Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken: EU bevindt zich in de zwaarste crisis sinds haar bestaan

Screenshot_53

(Vertaling: E.J. Bron)

Vanuit alle kanten van de EU komen de waarschuwingen. Ook deze stem zal weer wegsterven. De toekomst van Europa hangt gelukkig niet af van de EU. Europa zal ook nog bestaan wanneer de EU al lang verleden tijd is.

Contra magazine

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Paolo Gentiloni, roept ertoe op om “de vermoedelijk zwaarste crisis in de EU” tot aanleiding te nemen voor een gezamenlijke krachtsinspanning van alle lidstaten. Dat zei hij in een interview met het weekblad “Der Spiegel”.

De toekomst van de EU zou op het spel staan als men het niet met elkaar eens zou worden over het thema immigratie. “De boodschap ´We kunnen niet iedereen opnemen´ is absoluut noodzakelijk”, aldus Gentiloni. In heel Europa zouden jaarlijks “meerdere honderdduizenden mensen die recht hebben op asiel” te verwerken zijn, anderzijds zou het ook moeten lukken om “jaarlijks honderdduizenden migranten, die geen recht hebben op asiel, naar hun thuislanden terug te sturen.

Als belangrijkste probleem beschouwt Gentiloni het zogenaamde Dublin-proces, dat vooral teveel zou vergen van Griekenland, waar veel “vluchtelingen” voor het eerst voet op Europees grondgebied zetten: “Als we blijven vasthouden aan dit proces, betekent dat niets anders dan ´We verdedigen Dublin en zien af van Schengen´.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, EUSSR, Immigratie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken: EU bevindt zich in de zwaarste crisis sinds haar bestaan

 1. carthago zegt:

  Het begin van de zwaarste crisis bedoelt hij, maar hij mag dat natuurlijk niet zeggen,anders hup, baantje weg. Uit de crisis is geen weg meer, uit het moeras ook niet meer. Een ware opstand is de enige oplossing, eerst in het stemhokje, daarna over the hills and kick them far away

  Like

 2. “anderzijds zou het ook moeten lukken om “jaarlijks honderdduizenden migranten, die geen recht hebben op asiel, naar hun thuislanden terug te sturen.” Wahahahahahahahahahaha.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Niemand die Grieks grondgebied betreed is vluchteling, ze komen allen uit veilig gebied.
  €U kapot, liever gisteren dan vandaag!

  Like

 4. Rtfth6 zegt:

  Recht op asiel zelfs als dat er honderdduizenden zijn?
  WE kunnen onze eigen bejaarden niet eens meer fatsoenlijk verzorgen en laten ze een hele dag in een volle luier zitten. Welk recht hebben lui die ons haten en ons af willen maken om de simpele reden dat wij ongelovigen zijn. Welke gek geeft rechten aan zulke figuren?
  Er bestaat geen recht op asiel Een regering heeft de plicht voor zijn eigen bevolking te zorgen. Als het zorgen voor ander volk ten koste gaat van je eigen bevolking nou dan komen ze er niet in en die er zijn gaan eruit.

  Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. Avidia zegt:

  Ik wilde dat ik het voor het zeggen had, allemaal terug met dezelfde boot als ze gekomen zijn, ze zijn niet uitgenodigd. Stel je voor dat er een groep mensen voor je deur staan en binnen willen komen, ze eisen een maaltijd en een bed om in te slapen, na een tijdje eisen ze je woning. wat zou je doen?? Nederlanders zijn over het algemeen linkse schijters, durven niets, maar hebben veel praatjes, zij beslissen wel het hoe en wat, en waarom??? Angst om stemmenverlies, de VVD ook, waar ik vroeger lid van was. Er is maar een eerlijke partij, dat is de PVV, en die steun ik waar ze ook maar om vragen. Ik heb een hoge hoed op voor de heer Wilders, wie wil er nu zo leven als hij moet, ik heb hoogachting voor hem, de enige echte partij!!!!!!!!!

  Like

 8. De EU en wij allemaal hebben nu de miserie die te verwachten was. Vluchtelingen ? Die hebben.ook loon naar werken. Ipv als een bende domme lafaards te gaan vluchten en het in andere landen te gaan verpesten, hadden ze eensgezind moeten vechten tegen bv IS. Ze willen niet overeen komen. Ze willen allemaal zelf en alleen de baas zijn. Wat een idee om die profiteurs op Europees grondgebied toe te laten. Veel te groot cultuur verschil. De bevolking waar ze binnen vallen is te beklagen. Dat is geen leven meer voor die mensen. En Calais ? Wie is verantwoordelijk voor de smerige boel ? Zij zelf ! Ze mogen er gewoon niet zijn. Ze denken alleen aan zichzelf en aan wat ze zelf willen. Ze gaan te keer als wilde apen in bv Indie.

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Dit zijn weer ‘praatjes voor de vaak’…..
  Het enige wat de E.U. (eventueel) zal doen, is enige cosmetische aanpassingen instellen die erg weinig tot geen enkel tastbaar resultaat zullen leiden.
  Wie slaapt (en dat zijn er nog altijd veel te veel) zal, in al zijn domheid, daar verheugd op reageren.
  Wie wakker is weet: We moeten die totalitaire, fascistisch getinte, bedrieglijke en bemoeizuchtige E.U. verlaten.

  Like

 10. hendrikush zegt:

  Er vertrekken ook steeds meer Turken uit hun heilstaat.
  Als we Turkije bij de EU inlijven is het vluchtelingenprobleem opgelost.

  Like

 11. Charles Martel zegt:

  De islam-etterbuil is opengebarsten in het Midden-oosten en Noord Afrika; Arabische lente heet dat in de fabeljeskranten. Europa krijgt de rotzooi vlak in het gezicht, druipnat van de etter; onze politici doen hun best heel Europa met islam-virus te besmetten; de meest efficiente methode om elke vorm van weerstand tegen deze collectieve psychose te ondermijnen. In minder dan vijf jaar zal ook hier de etterbuil openbarsten! Wie geloofde aanvang 1939 dat enkele maanden later de tweede wereldoorlog zou uitbreken?

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Het is verbazingwekkend dat die smerige EU die dacht Europa te kunnen veranderen in een gelijke geëgaliseerde brei van volkeren, die tot een grauwe massa zouden worden gedegradeerd, hiermee de vernietiging over zichzelf heeft afgeroepen!!!
  Er is nog rechtvaardigheid in Europa!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s