Pegida-demonstranten doen aangifte tegen burgemeester Van der Laan

Screenshot_84

(Door: Joost Niemöller)

Hieronder een open brief aan burgemeester Van der Laan, waarin aangekondigd wordt dat er aangifte tegen hem wordt gedaan wegens het in gevaar brengen van demonstranten.

6-2-16 Leeuwarden

Geachte Mijnheer Van der Laan;

Vandaag was ik aanwezig bij de PEGIDA-demonstratie. Vooraf had ik een ontmoeting met de organisatoren, waarbij ons de regels goed werden uitgelegd en iedereen netjes stickertjes plakte op de buttons waar een hakenkruisje in de prullenbak wordt gegooid, per uw eisen. PEGIDA is vreedzaam en wij werden opgeroepen dat ook te zijn en te blijven. Iemand die met mij meekwam uit Friesland gaf zichzelf op als vrijwilliger om met de politie orde te houden, evenals anderen van PEGIDA, die een oranje shirtje aankregen.

Volgens de berichtgeving, zou de pro-vluchtelingen/Antifa demonstratie aan het begin van de middag en die van PEGIDA om 15:00 uur plaatsvinden. Op weg naar de plek bij de Stopera werd de organisator geconfronteerd met weer nieuwe eisen plus een valse bommelding. Toch was de oppositie al aanwezig toen wij ruim voor 15:00 u. bij de Stopera aankwamen. En natuurlijk volop politie – waarvoor wij later diep dankbaar waren, gezien wat er op ons af kwam!

Lees verder>>>
(h/t “jowitteroos”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Amsterdam. Bookmark de permalink .

46 reacties op Pegida-demonstranten doen aangifte tegen burgemeester Van der Laan

 1. Edjan zegt:

  Uitstekende brief, kort maar helder.
  Leuk om AntiFA een Moslim front organisatie te noemen!
  En tot slot tegen de SP die Pegida ervan beschuldigde (onder andere) om vrouwenmeppers te zijn:
  “P.S. Zou u zo vriendelijk willen zijn, uw plaatselijke SP uit te leggen, dat als zij “vrouwenmeppen” (waarvan zij PEGIDA vals beschuldigden) zo erg vinden, dat zij dan tegen de Islam moeten zijn net als wij? Dank u.”

  Like

 2. harry zegt:

  Prima actie , aangifte doen !
  Veel kunnen we niet uitrichten , maar dit is tenminste iets .

  Het zou me helemaal niet verbazen als dat antifa geteisem deze acties uitvoert in opdracht van het linkse pvda , sp en gl gespuis , een een-tweetje zogezegd .
  Eigenlijk ben ik er van overtuigd dat het gewoon zo gaat .

  Ontneem dat antifa- en krakerstuig hun uitkeringen , waarom moeten wij dat rellen betalen ?
  Als je de hele week moet werken , heb je ook minder behoefte aan dit soort acties .

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het volledig eens met dit initiatief. Waar zijn de voorgedrukte aangifteformulieren……o, wacht, wat dom van mij, tegen LINKS zal NOOIT iets ondernomen worden, omdat hun SS stoottroepen en voorhoede, overal geïnfiltreerd zijn bij Politie, Justitie, en overige overheidsorganen. Zo rolt dat dus. Dag democratie, het is mooi geweest!

  Like

  • Anneke zegt:

   Tom Hendrix, omdat ik al bang was dat er voor ons geen aangifte formulieren zouden liggen heb ik op naam van mijzelf een brief aan Roemer en Klaver geschreven. Het zal waarschijnlijk niets uitmaken en ik zal er waarschijnlijk niets meer op horen, maar ik was wel mijn woede en frustratie kwijt. Mocht ik toch antwoord krijgen wil ik het graag met jullie delen…..

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Anneke: 19.32. uur. Ik ben benieuwd Anneke!

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Anneke om 19:32

    Mooi Anneke! Zelfs al komt er geen echt antwoord van ‘de heren’, brieven worden doorgaans wel gelezen.
    Ik ben zeer benieuwd of er een reactie komt.
    Fijn dat u een eventueel antwoord met ons wilt delen!

    Like

   • zoek een bevriede pers en blijf hun met beelden e schrift waar schuwen tegen het links tuig vooral DIE PVDAERS

    Like

 4. Zo is het helemaal! Niets aan toe te voegen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. Pogo zegt:

  Ik hoop dat dit massaal navolging krijgt.

  Het is toch niet meer normaal hoe bepaalde mensen een bepaald recht wordt ontnomen door beslissingen, genomen door bestuurders/lokale overheden, uit een bepaalde hoek.
  Dit is op en top fascisme.
  Gepleegd door mensen die de leer van mohammed (al-Taqqiya) donders goed snappen.

  Waar het over gaat (de inhoud) gaat het niet eens.
  Zij zijn sowieso anti.
  En de lokale bestuurders (Van der Laan & Co.) weten dat of hadden dat kunnen weten.
  Welke monkool laat dit gebeuren in zijn stad?
  Durf te wedden dat hij ‘advies’ heeft gekregen van hogerhand hoe je zoiets moet neerslaan.

  Maar nu moet er wel doorgepakt worden.
  De burgemeester van A’dam mag hiervoor best wel op het schavot verschijnen.
  Voor het bankje met die man!
  Supporters groepen van Feyenoord en Ajax kan hij uitstekend van elkaar gescheiden houden en dat zou niet kunnen lukken met de Pegida aanhang en de AntiFA?

  -Achter het gaas met die man!-

  Like

 6. Buffalo Bill zegt:

  Het lijkt wel of antifa de knokploeg van van der laan is. Het d66-fascisme samen met dat van SP en GL grijpt om zich heen

  Like

 7. Pogo zegt:

  @allen

  Waar kan ik dat nummer over Pegida vinden.
  Bedoel dat ‘apres ski nummer’ in minuut 2:15 en minuut 5:05.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  UITSTEKEND , aanklagen die hap !
  Maar ik ben benieuwd of het ontvankelijk wordt bevonden .
  En zorgen dat het wijd en zijd bekend wordt , ook de uitslag !
  Houd ons op de hoogte.

  Onafhankelijk van het resultaat , dit is uitstekend !

  Het zal veel duidelijk maken !

  Like

 9. Frerik zegt:

  En omdat je niet tot je doel kwam om te demonstreren Amsterdam laten opdraaien voor je reiskosten. Serieus doen allemaal.

  Like

 10. Cathja zegt:

  U heeft de brief duidelijk geschreven, mevrouw Eizema! Er is geen ruimte gelaten voor een andere uitleg, dan de enige juiste, en dat is dat die linkse troep de demonstratie van Pegida in gevaar heeft gebracht.

  Ik ben benieuwd of aangifte tegen burgemeester Van der Laan ook daadwerkelijk in behandeling wordt genomen. Zo niet, dan is dit wederom een ondermijning van de rechtsstaat.
  In dat geval is Pegida vrij om buiten de gemeente om te demonstreren. Het is nu al gebleken dat wanneer men de juiste weg bewandelt, er smerige streken worden bedacht om deze demonstranten tegen te werken en te demoniseren.

  Dit muisje MOET gewoon een staartje krijgen…..!

  Word hopelijk vervolgd.

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Overal voorbereidingen voor grote oorlog in Europa
  Xander 07-02-2016 15:04- in Eindtijd & Profetie, EU, Immigratie, Iran / Syrië, Islam & Terreur, Maatschappij, NWO-Complot, Rusland, VS

  Moslimmigranten in door Saudi Arabië gefinancierde en door CIA geleide ISIS-trainingskampen in Bosnië opgeleid voor terreuroorlog tegen Europeanen

  Militairen in de straten van steden zoals Brussel en Parijs waren vorig jaar een soort generale repetitie voor wat straks heel Europa te wachten staat.

  Zoals we al jaren schrijven waren de massale onlusten en burgeroorlogen in Noord Afrika en het Midden Oosten niet enkel bedoeld om seculiere regimes te vervangen door islamistische, maar vooral om een enorme migrantenstroom naar Europa op gang te brengen, waardoor ons continent zou worden gedestabiliseerd en uiteindelijk zal instorten, zodat de weg vrijgemaakt wordt voor een vanuit Brussel geregeerde dictatoriale Europese superstaat. Overal in Europa zien we nu voorbereidingen voor het uitbreken van de grote oorlog die de Europeanen rijp moet maken die EU-dictatuur te accepteren en zelfs te omarmen.

  De geplande vernietiging van de Europese democratie en vrijheid zal vervolgens de weg vrijmaken voor een wereldwijde dictatuur. Om dat te bereiken worden de grenzen van onze landen zo lang mogelijk open gehouden, en worden er zoveel mogelijk –het liefst tientallen miljoenen- moslims binnengelaten, waarvan een veel groter percentage dan officieel erkend verborgen leden van ISIS of andere islamitische terreurbewegingen is.

  ISIS trainingskampen in Bosnië

  Onderzoeksjournalist Peter Orzechowski onthulde onlangs dat er in door de NAVO ‘bevrijd’ Bosnië complete, door Saudi Arabië gefinancierde en door de CIA geleide trainingskampen van ISIS zijn, waar strijders worden opgeleid en uitgerust voor de komende terreuroorlog tegen de Europese bevolking. De oorlog van de islam tegen het christendom, alsmede ook de NAVO-bombardementen in Syrië en Irak, worden enkel gebruikt om de verschillende volken en religies nog meer tegen elkaar op te zetten en elkaar te doen haten. Kortom, de aloude ‘verdeel en heers’ tactiek.

  Migranten niet welkom in Arabië, wordt doelbewust naar Europa gestuurd

  Tal van ingewijden en andere experts, ook Syriërs, bevestigen dat de massa’s ‘vluchtelingen’ in werkelijkheid vrijwel uitsluitend uit gelukszoekers, criminelen en extremisten bestaan. De echte hulpbehoevenden hebben nauwelijks kans, geld en gelegenheid om de oorlogsgebieden te ontvluchten. In de hele Arabische wereld zijn ze ondanks de gemeenschappelijke taal, cultuur en religie, en ondanks de enorme rijkdom om ze op te vangen, niet welkom.

  De globalisten in Washington en Brussel sturen ze met Arabische hulp, financiën en logistieke steun met opzet naar het goedgelovige Europa, waar de bevolking onder het mom van ‘medemenselijkheid’ gedwongen wordt om miljoenen mensen uit een totaal andere, vaak tegengestelde cultuur op te nemen.

  ‘Wanneer krijg ik mijn huis, mijn auto en mijn baan?’

  Een Duitse psychotherapeut vertelde onlangs dat ‘Syrische’ asielzoekers inmiddels bij hem komen met de klacht dat ze nog steeds in een AZC moeten wonen, en dat ze de beloofde auto, huis en baan nog altijd niet hebben gekregen. Ook de manager van het AZC in Rosenheim bevestigde dat migranten haar steeds vragen wanneer ze eindelijk hun gratis huis en auto krijgen, wat erop wijst dat velen van hen dit daadwerkelijk is beloofd.

  Politie heeft inderdaad opdracht migrantencriminaliteit te verzwijgen

  Inmiddels berichten ook de reguliere media zoals Focus dat de politie inderdaad de opdracht heeft om de nationaliteit en achtergrond van criminelen te verzwijgen, omdat anders onmiddellijk duidelijk zou worden dat de moslimmigranten een enorme criminaliteitsexplosie hebben veroorzaakt. Rainer Wendt, voorzitter van de politievakbond, verklaarde onlangs in het ARD programma Hart, aber fair dat agenten verplicht worden een houding aan te nemen die door een politiek van hen wordt verwacht (2). Dat is er duidelijk een van pro-immigratie en pro-islamisering.

  ISIS en gevestigde orde zullen instabiliteit uitbuiten

  Overal komen autochtone Europeanen in opstand. Zodra grote aantallen van hen gaan protesteren, dan valt te verwachten dat ISIS de maatschappelijke spanningen zal aangrijpen om massaal actief te worden. Een burgeroorlog of grote internationale oorlog is dan sneller uitgebroken dan de meeste mensen nu voor mogelijk houden.

  De gevestigde orde zal dit aangrijpen voor het uitroepen van de noodtoestand, het instellen van de avondklok, samenscholingsverboden en het buiten werking stellen van delen van de grondwet zoals de persvrijheid, het postgeheim, het recht op privé bezit, de bescherming van uw sociale status / uw woning, et cetera. De overheid zal zich onder het mom van uw ‘bescherming’ het recht toe-eigenen om alles wat van u is, inclusief uw geld en bankrekeningen, in beslag te nemen.

  De instorting van Europa

  Dat we snel op deze verschrikkelijke toestand afstevenen zien we aan de ‘ring’ van onrustige en oorlogsgebieden rondom Europa, inclusief Oekraïne, eveneens een globalistisch ‘project’ van de CIA en de EU. De gigantische stroom moslimmigranten begint inmiddels onze landen en sociale voorzieningen uit te putten. Alles wijst erop dat het grote doel de instorting van Europa en het veroorzaken van een grote oorlog of serie burgeroorlogen is. De Europeanen zullen dan alles en iedereen accepteren, inclusief een dictatoriale superstaat, wat belooft de rust weer terug te doen keren.

  De ‘juiste crisis’ voor de Nieuwe Wereld Orde

  De beruchte David Rockefeller kondigde het al in 1994 aan: ‘We staan op de rand van een wereldwijde reorganisatie. Alles wat we nodig hebben is de juiste alomvattende crisis, en de naties zullen instemmen met de Nieuwe Wereld Orde’. Anno 2016 zijn we letterlijk op de rand van deze ‘juiste crisis’ gebracht. De finale strijd om de macht over onze planeet is in ieder geval al losgebarsten. Hoe Rusland daarop reageert valt lastig te voorspellen, en ook dat maakt het gevaar dat plotseling de Derde Wereldoorlog losbarst, almaar groter.

  Europeanen hebben andere leiders en andere koers nodig

  Het enige wat de Europeanen nog kunnen doen is het zo snel mogelijk aanstellen van andere leiders, die onmiddellijk de grenzen sluiten, het overgrote deel van de migranten terugsturen (zodat er ruimte komt en blijft voor de paar procent echte vluchtelingen), de islamisering van Europa onmiddellijk stoppen en de islam tot een staatsvijandige totalitaire ideologie verklaren, de Europese Unie en eurozone in zijn huidige vorm opheffen en terugkeren naar een vrijwillig samenwerkingsverband, en de door Amerika aangestoken vijandigheid richting Rusland omkeren in toenadering en daarna vriendschap en samenwerking.

  Maar of ‘onze’ leiders en die in Brussel het zover zullen laten komen? Gezien de almaar erger wordende manipulatie en leugens in de massamedia valt te vrezen dat de meeste mensen pas wakker worden zodra de eerste explosies ook hun steden en dorpen in vuur en vlam zetten.

  Xander

  (1) KOPP
  (2) Focus

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/02/Overal-voorbereidingen-voor-grote-oorlog-in-Europa

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @JoopKlepzeiker: 15.12. uur. Dit scenario is werkelijkheid. Het ontvouwt zich voor iedereen die een beetje kan nadenken. En daar reken ik de “linkse kerk”, niet toe!

   Like

 12. peterdm zegt:

  Veel succes bij de aangifte, we zijn niet alleen tegen de Islam maar ook tegen hun helpende randslaven zoals de PVDA. Dit is een voorbeeld die werkelijk werd waarvoor W Churchill ons al voor waarschuwde.

  Like

 13. rs zegt:

  GroenLinks, de PvdA en SP doneren duizend euro aan stichting Vluchtelingenwerk na de Pegida-demonstratie van zaterdag.

  Dit laten de partijen zondag weten in een persbericht. Eerder al hadden SP, GL en de PvdA aangegeven vijf euro per Pegida-demonstrant te zullen doneren. Het aantal aanwezige demonstranten werd uiteindelijk op 80 tot 120 geschat.

  ‘Het zou jammer zijn als Vluchtelingenwerk er bekaaid afkomt door de matige opkomst bij de Pegida-demonstratie. Daarom verhogen wij met plezier het bedrag zodat Pegida toch iets substantieels heeft bijgedragen’, aldus GroenLinks fractievoorzitter Rutger Groot Wassink in een persbericht.
  AT5

  Like

  • Oh, dus nu gaan ze er ook nog op toeleggen omdat ze voor geen prijs willen toegeven, dat het er nog wel wat meer waren dan 80 tot 120….
   Heb je ooit zoiets ziekelijks gehoord!(Je kunt wel merken, dat het uiteindelijk niet uit hun eigen zak komt, de lamzakken!)
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Theresa Geissler 7 februari 2016 om 19:05

    Natuurlijk wordt dit bedrag betaald uit de pot van de belastingbetaler; dat wist ik al meteen! ‘Socialisten’ doen toch niets anders dan andermans geld uitgeven aan hun krankzinnige liefhebberijen?!!!

    Like

  • Tistochwat zegt:

   rs 7 februari 2016 om 15:19

   [quote] Het zou jammer zijn als Vluchtelingenwerk er bekaaid afkomt door de matige opkomst bij de Pegida-demonstratie. Daarom verhogen wij met plezier het bedrag zodat Pegida toch iets substantieels heeft bijgedragen’, aldus GroenLinks fractievoorzitter Rutger Groot Wassink in een persbericht. [/quote]

   Kijk deze weldoener der mensheid eens trots zijn op zijn ‘goedmenselijkheid’!
   Ik wens dit provocerende kwaadaardige stuk vuil van ganser harte een vreselijke ziekte toe; een zeer kwaadaardige niet behandelbare kanker, waardoor hij langzaam wegrot!!!

   Like

 14. koddebeier zegt:

  De laarzen dreunden weer van de links fascistische bruinhemd intimidatie ploegen, geweld en onrust komen altijd van links !!
  Wederom het bewijs fascisme en socialisme één pot nat !!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Mijn conclusie: de DEMOCRATIE, vermoord door socialistische-PvdA en SP- en GROENE VOLLIDIOTEN. Wat een land is Nederland geworden. Maar, de kruik gaat zolang te water, tot die barst. Nederland volledig verdeeld, en een burgeroorlog op komst! LINKS tegen REALISTEN, dat gaat gebeuren!

  Like

 16. Is er ook een advocaat beschikbaar die een en ander grondig kan aankaarten?

  Like

 17. Jan zegt:

  Dresden

  Birmingham

  Calais

  Australië

  Ierland, pro islamvolk

  Amsterdam

  Tsjechië

  Polen

  Pro-islamteef

  Like

 18. Jan zegt:

  Kutmoslims en hond

  Like

 19. OphEUffen zegt:

  Dat die GL links debiel nu nog nieti nziet dat hij geeft opgeroepen de democratie te vermoorden voorspelt weinig goeds. Slijp uw messen. Waar is nu al het goedvolk dat daar afstand van neemt? De DEMOCRATIE is vermoord op instigatie van links. Omdat links stemmers het er volmondig mee eens zijn. Stelletje klootzakken. Wraak zal zoet zijn.

  Like

 20. rightie zegt:

  Koop nou een wapen in Oost Europa. Doe het nou. Straks zijn ze allemaal weg, beter dat je zorgt dat je e.e.a. in huis hebt, NU.

  Like

  • Edjan zegt:

   Aan wat voor land en stad denk je dan? En ongeveer in welke entourage?

   Like

   • rightie zegt:

    Drie dingen. In Tsjechie vooral zijn wapens te koop. http://www.csa.co.cz/en/1-home.html
    Schrijf een mailtje naar die mensen. Ook al hebben ze niet wat u wilt, kunnen ze waarschijnlijk advies geven wie wel verkoopt wat u wilt. Ten tweede, zoek Amerikaanse wapenforums op, op internet. Daar kan men u advies geven hoe of wat, en aangezien er zo veel Amerikaanse wapeneigenaars zijn zullen enkele van hen u in de juiste richting kunnen sturen naar alternatieve adressen in Oost Europa. Ten derde heb ik begrepen dat er een wapenhandelaar in Luik is, maar daar heb ik geen verdere informatie van. Echter waar een wil is, is een weg 😉

    Like

   • Edjan zegt:

    Dank! 🙂

    Like

   • rightie zegt:

    Deze in Belgie gevonden

    https://wapenhandel.be

    Hier zijn de linkjes van een paar drukbezochte Amerikaanse fora. Mag ik u vooral aanraden uzelf te introduceren op deze fora op de Introductions, daar kunt u dan gelijk om hulp vragen. Amerikanen zijn over het algemeen een uiterst vriendelijk en beleefd volk en als u uitlegt dat u in Europa woont en waar u mee te maken heeft dan zal men u graag assisteren met advies.

    http://www.handgunforum.net/forum.php

    http://www.nationalgunforum.com

    Veel succes!

    Like

   • Edjan zegt:

    Ben een beetje beduusd. Heb een mail gestuurd naar handgunforum en werd onmiddellijk geband! Voor eeuwig! Zal wel iets verkeerds gezegd hebben?

    You have been banned for the following reason:
    No reason was specified.

    Date the ban will be lifted: Never

    Like

 21. Hendrik M. zegt:

  Succes met de aangifte, sta er volledig achter!

  Like

 22. Avidia zegt:

  Ik had een geweer, heb het weggeven, heb er spijt van, zal kijken of ik een ander kan kopen, ik kocht hem om de appels uit een boom te schieten, ik kan heel goed schieten, de boom ging dood, (niet door het schieten, te oud) geweer niet meer nodig, nu ga ik een nieuwe aanschaffen. is gewoon nodig, ook in mijn plaats is inmiddels een asiel centrum die vrouwen lastig vallen heb ik gehoord.

  Like

 23. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 24. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 25. Edjan zegt:

  Ik kreeg een mail van het Burgercomité. Zij bereiden een proces tegen de staat voor. Het uitvoeren van het verdrag terwijl er een referendum wordt voorbereid is strijdig met de Nederlandse wet. Daarin staat dat de uitvoer moet worden opgeschort totdat de uitslag bekend is.
  Niet dat ik verwacht dat onze rechters opeens recht gaan spreken …

  Like

 26. Edjan zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25179090/___Pegida_luisterde_niet___.html

  Leugenpers en leugenmeester vd Laan: Pegida zelf schuld want luisterde niet naar mij!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s