Noorse generaalinspecteur van het leger: Europa zal moeten “vechten” om haar waarden te verdedigen

Screenshot_4

(Door: Paul Joseph Watson – Vertaling: E.J. Bron)

Generaal-majoor Odon Johannessen, de generaalinspecteur van het Noorse leger, waarschuwt: Europa zou erop voorbereid en bereid moeten zijn om tegen de radicale islam te vechten om de waarden te beschermen die het continent zouden verenigen.

Kopp-Online

“Ik ben van mening dat we bereid moeten zijn om in woord en daad – en indien noodzakelijk ook met wapengeweld – ons land en onze gemeenschappelijke waarden te verdedigen”, verklaarde Johannessen in een toespraak voor de traditionele Oslo Militaere Samfund, de in 1825 door officieren opgerichte Militaire Vereniging Oslo, in de Noorse hoofdstad.

Onder verwijzing naar de radicaalislamitische aanslagen in Parijs zei Johannessen: “Europa kan er niet langer op rekenen in vrede en veiligheid te leven zonder haar belangen en waarden te moeten verdedigen.” Hij wees op de absolute noodzaak om te beschikken over goed opgeleide en uitgeruste soldaten. “Men kan geen oorlogen winnen zonder grondtroepen ter plaatse”, bevestigde hij.

Ook andere vooraanstaande militairen in Europa vertegenwoordigen deze zienswijze.

In een intern document, dat vorige week bekend werd, gaf de Zweedse legerchef generaal Brännström zijn soldaten opdracht om zich voor te bereiden op een oorlog tegen ervaren en geschoolde vijanden op Europees grondgebied. Op zo´n strijd zou men binnen “enkele jaren” moeten rekenen.

“De wereldwijde situatie waarin we ons bevinden, die ook door strategische beslissingen (van de kant van de politiek) bevestigd wordt, dwingt ons tot de conclusie dat we ons over enkele jaren in oorlog zouden kunnen bevinden”, schreef Brännström.

Al in december had de Zwitserse legerchef André Blattmann ervoor gewaarschuwd dat het gevaar van sociale onlusten in Europa zou toenemen en dat de burgers zich zouden moeten bewapenen.

“Het terreurgevaar neemt toe, in veel delen van de wereld worden al asymmetrische oorlogen uitgevochten; de economische vooruitzichten zijn somber en de daaruit voortkomende migratiestromen van verdreven mensen en vluchtelingen hebben unieke dimensies aangenomen”, zei Blattmann.

In oktober maakten vooraanstaande veiligheidsdeskundigen tegenover bondskanselier Merkel duidelijk dat op grond van de vluchtelingenpolitiek van de open grenzen van de bondskanselier de middenklasse zou “radicaliseren”. Binnenlandse onlusten zouden dan het gevolg kunnen zijn.

De verkoopcijfers van handvuurwapens en andere wapens zijn in landen zoals Duitsland en Oostenrijk na berichten over gewelddadige overvallen, die in toenemend aantal door migranten begaan worden, drastisch gestegen.

In Frankrijk zijn de veiligheidstroepen ermee begonnen zich voor te bereiden op grote binnenlandse onlusten.

Men houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat geradicaliseerde immigranten en “vluchtelingen” complete stadswijken zouden kunnen overnemen. Het Franse leger stelt op dit moment plannen op “staatsgebied te heroveren”.

Zulke plannen hebben bijvoorbeeld betrekking op wijken, waarin “vluchtelingen” en immigranten zichzelf voorzien hebben van wapens en waarin het tot openlijke vijandigheden tegenover vertegenwoordigers van de staatsorde is gekomen.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Paul Joseph Watson

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", Europa, gezond realisme, Islam, Noorwegen. Bookmark de permalink .

49 reacties op Noorse generaalinspecteur van het leger: Europa zal moeten “vechten” om haar waarden te verdedigen

 1. louis-portugal zegt:

  Toen ik de kop zag dacht ik even: O JEE alweer een Putinbasher zoals enkele van zijn scandinavische voorgangers bij de nato.
  Gelukkig las ik meteen verder en zag dat de ware vijand de islam is.
  En daar heeft hij natuurlijk HELEMAAL gelijk in.

  Like

 2. Pieter zegt:

  De generaals lopen jaren achter op de feiten. De oorlog is al begonnen op Europees grondgebied, ons voorbereiden is te laat. Wij moeten nu ingrijpen: vluchtelingen stroom onmiddellijk stoppen, grenzen dicht en Europa stelselmatig leegpompen van de islam te beginnen met de salafistische organisaties.

  Ik heb geen zin in een oorlog over enkele jaren. Gewoon nu aanpakken.

  Like

 3. Dicksy zegt:

  Weer een Generaal-majoor wiens woorden weer zullen verkeerd weergegeven zijn in de pers en op pensioen zal gestuurd worden. Noorwegen is wel geen lid van de Eu maar de druk op de Noorse regering zal wel georkestreerd worden vanuit Brussel om deze niet politiekcorrecte betweter de laan uit te sturen, weliswaar met een dikke afscheidspremie om de pijn een beetje te verzachten.

  Like

  • Theoden zegt:

   Als hij Noorwegen nog wil redden dan moet hij nu ingrijpen, maar het leger is uitgerangeerd, en de bevolking is onbewapend, wachtend en wachtend tot het bloed in de straten vloeit.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Jan Wandelaar om 12:58

   Wat een verschrikkelijk verhaal is dit!! Wát een vreselijke dingen hebben deze stakkers mee moeten maken! De daders mogen wat mij betreft hun laatste dag op aarde vandaag nog meemaken! Oh, wat kan ik mij vreselijk kwaad maken om zulk laf uitschot!!

   Laat ik er verder maar geen woorden meer aan vuil maken. Die daders zijn nutteloze schepselen.
   Ik wens deze lieve oude mensen toe dat ze de tijd die hen nog rest in veiligheid en rust door mogen brengen. Misschien is het inderdaad wel het beste als ze bij hun zoon gaan wonen.
   Ik wens hen alle goeds toe, en beterschap. Ik hoop dat de uitwendige wonden helen. Wat van binnen zit zal misschien wel nooit meer helen.

   Shalom!

   Like

  • Koos zegt:

   Op het NOS-journaal weer geen woord over de Arabische achtergrond van de daders. Een schande, en een bewuste poging om het volk te misleiden.
   Maar waarschijnlijk snappen de mensen het vanzelf wel.

   Like

   • Cathja zegt:

    Beste @ Koos, ik geloof ook dat de mensen die dit soort berichten lezen de etniciteit van de dader(s) zelf wel in kunnen vullen. Je hoeft alleen maar in je op te nemen op welke satanische manier deze dader(s) te werk is/zijn gegaan, dan kun je er bijna zeker van zijn dat het om Arabische types gaat.
    Ons land hólt achteruit! De overheid mist elke moed om krachtig op te treden. In plaats daarvan laten ze alles maar doorlopen, met als gevolg dat zich een enorm aantal potentiële misdadigers over ons land verspreidt.
    Nu weer een conducteur in de buik gestoken. Wie het gedaan heeft kunnen we zelf wel bedenken.
    Vandaag in De Telegraaf een filmpje van een metro in Duitsland. Kijk er maar eens naar. Niet alleen de Duitsers zijn woedend hierover, maar ook ik.
    Verschrikkelijk, waar Merkel Europa op ‘getrakteerd’ heeft!

    Like

 4. carthago zegt:

  Dit zijn positieve berichten mbt tot het besef dat ontstaan is bij zelfs het leger.Het gevaar van interne escalatie ligt blijkbaar zo dichtbij dat zelfs het leger zich voorbereidt. Het is al te laat, maar dat is Europa eigen, de bevolking zal het niet pikken, dat is ook Europa eigen. Liever vandaag de ruk naar voren dan ooit op de vlucht moeten slaan voor de invasie.

  Like

 5. Jade zegt:

  Eén voor één gaan de oogjes open…
  Wat zou het mooi zijn als politie en het leger de kant van het volk zou kiezen.
  Dan kunnen we eindelijk de veroorzakers voor Neurenberg 2.0 slepen.

  Like

 6. Paul zegt:

  http://beurs.com/2016/01/18/tientallen-miljoenen-migranten-trekken-naar-europa-door-lage-grondstofprijzen/90725 DE INVASIE KAN VERNIETIGING BRENGEN EN MOET GESTOPT WORDEN DOOR SLUITEN EN BEWAKING VAN NEDERLANDSE GRENZEN.

  Like

 7. Europa zal moeten “vechten” om haar waarden te verdedigen, tuurlijk daar heeft Odon Johannessen helemaal gelijk in, men behoeft geen helderziende te zijn om de reeds vergevorderde islamisering in Europa in ogenschouw te nemen. Goh wanneer ‘k af en toe goed rondom mij heen kijk dan vraag ik mij af wie moet ons verdedigen tegen de tijd dat alles uit de roodgelakte klauwen loopt? Al die verwijfde kerels zeker die morgens voor de spiegel staan en een dagcremetje van de Hema op hun gelaat aanbrengen. Zie het onder ogen net zoals generaal-majoor Odon Johannessen die het bij het rechte eind heeft m.i. Fight or die trying!

  Like

 8. linda bakker zegt:

  De burgeroorlog staat al voor de deur. Accepteer dit maar als een feit. Het beste is kalm blijven en nuchter na denken. Zorg dat je in ieder geval genoeg blik voedsel, medicijnen, bronwater en andere survival spullen in huis hebt en dingen die als wapen door kunnen gaan ( een echt wapen is natuurlijk het beste), en verder maar afwachten. Het is toch al te laat. Nu maar afwachten wie het eerst aan zet is. Verwacht in het begin dat de overheid zich met de Islam broeders zich tegen de burger zullen keren. Het is dan de vraag of het leger en/of politie hier aan mee zullen werken.

  Like

  • Edjan zegt:

   linda bakker. Je gaat er van uit dat het spel al verloren is en vaak denk ik dat ook. De overheid staat al lang achter de islam en heeft deze toestroom bewust veroorzaakt. Individuele leden van politie en leger kunnen wel eens hoopvolle dingen zeggen (vooral nadat ze gepensioneerd zijn) maar als puntje bij paaltje komt, zullen ze doen wat de overheid hen opdraagt. Ik zou daar zeker mijn hoop niet op stellen. Integendeel. Dat je je voorbereidt, is alleen maar goed.

   Ik ben somber. We zijn in meerdere crises, en toch stijgt de goudprijs. Voorspeld is dat die nog veel verder zal stijgen. Vreemd, want staten hebben hun voorraden verkocht of zijn ze nog aan het verkopen (vanwege de financiële crisis). Dus zijn rijke particulieren zich aan het indekken. Waartegen? Ik heb er geen goed gevoel bij.

   Like

  • Ron zegt:

   Goed gezien.
   Ik zou het niet beter hebben kunnen zeggen.

   Like

 9. koddebeier zegt:

  Er zijn toch nog Noren met hersens.

  Like

 10. De EU zal zichzelf toegang verschaffen tot een leger en wapens

  De volgende belangrijke stap die de EU graag spoedig wil ondernemen: de beschikking krijgen over een eigen leger. Dit zodat ze haar eigen buitenlandbeleid (zoals onlangs getoond in de Oekraïne) kracht kan bijzetten, los van enige inspraak door en verantwoording naar de lidstaten en volkeren uiteraard.

  De islamisering van Europa: Wanneer reageert Poetin?

  Hoelang zal Rusland nog werkeloos toezien hoe West-Europa wordt omgevormd tot een islamitisch beïnvloede, atomair bewapende, totalitaire EU-constructie? Omdat Rusland niet geregeerd wordt door dromerige ideologieën, maar door realistische politici, mag je aannemen dat men zich in het Kremlin zorgen maakt over de islamisering en het totalitair worden van het EU-West-Europa voor de buitenlandse veiligheid van Rusland. De Russische strategen zullen zich zeer waarschijnlijk met de volgende onderwerpen bezighouden: lees verder >>>> https://ejbron.wordpress.com/2014/07/03/de-islamisering-van-europa-wanneer-reageert-poetin/

  Like

  • Edjan zegt:

   Ja, Adriaan, dat zie ik ook met grote vreze. Rusland zal toch geen islamitische dictatuur met kernwapens naast zich dulden? Temeer daar die geleid wordt door verwijfde typetjes die hun eigen volk alleen maar durven te knechten omdat ze ze eerst hun wapens hebben afgenomen.

   Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Laat deze generaal heel snel contact opnemen met tegenstanders van Brussel, dan kunnen we de gelederen sluiten, beste tactiek een groot front.

  Like

  • Edjan zegt:

   Generaals volgen de orders van de politiek op. De politiek wil ons, de autochtone bevolking tot lijfeigenen omvormen in een totalitaire dictatuur. De mohammedanen worden daarvoor gebruikt. Het leger zal zonodig op ons schieten. Maak je geen illusies.

   Ik verwacht trouwens over niet al te lange tijd ernstige rotzooi. De goudprijs is jarenlang fors gedaald omdat staten hun goudvoorraden verkochten ivm. de crisis. Nu stijgt hij weer. Volgens de voorspellingen zal hij sky-high stijgen. Dat zijn dan toch particulieren die zich indekken? Waarvoor? Ik heb er een slecht gevoel bij.

   Like

 12. Bas zegt:

  In feite is de infiltratie in de maatschappij al begonnen, men hoeft zich alleen nog maar te organiseren, om de wapendepots binnen de EU leeg te halen etc.

  Like

 13. Bas zegt:

  Tijdens de val van de (Berlijnse) muur werd het leger in verhoogde staat van paraatheid gebracht, bang dat onze maatschappij (militair) overgenomen zou worden door de Russen. Dit gebeurde toen niet. Het draaiboek van toen, zal in aangepaste vorm opnieuw uit de kast gehaald moeten worden. Kiezen voor het zekere i.p.v. het onzekere !

  Like

 14. Drs.P. zegt:

  Beste Generaal-majoor Odon Johannessen, zorg maar dat we iets aan wapens krijgen om ons te verdedigen!! Dat stukje “speelgoed” wat je in je handen hebt zou daar aan bij kunnen dragen, maar w8, de hele Europese bevolking is volkomen ontwapend door hun en onze fijne rattenoverheid terwijl de nieuwkomers zelfs met wapens in hun rugzak aankomen zonder dat ze gecontroleerd worden door diezelfde fucking smerige ratten overheid!!
  Dus verdedigen zal alleen gaan met hooivorken (2 tanden) en rieken (4 tanden).
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Als criminelen op grote schaal aan wapens kunnen komen, dan moeten wij, Patriotten, dat toch ook kunnen. In Frankrijk wil men moslimwijken terug veroveren. Dat zal zich bij ons ook af gaan spelen. Voorlopig is het belangrijkste wapen de rede. Namelijk om de medelandgenoten ervan te overtuigen dat we op korte termijn zullen moeten strijden tegen de islam. Als we dat niet doen zullen de Nederlandse steden er uit gaan zien als de stad Homs in Syrië. Dan is het te laat en is de islamisering overmijdelijk ons deel. Tel uit je winst.
   malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

   Like

 15. Bas zegt:

  Op dit soort types zit niemand te wachten, of toch wel.?
  http://tinyurl.com/zypderj

  Like

 16. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 17. Ron zegt:

  Dit kan hopelijk betekenen dat de legers de kant van het volk kunnen kiezen.

  Die politie daar ben ik helaas minder zeker van. Die zitten nog sterk onder de policor plak en gedragen zich nog regelmatig vijandig tegen de autochtone bevolking en doofpotterig bij misstanden.

  Als politie verkeerd kiest dan is een scenario als de Roemeense revolutie (1989) mogelijk met leger en volk tegen de Securitate.

  Like

 18. GT zegt:

  In oktober maakten vooraanstaande veiligheidsdeskundigen tegenover bondskanselier Merkel duidelijk dat op grond van de vluchtelingenpolitiek van de open grenzen van de bondskanselier de middenklasse zou “radicaliseren”en daar heeft deze wel degelijk een punt, want hoe je het ook went of keert we zullen de wapens moeten op nemen, en ik waarschuw de politiek je komen hier niet mee weg kost wat kost, wat nu gebeurt in Europa is het einde van Europa en hoe stom moet je wel niet zijn dat je dit niet wil inzien, hoe stom, …….en gevaarlijk moet je dan wel niet zijn om je eigen mensen verloochenen, en je eigen kinderen slachtofferen!

  Like

 19. Breget zegt:

  Niet in NL daar is de linkse meerderheid nog steeds actief en kwijlend over de Islam die alles willen overnemen.De goedgelovigheid van onze regering die al vroeg ons leger ontmantelde is toch ook opgezet ten gunste van de islam .Velen krijgen het gevoel dat deze regering vrijspel hebben gegeven aan de Islam doe met het NL volk maar wat jullie willen ,dat gaat op voor elk lidstaat in de EU gezegend zijn de slachtoffers.

  Like

 20. Petecoole zegt:

  Die Generaal vergeet de ‘waarden’ erbij te vertellen.. Het gros van de mensen in Europa heeft geen flauw benul wat die waarden zijn..
  Na de Europese-burgeroorlog zullen de overlevende deze waarden dubbel en dwars beseffen, en zijn de lessen geleerd. (hopelijk)

  Like

 21. Bas zegt:

  Info : European Security & Defence

  http://www.euro-sd.com

  Like

 22. Hendrik M. zegt:

  Tijd dat het Nederlandse leger z’n reservisten weer laat trainen…

  Like

 23. Avidia zegt:

  Over de Linksen hoef je je geen illusie te vormen, die zijn zo links als links kan zijn, die denken alleen maar aan zichzelf, uitkeringen, alles voor niets, Rechts zijn de werkers, die komen voor alles op, ook nu, links neemt het op voor al die niet illegalen, ze worden gepamperd, krijgen alles. Ik word er ziek van.

  Like

 24. Avidia zegt:

  mijn gevoel zegt dat de bevolking te mondig is geworden, wij hebben ons zelf ontwikkeld, hebben eigen bedrijven ondernomen, werden succesvol, kregen een eigen mening, gingen stemmen op de PVV, bij elkaar opgeteld werden we echt TE MONDIG en te onafhankelijk van de oude partijen die het voor het zeggen hadden. Daar wordt over gepraat, hoe moeten we het volk weer onderdrukken, daar zijn ze nu druk mee bezig, we moeten geknecht worden, de PVV geeft teveel vrijheid, wordt te groot, wij hebben straks niets meer te vertellen, weg met onze macht. Dus vanuit Brussel via die misselijke mannetjes worden er straks allerlei wetten opgelegd. Maar!!!!!!!!!!! we laten ons niets opleggen, Geert zorgt voor ons, ik hoop dat we uit de klauwen van de EU komen, mijn hoop is gericht op onze GEERT!!!! Kom op Geert wordt minister president!!!!!
  EJ Bron, door jouw website ga ik steeds veel te laat naar bed :-{ Maar ik wil je hartelijk bedanken voor deze mooiste site die er is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 25. Koos zegt:

  Als Hollande een banlieu gaat heroveren, zullen er doden vallen, en zal de EU eindelijk snappen dat wat Assad doet, redelijk en noodzakelijk is.

  Like

 26. Anna. zegt:

  Nu maar hopen dat het Noorse leger eerder op peil is dan dat deze inboorlingen STEMRECHT ( verblijfsstatus) krijgen………

  Like

 27. Tom Hendrix zegt:

  Eens met de conclusies van deze Generaal.

  Like

 28. Pingback: Dagjournaal Woensdag 3 februari 2016 – Keulen: Kalifaat Light

 29. Buffalo Bill zegt:

  Hulde voor deze generaal

  Like

 30. G.v.d. Linden zegt:

  Deze Generaals hebben gelijk! Maar Europa wil niet luisteren en laat alles binnen wat z.g.n oorlogsvluchtelingen zijn, maar zeker 60 percent economische (vluchteling) zijn en hier de staatsruiven komen leeg eten! Het wordt de hoogste tijd dat het Europese volk massaal in opstand komt en de klojo’s in Brussel de wacht aan zegt!!!

  Like

 31. Pingback: LONG READ: Zonder blinddoek blijft de wereld hetzelfde, maar de werkelijkheid zien, geeft kans tot verbetering | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s