“Vluchtelingen”invasie en oorlogstrommels

Screenshot_71

(Door: Peter Orzechowski – Vertaling: E.J. Bron)

De terechte protesten tegen de onbeperkte vluchtelingenstromen overstemmen een geluid waarnaar men zou moeten luisteren: de oorlogstrommels. Overal worden troepen versterkt en wapens aangeschaft. De ISIS bewapent zich voor de eindstrijd. Het ruikt naar oorlog.

Kopp-Online

Als we naar de meldingen van de afgelopen dagen kijken, dan valt op dat er steeds meer sprake is van oorlog. De chef van het Zweedse leger, generaal Anders Brännström, waarschuwt voor een grote oorlog in Europa onder deelname van Zweden. Het zou zeer zeker denkbaar zijn, zei de generaal onlangs, dat Zweden “binnen enkele jaren” in Europa tegen een “ervaren tegenstander” ten oorlog zou trekken.

Strijdtoneel Europa

De Oekraïense president Petro Porosjenko ziet een toenemend gevaar dat het tussen Oekraïne en Rusland openlijk tot oorlog komt. Rusland zou niet één van de overeengekomen punten uit het Akkoord van Minsk hebben uitgevoerd, verklaarde Porosjenko gisteren in een interview met “Bild”.

Hij beweert – zonder bewijzen op te voeren – dat zich “8000 Russische soldaten in ons land onder Russische commandanten” zouden bevinden, dat er “nieuwe militaire standplaatsen direct aan de grens” geïnstalleerd zouden zijn en dat er “voortdurend militaire trainingen” zouden plaatsvinden. Daarom zou zijn land meer wapens nodig hebben, ook uit Duitsland, ter verdediging van het land.

Hetzelfde strijdtoneel, de volgende melding: voor 2017 wil het Pentagon volgens actuele cijfers 3,4 miljard dollar voor Europa uitgeven – het viervoudige van datgene wat tot nu toe in het Amerikaanse defensiebudget voor Europa werd uitgegeven. Dat betekent: tanks, zwaar geschut, soldaten en ook gevechtsvliegtuigen worden in het oosten van Europa gestationeerd.

Het zou er om gaan “de NAVO-bondgenoten tegen de Russische agressie te ondersteunen”, aldus de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter. Daartoe worden “speerpunten” gevormd en troepeneenheden uitgebreid. De permanente aanwezigheid van troepen van de NAVO in het oosten steeg van 15.000 naar 40.000 soldaten.

Ook in het hoge noorden van Europa worden – onder het voorwendsel van grensbewaking – troepen samengetrokken. De Finse regering wil de grens met Rusland militair beveiligen. De douane zou de toestroom van immigranten uit het Midden-Oosten en het Aziatische gebied niet meer de baas kunnen, zei de Finse minister van Defensie Jussi Niinistö.

Eind september al had de minister van Defensie meegedeeld dat het Finse leger in geval van nood klaar zou staan om te assisteren aan de Zweedse grens.

Strijdtoneel Midden-Oosten

De Syrische Koerden slaan alarm: Ankara onderneemt pogingen de grens naar het Syrische territorium te verplaatsen. Op een door de koerden gepubliceerde video is te zien hoe de Turken fortificaties op Syrisch gebied bouwen, berichtte de Russische tv-zender RT dinsdag op zijn internetsite.

“Op 22 december staken Turkse soldaten de grens over. We wezen hen erop dat ze onze rechten schonden. ´Wij voeren het bevel van de commandocentrale uit´, luidde het antwoord”, aldus een Koerd in het tv-interview met RT. Kort daarop zouden soldaten begonnen zijn met bouwwerkzaamheden. Plaatselijke inwoners verklaren dat zij hun grond niet zonder slag of stoot zullen opgeven. Tegelijkertijd zijn de VS ermee begonnen om een vliegveld in Noord-Syrië uit te breiden tot een militair vliegveld.

Dezelfde regio, de volgende melding: binnen een periode van 18 maanden is het aantal zogenaamde buitenlandse strijders in de gelederen van de “Islamitische Staat”bijna verdrievoudigd tot 30.000. Meer dan 5.000 Jihadisten komen uit West-Europa.

Dat bericht nu The Soufan Group (TSG), een in New York gevestigde denktank met vertegenwoordigingen in Londen, Doha en Singapore. In het bestuur en team van deskundigen is hoog voormalig personeel van de politie en de geheime diensten sterk vertegenwoordigd.

In het rapport, dat reikt tot december 2015 en officiële data uit vele landen evenals van de VN beoordeelt en samenvat, is sprake van 27.000 tot 31.000 personen uit 86 landen die “naar Syrië en Irak gereisd zijn om zich aan te sluiten bij de ´Islamitische Staat´ of andere gewelddadige extremistische groeperingen.” Kringen van de Amerikaanse geheime dienst spraken onlangs eveneens van meer dan 30.000 ISIS-Jihadisten uit 100 landen. De toename zou bewijzen, aldus de deskundigen van TSG, dat internationale inspanningen om de stroom Jihadisten naar Syrië in te dammen slechts beperkt succesvol zijn.

ISIS-Jihadisten: de terreur keert terug naar Europa

Ondanks de oorlog tegen de “Islamitische Staat” is het aantal Syrië-Jihadisten uit West-Europa bijzonder sterk gestegen. Anderhalf jaar geleden telden de verslaggevers van TSG ongeveer 2.500 personen met West-Europese paspoorten in de gelederen van ISIS. Nu is hun aantal met 5.000 meer dan verdubbeld. 3.700 West-Europese Jihadisten komen maar uit vier landen: .700 uit Frankrijk (juni 32014: 700), 270 uit Duitsland en 400 uit Groot-Brittannië, en ministens 470 uit België (250). Het aantal terreurstrijders uit Duitsland is sinds 2014 verdrievoudigd.

Bijzondere reden tot ongerustheid moeten de Zweedse autoriteiten hebben. Want het aantal uit Zweden afkomstige Syrië-Jihadisten is sinds juni 2014 van 30 naar nu 300 vertienvoudigd. Wie vermoedt dat dit iets zegt over de stand van de integratie in het superimmigratieland heeft het waarschijnlijk niet helemaal verkeerd.

Reden tot verontrusting voor alle Europeanen zou het toenemend aantal Syrië-terugkeerders moeten zijn. De TSG-deskundigen hebben het voor de westerse landen over een terugkeerquotum van 20 tot 30%. Meer dan 200 Syrië-Jihadisten zijn al naar Duitsland teruggekeerd, ongeveer 250 naar Frankrijk, 350 naar Groot-Brittannië, 115 naar Zweden, 118 naar België, 70 naar Oostenrijk en 62 naar Denemarken.

Frankrijk wordt vooral bedreigd. Want de jihadisten in Syrië en Irak ontmoeten elkaar in taalgemeenschappen. Het aantal Frans sprekende Jihadisten uit Frankrijk, België en Zwitserland (57), Noord-Afrika en Subsahara-Afrika is gewoon groot. De Parijse krant “Le Figaro” schreef onlangs van “regelrechte Frans sprekende bataljons van de ´Islamitische Staat´.”

Die zouden bezield zijn met speciale haat op Frankrijk, zouden zich bij ISIS naam hebben gemaakt als harde strijders en zich op dit moment op kamikazeacties voorbereiden, zoals op 13 november 2015 in Parijs. “Ze hebben maar één doel: het land, dat ze verlaten hebben, nog meer te terroriseren en in een land te leven dat volledig geregeerd wordt door de sharia. Ze geloven keihard in hun project en zijn tot alles bereid om het af te dwingen”, citeert “Le Figaro” een Belgisch-Palestijnse deskundige, die het in juni 2014 lukte de Syrië-Jihadisten te infiltreren.

Ook de kleine westelijke Balkan-landen hebben een toenemend Jihadisten-probleem, die op dit moment 875 Syrië-strijders leveren. 800 van hen, dus bijna allemaal, komen uit Albanië, Kosovo, Bosnië en Macedonië.

Al in de jaren ´90 hadden de Balkan-landen Jihadisten van buiten aangetrokken. Sindsdien bestaan daar extremistische netwerken en een groot aantal sympathisanten, die de “Islamitische Staat” nu wil gebruiken, aldus het TSG-rapport. De Balkan, historisch de corridor tussen Europa en de Oriënt, is al lang een soort doorvoercentrum voor Jihadisten op weg naar Syrië. De Europese Unie heeft een toenemend Jihad-probleem direct voor de huisdeur.

ISIS-centrum Kosovo

Het Europese land waaruit, gemeten naar het aantal inwoners, de meeste Jihadisten komen, is Kosovo. Volgens de Parijse krant “Le Monde” bevinden zich op dit moment 300 Allah-strijders uit kosovo in Syrië en Irak. 60 andere Allah-strijders uit Kosovo zouden al om het leven zijn gekomen. 360 Jihadisten – voor een land met slechts 1,8 miljoen inwoners is dat een dramatisch groot aantal.

Verontrustend daarbij is: sinds de afsplitsing van Servië in 1990 en ook sinds zijn onafhankelijkheid in 2008 staat Kosovo min of meer onder voogdij van de VN en de EU. De VN, de NAVO en de EU hebben de Kosovaarse staat zogezegd gecreëerd. Wat niet verhinderd heeft dat nu “de verleiding van de radicale islam Kosovo bereikt”, zoals “Le Monde” het formuleert.

“In het overwegend islamitische land kan men nu de terugkeer van religieuze vroomheid waarnemen”, aldus de krant. Onder de dekmantel van humanitaire hulp bedrijven Saoedische NGO´s wahabitisch missiewerk, citeert “Le Monde” een buitenlandse diplomaat. Met Wahabieten en Salafisten komen de geweldpredikers het kleine westelijke Balkan-land binnen.

De Arabische invloed van de Golf in Kosovo is rechtstreeks terug te voeren tot de periode onmiddellijk na de Kosovo-oorlog. Wahabieten en Salafisten uit Saoedi-Arabië en andere Golfstaten gebruikten het vacuüm van de naoorlogse periode om in Kosovo hun extreme islam te verbreiden. Met geld uit de Golfstaten werden moskeeën gebouwd, waar de gelovigen dan naartoe gelokt werden, die daarvoor, aldus “Le Monde”, eveneens geld kregen. Imams werden vooral in Saoedi-Arabië en Egypte opgeleid, schrijft de krant.

Strijdtoneel Verre Oosten

Ook in het Verre Oosten wapengekletter: Japan brengt vanwege de satellietplannen van Noord-Korea zijn leger in staat van paraatheid. Midden in Tokio – tussen de wolkenkrabbers – heeft de Japanse regering zelfs Patriotraketten laten opstellen. De regering kondigde woensdag aan de draagraket eventueel neer te schieten als deze een bedreiging voor Japan zou vormen.

Noord-Korea heeft volgens informatie van de VN meegedeeld om tussen 8 en 25 februari een satelliet de ruimte in te willen schieten. Zuid-Korea dreigde de regering in Pjongjang met consequenties. Noord-Korea zou een “hoge prijs” betalen als het door zou gaan met zijn satellietplannen, verklaarde het kantoor van de Zuid-Koreaanse president. De VS en andere regeringen vermoeden dat het bij zulke plannen gaat om gecamoufleerde rakettesten.

Het nieuwe jaar was al met een slecht voorteken voor het Koreaanse schiereiland en voor heel Noordoost-Azië begonnen: het stalinistische regime in Noord-Korea zou naar eigen zeggen bij een ondergrondse test op het testterrein Punggye-ri zijn eerste waterstofbom tot ontploffing hebben gebracht – zogezegd als een vervroegd verjaardagscadeau voor de “geliefde leider” Kim Jong-Un.

Want voor zijn verjaardag op 8 januari en als start van het nieuwe jaar zou hij naar men zegt een “geweldige explosieve knal” gewenst hebben. Dat schrijft in ieder geval het normaalgesproken zakelijke en betrouwbare Londense weekblad “The Economist” op haar internetsite. Inmiddels is het weer rustig geworden rondom de zogenaamde test. Maar ook dit incident laat zien hoezeer hier met vuur gespeeld wordt.

De VS hadden daarop een strategische B-52 bommenwerper met nucleaire kruisraketten naar Zuid-Korea verplaatst. Noord-Korea had prompt met een nucleair antwoord op de intimidatiepoging van de VS gedreigd. “Ons antwoord: Atoom tegen atoom”, luidde de kop van de centrale Noord-Koreaanse krant “Rodong Sinmun”, waarin de Korea-politiek van de VS veroordeeld werd. De VS zouden “de situatie aan de rand van oorlog” brengen, staat er in het artikel.

Formeel bevinden de VS en Noord-Korea zich nog altijd in staat van oorlog: het gewapende conflict van 1950 tot 1953 op het schiereiland Korea was met de ondertekening van een wapenstilstandsakkoord beëindigd. Washington weigert een vredesverdrag met Pjongjang te tekenen en officiële betrekkingen aan te gaan. In Zuid-Korea zijn 28.000 Amerikaanse soldaten gestationeerd, die het land “tegen de bedreiging uit het noorden” moeten beschermen. Als antwoord daarop breidt Noord-Korea zijn strijdkrachten uit met “de nucleaire indamming”.

Dezelfde regio, de volgende melding: Japan overweegt om zijn vloot naar het gebied van de omstreden Senkaku-eilanden in de Oost-Chinese Zee te sturen als Chinese schepen de eilanden naderen, verklaarde de Japanse minister van Defensie Gen Nakatani. Door Japan, China en Taiwan wordt onafhankelijk van elkaar aanspraak op de Senkaku-eilanden gemaakt. “Als de situatie door de kustverdediging niet meer geregeld kan worden, dan worden de defensie-eenheden ertoe opgeroepen over te gaan tot de aanval”, zei Nakatani tegenover de zender NHK.

Het Japans-Chinese conflict om de Senkaku-eilanden in de Oost-Chinese Zee spitste zich in 2012 toe, nadat de Japanse regering drie van de vijf eilanden van een Japanse privé-eigenaar had gekocht. China beschouwt de eilanden tegelijkertijd als zijn eigen staatsgebied.

Er wordt dus gedreigd en geprovoceerd, opgetrokken en bewapend waar de beide blokken VS/NAVO en China/Rusland tegenover elkaar staan. Menigeen mag hier tegenin brengen dat dit al zo geweest zou zijn ten tijde van de Koude Oorlog.

Dat mag op het eerste gezicht juist zijn. Als we echter rekening houden met de nieuwe manier van oorlogvoering zoals terreur, destabilisering, chaos en migratiewapen, dan zien we dat we het stadium van een Koude Oorlog al lang gepasseerd zijn. De globale twist is begonnen – en wordt van dag tot dag scherper.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Peter Orzechowski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Vluchtelingen”invasie en oorlogstrommels

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DIT IS HET MEEST BEANGSTIGENDE ARTIKEL!
  Al onze voorspellingen voor een allesvernietigende derde wereldoorlog worden hier nóg gedetailleerder vermeld! Er lijkt geen ontkomen meer aan en geen enkel land is meer veilig!

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  The gathering storm !

  Het is weer 1930

  Like

 3. carthago zegt:

  De trieste waarheid. Het is dus een aantoonbaar feit dat nazi rutte, nazi samson , nazi pechtold,nazi klaver, en de schijnheilige nazi oppositie, zonder geert dus,de gevreesde zwarte nazguls zijn die de derde wereldoorlog aan het voorbereiden zijn onder het mom van bezuinigingetje hier, bezuinigingetje daar, mh 17 tje hier, failliet bankje daar, kokosnootjes hier, kalifaatratten daar,afleidingsmanoeuvre’s dus. Op commando van een geheimzinnige denktank met zwarte klauwen.

  Like

  • Anneke zegt:

   Maar wat ik mis in dit artikel is, waar staat Nederland in dit geheel, ook hier hebben wij te maken met groepen die naar Syrië vertrekken om hun heilige oorlog te vechten. Of zou dit alles gecoördineerd worden vanuit Nederland, zou mij eigenlijk niets verbazen.

   Gister de fractievoorzitter gehoord hoe hij de mensen van pegida noemt, dit vind ik benauwend, wat een lef en het ergste is, niemand kan deze man aanklagen. Maar ik persoonlijk vind dit erger dan het minder, minder van Wilders, Voor mij zijn GL en SP fascistische partijen.

   Meneer EJ bron, ik hoop dat u alles kunt bewaren over dit soort uitspraken van links kunnen wij goed gebruiken bij het proces tegen Wilders

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Anneke: 10.11. uur. En U bent toch niet vergeten, wat de rode fascist RIESSEN ( ex politiecommissaris en PVDAer) zei, nota bene uitgedaagd door de kale milieu crimineel SAMSOM: Citaat: ” Wilders moet gemold worden, en alle PVV kiezers dienen gedeporteerd te worden”.

    Like

 4. Bas zegt:

  Quote :De terreur keert terug naar Europa.

  De terreur schijnt zich te bewust te verspreiden, vanwege de oorlog in het Midden-Oosten.
  Men wil en zal een Islamitische staat. Dat is de reden.
  Een geo-politiek vraagstuk van jewelste ! Zou men dit toestaan, is Europa afhankelijk van Olie voorraden in Rusland. De hebzucht van het kapitaal viert hoogtij. Oorlog tegen Rusland. Gratis olie ?

  Like

 5. Joop Sigaar zegt:

  Staan de vliegtuigen al warm te draaien om de Europese beleidsmakers naar veiliger oorden te vliegen ?
  We moeten ze de kans niet geven , de kakkerlakken .
  Onze grootste zwakte is dat we niet georganiseerd zijn ,als dat zou lukken komen we er wel om de boel om te gooien .

  Like

  • geentvkijker zegt:

   vliegtuigen…….KAN….maar hoeft niet eens !
   ONDER nederlandse bodem, en ONDER Europese bodem
   bevinden zich D.U.M.B. bases
   en niet te zuinig !!! Er is een COMPLEET NETWERK aanwezig
   ik weet zelfs nog wel steden op te noemen……
   gewoon op internet te vinden, geen enkel probleem !

   Like

 6. Charles Martel zegt:

  Zodra er burgeroorlog uitbreekt, weet de vijfde kolonne wel welke kant ze kiezen. En zij hebben wapens, wij brave naïevelingen weten niet eens waar de trekker staat.

  Like

 7. semper fi zegt:

  Eens zal deze wereld ten onder gaan staat ergens geschreven ,of je dit gelooft is een andere zaak maar door de invasie van de islam is dit dichterbij da wij denken!
  De meesten hebben hun eigen idee /mening hier over,zo lang er religies bestaan is er ellende!!
  Zelf geloof ik in een God,maar zonder een ander hiermede lastig te vallen beleef ik mijn geestelijk leven! anders is dat met deze islam die gaat ergerlijk en gevaarlijk overheersen!! waarvan iedere dag bewijs!
  Als onze straten vol lopen met gebakken sponsen met sluiers achter de agressieve grafafdeling aanlopend is het tijd om ons te voorzien van wapens!!
  Deze virus is niet te stuitend,kijkend op de linkse verraders die pegida als de boosdoeners zien moet ik een grote kots draaien van deze samenleving ,samen?/nee dat was ooit!!
  Alsje zegt nederlander te zijn pleeg je al een raccistische daad volgens velen ,de ik schuldig acht aan de start derde wereld oorlog!
  Samen met het islamvirus ziet men dit land faliekant afglijden !
  Vele ouderen zien bevend in hun hart de wereld verpauperen,hebben zij hiervoor gebuffeld??
  Zag net de wandelende tak jetta kleinsma links lullen op de televisie,nu moet ik afbreken en ff een grote bolus draaien !Goed te weten dat die kop van deze trol helpt tegen obstipatie!
  mooie dag strijders ,excuus voor de pittige bewoording!!ik hield me overgens wederom nog in!!
  Kunnen wij nog ten strijden gaan??
  S/F

  Like

 8. Pingback: “Vluchtelingen”invasie en oorlogstrommels | Kattukse Vrienden voor Israël

 9. Tom Hendrix zegt:

  De Openbaring van Johannes, uit de Bijbel, waarin deze vreselijke dingen voorspeld zijn, worden steeds meer zichtbaar.

  Like

 10. “Het zou er om gaan “de NAVO-bondgenoten tegen de Russische agressie te ondersteunen”, aldus de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter.”

  Iedereen met een klein beetje boerenverstand weet wie de agressor is en weet hoever en hoeveel NATO troepen aan de Russische grenzen gestationeerd worden.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Niet de NATO of de NAVO is het grootste leger, maar alle Europese burgers samen meer dan 500 miljoen, vormt een blok en komt in opstand, sluit Europa af van alles wat met terreur en islam te maken heeft en Europa kan verder bestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s