Rheinland-Pfalz: Rechercheurs doorzoeken woning van vermeende ISIS-commandant

Screenshot_106

Speciale eenheid van de Duitse politie.

(Vertaling: E.J. Bron)

Onderzoekers hebben in de buurt van de Duitse stad Mainz de woning doorzocht van een vermeende voormalige ISIS-strijder. Het is de tweede actie binnen een week tegen Jihadisten: enkele dagen geleden hadden er razzia´s in Berlijn, Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen plaatsgevonden.

Bij een antiterreur-razzia in de buurt van Mainz hebben rechercheurs de woningen van twee mannen doorzocht. Ze zouden ervan worden verdacht in de Syrische burgeroorlog te hebben deelgenomen aan een buitenlandse terroristische vereniging, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondag. Men zou nog geen aanwijzingen hebben met betrekking tot concrete aanslagplannen. Om welke vereniging het zou gaan, zou uit het onderzoek moeten blijken.

“Spiegel Online” berichtte dat het bij een van de verdachten zou gaan om een vermoedelijke voormalige commandant van de terreurmilitie “Islamitische Staat” (IS/ISIS). De 23-jarige zou zich sinds de herfst in Duitsland bevinden. Hijzelf zou ontkennen ooit lid geweest te zijn van ISIS. Volgens het bericht vond de politieactie plaats in Sankt Johann in het district Mainz-Bingen.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", Duitsland, ISIS, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Rheinland-Pfalz: Rechercheurs doorzoeken woning van vermeende ISIS-commandant

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +++

  Ramadan

  Tijdens de avond ging ook het gerucht dat Tariq Ramadan mogelijk naar Rotterdam terugkeert. Hij zou gaan samenwerken met de Essalammoskee in Feijenoord. De moskee ontkent hernieuwde samenwerking ten stelligste.

  http://www.rijnmond.nl/nieuws/137860/Rotterdams-debat-aanpak-radicalisering

  +++

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s