De zorg van (ex-)PVV’ers: kom ik straks nog ergens aan de bak?

Screenshot_59

Lucas Hartong werd één keer uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

(Door: Carla Joosten)

Politiek redacteur Carla Joosten signaleert hoe PVV’ers een stigma torsen dat een leven na de politiek welhaast onmogelijk maakt. Lucas Hartong (52) wil graag burgemeester worden. De ‘patriot en strijder voor beschaafde vrijheid’, zoals de ex-PVV-politicus zich op Twitter noemt, maakt er geen geheim van dat hij al een aantal keren vergeefs heeft gesolliciteerd. Volgens hem lijdt hij aan een dubbele handicap. De eerste is zijn verleden als Europarlementariër. ‘Daarmee heb je al een achterstand. Zie Thijs Berman,’ verwijst hij naar de oud-PvdA-Europarlementariër die ook nog werk zoekt. Dat hij actief was voor de PVV, noemt Hartong zijn tweede handicap. ‘Het levert je een stigma op dat eigenlijk een Berufsverbot is.’

Elsevier

Exotische kandidaat

Eén keer werd hij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. ‘En die ene keer had ik het gevoel dat de commissaris van de Koning handelde uit nieuwsgierigheid naar deze exotische kandidaat en om nooit het verwijt te kunnen krijgen van een cordon sanitaire. Ik was immers uitgenodigd.’

Of Hartong wel geschikt is voor het burgemeesterschap? Een burgemeester moet volgens hem neutraal zijn en vakbekwaam. Die kwalificaties dicht hij zichzelf toe. En wat te denken van ervaring in het Europarlement? Of dat rechtvaardigt dat hij zo overloopt van zelfvertrouwen? Het Europees Parlement noemt hij nota bene een fop-parlement.

Geschikt of niet, Hartong vertolkt een zorg van wel meer PVV’ers in de provinciale politiek en aan het Binnenhof. Die zorg leeft ook bij partijen die gedecimeerd dreigen te worden bij de volgende verkiezingen, zoals de PvdA. Maar ook bij PVV’ers, hoewel die partij maar blijft pieken, is er de angst dat ze na hun PVV-tijd – een moment dat toch een keer komt – nergens meer aan de bak komen. En ook zij hebben een hypotheek, kinderen. Wie voor een andere partij actief is, heeft misschien ook zorgen, maar geen stigma van ‘politiek fout’. Dat scheelt.

Bron:
www.elsevier.nl (“Premium”-artikel)
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

23 reacties op De zorg van (ex-)PVV’ers: kom ik straks nog ergens aan de bak?

 1. jungleelephant zegt:

  Je staat voor je overtuiging of niet!

  Like

 2. Duchesne zegt:

  Een person die ik ken is gevraagd voor de PVV als beleidsmedewerker om zijn uitgebreide kennis van zaken op het gebied van sociale wetgeving en aanverwante zaken, hij had het op zich willen doen maar de veiligheid van zijn famillie was een kwestie. Momenteel kan zijn moeder al niet alleen over straat, zijn zuster idem. Waar hij woont is zodra het donker word een vrouw alleen op straat niet veilig, eender welke vrouw. Politie blijft na zonsondergang weg uit dit stadsdeel, komt men wel word de politieauto aangevallen en de politie in elkaar geslagen.
  Meewerken bij de PVV zou voor zijn moeder en zuster dan ook een doodvonnis zijn, zijn eigen veiligheid nog niet besproken.
  Zo is de praktijk van een democratisch Nederland, waar terreur alles wat is opgebouwd op socuiaal en cultureel niveau heeft verdrongen.
  En zo leven veel Nederlandse bejaarden en vrouwen in constante reeele angst, want de straten zijn niet veilig meer. En de politie, die fungeerd als verlengstuk van een politiek systeem dat de eigen burgers kapot wil maken. Een andere beschrijving is er niet.
  Hoe heeft het ooit zover kunnen komen?

  Like

 3. H. Numan zegt:

  Lieve hemel, wat een luxe probleem. Ik mocht willen dat ik me daar enkel zorgen over hoefde te maken… Persoonlijk ziek ik dat meer als een huurling dan als een bevlogen volksvertegenwoordiger.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Van Kesteren heeft dat ook gezegd.
  Waar las ik dat nou, effe zoeken…….
  Kwee het nie meer, dan maar dubbel, en srry voor mosterd na maaltijd.

  Like

 5. exmarineman zegt:

  Tja het optreden van burg Van der Laan (Amsterdam, PvdA), de moslim-burgemeester van Rotterdam (PvdA), die van Utrecht (PvdA??), Van Aartsen (VVD) en zo zijn er nog veel meer in den lande m.b.t. demonstraties van Pegida en de zgn antiFA, en ook de protesten tegen AZC’s en het bijhorende optreden van de politie (wel keihard tegen protest-demonstraties tegen AZC en Pegida, maar zwak en halfzacht tot bijna géén acties) spreekt in dit land boekdelen. Er IS geen democratie meer in Nederland, het is een uiterst linkse en islamitische politiestaat geworden. De Gedankenpolizei bestaat weer en staat bij je aan de deur als je op twitter, YouTube of ander sociaal medium ook maar iets negatiefs zegt over linksche gutmenschen en de islam/moslims. Die hebben ontzettend lange tenen en denken dat zij de enige waarheid in pacht hebben. Verkrachten en aanranden/overvallen van vrouwen wordt in de doofpot gestopt, ja zelfs vergoelijkt……dan moet je als vrouw maar niet alleen ;s-avonds over straat gaan of je anders kleden enz enz enz.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Dat is zeker waar.
  Niet in de laatste plaats omdat je bedrijf of de overheid bang is dat je ‘verkeerde’ informatie naar buiten brengt over fraude en verspilling bijvoorbeeld.
  Zolang alles onder ons blijft, is er niets aan de hand. Men wil geen pottenkijkers.

  Like

 7. Teunis zegt:

  Gezien de positie van de PVV in de peilingen moeten er ook onder werkgevers genoeg geestverwanten zijn die een ex-PVV-medewerker juist graag zullen aannemen.

  Like

 8. De zorg van (ex-)PVV’ers: kom ik straks nog ergens aan de bak? Whahahahahahahahaha wat zullen de ruim 60.000 andere werkelozen wel niet denken dan over deze kant noch wal rakende smeekbede van uitgerangeerde ex PVV’ ers. Men kan zich in alle redelijkheid afvragen waarom deze ex PVV’ ers zich deze zorg niet van te voren overwogen hebben, tja als het kalf verdronken is dempt men de put. Deze ex PVV’ ers zijn volbloed opportunisten en dachten even snel een parlementaire carrière te maken zonder het gedachtegoed van G. Wilders eigen te maken. Mijns inziens is de Tweede Kamer alles behalve een volksvertegenwoordiging, maar een kweekvijver voor lobbyisten. De uitgeschakelde opportunisten bekijken het maar, ze zijn natuurlijk aan het eind van de royale wachtgeld regeling en nu maar janken in de media over hun luxe probleempje…

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Nou, nou U weet het allemaal zo goed. Maar op wie kun je stemmen als er niemand verkiesbaar is? Een bijbaan in de politiek verdient echt niet veel, zeker niet als je er echt werk van maakt.
   Ik heb niet zo lang geleden moeten kiezen tussen de politiek en een baan en heb met lood in de schoenen gekozen voor financiële zekerheid voor mijn gezin.
   Schandalig, maar het is niet anders. Met PVV op mijn CV, sta ik morgen op straat.
   We gaan niet allemaal voor het geld en de eeuwige wachtgelden, de meeste van ons gaan voor Nederland en voor de toekomst van hun kinderen.

   Like

   • Beste leefbarbaar deze reactie van mij is uitsluitend mijn mening! “Maar op wie kun je stemmen als er niemand verkiesbaar is?” Nou, nou leefbarbaar U weet het allemaal zo goed. Er valt genoeg te stemmen bijv. op de reguliere politiek die Nederland gegijzeld houdt sinds 1848, het is jammer dat je het politieke spelletje niet door hebt, stem gerust voor je financiële zekerheid en uiteraard voor jouw gezin. Het maakt mij geen ruk uit waarvoor je kiest, genoeg met mensen gepraat welke allemaal lopen te klagen over de toestand in Nederland en vervolgens weer op de reguliere politiek stemmen. Wees blij dat je in Nederland bent geboren in niet in zo’n compleet achterlijk moslim land. Beste leefbarbaar werken moeten we allemaal om aan de kost te komen, zelf heb ‘k nog nooit van mijn 44 jarige werkzame leven met lood in de schoenen naar het werk gegaan en we zeiden vaak tegen elkaar: vandaag ga ik weer werken voor diegenen die lekker thuis op de bank zitten. En heb geen enkel medeleven met politieke figuren, ze bekijken het maar en ex PVV’ers beschouw ik als afvalligen, schuim komt altijd boven drijven en stront rolt de helling af en het wordt totaal anders wanneer stront de ventilator raakt…

    Like

 9. M.A.L. Sion zegt:

  Schrijver sluit af met:Hoe heeft het ooit zover kunnen komen?
  Dat is de schuld van de bevolking zelf. Iedereen heeft het over democratie maar als het op aankomt dan blijft men aan de kant staan.
  Ik heb het al eerder geschreven:SLECHTS 2% van de kiesgerechtigde bevolking is lid of donateur van een politieke partij. Uit die twee procent moet de ‘elite’ voortkomen die ons landje regeert.
  Daarom, beste lezer, wacht niet maar sluit u aan bij een politieke partij of op zijn minst wordt donateur van de club die Wilders steunt. U kunt ook per direct aansluiten bij een van de vele verzetsgroepen, die actie voert tegen dit beleid. Denk aan PEGIDA maar ook aan de PATRIOTTEN.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Duchesne zegt:

   Ja, het is de schuld van de bevolking zelf. In 1994 was ik een van de verkozen CD leden voor een gementeraad, ruim 25% van de stemmen werden aan de
   CD gegeven, daarbij waren veel Turkse stemmen. Reeds toen was men straattereur door noord Afrikanen zat, er was een enorme wetsongelijkheid gaande en op momenten moest je als verkozen raadslid lopen voor je leven. Bij mij kwam de omslag toen ik op de kraamafdeling werd ingesloten om half 8 s’ ochtends door een groep van 8/10 noord Afrikanen die mij feliciteerden met de geboorte van mijn dochter. Men was getipt door personeel van het ziekenhuis of iemand, toeval was het zeker niet. Aangifte was onmogelijk, politei weigerde contact, zelfs in het bureau werd ik gewoon afgesloten van contact. Toen heb ik mijn zetel op moeten geven, landelijk volgden al snel vele andere verkozen CD leden. En zo drukt men kritiek de grojd in, door geweldsmiddelen. En ja, de bevolking had toe al de straat op moeten gaan, maar ook toen was de pers al druk met censuur bezig. Uit zichzelf en vanuit de overheid, persvrijheid is een leugen. De raad voor journalistiek is een PVDA bolwerk, en vele semi overheids instellingen zijn dat ook. Zelfs met een andere regering bljft dit netwerk intact, tenzij iemand heel draatische de bezem erdoor gooit.een volksopstand werkt alleen als men gewapend met hooivork en fakkel naar Den Haag trekt, spandoekn, fietsjes en clowns is net echt ene manier om je punt van woede over te brengen…..
   Ik, iedere dag sta ik in tweespalt tussen vertrekken of vechten, want als slaaf leven wil ik niet meer. Liever dood met opgeheven hoofd en zwaard in de hand, dan doodgetrapt bij de voedselbank door een allochtone famillie die de mercedes vol wil laden.
   Kortom, ik heb 5 mei als dat van de beslissing genomen, ofwel brengen we vrijheid in de praktijk, ofwel zien we het als iets waar je bleomen legt voor mensen die wel lef haden.

   5 mei met hooivork en fakkel naar Den Haag, verspreid dit idee en misschien loop ik niet alleen. Vrijheid krijg je niet, die neem je.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ M.A.L. Sion: 10.09. uur. Inderdaad, er is maar 2% van de bevolking lid van een politieke partij. En dat noemt men democratie, 2% die onderling de poet en de macht verdelen. En 98% die dit POLITIEK THEATER moeten betalen. Helaas zijn de LINKSEN bij de 2% oververtegenwoordigt. O ja, ons volk is inderdaad zelf schuld, omdat men verdomd met 100.000 den Pegida te steunen, en omdat de wezenloze schaapachtige bevolking blijft stemmen op de LINKSEN, en op de VVD,CDA en D66!

   Like

 10. Mijn handicap, die ervoor gezorgd heeft, dat ik nooit “ergens aan de bak kwam,” was een fysieke handicap. En mijn ouders maar pushen en verwijten maken (“Als die-en-die het kan, waarom jij dan niet?” “Je hebt je daar” -bij een sollicitatiegesprek- “natuurlijk weer klungelig gedragen!”) omdat ze voortdurend bezig waren, die fysieke handicap voor zichzelf ‘weg te stoppen.’
  Jammer dat ik zo’n teleurstelling voor ze geweest ben, maar dat verder maar terzijde.
  Ik vind inderdaad dat Hartong hier wel een beetje een luxeprobleem heeft en daarnaast sta ik niet bepaald te juichen over zijn afhaken bij de PVV. Maar dat zal allemaal op mijn beurt wel aan mij liggen……
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • elisah zegt:

   Mijn handicap is niet aangeboren, ik ben letterlijk moedwillig kapot gemaakt. Het was een proces van jaren en geloof maar niet dat er ergens hulp te vinden was. Voor mij is het hoofdstuk -aan de bak komen- inmiddels voorbij.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Theresa,

   individueel is het natuurlijk een luxe-probleem. Maar structureel is het wel het aan de kaak stellen van een cordon sanitaire. Of noem het een Berufsverbot. Dus koppel het verhaal van Hartong los van zijn persoon. Dan zie je dat hij wel degelijk een punt heeft.

   Overigens is het duidelijk dat jouw handicap geen geestelijke is. Dáár heb je geen enkele beperking.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Dat probeerde mijn moeder zich dan ook van tijd tot tijd in te prenten, Mijnheer Köhler. En het resultaat was dan weer, dat ze zich inbeeldde, dat ik een soort genie was; hoogbegaafd in ieder geval, die alles en iedereen psychisch mijlenver vooruit was.
    Helaas was dat óók weer nogal overtrokken, dus dat zorgde dan weer voor nieuwe teleurstellingen.
    Van de opvoeding, die ik van haar kreeg, werd ik in ieder geval niet wereldwijzer! Hahahahaha!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Het ligt dit keer niet aan jou , ik ken het persoon vanuit vroegere tijden , en hier wil ik het bij laten !

   Like

 11. Giny zegt:

  Theresa, dat ben ik helemaal met u eens!
  Lucas Hartong had een goede baan voor de PVV in Brussel, maar kon er niet
  mee leven dat Geert met FN zou gaan samenwerken!
  Dat waren foute mensen, daar wilde hij niet bij horen, dat mag!
  Vervolgens zou hij de PVV blijven steunen, twee dagen later steekt hij
  in de Volkskrant Geert een mes in zijn rug!
  In zijn twitter berichten heeft hij alleen maar commentaar op de PVV, helemaal
  als het over Brussel gaat, dan had hij daar niet weg moeten gaan!
  Ik ken hem nog uit tijd van Pim en had een hoge dunk van hem, helaas
  is hij ook niet te vertrouwen, jammer!
  Volgens mij vist hij bij die weglopers van VNL, over foute mensen gesproken!

  Like

 12. Republikein zegt:

  http://haberarnhem.nl/sait-van-altijdgeslaagd-nl-laat-ing-rekening-zien-met-miljoenen/

  ‘Wilders en zijn kutpartij’
  Natuurlijk vergeet Sait Geert Wilders en ‘zijn kutpartij’ niet en geeft hij de extreem-rechtse man en zijn politici ervan langs.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s