Merkel daalt in de peilingen

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

De resultaten van de ARD-Deutschlandtrend zou bij de CDU wel eens voor alarm kunnen zorgen: 4% minder dan de maand daarvoor, de instemming voor mevrouw Merkel bevindt zich in een vrije val. De Duitsers geven haar vluchtelingenpolitiek een vernietigend rapportcijfer. De AfD haalt recordcijfers.

81% van de geënquêteerden vindt dat de Duitse regering de situatie met het oog op de vluchtelingencrisis niet in de hand heeft. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerde peiling van de ARD-“Deutschlandtrend”. De instemming met bondskanselier Angela Merkel daalt dramatisch. Ze verliest 12% en komt uit op 46%, het slechtste resultaat sinds augustus 2011.

In de zondagpeiling verliest de CDU in vergelijking met de maand daarvoor 4% en komt op 35%. De coalitiepartner SPD blijft staan op 24%. De Alternative für Deutschland (AfD) wint 3% en komt uit op 12% – het hoogste percentage die de ARD-“Deutschlandtrend” tot nu toe voor de AfD had gemeten.

In de vluchtelingenpolitiek is inmiddels 63% van de geënquêteerden voorstander van een bovengrens bij de opname van mensen die bescherming zoeken, dat zijn 2% meer dan in januari. De verscherping van de asielwetgeving vindt ruime toestemming. 88% begroet de verlaging van sociale uitkeringen voor “vluchtelingen” die zich niet willen integreren.

78% is voor de geplande kwalificatie van Algerije, Marokko en Tunesië als veilige landen van herkomst. 77% vindt de onmiddellijke afwijzing van mensen aan de grens die geen aanspraak kunnen maken op asiel goed.

Desondanks is de acceptatie van enkele vluchtredenen nog steeds groot: 94% vindt de opname van vluchtelingen die gevlucht zijn voor oorlogen, juist. Zelfs de AfD-aanhangers ondersteunen dit voor 76%.

73% van alle geënquêteerden is voorstander van opname bij politieke en religieuze vervolging. Bij de AfD-aanhangers wordt dit door 50% gesteund. Slechts 25% vindt dat er armoedevluchtelingen opgenomen zouden moeten worden, bij de AfD is dit slechts 5%.

Bron:
www.rp-online.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Allochtonen, asielwaanzin, Duitsland, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

19 reacties op Merkel daalt in de peilingen

 1. Republikein zegt:

  Sie schaffen das nicht.
  Aufwachen.

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Dat mens heeft Duitsland aan de bedelstaf gebracht, eerst dat gezeur met die Grieken

  Like

 3. Cathja zegt:

  Merkel kan me niet hard genoeg dalen in de peilingen. Laat ze alsjeblieft de rit niet uitzitten, want dat staat garant voor nog veel meer onheil.
  Ik vraag me wel af wat er ná Merkel komt. Veel slechter kan bijna niet, maar een nieuwe Bondskanselier met een geheel nieuwe koers, daar geloof ik ook niet in.

  Als ik Frau Merkel was zou ik ‘de eer’ aan mezelf houden en opstappen. Of is het nog steeds niet tot haar doorgedrongen wat ze heeft aangericht?

  Like

  • Leo zegt:

   Deze weirdo had allang afgedaald moeten zijn op een 1 of ander Friethof.

   Like

  • Dicksy zegt:

   Bij die dame is het wel degelijk doorgedrongen wat ze heeft aangericht maar haar hoogheidswaanzin en ego laten het niet toe om dit toe te geven. Ze weet dat het uit de hand gelopen is en nu wil ze toch willens nillens haar gelijk halen zelfs al gaat het ten koste van haar eigen landgenoten. Tegen zulke mensen moet men dringend dwingende maatregelen treffen om verdere schade te voorkomen.

   Like

 4. “Als ik Frau Merkel was zou ik ‘de eer’ aan mezelf houden en opstappen. Of is het nog steeds niet tot haar doorgedrongen wat ze heeft aangericht?” Beste Cathja mevr. Merkel is reeds lang geleden de schaamte voorbij, niets of niemand kan deze democratisch gekozen Kanselier tot aftreden dwingen. De gehele reguliere politiek speelt dit spel mee en leidt de nationale lidstaten van de EU naar een ongekende ellende. Merkel en Juncker voeren dit immigratie en asiel beleid tot achter de komma uit. Het zelfde geldt natuurlijk óók voor onze democratisch gekozen regeringsleiders. De enige mogelijkheid om Merkel tot aftreden te dwingen ligt in de handen van het Duitse volk, maar wees nu eens eerlijk meer dan 1,1 miljoen ‘vluchtelingen’ deporteren dat zit er voorlopig niet in m.i. laat staan de meer dan 53 miljoen moslims die in Europa wonen hoe moeten deze dan gedeporteerd worden?

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Op dezelfde manier als ze hier gekomen zijn!

   Like

   • OphEUffen zegt:

    Rennen voor hun leven. Klinkt hard, is hard maar ik zie geen andere uitweg. Ik ben altijd, in raad en daad, tegen deze ellende geweest en voel mij daarvoor dan ook niet verantwoordelijk. Maar ik moet verdomme wel op d eblaren zitten. Ergo, “wie niet steelt of erft, moet werken tot hij sterft”. En bedankt! Maar de rekening krijgen ze nog. G e g a r a n d e e r d.

    Like

 5. joga zegt:

  Een narcist(islamist) als Merkel kickt nu eenmaal op het afzeiken van het Duitse volk, dat zich bij de Nederlanders weer prima in de kijker had gezet de laatste decennia. Maar inmiddels door haar naïviteit weer is teruggevallen tot het niveau van direct na de oorlog of nog slechter, want nu hebben ze vooral door toedoen van Merkel en hun onvoorwaardelijke steun voor dat onmens Europa toch volledig vernietigd en dat is zelfs Hitler niet gelukt.

  Like

 6. Jean zegt:

  Laten we alle kanalen gebruiken zowel in Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk samengevat “in heel Europa” om nog meer ogen te openen. De burgers zijn heel die moslim/islam poppenkast spuugzat maar nu nog overtuigen om het huidige politieke krapuul wat onze samenleving totaal de vernieling heeft ingereden “weg te stemmen” en ze dan op te pakken om ze te laten veroordelen voor de aangerichte schade, die schade is gigantisch daarom NU STOPPEN met nog een eurocent aan dat moslim/islamgespuis te verknoeien en elke verkrachter een behandeling te geven zodat hij bij “elke” plasbeurt moet terugdenken aan zijn gepleegde zware misdaad.
  Elke rechter die een verkrachter (indien bewezen) vrij lult moet van die stoel geflikkerd worden want die is de benaming rechter niet waardig, verkrachten staat gelijk met vermoorden want het betekend “levenslang”.
  Betreft het een minderjarige misdadiger wat voor 95% zo ook is dan die hele familie al bestaat ze uit 200 personen dadelijk het land uit flikkeren.

  Like

 7. Jan zegt:

  Fünf neue Übergriffe in Sachsen Anschläge auf Asylunterkünfte – Merbitz: „ Es herrscht Pogromstimmung“

  Asylunterkünfte in Leipzig, Grimma, Oelsnitz und Chemnitz waren am Wochenende das Ziel von Anschlägen. In einem Fall ermittelt die Polizei wegen Herbeiführung einer Sprengstoffexplosion. Polizeipräsident Bernd Merbitz spricht von einer Pogromstimmung.

  Gleich fünf Asylbewerberunterkünfte in Sachsen sind am vergangenen Wochenende das Ziel von Anschlägen geworden. Zwei der betroffenen Heime befinden sich in Leipzig, eines im Grimmaer Ortsteil Bahren und ein weiteres in Chemnitz. Das teilte das Operative Abwehrzentrum (OAZ) der Polizei am Montag mit.

  „Ich mache mir wirklich große Sorgen. Wir steuern auf eine Situation zu, in der gewaltbereite Stimmungsmacher die Angst der Menschen bewusst nutzen, um Hysterie gegen die Asylpolitik zu schüren und Gewalt gegen die Flüchtlinge zu rechtfertigen“, sagte Leipzigs Polizeipräsident und Leiter des OAZ, Bernd Merbitz im Interview mit der Leipziger Volkszeitung. Im gesamten Land, so Merbitz, „herrscht eine Pogromstimmung, die eine kreuzgefährliche Intensität bekommt.“
  ….
  http://www.lvz.de/Leipzig/Polizeiticker/Polizeiticker-Leipzig/Anschlaege-auf-Asylunterkuenfte-Merbitz-Es-herrscht-Pogromstimmung

  Like

 8. Jean zegt:

  Vraagje: Zou er in Duitsland nog iemand in leven zijn die nog lager kan vallen dan dat naziwijf?
  Bij de groene boomklevers en de rode ratten zijn er nog veel maar zo laag vallen als dit verraderswijf zal moeilijk te vinden zijn.
  Als Duitsland die nog een maand laat verder slopen dan zal Duitsland niet meer te redden zijn, dus nu beginnen met al dat moslim/islamtuig af te voeren richting Afrikaanse kust en dat liefst in heel Europa toepassen.

  Like

 9. jungleelephant zegt:

  Begin van het einde?

  Like

 10. GT zegt:

  Merkel onmiddellijk uit haar ambt zetten, gewoon een staats greep, dit wordt oorlog zie dit nu toch eens in wat hier gebeurt is volkeren moord!

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Zou de destabilisering van Europa nu gewoon domheid zijn of iets anders ?

  Like

 12. Hitler wist ook dat hij de. Oorlog ging verliezen, en toch sleurde hij nog alle jonge kindsoldaten mee, de gek. Hoop dat Frau Merkel niet heel Europa de afgrond insleurt, dat er meerdere steekjes aan loszitten is zeker!!!!

  Like

 13. 4sjun zegt:

  Merkel afzetten, jizyabetalingen onder het mom van ontwikkelingshulp en afkopen van migratie naar moslimlanden stoppen en soldaten mobiliseren. De vrijheid moet weer verdedigd gaan worden bij de grenzen en met dank aan Merkel ook al in de steden.

  Like

 14. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 15. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s