Griekenland: Rellen op Kos – burgers tegen de bouw van “vluchtelingen”centrum

Screenshot_51

“Vluchtelingen” op het Griekse eiland Kos.

(Vertaling: E.J. Bron)

Demonstranten gooien met stenen, de politie zet traangas in: volgens lokale media is het op het Griekse eiland Kos tot onlusten gekomen. De reden is een geplande hotspot voor migranten.

Op het Griekse toeristeneiland Kos dient een van de hotspots te ontstaan, een registratiecentrum voor “vluchtelingen” – waarvan de EU hoopt dat de immigratie meer geordend zal verlopen. Maar ter plaatse verzetten de bewoners zich hiertegen – blijkbaar ook met geweld. Volgens berichten in de media is het daar tot botsingen gekomen tussen honderden demonstranten en de politie.

“De situatie hier is heel erg. Het hek is van de dam”, citeert het persbureau dpa de viceburgemeester van het eiland, David Geraskalis. Op het vakantie-eiland arriveren dagelijks honderden migranten. De Turkse kust is slechts enkele kilometers verwijderd.

Veel bewoners vrezen dat de aandrang van “vluchtelingen” hun belangrijkste bron van inkomsten, het toerisme, ruïneren, zei Geraskalis volgens het bericht. Het registratiecentrum van Kos moet gevestigd worden in een oude kazerne in de buurt van Pyli. De bouwwerkzaamheden zouden ondanks de onlusten zijn voortgezet, zeiden ooggetuigen.

In het midden van de week hadden boze bewoners volgens de media de landing van een regeringshelikopter verhinderd. Ze liepen op de landingsplaats rond en scholden, zodat de helikopter moest afdraaien. Aan boord van de helikopter zouden zich de minister van Defensie, Panos Kammenos, en talrijke medewerkers hebben bevonden.

Griekenland wil uiterlijk eind februari alle vijf geplande opnamecentra ter registratie en verdeling van “asielzoekers” opgebouwd hebben. Tot nu toe is er nog maar één hotspot op het eiland Lesbos in vol bedrijf. Vier andere centra moeten op de eilanden Kos, Chios, Samos en Leros ontstaan.

Bron:
www.spiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Griekenland: Rellen op Kos – burgers tegen de bouw van “vluchtelingen”centrum

 1. carthago zegt:

  De eerste 10jaar geen vakantie voor mij meer naar de Griekse eilanden, helaas.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Gewoon alles beschieten wat binnen Griekse grens komt; de enige oplossing van het probleem.
  Creaturen die naar €uropa willen kunnen gewoon in Turkije of thuisland een visum aanvragen.

  Like

 3. hans zegt:

  Joh, ze zijn gewoon aan het testen. Hoeveel opstand, hoeveel tegenwerking en dan loos.
  We moeten ons voorbereiden. De reden waarom zij deze politiek bedrijven weten we allang.
  Wie de vijand is ook.

  Like

 4. Thom zegt:

  Ze protesteren nog veel te lauw. Als ze grof zeer grof geweld gaan gebruiken, wat nodig is dan pas zal het stoppen. eerder niet. P[as als ministers hun leven niet meer zeker zijn, kiezen ze eieren voor hun geld, eerder niet. Dus wat er nu gebeurt stelt niks voor.

  Like

 5. Elena zegt:

  Het mooie toeristische Kos/Lesbos is/wordt verziekt en vervuild door al die nepvluchtelingen.
  Heb sympathie met de bewoners.. ben het met hun verzet eens.
  Velen leven van de toeristenindustrie en dat zou kapot gemaakt worden door die hebberige dobbertnegerts die nooit tevreden zijn.
  Nog even…gaan de bewoners de aankomende dobbertnegerts zelf afschieten.
  Geef hen eens ongelijk…het meeste tuig is moslim…die komen om de ongelovigen te killen.
  Bovendien zou Erdogan de dobbertnegerts in Turkije houden.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Dat zijn geen rellen, dat is een gevecht om het bestaan. Zonder toerisme is het merendeel van de bevolking op dat eiland verstoken van inkomsten. Het gebrek aan democratie wordt almaar schrijnender, de enige uitweg is boten terugsturen of uit het water schieten, één voltreffer en de stroom vluchtelingen gaat van het ene op het andere moment naar nul.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Geen vakantie ook in heel Europa, ze zitten overal, ze zijn zelfs in mijn mooie stad aangekomen, gelukkig worden ze ondergebracht in de buitenwijken, maar je ziet ze sjokken door onze mooie oude stad, totaal uit het passende beeld.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Goed zo bevolking van jullie mooie eilanden, daar horen die hoost van islamieten niet thuis, bewaak jullie cultuur en bestaan, ik denk dat veel Nederlanders jullie zullen steunen, ik in ieder geval!!! Griekenland is te mooi om dat barbaarse volk toe te laten, ze zullen alles slopen, ik moet er niet aan denken, ik houd mijn hart vast!!! Help!!!! Ik word hier zo droevig van, ik kan hier niet mee leven, ons hele leven wordt verstoord door onze overheid in ieder land, ze hebben allemaal hun motieven om de bevolking te verruilen voor die vreselijke mensen, alsof wij al eeuwen lang niet eigen landen gesubsidieerd hebben om te blijven bestaan. En nu geven ze alles weg aan barbaren die niets af weten van cultuur of verleden, die alleen komen om gratis te wonen, daarnaast om ons te veroveren, en ze krijgen alle kans, het is om in tranen uit te barsten. Er is echt een groter plan, daar heb ik een vermoeden van, moet het nog even grondig uitzoeken. In ieder geval, protesteer!!!!!!!!

  Like

 9. jan zegt:

  Wees blij,we hebben vergrijzing,geef vluchtelingen een kans in de maatschapij,later zullen alle ouderen blij zijn met hun pensioen.

  Like

  • Japio zegt:

   Beste Jan, dan maar geen pensioen. Het geld wat je overhoud wanneer je geen vluchtelingen meer toe laat gebruiken voor de ouderen. Er zijn zoveel handophouders hier in Nederland, dat kost klauwen vol geld. Die rapefugees komen echt niet om te werken hier die komen alleen maar parasiteren op de staatskas. Dus hoezo wees blij met ze? Zelde zoveel aan één geregen onzin gehoord Jan, je kan beter gaan posten op joop.nl.

   Like

  • Driek zegt:

   jan zegt: Wees blij,we hebben vergrijzing,geef vluchtelingen een kans in de maatschapij,later zullen alle ouderen blij zijn met hun pensioen.

   Ik mag aannemen, beste Jan, aan dat dit een cynische opmerking is? Ja, sorry hoor, maar misschien dat ik door mijn leeftijd niet zo vlug meer ben van begrip. Dat kan natuurlijk ook.

   Like

  • Hendrik M. zegt:

   Jammer Jan, dat ziet u helemaal verkeerd!
   Het zijn mohammedanen die op de €uropese bevolking komen parasiteren en de opdracht hebben ons te onderwerpen.
   Dit kan helaas plaatsvinden doordat we geregeerd worden door vuige landverraders.
   Ach, lees hier wat vaker, gaat u het vast wel begrijpen.

   Like

  • Ad de Koning zegt:

   Jan, je bent niet goed bij je hoofd, je moet de video’s eens bekijken die op deze site staan, het is het grootste tuig van de richel die op hun weg alles vernielen en echt niet komen om ook maar een hand uit te steken.

   Like

  • Theoden zegt:

   Wat ben je naïef. Deze “vluchtelingen” is een ouderen euthanasie. Je laat geen wolven over schapen waken.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ jan op 6/2 om 9:06

   Beste Jan, onder welke steen heb je geleefd de laatste jaren? Het moet wel een enorme kei zijn geweest.
   We vergrijzen helemaal niet. En al zóuden we vergrijzen, wat dan nog? Ik zorg liever voor 100.000 autochtone ouderen, dan voor 1.000 zogenaamde vluchtelingen, die te stom zijn om voor de duvel te dansen!
   Zogenaamd ‘hoog opgeleid’? Ik weet niet hoe hoog het percentage analfabeten is, maar dat schijnt enorm te zijn! Wat moeten die voor ons en onze economie doen? De échte hoog opgeleiden zijn hun land ontvlucht richting Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, en de prutsers zijn achtergebleven. ‘Dankzij’ Frau Merkel zien die nu hun kans schoon om ook een heerlijk luxe leventje te leiden, op kosten van de belastingbetalers.

   Welke kans denk jij ze te kunnen geven in de maatschappij, behalve dan dat ze papiertjes kunnen prikken en straatvegen? Zitten we daar nu echt op te wachten? Ze kosten ons veel meer dan ze opbrengen!
   Onze ouderen zijn er in elk geval niet mee geholpen. Ook onze economie niet, en door hen gaat het laatste restje welvaart door het afvoerputje.

   Like

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 11. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (8) | voorzieners

 12. Henk ijsinga zegt:

  Dit was ons favoriete eiland om naar toe tegaan zullen er voorlopig niet meer komen

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  De bewoners van Kos, hebben groot gelijk. Deze hele tsunami, vanuit Noord-Afrika, heeft te maken met een duivels complot, namelijk de vervanging van de oorspronkelijke Europese bevolking. Te noemen is derhalve: het Coudenhoven-Kalergi plan, de roden der EUSSR, de geldplutocratie- Soros en Rothschild- de Bilderbergbende, de NWO.

  Like

 14. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s