolplein in

 1. jungleelephant zegt:

  Moeten ze hier ook doen of liever gezegd;hadden ze al lang moeten doen!Ik heb laatst nog een klacht in een supermarkt ingediend omdat 2 kassiëres over mijn hoofd heen in het Turks aan het kwekken waren!De chef heeft ze de les gelezen!Hij zei dat het beleid was dat ze zelfs in de kantine geen Turks mochten praten.En zo hoort dat,dus ook niet op scholen!

  Like

 2. Ron zegt:

  Eindelijk.
  Graag ook in Nederland.

  Like

 3. Theoden zegt:

  “de Zwitserse leerlingen zich anders buitengesloten zouden voelen.” ?? Had daar eerder aan gedacht voordat je de hele wereld uitnodigde en vooral een overgroot deel moslims

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Theoden om 00:40

   Volgens mij bent u niet geheel op de hoogte van de feiten. Niet de Zwitsers hebben al die ‘vluchtelingen’ uitgenodigd, maar de Duitse Angela Merkel!!
   Dat veel landen ‘vluchtelingen’ hebben opgevangen en nog steeds moeten opvangen, kunt u dus niet de Zwitsers verwijten. Ik vind het een prima beleid dat er alleen Duits op Zwitserse scholen gesproken mag worden. Dit is een voorbeeld voor alle landen waar buitenlandse kinderen op school zitten! Spreek de taal van het land waar je te gast bent.

   Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Goed initiatief dat navolging verdient.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Kijk, dit vind ik nu eens een positief bericht! Duits spreken op school, omdat anders de Zwitserse kinderen zich buitengesloten kunnen voelen. Prima.
  Het geeft wel aan dat er behoorlijk wat buitenlandse kinderen op school zitten, anders zouden ze deze maatregel niet bedenken.

  In ons land zul je niet snel meemaken dat deze verplichting er komt. Maar onze overheid mist ook de kracht die de Zwitsers wel hebben. Daar nemen ze nog maatregelen die laten zien wie er in hun land het voor het zeggen hebben!

  Neem een voorbeeld aan de Zwitsers, Mark!

  Like

  • Kàn-ie dat dan? Dat zit er toch totaal niet in!
   Bij niemand van die lapzwansen trouwens, anders hadden ze nog wel ietsje meer bedenkingen gehad tegen Arib als Kamervoorzitter! -Afgezien van alle andere denkbare tegen-argumenten.
   Het is Godgeklaagd hoe vervaagd Nederland in dit opzicht is; we zullen het ook in dit opzicht echt alleen van Geert en de PVV moeten hebben!

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Theresa om 10:40

    Nee, ik geloof niet dat Mark het in zich heeft om zulke maatregelen voor te stellen. Deed hij dit wel, dan zou hij weinig bijval krijgen denk ik. Wat ik schreef was meer een wens dat hij eens zou kijken naar het Zwitserse voorbeeld.
    Wat Geert Wilders betreft: stel dat Geert dit voorstel in de Tweede Kamer zou neerleggen, gelooft u dan dat hij van iemand steun zou krijgen? Ik ben er zeker van dat niemand hem steunt. Zoals we van die lamzakken in de TK wel gewend zijn.

    U heeft gelijk; Nederland is vervaagd. Krachtige politiek kennen we niet meer. Alles buigt momenteel richting de islam-dictatuur. Ik vraagt me vaak af of er Kamerleden zijn (behalve de PVV-ers) die nog over enig gezond inzicht beschikken.
    Is er nu werkelijk niemand die ongerust wordt nu we zien hoe die asiel-ellende overal tot grote onrust leidt? Onze hele maatschappij lijdt er onder. Financieel gezien staat Nederland er ook niet al te best voor met de alsmaar oplopende staatsschuld. Alle financiële verplichtingen die NL is aangegaan met betrekking tot Griekenland, Turkije, asielzoekers, Brussel, etc. duwen onze eigen bevolking dieper in de ellende.
    Voor steeds meer burgers komt de Voedselbank in zicht.
    Nederland in verval. Wie had dit ooit kunnen denken?

    Like

 6. johan zegt:

  Ja dat zou hier ook moeten maarja met die linkse theemutsen en slappe regeringsbeleid zal dat nooit gebeuren.
  Het lijkt wel of wij ons moeten schamen voor onze Nederlandse cultuur ik ben trots erop waarom moet ik integreren in een andermans cultuur en religie.
  Als ik in een winkel kom waar ik wordt toegesproken in een andere taal dan loop ik altijd weg is al 4x gebeurd.

  Like

 7. Pieter zegt:

  Eindelijk weer eens een land dat voor zijn onderdanen en cultuur opkomt. Zwitserland is een verademing !

  Like

 8. Astrid H. zegt:

  Mooi besluit, want de autochtonen worden per definitie overal ter wereld door moslimgroepen buitengesloten. Natuurlijk weigeren luie moslims om de taal van het gastland te spreken en vinden ze het ook wel makkelijk om in een taal te communiceren die wij Westerse zondaars meestal niet kunnen volgen. Behalve als er geld te halen valt, dan wil men zich nog wel eens verdiepen in kort en krachtig vocabulair als:” ieke moet krijg, ieke recht heb, iek eeel boos, jij doen helpen maai, ik zielig” etc.
  Maar moslims sluiten uiteindelijk vooral zichzelf buiten, zij kiezen er bewust voor om in een parallelwereld te leven en daarmee het pad van de confrontaties te bewandelen.

  De enige opening tussen hen en de zondige ‘buitenwereld’ is dus die van het zwarte gat [voor hen ‘de Tunnel van het Licht’] waar uw en mijn zuurverdiende belastinggeld in verdwijnt, om deze mensen maar eindeloos te kunnen blijven financieren in al hun achterlijkheid. Hoe zinloos en wat een aanfluiting van ons gezonde verstand.

  De egotrippende, overtuigde moslim moet gebroken worden, geknakt, gekortwiekt, geschoren en geknipt en daarbij steeds netjes blijven liggen. Al die Middeleeuwse gedachtenkronkels dienen helemaal niemand. Ga weg met al je achterlijkheid en disrespect, of pas je aan.
  Maar liever nog, ga gewoon heel stilletjes weg en kom niet eerder terug dan de dag waarop je eindelijk wat echte inzichten hebt opgedaan en wat meer respect hebt ontwikkeld voor het leven ansich en uw andersdenkende medemens daarbinnen. Het geld groeit hier niet aan de bomen, daar moet voor gewerkt en geinvesteerd worden, stukjes van de eigen energie moeten worden toegevoegd aan het geheel, er is geen andere manier.

  Maar de alles en iedereen in mantra’s en slogans overschreeuwende moslim heeft helemaal geen weet van ‘het stille geheel’. Hij is nog zo innerlijk verdeeld als wat. De ongeleide projectielen, die de moslims en andere religekkies vanuit een groot perspectief bekeken eigenlijk zijn, moet men dan ook vooral nooit massaal een reeds bestaande en goed functionerende maatschappij binnen laten stromen. De realiteit is dus anders en dat vraagt om duidelijkere regels en eisen.

  Ik hoop dat veel scholen maar snel mogen volgen, waar ook ter wereld. Het zou helemaal geen issue moeten zijn, maar hé moslims hè….
  We moeten helaas steeds laten zien wie hier de baas is en hoe WIJ het willen. Daar zullen al ons geld en onze energie aan op gaan: oorlogen, beveiliging, preventie, educatie, schade en alles andere wat er bij komt kijken, zoals verkeerd politiek beleid en de immense verkwisting van geld en foutief voorkeursbeleid.

  Het zal nog wel even duren, voor we weer wat geld over houden voor onszelf, voor leuke dingen.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Esperanto.
  Joodse uitvinding.

  Like

 10. De geschiedenis,leert : hoogmoed komt voor de val ! .zie hitler en de nazis, Napoleon… En straks Merkel,, Juncker enz. Er is maar EEN oplossing : BELETTEN dat dat vreemd gespuis, analfabeten,, onbeschaafde negers, moslims, schooiers, profiteurs,,veroveraars..KUNNEN betreden. En wie er reeds is,,dringend terug huiswaarts. .En dit zonder weeral een pak van onze centen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s