Politiesysteem gehackt

Screenshot_2

(Door: John van den Heuvel)

AMSTERDAM – Het fel bekritiseerde mobilofoonsysteem C2000 van de politie blijkt niet alleen regelmatig uit te vallen, maar vertoont ook een groot veiligheidslek. Criminelen gebruiken apparatuur om de signalen van het systeem te onderscheppen, zodat zij precies weten wanneer de politie in aantocht is.

De Telegraaf

Het apparaat Target Blue Eye, via internet te koop, is populair bij inbrekers, overvallers en straatrovers. Het geeft niet alleen een signaal af als er surveillanceauto’s van de politie in de buurt zijn, maar vertelt ook op hoeveel afstand ze rijden. Het instrumentje maakt een uitkijkpost voor het dievengilde niet langer nodig. Ze kunnen op een display precies zien hoe lang het nog duurt voordat de politie arriveert.

Uit processen-verbaal blijkt dat de politie bij het boeven vangen regelmatig grote hinder ondervindt door de Target Blue Eye. Het is het zoveelste falen van C2000

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Krankzinnigheid, Naïviteit, Nederland. Bookmark de permalink .

3 reacties op Politiesysteem gehackt

 1. vanhetgoor zegt:

  Klok en klepel bij De Telegraaf, C2000 is een gecodeerde vorm van GSM/GPRS. Het zit om veiligheidsredenen op een andere frequentie als de normale mobiele telefoon. Niet dat de normale mobiele telefoon wel afgeluisterd kan worden door criminelen, maar het is niet onmogelijk, tenslotte heeft elk mobiel telefoontoestel een decoder in zich en de mogelijkheid bestaat dat dit los gemaakt worden om de communicatie van anderen te beluisteren. Van C2000 zijn geen toestellen te koop, het is moeilijker om daarom de gesprekken te decoderen.

  De manier waarop de Target Blu Eye werkt is eenvoudig door te scannen of er in de buurt ook apparaten zijn die gebruik maken van die andere frequentie als GSM/GPRS of G4. Men hoort niet wat er gezegd wordt, men krijgt een indruk dat er communicatie is, en dat zegt niets. Als ik de brievenbus van de buurvrouw hoor dichtvallen dan kan zij een bankafschrift hebben gehad of een rouwkaart, maar ik kan niet horen wat het is geweest. Vroeger hoorde men op de scanner de politie, de brandweer en de ambulance, dat gaat niet meer. Zodra Target Blu Eye de gesprekken kan decoderen past men de codering aan en hoort de hobbyist / crimineel of misdaad-journalist niets meer, jammer pech gehad. Men vraagt voor deze 380-385/390-395 MHz detector in de CB-Shop bijna duizend Euro, en het is geen waterdicht systeem, er zijn nog andere banden en de politie werkt ook vaak met de klassieke GSM omdat dit minder storing geeft en omdat dit op straat (under cover) niet opvalt als men met standaard toestellen werkt.

  Like

 2. Bas zegt:

  Quote: Politiesysteem gehackt
  Ik dacht al, wie luistert er nu weer af.
  Andersom kan kennelijk ook.
  http://bit.ly/1Sqrtrm

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s