Angela Merkel en het spook van Weimar

Screenshot_13

(Door: Jan Herman Brinks)

‘Mutti Merkel blijft de nationale en Europese brand met benzine blussen’

Angela Merkel heeft de Duitse samenleving door haar asielpolitiek in hoge mate gepolariseerd. De steen des aanstoots (en Nederlanders zullen hem onmiddellijk herkennen): de feitelijk ongelimiteerde instroom van illegale immigranten naar Duitsland. De linkse partijen steunen deze politiek. Tegenstanders van dit beleid, die voor een groot deel via Pegida en de Alternative für Deutschland uiting geven aan hun ongenoegen, worden in de Duitse media steevast weggezet als rechts-radicalen, fascisten en Dunkeldeutsche.

Zonder enige twijfel bestaat een deel van deze oppositie inderdaad uit xenofoben en nationalisten. Zij wonen niet alleen, maar toch relatief vaker, in de Oost-Duitse Länder. Vooralsnog echter lijkt de meerderheid van Merkels critici vooral woedend te zijn over de gevolgen van haar asielbeleid. Hierbij laat zij zich, wanneer het zo uitkomt, weinig gelegen liggen aan wetten of internationale verdragen. En niets wijst erop dat zij van plan is deze koers substantieel te veranderen. Haar devies luidt onverminderd: “Wir schaffen das.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Eurabië, Europa, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Angela Merkel en het spook van Weimar

 1. Ricardo zegt:

  Mensen moeten met miljoenen elke dag de straat op! Het aftreden op Merkel eisen ! Zoals in het Midden Oosten is gebeurd enige manier om van een Dictator af te komen!

  Dit gestoorde wijf boeit het totaal niks, hoe is het in gods naam toch altijd maar mogelijk bij mensen dat een hele kleine dictatoriale minderheid alles ,bepaalt voor de grote meerderheid?

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Dit kan helaas alleen nog maar met/door geweld worden opgelost.Grof geweld!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  De opmerking, in het artikel, dat er degelijk sprake is van xenofoben en radicalen is m.i. kort door de bocht. Een land zonder grens is geen land! Dat is wat er mis is met de EUSSR, men heeft de grenzen uitgegumd, waardoor Jan en Alleman zomaar binnen kan lopen. dat Evident daarbij is, en ik zeg het nog maar weer, dat massa-immigratie de sociale zekerheid totaal sloopt. En ja, het waren linkse knokploegen die in de Weimar Republiek straatgevechten aangingen met tegenstanders, en ZIJ – de linksen- begonnen ermee!

  Like

 4. Elena zegt:

  Wij moeten alle asieleisers zelf weg jagen…helaas gaat dit niet zonder “geweld”.
  Waar moet men al die asieleisers in hemelsnaam laten?
  Die COA hutten zijn niet stapelbaar.

  Like

 5. biebie zegt:

  Bezoekje Sarajevo misschien, ww-1 is zo begonnen ww-3 misschien zo te voorkomen ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s