Facebook´s oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting

Screenshot_48

(Door: Douglas Murray)

Enkele weken geleden werd Facebook onder vuur genomen toen het werd betrapt op het toestaan van anti-Israël-postings, maar vergelijkbare anti-Palestijnse sentimenten bleek te censureren.

En nu wordt een van de meest sinistere verhalen van het afgelopen jaar nauwelijks verslagen door de media. In september 2015 hadden de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg een ontmoeting tijdens een ontwikkelingstop van de VN in New York. Toen ze aanschoven, registreerde de microfoon van Merkel, die nog aanstond, de vraag aan Zuckerberg wat ze zouden kunnen doen aan het voorkomen van anti-immigratie-commentaren die op Facebook gepost worden. Ze vroeg of het iets was waar Facebook aan werkt, en hij verzekerde haar dat dit zo was.

Op dat moment was misschien wel het meest onthullende aspect aan hun uitwisseling dat de Duitse bondskanselier – op een moment dat haar land een van de meest significante gebeurtenissen in de naoorlogse geschiedenis meemaakt – kennelijk tijd en zorg wijdde aan hoe ze de publieke afwijzing van haar beleid op social media kon stoppen. En nu lijkt het gesprek de weg bereid te hebben voor ingrijpende gevolgen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Gatestone Institute

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Censuur, cultuurrelativisme, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Facebook´s oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting

 1. Edjan zegt:

  Aha! Censuur heet tegenwoordig “burgermoed”. De ontwikkelingen in de nieuwspraak gaan peilsnel. een oude man als ik kan het niet meer bijbenen.

  Citaat: “…De sinistere realiteit van een samenleving waarin de uitdrukking van een meerderheidsmening in een misdaad verandert, is door heel Europa waar te nemen…”
  Helaas, zo is het. Hoe lang nog?

  Like

 2. Jan zegt:

  Suikerberg is ook een typisch zelfhatende Jood. De ergste antisemitische bagger kun je op fecesboek kwijt, maar zeg je een waar woord over de koppensnellers van Mazen of over Hamas dan kun je rekenen op censuur, dwz de pagina wordt gewist.

  “Am Israel Chai” Violates Facebook Community Standards

  http://www.israellycool.com/2016/02/07/am-israel-chai-violates-facebook-community-standards/

  Pages and pages of Jew-hate are still up (or simply hidden from Israelis), and they do not violate Facebook standards (as proven by Shurat Hadin).

  Like

  • Edjan zegt:

   Jan, ik ken een paar joden en dat zijn nu net de grootste voorsprekers voor islam en “vluchtelingen”. “Heeft niks met islam te maken”, “ach, zijn er maar een paar”, “ach, doen onze mannen ook” enzovoort. Ze willen zelfs de Shoah nog vergelijken met de afkeer voor de invasie die we nu ondergaan. Onbegrijpelijk. Ik ben met stomheid geslagen. Is daar een verklaring voor?

   Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Heb mijn Facebook account een paar jaar geleden gelukkig na twee weken al gesloten. Ik heb geen Facebook en ik hoef het ook niet. Ik blijf mijn anti-Palestijnse sentimenten hier wel plaatsen. Ook al mijn oproepen tot geweld en mijn haatzaaien kan ik hier gelukkig kwijt.
  Facebook is dood, leve E. J. Bron!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Het onderdrukken van de vrije meningsuiting in een cultuur waarin juist het uiten van je mening bijdroeg tot een gezonde dialoog, is de beste methode om bij de gemuilkorfde burgers gevoelens van frustratie, ergernis, woede tot een kookpunt te brengen.
  Merkel, die in feite in de EU de dienst uitmaakt, is op weg om een vileine linkse onderdrukker te worden van haar eigen land en volk.
  Frustreer de mensen maar genoeg en je krijgt beslist met toenemend geweld te maken. Bij voortzetting van de onderdrukkende politiek zal het geweld steeds extremer worden en uiteindelijk uitmonden is gewapende strijd tussen voor- en tegenstanders van Merkels kamikaze politiek.
  Dat wordt dus burgeroorlog.

  Overal ontwikkelt het linkse denken zich in de richting van verstikkende onderdrukking in de meningsvorming.
  Het linkse denken is hoofdverantwoordelijk voor de teloorgang van het Westen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk V: 15.15. uur. Precies Henk! En net als de Spaanse Burgeroorlog, de RODEN en links-liberalen, tegen de verontruste- zogenaamde rechtse burgers!

   Like

 5. carthago zegt:

  Heb nooit faecalienbook account gehad,gelukkig.Het mein kampfbook van Suckerberg leek me altijd een vorm traditionele moslim gezichtsverminking.

  Like

 6. johannes zegt:

  beste heer kohler ook ik heb geen facebook en zal ook zeker mijn hele hebben en houden niet aan alles en iedereen ter beschikking stellen,zo dat het later tegen mij gebruikt kan worden,ik heb niks te verbergen , maar dat hoeft niet iedereen te weten ,en als ik wat te verbergen heb, blijft het verborgen.zo dat niemand weet dat ik iets verborgen heb,
  en dat komt dus ook niet op facebook. u hebt dus in mijn ogen helemaal gelijk,en idd leve EJ Bron!

  Like

 7. Jan zegt:

  Online-Stasi opgericht?

  Am 18. Januar hat sich die “Europäische Initiative für Zivilcourage Online” gegründet.

  Das Ziel der “Europäischen Initiative für Zivilcourage Online” wird wie folgt beschrieben:

  “Die Initiative für Zivilcourage Online wird europäische NGOs, die sich im Kampf gegen Online-Extremismus in Europa engagieren, mit mehr als einer Million Euro sowohl finanziell als auch in Bezug auf Marketing-Aktivitäten unterstützen. Die Initiative wird außerdem Experten aus dem Bereich der Bekämpfung von gewaltbereitem Extremismus zusammenbringen, um gemeinsam Best Practice Beispiele zu erarbeiten, die anschließend NGOs, Regierungen und anderen Onlinediensten zur Verfügung gestellt werden. Darüber hinaus werden Instrumente entwickelt, mittels derer sich Menschen im Bereich Counterspeech engagieren können.”

  http://journalistenwatch.com/cms/online-stasi-gegruendet/

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Maar wel het gore Palestijnse- en moslimgeweld tolereren. Dat dan weer wel. En uiteraard de vieze RODE PROPAGANDA! Maar o wee, als je een andere mening hebt, dan de linkse, of de politiek-correcte, dan zijn “de rapen gaar”. Ik kots van facebook, en doe er niets meer mee.

  Like

 9. Hendrik M. zegt:

  Schaam me bijna te zeggen dat ik wel op FB zit, en ja, er is ook al wat verwijderd….

  Like

 10. Claudia M. zegt:

  Ik zal wel anders zijn, maar ik begrijp die behoefte om altijd en overal de duvel en z’n ouwe te delen gewoon niet. Ik heb ook helemaal niets wat ik nu zo nodig op FB zou willen delen? Als ik leuke foto’s of filmpjes heb, organiseer ik liever een avondje. Hapje en drankje erbij, oergezellig en er mag in mijn huis ook nog gerookt worden.

  Like

 11. geentvkijker zegt:

  hahahahaha…….bij mij thuis is roken verplicht…
  en als er een niet-roker komt, dan zeg ik : hier steek een sigretje op
  want dan heb je GEEN last van de rook………hahaha

  Like

 12. Jan zegt:

  Adviseurs van presidentskandidaat Sanders: Israëlische Joden zijn nazi’s die genocide plegen op ‘Palestijnen’

  Meet Bernie Sanders’ Israel Hating Advisers

  Democratic presidential contender Bernie Sanders has tapped several critics of Israel to advise him on foreign policy, including one who has compared Israelis to “Nazis” and accused them of waging “a Holocaust.”

  Sanders, who is Jewish and had family members slaughtered during the Holocaust, recently disclosed that his top foreign policy advisers include J Street, a dovish Middle East advocacy group that backs some of Congress’ most vocal critics of Israel, former assistant Secretary of Defense Larry Korb, and James Zogby, an Israel detractor who heads the Arab American Institute.
  ….
  http://freebeacon.com/national-security/meet-bernie-sanders-israel-hating-advisers/

  Like

 13. Jan zegt:


  Womöglich ein juristisches Nachspiel hat ein Faschingsumzug in der niederösterreichischen Gemeinde Maissau vom vergangenen Sonntag. Während des Umzugs tauchte ein Wagen mit islamfeindlichen Plakaten und der Aufschrift “Shariah Police” auf (siehe Bild oben). Der Verfassungsschutz ermittelt wegen eines möglichen Verstoßes gegen das Verbotsgesetz bzw. Verhetzung, wie die “ZiB” am Montagabend berichtete.

  http://www.krone.at/Oesterreich/Shariah_Police_wird_Fall_fuer_Verfassungsschutz-Faschingsumzug_in_NOe-Story-495166

  Like

 14. Jan zegt:

  Ook Twitter gaat vrijheid van meningsuiting bestrijden want ALLES is rasisties, ALLES is seksisties, ALLES is homofobies volgens de marksistiese radikalinskie:

  Dus, bek dicht en papegaaien wat zij eist.

  Like

 15. Jan zegt:

  De neergang van de universiteit als bolwerk van onderzoek en wetenschap:

  A sociology professor at DePaul University announced her resignation in a public Facebook post in which she denounced the idea that universities should be “neutral platforms for ‘equal’ exchanges of ideas” and said that “so-called free speech” is “delusional.”  http://dailycaller.com/2016/05/27/depaul-professor-offended-by-milo-resigns-calls-free-speech-delusional/?utm_campaign=atdailycaller&utm_source=Twitter&utm_medium=Social

  Like

  • Jan zegt:

   Linkse jankerd: ik en anderen met mij worden getraumatiseerd en mishandeld als wij iemand horen met wie wij het niet eens zijn, met bijv. de neo nazi Ben Shapiro, een neo KKK lid:

   Conservative commentator Ben Shapiro held a lecture at California State University, Los Angeles, in February. One week ago, university President William Covino hosted a “healing space” meeting to brainstorm ways CSULA can block speakers like Shapiro from visiting the school in the future.

   During the same session, professor Melinda Abdullah, chair of the college’s Pan-African Studies department, told Covino that she found Shapiro to be an advocate of “anti-blackness,” even calling him a “neo-Nazi,” which she said is “ironic” because she knows he’s Jewish.

   “I get he’s Jewish, so that’s ironic that I’m calling him a neo-Nazi,” she said, “but that’s basically what he is. A neo-KKK member — let’s call him that.”

   http://www.theblaze.com/stories/2016/05/26/professor-claims-neo-nazi-ben-shapiros-campus-lecture-left-students-brutalized/

   Links volk is krankzinnig

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s