Voorzitter van het Europees Parlement wil geen “extra voordeeltjes” voor GB

Screenshot_3

De voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz (SPD).

(Vertaling: E.J. Bron)

Uitzonderingsregelingen die individuele EU-lidstaten bevoordelen, moeten niet mogelijk zijn. Daarentegen zou Schulz openstaan voor hervormingsbeginselen. De bedoelingen van Groot-Brittannië hebben echter niets met hervormingen te maken, aldus Schulz.

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz (SPD), wijst “extra voordeeltjes” voor Groot-Brittannië in de EU af. “In principe moet men het met de hervormingsbeginselen eens zijn”, zei Schulz in een gesprek met de “Deutschlandfunk”.

Er zou echter geen sprake mogen zijn van uitzonderingsregelingen die iemand bevoordelen. De EU zou hervormd moeten worden en democratischer, transparanter en effectiever moeten worden, benadrukte de SPD-politicus. “Alleen wordt daar niet over gediscussieerd. We discussiëren over een wens van de regering in Londen om haar sociale stelsel te ontlasten door EU-burgers, die naar Groot-Brittannië komen, bepaalde dienstverleningen van de staat niet te doen toekomen.”

Dat zou echter “zuiver binnenlandse politiek van Groot-Brittannië zijn en heeft met hervormingsbeginselen relatief weinig te maken.” Toch was hij optimistisch met betrekking tot een akkoord. “Maar of dat uiteindelijk voldoende is om een meerderheid voor het verblijf in de EU te behalen, moet afgewacht worden.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

26 reacties op Voorzitter van het Europees Parlement wil geen “extra voordeeltjes” voor GB

 1. Cathja zegt:

  Ha, ‘mijn grote vriend’ Martin Schulz doet van zich spreken…! Geen voordeeltjes voor de Britten.
  Dat maakt de kans groter dat het dan toch op een ‘Brexit’ uit zal draaien.
  Maar….hij staat wel open voor ‘hervormingsbeginselen’. Wat zou hij hiermee bedoelen? Zo hervormingsgezind is Brussel niet.

  Heeft iemand hier een idee?

  Like

  • hendrikush zegt:

   Hervorming tot de ware islam?

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Cathja.
   Open staan voor ‘hervormingsbeginselen’ wil niet zeggen dat hij open staat voor hervormingen. Hij zegt hiermee dat zijn belangstelling uitsluitend ‘in principe’ bestaat,
   zoals elke organisatie open staat voor goede raad, ideeën, tips etc.
   Als hij daarentegen gezegd zou hebben dat hij open staat voor hervormingen zou hij kunnen suggereren dat hij uitgaat van de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid of zelfs wens om te hervormen. Die waarschijnlijkheid en wens heeft hij zeker niet.
   Als hij in de toekomst eventueel toch toe zou geven aan hervormingen zou dat alleen kunnen zijn om een wederdienst van GB te bekomen, bijvoorbeeld GB in de unie houden.

   Like

   • Cathja zegt:

    …….Maar eh….., hervormingen beginnen toch altijd met ‘beginselen’, beste Paul? Heeft Timmermans ook niet eens gezegd dat er veranderingen noodzakelijk waren binnen de EU? Ik zie die ‘veranderingen’ als hervormingen.

    Maar als u dit anders ziet? Goed. Dat respecteer ik.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Helemaal waar beste Cathja.
    Ach het is heel eenvoudig. De EU is geen democratie maar een dictatuur.
    In een democratie zijn hervormingen mogelijk die van buiten af worden aangedragen.
    Maar in een dictatuur laat de dictator geen hervormingen toe. Als hij ze al toelaat is
    zijn einde in zicht. Dus als we meemaken dat de EU gaat luisteren naar hervormingsgezinde landen is de EU, zoals wij hem nu kennen, foetsie.

    Like

 2. carthago zegt:

  De capo nazi heeft gesproken. En nu zo gauw mogelijk een brexit, de Eussr opdoeken, grenzen dicht, de kokosnoten en kalifaatgangers eruit, en hard werken aan herstel van de enorme schade aan eigen land. Wat een hoopvolle toekomst en perspectief na al die jaren van neergang, zou het dan toch nog goedkomen?,volgens de capo nazi wel dus.

  Like

 3. Edjan zegt:

  Uit de zure kop van Schultz vernomen:
  “Uitzonderingsregelingen moeten niet mogelijk zijn, wèl hervormingen
  De bedoelingen van Groot-Brittannië hebben echter niets met hervormingen te maken.”
  Abserviert.
  En als klap op de vuurpijl zegt deze ongekozen dictator:
  “De EU zou hervormd moeten worden en democratischer, transparanter en effectiever moeten worden.”

  Hier past het om te zwijgen (en op het voorhoofd te tikken).
  Maar los daarvan: het kan Schultz en de hele EU dus geen snars schelen of Engeland gaat of blijft. Ze hebben vrijwel geen toezeggingen gekregen. Ik hoop dat de Engelsen dat ook zien en vertrekken. Misschien dat wij dan ook nog eens … heel misschien …

  Een econoom (die met dat rare handje) vertelde dat het vertrek van Engeland nauwelijks consequenties zou hebben: een jaartje of twee misschien wat moeilijk, verder niets. Maar moet je hem eens horen als het over het vertrek van Nederland gaat, wat dat voor Nederland voor gevolgen zou hebben: Hel en Verdoemenis!!!

  Like

  • Jean zegt:

   De Titanis ‘EU’ is aan ’t zinken en als het mij zou lukken extra gaatjes toe te brengen dan deed ik dat met veel plezier, we moeten er wel voor zorgen dat de misdadigers van dat kaliber zoals die nazi niet kunnen ontsnappen.
   In hun bloot gat aan de galg zodat de burgers weer eens terug kunnen gaan lachen als ze die vuiligheid aan de touw zien hangen.

   Like

 4. Dicksy zegt:

  Hier geef ik Schultz 100% gelijk. Geen uitzonderingen voor niemand en dan hoop ik maar hopen dat GB daadwerkelijk vertrekt en er nog vele volgen maar dat zal ijdele hoop zijn.

  Like

 5. FerdinandK zegt:

  Schulz zou toch na 2,5 jaren wisselen, met iemand van de andere grote partij.
  Wanneer is dat ?
  Begrijp, dat hij zich niet aan deze overeenkomst wil houden en wil blijven….

  Like

 6. johan zegt:

  Hoe komt het toch dat er bij de EU steeds vaker politiic spreken zonder enige kennis van intelligentie. De zuid europese landen hadden bij toetreding niet hun begroting op orde teven bleek corruptie op hoog niveau te zijn en waren er toen al begrotings tekorten van meer dan 4%.
  Frankrijk had een jaar na toetreding al een tekort van over de 4% dat zijn in mijn ogen allemaal voordeeltjes. De kosten van het tot stand houden van de EU is hoger dan het bruto inkomen van Nederland en waarvoor de politici hun baan te behouden.

  Like

 7. Edjan zegt:

  Wat me het meest verontrust is het dictatoriale toontje van Schultz. Het is al helemaal voor elkaar dat individuele landen niets meer te vertellen hebben en dat alle macht in Brussel (=Berlijn) zit. De dictatuur is al aardig gesetteld.

  Like

 8. Johan zegt:

  Als ik die kop van die kampcommandant Martin Schulz zie, dan word ik al onpasselijk.

  Like

 9. Jean zegt:

  In Europa moet er een gouden regel komen nl:
  “Profitariaat wordt niet gefinancierd” w.w.z. zowel vreemdelingen als EU parasieten mogen niets in handen krijgen, eerst na 5 jaar bijdrage betaald te hebben komen bepaalde rechten aan de orde indien ze een blanco strafregister kunnen voorleggen.
  familiehereniging en dubbele nationaliteit worden sowieso verboden en op publieke functies willen we ze nergens tegenkomen.
  Dat die EU misdaadorganisatie uitgeschakeld moet worden is evident want die verzameling misdadigers hebben tot op heden enkel schade toegebracht aan ons Europeanen, die 751 misdadigers horen voor een volkstribunaal te verschijnen en de overige klaplopers horen een C4 te krijgen “zonder oprotpremie” want het hele zootje heeft alleen ellende gebracht.
  Als eerste voor het volkstribunaal is uiteraard juncker, hij mag zijn jeneverfles meebrengen, dadelijk gevolgd door merkel, van rampaai, barbarosse, schulz, verrotstal, timmerfrans enz. tot ze allemaal hun straf gekregen hebben, al hun bezittingen worden in beslag genomen om zo de veroorzaakte schade gedeeltelijk te kunnen vergoeden.
  Oh wat zou Europa weer een mooi continent kunnen worden, nergens nog één moslim tegenkomen, nergens nog huichelaars horen lullen en zakken vullen.
  ‘Please Make It True’.

  Like

 10. De ongekozen sociaal ‘democraat’ en crypto-communist Martin Schulz met z’n gore, ongeschoren kop behoord tot de politieke middenmoot in het Europees parlement welke de grootste in aantal zijn en het dus bijna voor het zeggen heeft, speelt niets anders dan een spelletje. Dat de gewone doorsnee burger dat niet door heeft is het feit dat alles al in kannen en kruiken is tussen de conservatief Cameron en de leiders van de EU. Cameron krijgt een gedeelte van de gestelde eisen ingewilligd waar hij na veel vijven en zessen mee akkoord gaat. En zo de EU jammer genoeg gered wordt.

  Deze politiek spelletjes worden aan de lopende band gefabriceerd en bijna elke politieke kleuter herkend deze aan alle kanten plat gewalste variant op het thema politiek spel. Veel meer vragen dan is de kans dat je met minder tevreden wordt gesteld en dat is nu ook precies de bedoeling van Cameron die met zijn eis een strenger Europees immigratiebeleid, óf wij verlaten EU. Nou een ieder met een klein beetje politiek verstand kan voor zichzelf uitvogelen dat de soep niet zo het gegeten wordt als ze wordt opgediend.

  Wanneer Cameron het voor elkaar krijgt om een substantieel strenger immigratiebeleid uit het vuur weet te slepen dan gaan er ook andere landen deze zelfde eisen stellen. Hier bij denk ik in eerste plaats de zogenaamde Visegrad landen (Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije, ofwel V4) deze werken óók aan hard aan exit-strategie. Natuurlijk is Nederland onder aanvoering van Mark Pinokkio Rutte het beste jongetje van de EU klas zeker met het oog op het Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016, dat wil Markje gladjes laten verlopen. Heb gewoon plaatsvervangende schaamte om door zo’n waardeloos figuur als Minister President te worden vertegenwoordigd…

  Like

 11. jungleelephant zegt:

  Hervormingen die bij voorbaat uitsluiten dat de asielparasieten ook maar een heel klein beetje minder toegezegd wordt!!!Schulz:flikker toch op en neem die hele Maffia van je mee!

  Like

 12. Claudia M. zegt:

  Het zou in heel Europa moeten gelden dat een ieder die hier zo maar even binnen wil komen, zijn of haar eigen broek eerst gaat ophouden! Wat er nu allemaal gebeurt, is te zot voor woorden! Hier hebben wij ons sociale stelsel niet voor opgebouwd. Daarnaast wordt het compleet onhoudbaar zo, voor zover dat niet allang het geval is.

  Dan wordt ons ook nog allerlei multi-culti, letterlijk door de strot heen gedrukt, wat ons het leven ook nog eens zuur loopt maken met allerlei eisen.

  Langzaam maar gestaag, kunnen ze me de boom in. Hier ga ik niet langer voor werken!

  Like

 13. Avidia zegt:

  Schultz moet onmiddellijk vertrekken, alles is fout aan die man, Ik wil uit de EU!!!!! Ik haat alles wat ze obs voorschrijven, Nederland was een vrij land!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s