Minister Ploumen (PvdA) wil dat u nog veel meer belasting betaalt

Screenshot_8

(Door: Bert Brussen)

‘Ik wens elk land een belastingdruk van ver in de 40% toe!’

“Dat we de groeiende ongelijkheid tolereren, zal door de geschiedenis worden beoordeeld als de grootste fout sinds het communisme. Ongelijkheid is er de moeder aller crises. Of het nu gaat om conflicten, klimaatproblemen, economische stagnatie of migratie, ongelijkheid is altijd een oorzaak.

Wat kunnen we doen? Het sterkste wapen tegen ongelijkheid zijn belastingen. Overheden moeten hun beloften nakomen om belastingontduiking en -ontwijking te bestrijden. Moreel gezien is het al ver na twaalven, maar ook vanuit economisch perspectief is het de hoogste tijd. Investeringen in belastingen en in de allerarmsten zijn zeer rendabel, zo blijkt uit alle cijfers.

Nederland heeft een gemiddelde belastingdruk van achterin de 30%, Scandinavische landen zitten ver in de 40. Ik wens dat elk land toe! Een goed belastingsysteem is een voorwaarde voor een goed functionerende samenleving.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Marxisme, Nederland, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Minister Ploumen (PvdA) wil dat u nog veel meer belasting betaalt

 1. Cathja zegt:

  Het zijn altijd degenen die over hun eigen salaris + extraatjes en goede pensioenregelingen totaal niets te klagen hebben, die dit soort uitspraken doen!
  Gelijkwaardige uitspraken kunnen we verwachten van dat mens van Klijnsma. Die zou het liefst met haar lange tengels aan onze pensioenpotten komen!

  Eén overeenkomst: PvdA. Verschrikkelijk! Dat mens van Ploumen strooit in Afrika met honderden miljoenen euro’s van ons belastinggeld, en ons wordt niet gevraagd of wij wel akkoord gaan met deze verkwisting. Want het is bekend dat er inmiddels al honderden miljoenen zijn verkwanseld, en niemand kan nog nagaan waar al dat geld is gebleven.
  En maar zuigen, en maar zuigen……!

  De maat is echt een keer vol. We zijn het beu om een steeds groter deel van ons loon aan de overheid af te dragen! Het is niet alleen onze loonbelasting die ervoor zorgt dat wij een half jaar lang ons complete salaris aan belasting moeten afdragen, maar daarnaast is er ook nog eens NIETS te bedenken waarover we géén belasting hoeven te betalen. Zélfs over ons spaargeld, als dat in de ogen van de belastingdienst ‘een beetje teveel’ wordt.

  Het wordt tijd dat ‘de Oranjes’ eens flink gaan bijdragen. Dat is werkelijk niet normaal wat die allemaal opstrijken en uitsparen…..!

  Like

  • Republikein zegt:

   De Oranjes, daar komen ze dan.
   In november een kaartje gekocht voor mijn lieve, ze is zo’n goedsul.
   Via het net, een kaartje voor soldaat van Oranje met consumptie.
   De prijs viel me mee, gehoord hebbende wat andere goedsullen betaald hebben.
   Enfin,het was bij Katwijk, in “de Hangaar”, en om nou de route te bepalen gingen we na de succesvolle bestelling de rit maken naar Kattuk, want je wilt niet te laat komen.
   Ze moest alleen de voorstelling bijwonen, want zei ze, dat is toch niks voor jou.
   Dat heeft ze intussen wel geleerd, dat ik pertinent tegen ben.
   Maar ik bracht haar en haalde haar ook weer op.
   De grote dag was zondag j.l..
   Toen ik haar had afgezet en het parkeerterrein verliet viel me een vlag op bij een armzalig gebouwtje, deze!

   Typisch dacht ik, de combinatie makend met de voorstelling van de soldaat, dat bijt elkaar toch?
   Het was een tyfusdrukte, en dat op mijn vrije zondag, 2x heen en 2x terug.
   Maar mijn lieverd heeft geweldig genoten, als je dat maar weet.

   Winst- en verliescijfers vermeldt het jaarverslag van deze bv niet, wel dat het ingehouden deel van het resultaat, het deel van de winst dat in het bedrijf blijft, €2,9 miljoen bedroeg over 2014, dus dat duidt op aardige winsten. In 2013 was dat ingehouden deel €2,7 miljoen, in 2012 €2,4 miljoen, in 2011 €1,9 miljoen en in 2010 nihil. Bij elkaar is dat €9,9 miljoen. Grof gezegd lijkt het er dus op dat er wel zo’n €20 miljoen is verdiend met Soldaat van Oranje.

   Mogelijk zijn er nog wel de nodige kosten, zoals het afkopen van personeel als de musical stopt. Beide jaarverslagen melden dat de musical nog tot minstens eind april 2016 loopt. De einddatum van het huurcontract is 30 juni 2017, dus een flinke verlenging van dik een jaar is nog mogelijk. De bedoeling was dat het huurcontract eerder af zou lopen om plaats te maken voor woningbouw, maar door de crisis is dat plan vertraagd. Dat komt goed uit voor Mulder. ‘Het is gek’, dixit Mulder over het onverwacht grote succes van de musical. ‘Als je van je af durf te rekenen, komt het geld soms tóch naar je toe.’
   Winst- en verliescijfers vermeldt het jaarverslag van deze bv niet, wel dat het ingehouden deel van het resultaat, het deel van de winst dat in het bedrijf blijft, €2,9 miljoen bedroeg over 2014, dus dat duidt op aardige winsten. In 2013 was dat ingehouden deel €2,7 miljoen, in 2012 €2,4 miljoen, in 2011 €1,9 miljoen en in 2010 nihil. Bij elkaar is dat €9,9 miljoen. Grof gezegd lijkt het er dus op dat er wel zo’n €20 miljoen is verdiend met Soldaat van Oranje.
   http://www.quotenet.nl/Nieuws/Hoeveel-miljoenen-euro-s-heeft-musical-Soldaat-van-Oranje-opgeleverd-166705

   Voor de liefhebbert.

   Dit was weer brandhout, fijne avond bijéén, en morgen is Sabine er weer!

   Like

   • Republikein zegt:

    Ondanks ferme inspanningen mijnerzijds is toch niet voorkomen kunnen worden dat sommige deeltjes dubbel geparkeerd zij.
    En ik had het toch verwijderd?
    Niet goed gedaan dus, excuus luitjes!

    maar ik had het hok toch goed dicht gedaan
    zoals ik dat elke avond deed
    ik was de vorige avond zelfs nog teruggegaan
    ik weet ook niet waarom ik dat deed
    ik had heel lang voor het hok gestaan, alsof ik wist wat ik nu weet
    De mazzel.

    Like

 2. carthago zegt:

  Circus renz is onlangs failliet gegaan, dus ik snap dat de gehele clown afdeling met peppi samson en kokki spekzool in de hoofdrol, dringend op zoek zijn naar geld. Het kan verkeren in een bananenrepubliek.

  Like

 3. Nikki zegt:

  Minder werken is de oplossing. Minder welvaart, minder aantrekkingskracht op kanslozen. Weg uit het moeras dat op een afstand op een oase lijkt.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier komt de “linkse aap”, weer uit de mouw. Socialisten HATEN ieder die wat van het leven maakt. Jaloezie is hun grootste drijfveer. Uiteraard is een bepaalde vorm van belastingheffing legitiem, daar waar vanuit deze middelen, openbare werken kunnen worden gefinancierd, waar elke burger het nut van inziet.

  Like

 5. semper fi zegt:

  Ik wens dat deze pratende rat verdwijnt !!
  Die pvda moet weggevaagd worden samen met d66 en de verraad gedoogpartijtjes!!! Rutte mogen wij ook in de zandbak spelen (cu ,d66 en alle gedoogpartijtjes!!)
  als ik deze pratende rat,sorrie ik beledig een beestje!! hoor praten krijg ik de neiging met volle vuist uit te halen!
  Zoals vele lijertjes die met een dik salaris die men krijgen ,nee met werken verdien je !!
  Dames en heren ,MOGEN WIJ EVEN OVERGEVEN??(jacobse en van es!!)

  Like

 6. Ron soeverein mens zegt:

  Ik wens Ploumen en de rest van de volks verraders kliek in Den Haag een 2e Nurnberg toe met vonnissen van levenslang tot doodstraf. Dit, mens,? is knettergek!

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Belasting op mijn salaris is 42%, alles wat ik netto overhoud wordt ook weer belasting geheven. BTW op producten 21% op voedsel 6%.

  Like

 8. hendrikush zegt:

  Met ontwikkelingshulp stimuleer je de corruptie en afhankelijkheid van de ontvangers.
  Met voedsel- en medische hulp stimuleer de gezondheid van de ontvangers.
  Arm, lui en gezond kunnen die zich voortplanten tot er weer nieuwe hulp nodig is.
  En als die niet komt vluchten ze naar het land van de hulpverleners.

  Kan de partij van de maatschappij- en onderwijsvernieuwlers uitleggen wat hier de zin van is?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @hendrikush: 13.25. uur. Ontwikkelingshulp helpt inderdaad alleen de corruptie en onafhankelijkheid. Afrika is daar het sprekende voorbeeld van. In de jaren ’50, van de vorige eeuw moesten we zilverpapier sparen, voor de missie, “voor de arme negertjes in Afrika”, werd ons gezegd op mijn lagere rooms-katholieke school. En zie anno 2016, zijn; “de arme negertjes nog even arm”. Help verdorie de eigen mensen, stomme linkse madam Ploumen!

   Like

 9. Pieter zegt:

  En ik wil dat Ploumen op een landmijntje stapt als ze weer eens in de bosjes van Afrika geld loopt uit te delen op onze kosten.

  Like

 10. ildiko zegt:

  fuck haar ook, ik vind dat alle ministers 3x meer belasting moeten betalen! 1X op hun eigen inkomen, 2x op alle extraatjes wat ze vangen, 3x voor alle mensen die ze hier als illegaal binnenhalen en asiel regelen.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Strooi een hele hoop verdelger op het Binnenhof

  Like

 12. Astrid H. zegt:

  ‘Iedereen gelijk’, daar gaat het dus al meteen op mis. Het leven is namelijk per definitie niet gelijk, het leven is een en al variatie en onderscheid, daar gedijt het juist op. Iedereen iedere dag hetzelfde eten en in dezelfde kleertjes, geloof je het zelf? Wie wil er vrijwillig in een tweede Noord-Korea leven? Waarom dan zo’n Noord-Korea toch hier naartoe halen?
  Ziet u de overeenkomsten met de intolerante islam?, die ook maar één smaak mensen voor de hele wereld wil en dat met een tot aan totale waanzin en hysterie grenzende gedrevenheid probeert af te dwingen.

  Dit verdwaasde wijf zegt in feite zoiets onzinnigs als leeuwen mogen binnenkort niet meer jagen, omdat zebra’s en giraffen dan zielig zijn. Nee de logica is de deur bij die sallonsocialisten al lang uit, alles moet in een overzichtelijk hokje passen, zodat het geld van de slaafburger makkelijker geïnd kan worden. Mijn bank is om die reden al over de jaren heen min of meer leeg gesluisd, ben gekke henkie niet. En de autodealer ook niet, want deze week ga ik daar een andere auto cash afrekenen. Dat mogen we dus niet van de roverheid, maar we doen het lekker toch.
  We moeten eigenlijk gewoon een eigen ruilsysteem op gaan zetten, zodat die totaalgestoorde linksfascisten geen enkele grip meer hebben op onze financiële middelen. Zonder die middelen van een ander hebben de salonsocialisten geen bestaansrecht, ze kunnen verder niks dan zeuren en treiteren, als je toevallig als normale mens van het verkeerde kamp bent.

  ‘Iedereen gelijk’, laat dat [overge-]wicht dat maar tegen de haatdragende en vrouwen onderdrukkende moslims en beroepsklaagnegers zeggen. Die zijn immers afgeweken van het pad van harmonie en Liefde en zo dualistisch als de pest en niet wij, de hardwerkende, tolerante Hollanders/Europeanen, die gewoon in vrede willen leven zonder al die hinderlijke bemoeizucht steeds van buitenaf. We zijn gvd geen kleine kinderen. Bovendien, wij zijn na het werken moe en willen rust en plezier, in plaats van al deze bullshit van de gitzwarte New World Order-plannetjes opgelegd krijgen.

  Een beetje respect graag, jij omhoog gevallen naïeve trut! Jij deelt ons zuurverdiende geld ongevraagd met bakken tegelijk uit aan landen die zich na decennia hulp nog steeds maar niet willen ontwikkelen. Gaat er nooit eens een belletje rinkelen? De uitdeelreflex op andermans kosten zit kennelijk diep geworteld in die wereldvreemde lui.
  Ploumen, ik zal maar niet precies zeggen wat ik jou allemaal ‘gun’…

  Malloten regeren dit land! Wie sluit ze eens een tijdje op voor een stevige de-programmering van hun ziekelijke hersenpan? Zulke mensen zijn een gevaar voor het leven en de lieve vrede op de planeet, ze zijn intolerant en zeer onhebbelijk, maar vooral gevaarlijk dwaas. Ik deel mijn geld graag met anderen, maar pertinent niet met deze linkse fascisten.

  Like

 13. Die PvdA mutsen zijn toch allemaal van de pot gerukt en knettergek en Jet Bussemaker heeft zichzelf helemaal in een feministische hoek geschilderd, over Jetta Klijnsma met haar moestuin doe ‘k maar het zwijgen toe…

  Like

 14. BigLJohn zegt:

  De belastingdienst is niet meer en minder dan gelegaliseerde misdaad. Nog een tikkeltje erger dan haar beruchte tegenhanger de Mafia. Er zijn ook overeenkomsten tussen die twee. Weigeren om te betalen leidt er bij alle twee toe dat er op een gegeven moment een paar mannetjes aan je deur komen die je alsnog gaan dwingen om te betalen, of om je mee te nemen. Het bekende credo; betalen, of anders…..Ook kunnen de regeltjes aangaande het te betalen bedrag opeens eenzijdig veranderd worden. Mijn (overleden) oom die in de jaren zeventig als boekhouder mijn boekhouding verzorgde zei eens; zo ongeveer 50 % van je inkomen gaat op aan een veelvoud aan sociale wetten, heffingen en regeltjes. En boven op het zuivere loon komen nog de inkomstenbelasting, alsmede de talloze accijnzen en gemeentelijke belastingen die nog volgen. Zo kan het gebeuren dat ik op het eerste oog een normaal inkomen heb. Maar als de maand voorbij is al mijn geld op, en heb ik geen enkele reserve om een potje voor onkosten op te bouwen. Komen er onkosten, zoals een kapotte auto, dakgoot, wasdroger, dan moet ik of een afbetalingsregeling treffen, of in het ergste geval geld gaan lenen. Wat moet het toch heerlijk zijn om lid van het koningshuis te zijn, of zelfs maar een asielzoeker ! Geld speelt geen enkele rol voor zulke notoire parasieten !

  Like

  • geentvkijker zegt:

   50% overhouden ? nee…veel minder !
   Ik heb ook eens gelezen, dat onze inkomsten zo opgebouwd zijn, dat iedereen er NA belastingen, huur / hypotheek , gas / licht / water, verzekeringen, de noodzakelijke telefoonkosten tegenwoordig, benzine ( ? ) enz enz….men OVERHOUDT om van te leven / eten……….WAT DENK JE ???

   1 0 % ( sommige 5, sommige misschien 15 )
   ik natuuuurlijk weer nagerekend………..en JAWEL HOOR, `t KLOPTE !
   en dan heb ik het dus niet over GEK doen met je geld he ? Want dan hou je helemaal NIKS over, of bijna NIKS

   Reken maar na ???

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BigLJohn: 14.58. uur. Heel herkenbaar John!

   Like

 15. bari1951 zegt:

  Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogden reageerde:
  Om hun eigen zakken te vullen en er leuke dingen mee te doen!!!

  Like

 16. Tinus zegt:

  Zeker wil juist zo een de belastingen zo hoog. Hoe kunnen ze anders na alle bezuinigingen, al de diefstal van de werkende, zieke of de gepensioneerde Nederlander, de groeiende staatsschuld inlopen? Hoe kunnen ze anders hun wanbeleid nog enigszins bekostigen? Deze eurofielen hebben na al onze ellende, de schulden verder op laten lopen, elke Nederlander is benadeeld (op de 1% na natuurlijk) en de enigen die beter zijn geworden van ONS geld, is praktisch elk land, behalve Nederland.

  De Volksverlakkende Vereniging van Dieven (VVD) is er samen met de Partij van de Afbraak (PvdA) verantwoordelijk voor, dat wij als burger en als land, tot hoer van Europa verworden zijn. Wij zijn het lachertje van de wereld, want overal ter wereld gaan mensen nog de straat op, maar wij staan als makke runderen te loeien maar doen verder niets. Hoe is het mogelijk dat dit soort volslagen idioten kunnen beslissen over ons ooit mooie land, en gewoon breed lachend door kunnen gaan met miljarden van ons geld de grens over gooien! Volgende stap is de vele miljarden van ons pensioen, en we laten het maar gebeuren.

  Wij hebben dit te danken aan de VVD stemmers die geen zak geven om Nederland of de inwoners, denk maar eens goed na als je ergens je stem op uitbrengt volgend jaar!

  Like

 17. Edjan zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25167764/__PvdA-voorman__Wilders_gevaarlijk__.html
  Spekman vindt Wilders slecht en Wilders moet meteen de geest weer in de fles doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s