Een dagje Amsterdam! (06-02-2016)

Screenshot_95

(Door: Ellen K.)

Omdat we al eerder meegemaakt hadden dat mensen er niet meer door gelaten werden, waren wij vroeg van huis weggegaan. Ook onze mededemonstrant Jack Terrible had gezegd dat hij vroeg aanwezig zou zijn. Niet wetend hoe het verkeer en het openbaar vervoer naar en in Amsterdam zou zijn, waren wij rond 12:00 uur al aanwezig bij de Stopera. Het zag er ‘zwart’ van de politie, te paard en met busjes. Nadat de politiebusjes letterlijk en figuurlijk een paar keer bijna over onze tenen heen en een paar fietsers bijna van hun fiets hadden gereden, parkeerden ze eindelijk aan beide kanten van het Stopera-café Amstelhoeck. Iets na enen zagen we onze mededemonstrante Theresa Geissler aan komen lopen en zijn we met z’n allen naar het café Amstelhoeck  gegaan. Daar aangekomen stapte er een man op ons af en vroeg of wij ook voor de tegen demonstatie kwamen. “Nee”, zei ik, “we komen voor de Pediga-demonstatie”. Dit was de eerste hint voor ons dat het wel eens uit de hand kon gaan lopen.

Vlak na ons kwam er nog een groep Pegida-demonstranten binnen die contact hadden met andere mede-demonstranten. Nog geen paar minuten later kwamen de eerste berichten bij hen binnen dat niemand meer doorgelaten werd. Omdat wij bezorgd waren over Jack Terrible is mijn vader een paar keer naar buiten gegaan om te kijken of hij ergens te bekennen was. Daar kreeg hij te horen dat niemand meer naar de Stopera  mocht gaan en even later gingen de geruchten over en weer over een eventuele bommelding.  Bij mij gingen er alarmbellen af en vroeg ik mij af waarom wij  in de Amstelhoeck  niet geëvacueerd moesten worden. (Na thuiskomst de foto hierboven gevonden. Op de foto is duidelijk te zien dat de fiets zowat tegen de pui van de Amstelhoeck  staat!!  Wist de politie al dat het een ‘nep’ bom was??). Iets over tweeën kregen we te horen van de politie dat de plaats voor de Pegida-demonstratie gewijzigd was door de bommelding en dat wij onder ‘politie-escorte’ hier naartoe werden gebracht.

Letterlijk werden wij opgedreven door politie te paard langs de markt die aan de gang was en waar die linksen zich konden verstoppen achter de kraampje en ons met vuurwerk konden bekogelen.  Omdat wij niet zo snel lopen, liepen wij helemaal achteraan en kregen wij het vuurwerk in ons midden gegooid. Niet een keer maar 3 keer achter elkaar. De politieagenten konden ternauwernood hun paarden onder controle houden. Een vrouw was zo geschrokken dat ze stond te trillen op haar benen. Ben naar haar toe gelopen en gevraagd of het ging, maar zij kreeg de tijd niet om mij te antwoorden, we werden gesommeerd weer te gaan lopen. Toen het niet snel genoeg ging van ‘meneer’ agent te paard begon hij te vloeken naar ons van “lopen, godverdomme, lopen!” (door de NOS uitgezonden!). Dat ging door totdat we weer aangesloten waren bij de rest. Ik heb mijn mond maar gehouden, omdat ik thuis geleerd heb netjes te blijven ook tijdens zulke situaties, maar ik had graag wat terug gezegd tegen deze ‘linkse’ Rakker op zijn knol.

Na de omleiding naar de ander kant van de Stopera, weer 30 meter van de bom af, werden we verenigd met onze andere mede Pegida-demonstranten, maar jammer genoeg waren daar ook al die extreem linksen. Die linksen stonden onder andere te gillen dat wij van Pegida moesten stoppen met discrimineren maar zij hadden juist niet in de gaten dat juist zij aan het discrimineren waren, omdat ze een bepaalde groep uitsluiten om te demonstreren. Omdat wij een beetje achteraan bleven hangen voor onze eigen veiligheid kregen we mondjesmaat informatie wat er aan de hand was. In de tussentijd waren we nog steeds op zoek naar Jack Terrible, die toen wel al gespot was door meerdere mensen.

Op een gegeven moment stonden we daar met zijn allen ‘veilig’ klem tussen de politie bij het Waterlooplein en de Blauwbrug op de hoek van de Amstel en kregen die linksen de tijd om zich te verspreiden zodat we van drie kanten konden worden ‘belegerd’. En het grootste deel van die tijd stond de politie er bij en keek er naar. Nu had ik echt het idee gekregen dat we ‘bijeengedreven vee’ waren geworden. En ja hoor, zoals je met bijeengedreven vee doet, werden we allemaal in bussen gedreven en naar verschillende stations afgevoerd. Voor ons was dat het Amstel station. Ze waren zeker bang dat als we allemaal op één station waren ‘gedumpt’ er alsnog een protest werd gehouden. Na wat problemen met kaartjesautomaten en een metrorit terug naar de auto, die bij de Rai geparkeerd stond, mochten we nog eens het dagtarief van parkeren bij de Rai betalen in plaats van de P+R tarief, omdat onze kaartjes niet ingecheckt waren in centrum van Amsterdam.

Bij thuiskomst Jack Terrible gebeld. Hij was naar Amsterdam gekomen, maar omdat hij ons niet kon vinden en wat moeite heeft met lopen en de sfeer bedreigend vond, had hij wijselijk besloten om naar huis te gaan.

Nou als dit niet een dagje Amsterdam was, weet ik het niet meer.

http://nos.nl/artikel/2085284-aanhoudingen-bij-onrustig-verlopen-pegida-demonstratie.html

Even op de site van de NOS naar beneden scrollen voor het filmpje. Bij seconde 24 begint het stukje van de vloekende agent!!!

Door:
Ellen K.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "PEGIDA", Amsterdam. Bookmark de permalink .

19 reacties op Een dagje Amsterdam! (06-02-2016)

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  De “bijkans heilige” vroede Vader van der Laan
  zal uit ‘n ander vaatje moeten tappen, om geloofwaardig pal te staan !
  ‘t lukt hem maar niet, zijn “bijkans heilig” vorm te geven
  deze vileine”vader” dreigt op vaderlijk gebied te sneven,
  want mist zowel Moed…als Wijsheid…als Bravoer
  een mooie- woorden-ketendrager op terecht retour !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 2. Hé, Ellen! Goed van je, dat je de drempel genomen hebt om het verhaal door jouw eigen ogen -en dat van je ouders- te laten zien!
  Doe dat gerust maar vaker: Elke bijdrage is welkom!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. Edjan zegt:

  Helaas heb ik het fimpje na 1:16 minuut ongeveer afgezet omdat er een onsmakelijk stuk stront in beeld kwam.

  Like

 4. Roni zegt:

  Ja was er zelf ook. Soms heftig. Wat dacht je van die ME’er die de Nederlandse vlag eventjes voor zijn vizier kreeg en het dus maar nodig vond om de daaraan vast zittende vlaggenstok bewust te vernielen. Midden tussen onze mensen.
  De Nederlandse vlag nota bene!
  Dat zegt toch al genoeg met welk soort landverraders we te maken hebben.
  Ik ben blij dat ik gekomen ben, heb veel gelachen met mensen uit alle windstreken van ons mooie land.
  LEVE ONS VADERLAND.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Roni: 21.38. uur, op 07/02. Ik stel dat we inmiddels moslimpolitie en linkspolitie hebben. Wat frappeert is, dat deze agenten mij doen denken, aan de Duitse bezetting, toen vele- niet alle- de Duitse bezetter hielpen met het opsporen en deporteren van Joden.

   Like

 5. carthago zegt:

  De burgeroorlogvader vanderlaan is nu eenmaal een grote laffe hond, hij heeft ook geen enkel gezag meer want de stiletto’s van links prikken dagelijks boven z’n knikkende knieën en je wilt toch als ex advocaat je “zaakje” niet verliezen voor een kloten democratie.

  Like

 6. Frerik zegt:

  Goed verhaal Ellen net zoals dat van Mevr. Theresa. U hebt net zoals haar wel laten zien wie daar de gestoorden zijn. respect en natuurlijk ook voor meneer Terrible.

  Like

 7. Helena zegt:

  Goedzo Ellen dat je dit deelt, wij stonden aan de andere kant voor de afzetting en konden dus niet meer bij Amstelhoeck komen vanwege het ‘verdachte pakketje’. Ik zei tegen de politie dat er nog mensen van Pegida daar binnen waren en dat het me onverantwoordelijk leek om ze daar te laten. “Ze zitten bovenop die bom!” Gezien de vrij laconieke houding van de politie kregen we al snel het idee dat er het een en ander niet klopte. Mijn man liep bij jou in de buurt langs de markt en kreeg dus ook de rookbommen om de oren gegooid en sprak ook schande van het hondse gedrag van die politie te paard. Al met al een puinhoop die zgn. ‘beveiliging’ van de burger die voor zijn land opkomt.

  Like

 8. Hallo, kunnen jullie bij de volgende demonstraties meer camera beelden maken,precies het zelfde doen als die Palestijnen die bij elke actie opnames maken,en ze dan natuurlijk niet bewerken zoals bij die Palestijnen maar gewoon alles opnemen,linkse beroepsdemonstranten zullen dat niet leuk vinden vooral niet als zij bij meerdere demonstraties in beeld komen en zij zich zelf behoorlijk voor gek zetten met hun domme uitlatingen.

  Ik vindt ook dat er weinig verteld woord op tv over de islam,ja een moslim die bij de NPO weet het te vertellen,maar daar zit ik niet op te wachten en de heer Hans Jansen (hij rust in vrede) mocht maar een enkele keer zijn zegje doen op tv om vervolgens te worden uitgesloten,er is een aspect die iedere autochtoon jong en oud moet weten,en dat is,dat een moslim tegen een ongelofelijke of christen niet de waarheid hoeft te vertellen,dit gegeven is toch zeer belangrijk,ken uw vijand,en daarom snap ik niets van die linkse beroepsdemonstranten,landverraders zijn het of ze weten niet beter en dan zijn ze gewoon dom.

  Like

 9. kraftavilqa zegt:

  Policor dictatuur blijkt in Nl. thans een feit, zo U het lef hebt middels een demonstratie nog wel een non-policor mening te uiten dan zult U dra ondervinden dat de vvm voor U vanzelfsprekend niet geldt (vvm is strikt en exclusief voorbehouden aan nette lieden met een nette linkse mening) nee nee nee in Uw geval sturen we de SA om U van de onjuistheid van Uw mening te doordringen. in ’t geval U Uw niet goedgekeurde mening alleen vanaf Uw computer via de interwebz uit sturen we de gedachtenpolitie naar Uw huis voor een intimidatiebezoekje. Wij zullen U de mond snoeren hoeveel belasting we U daar ook voor moeten afpersen allemaal voor Uw eigen bestwil natuurlijk, gelukkig weten wij linksleipen wat het beste voor U is.

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  Een eerlijk aangevraagde PEGIDA demonstratie die verstoord word door vuige linkse landverraders geholpen door de politie.
  Die burgemeester is z’n ambt onwaardig.

  Like

 11. 1957johan1957 zegt:

  De tegendemonstratie is georganiseerd door de sp pvda gl hierdoor laten ze zien dat zij onze rechten niet en nooit zullen respecteren.
  Dit gedracht kom je tegen in Noord Korea en de vroegere Oost blok landen hieruit blijkt wel dat de linkse partijen veel gevaarlijker is dan men denkt.
  Zo is het ook begonnen met de NSB en WO 2 alleen werkte zij in hun eentje nu hebben de linkse theemutsen steun van de Media Regering Politie Rechters en het OM.
  Als er ooit oorlog komt zijn zij de eerste die hem smeren naar een ander land tot zover gaat hun nationale gevoelens.

  Dat soort mens is walgelijk en ik hoop dan datwe ze voor een tribunaal krijgen wegens misdaden tegen de Nederlandse mensheid.

  Het is in en in triest hoe de linkse partijen zich opstellen.

  Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Hier had moeten staan: “een dagje Amsterdam in 1941” Een verslag van de huidige realiteit: “de dictatoriale methoden van de Islamofiele Nederlandse Overheid!”

  Like

 13. Theodoor zegt:

  Goed verslag.

  Na enig nadenken begrijp ik hoe die arme Jodenmensen zich gevoeld moeten hebben toen ze als vee en minderwaardig mens zijn afgevoerd naar de kampen destijds.
  Jodenmensen die geen kwaad deden en nu Pegida-mensen die geen kwaad willen maar een veilige orde in Nederland.

  Er is niet veel veranderd bij de huidige politici en hun handlangers, die niet zo blijkt het, het fatsoen kunnen bewaren als de enige en aangewezen wettelijke macht.

  Graag 10.000 mensen voor de volgende Pegida-tocht, uiteindelijk zal dat de ogen van de gekozen politici open doen gaan.

  Mag ik zonder verder onderzoek plegen de Amsterdamse burgemeester van der Laan de schuld geven dat het wederom zo uit de hand is gelopen?

  Er is nog heel veel te doen in ons landje.

  Like

 14. Pingback: Een dagje Amsterdam! (06-02-2016) | Kattukse Vrienden voor Israël

 15. Geweldig verslag, waarvoor dank.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s