“EUROPA”

Screenshot_27

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “EUROPA”

 1. C.A.Barstow zegt:

  Hele goeie!
  Het hoofdkantoor van Europa wordt je alleen maar als je als land ten alle tijden, ten koste van alles, zelfs ten koste van je eigen bevolking het beste jongetje van de klas wilt zijn.

  Like

 2. wim zegt:

  Hoezo ‘opmerkelijk’ gegroeid. Die Zweden stonden er toch echt zelf bij en …. keken ernaar. Net als in Duitsland en trouwens, ook net als hier.

  Like

 3. Ik geef ze al tien jaar les, maar ik ben lucht voor ze

  OPINIELaat ik me ook eens mengen in het koor van mensen met een mening over het artikel van Nadia Ezzeroili. Ik ben in 1944 geboren in Rotterdam en heb sindsdien Nederland onherkenbaar zien veranderen – en de laatste tijd gaat het een beetje snel. Er is veel wat ik niet begrijp en daar word ik onzeker van. Sommige kennissen zeggen: ‘Ik voel me in mijn eigen stad niet meer thuis.’
  mijn stad wonen mensen uit zo’n 120 verschillende landen, heb ik me laten vertellen. Ik heb de eerste Italianen zien komen. De eerste Surinaamse Nederlanders. De eerste Turken en Marokkanen. En daarna dus al die anderen. Welkom allemaal.

  Ik geef al tien jaar fietsles, taalles en gezinsondersteuning aan nieuwe Nederlanders (vrouwen). Na een verblijf van twintig, dertig jaar in Nederland kom ik hen voor het eerst tegen en dan kunnen ze niet fietsen en ze spreken zeer gebrekkig Nederlands, en ik heb het niet over een accent. Ze laten zich niet zien op de school van hun kinderen. Ze doen niet aan lichaamsbeweging, zijn vaak ziek en hebben flink overgewicht.

  Ik word hun vriendin, hun steun en toeverlaat: ik ga mee naar de gemeente, naar het ziekenhuis, naar de woningbouwvereniging en ik schrijf brieven voor hen naar allerlei instanties. En ik sleep hen mee naar die scholen, in het belang van de kinderen.

  Maar in het centrum van deze mooie stad word ik op het fietspad links en rechts ingehaald door agressieve donkere jongens op scooters. In het warenhuis blokkeren vrouwen met hoofddoeken de roltrap. Iedereen gooit zijn afval gewoon op straat; plakkaten ingedroogde kauwgom bij de bioscopen en cafetaria’s, allerlei verpakkingen van junkfood. Niemand kijkt me in de ogen of glimlacht naar me. Niemand zegt sorry als ze in de weg lopen. Ik ben lucht voor hen.

  Misdragen
  ‘Mijn’ kinderen, vooral de jongetjes, lijken nooit gecorrigeerd te worden. Vaak neem ik hen in de schoolvakanties mee om iets leuks te gaan doen, en bijna net zo vaak ga ik eerder naar huis terug dan gepland, omdat ze zich in de openbare ruimte zo misdragen. Ze gooien hout en stenen naar de eendjes in het park. Ze zeuren om snoep, ijs en dure spullen. Ooit haalden kleine kinderen achter mijn rug geld uit mijn portemonnee. Ooit boog een jongetje van 4 mijn pink expres keihard en pijnlijk naar achteren, omdat ik hem verbood mijn bril te verbuigen.

  Toch blijf ik iedereen door dik en dun verdedigen tegenover mijn kennissenkring. Ik heb tien jaar lang bol gestaan van begrip. Maar ik word er een beetje moe van dat ik geen vooruitgang zie. En ik heb er ook geen verklaring voor. Al die vrijwilligers. Al die subsidies. Al die faciliteiten, buurthuizen, bibliotheken, al die vrijwel gratis taalcursussen. Al die opvang, al die uitkeringen en toeslagen.

  Waarom werkt dit niet? Omdat Nederland hen niet verwelkomt zoals Nadia Ezzeroili dat zou willen?

  Bron
  Antoinette van der Maas, Den Haag

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Antoinette is het proto-type van ’n idealiste. De idealist gelooft in een droombeeld.
   Alles is in zachte kleuren gedompeld en straalt in een verblindend licht.
   De idealist is bijna altijd iemand die bang is voor de boze buitenwereld en er daardoor geen aansluiting mee kan krijgen. De idealist leeft dus zijn eigen leven en niet dat ván en mét anderen. Iedereen idealiseert situaties maar kan ze in meer of mindere vorm relativeren.
   De idealist doet dat niet. Relativeren zou betekenen dat hij iedere keer opnieuw bij af zou moeten beginnen.
   Het beste voorbeeld van de kloof tussen de idealist en de realist is de nuchterheid van de realist die kan zeggen: “ik begin er niet aan want dan is mijn ideaal verdwenen.”
   Idealisten kunnen levensgevaarlijk zijn voor anderen.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De sticker geeft de pure waanzin aan, die inderdaad Europa regeert. In Limburg en Brabant vieren we carnaval, en mag de hofnar, de scepter zwaaien, tot Aswoensdag. Daarna gaat het weer zijn gebruikelijke gang! Maar de EUSSR zorgt voor een complete GEKKENSHOW 24/7!

  Like

 5. OphEUffen zegt:

  Ik mis het partijlogo van het CDA. Wij hebben per referendum toch echt tegen de overname van Nederland door de EU gestemd. Zodra iedereen zijn verstand heeft teruggevonden zal de achternaam Balkenende nog eeuwen besmet blijken te zijn .

  Like

 6. Jan zegt:

  ‘Vrijheid van mening en informatie’

  Like

 7. Dirkje zegt:

  EU is n gekkenhuis, hadden wij Europa nog maar 😎

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s