“Code 291”: Over asielzoekerscriminaliteit wordt in Zweden niet meer bericht

Screenshot_21

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

De politie kan de spuigaten uitlopende criminaliteit, die uitgaat van migranten en asieleisers, niet meer de baas worden. Opdat het publiek zo weinig mogelijk met deze ongemakkelijke feiten wordt lastiggevallen, heeft men in Zweden, net zoals in Duitsland, besloten om hier alleen nog maar over te berichten als de waarheid echt niet meer verzwegen kan worden.

journalistenwatch

Dat ook de politie zulke voorvallen verzwijgt, was te vermoeden, maar pas sinds kort weet men in Duitsland dat er sprake is van ministeriële aanwijzingen om zulke voorvallen niet aan de pers door te spelen. In Zweden bestaat een decreet hetzelfde te doen en asielzoekerscriminaliteit te registreren onder Code 291 en in de doofpot te houden. Daaronder vallen duizenden gevallen van geweld, bommeldingen en verkrachtingen rondom asielzoekerscentra.

Het Zweedse dagblad “Svenska Dagbladet” schrijft dat de Zweedse politie informatie over duizenden voorvallen in kampen voor eerste opvang voor asielzoekers voor het publiek achter zou houden en dat het daarbij zou gaan om allerlei mogelijke delicten, van bommeldingen via verkrachting tot aan geestelijke ziektes toe.

De afgelopen maanden ging het daarbij om 450 gevallen van toebrengen van lichamelijk letsel, 559 gevallen van geweld, 194 gevallen van bedreiging, 4 verkrachtingen en twee bommeldingen. Geen van deze zaken werd aan het publiek bekendgemaakt.

Ongeveer 5.000 voorvallen werden onder de naam “Code 291” in de doofpot gehouden. Daarbij gaat het niet alleen om criminaliteit, maar ook om ziektes en brandmeldingen. Daarbij kwamen nog 869 verkeerscontroles en 912 bewakingsmaatregelen die men zorgvuldig geheim hield.

Volgens “Aftenposten” wordt de code door de politie in heel Zweden gebruikt. Tomas Wallberg, chef van de nationale politie, zei tegenover d ekrant dat het zelfs om nog meer voorvallen zou gaan, waartoe de krant geen toegang zou hebben. Het zou een grote uitdaging zijn wanneer normale mensen met getraumatiseerde mensen zouden samenleven op een heel kleine oppervlakte.

Volgens de krant “Dagens Nyheter” zou de politie er geen informatie over verstrekken hoeveel mensen ze zou inzetten om de aankomende asielzoekers onder controle te houden en in een interne brief staat dat dit ook niet bekend zou worden bij het publiek.

Verleden jaar oktober was de politie ermee begonnen de code te gebruiken met het argument dat het om “arbeidsmateriaal” zou gaan. Volgens “Svenska Dagbladet” zou de politie opdracht hebben gekregen om onder geen enkele omstandigheid informatie te publiceren waaruit zou blijken dat het bij criminele verdachten uit het buitenland zou gaan, uit angst dat de politie “racistisch” genoemd zou kunnen worden.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Rapefugees", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Code 291”: Over asielzoekerscriminaliteit wordt in Zweden niet meer bericht

 1. louis-portugal zegt:

  Eerst ontkennen, dan bagatelliseren en als dat niet meer lukt de boodschapper uitmaken voor hetzer, nazi enz. enz. leerden we al in de tijd van d.U uit B. (joop den Uyl dus)

  Like

 2. C.A.Barstow zegt:

  Ik ben nu toch echt benieuwd hoelang de Zweedse bevolking zich nog laat bedonderen, daarnaast kunnen wij als Nederlanders ons ook afvragen hoeveel er onder de mat geveegd wordt, want dat kunnen die volksverraders in Den Haag als geen ander, de bevolking een rad voor de ogen draaien, dat hebben zij tot een kunst verheven.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Het zou een grote uitdaging zijn wanneer normale mensen met getraumatiseerde mensen zouden samenleven op een heel kleine oppervlakte.

  Natuurlijk is dat een grote uitdaging. Laten we eerlijk zijn, het is een TE GROTE UITDAGING!’
  Zweden zou aan zijn eigen burgers moeten denken en ze HELEMAAL niet aan zo’n uitdaging moeten blootstellen: never nooit niet!
  Als dat volk zouden ze terug moeten sturen, zonder pardon!

  Like

 4. geentvkijker zegt:

  Heeeeee DEZE AL GELEZEN ??? net binnen…
  RESPECT VOOR RUSLAND ( en dat is al voor de zoveelste keer ! kunnen WIJ daar geen
  asiel aanvragen misschien ? Dan verhuizen we heel Nederland daar naar toe….)

  Like

 5. D.DAY zegt:

  In Zweden houden ze al deze zaken onder de pet, om de islam te beschermen. De angst voor de islamitische wereld is zo groot, dat de eigen bevolking opgeofferd wordt aan deze criminele en barbaarse ideologie.

  Like

 6. Elena zegt:

  Ja…Zweden…achterlijke bevolking geworden door hun zelf gekozen linkse roverheid.
  Hoelang pikken de Zweedse burgers dit nog?

  Like

 7. Charles Martel zegt:

  Het nazisme is inderdaad terug van nooit weg geweest! Het einde van de waarheid,van de democratie, van de beschaving. De toekomst is aan de zwijnen en de honden (Orwell, Aninal Farm)!

  Like

 8. Cathja zegt:

  Maar wat doet de politie als boze burgers asielonderkomens aanvallen met vuurwerkbommen, of met welk ander wapen dan ook? Wordt dan wel vermeld dat autochtone Zweden deze smerige daden tegen die zielige asielzoekers hebben begaan en dat ze hun straf niet zullen ontlopen?

  Of geldt dan ook ‘code 291’?

  Je mag als overheid geen onderscheid maken namelijk.

  Like

 9. Pieter zegt:

  Laffe overheid. Eerst de asielophalers toelaten, maar later niet de negatieve consequenties naar buiten brengen.

  Like

 10. Republikein zegt:

  40 percent of Swedes now believe ‘integration and immigration’ is the biggest issue facing the Nordic nation, a new poll suggests.
  Immigration has overtaken education as the single most important issue for voters selecting a political party, a new poll for Swedish newspaper Dagens Nyheter (DN) by Ipsos suggests.

  http://www.thelocal.se/20160208/immigration-concerns-swell-among-swedish-voters

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Ik ben geneigd om het geheim houden van en bewust niet openbaar maken van aanrandingen enz. racistisch te noemen of misschien zelfs wel nazistisch. Je komt zelden of nooit een vergrijp tegen waarvan een Zweed de dader en het gespuis het slachtoffer is.

  Like

 12. Pingback: Dagjournaal Dinsdag 9 februari 2016 – Keulen: Kalifaat Light

 13. Pingback: Openlijke zelfcensuur van de pers | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s