Griekenland gaat uit van grenssluiting

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

Griekenland bereidt zich vanwege de “vluchtelingen”crisis op een mogelijke sluiting van zijn noordelijke grens door Macedonië voor. Dit zei de voor migratie verantwoordelijke Griekse minister Ioannis Mouzalas op de Griekse tv-zender “Mega”. Hij zou rekening houden met zo´n “eenzijdige actie” van het buurland.

Al wekenlang wordt door enkele EU-landen overwogen om bij Macedonië aan te dringen op het sluiten van de grens met Griekenland om zodoende de stroom migranten richting West-Europa te stoppen. Dinsdag was het Macedonische leger ermee begonnen om in de buurt van de stad Gevgelija een tweede, van prikkeldraad voorzien, grenshek te bouwen (foto boven).

Bron:
www.n-tv.de (11:28 uur)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Macedonië. Bookmark de permalink .

11 reacties op Griekenland gaat uit van grenssluiting

 1. Johan zegt:

  Dat zou een prima idee zijn om die grens Macedonië-Griekenland potdicht te maken. Maar weet iemand hoe het dan zit met Albanië en met Bulgarije ? Waarschijnlijk gaan de migranten dan proberen om via die routes binnen te komen. Albanië en dan over de Adriatische Zee naar Italië wordt dan de beste optie. Maar kan dat ook ?

  Like

  • Edjan zegt:

   Ze kunnen ook over land naar Noord-Slovenië en kunnen dan kiezen tussen Oostenrijk en Italië. Gewoon aankomen, wachten, protesteren, steeds meer en meer, Op TV, huilende kinderen, wenende moedertjes, hoger, kou, protesteren, verontwaardigde VN: BINNEN!
   Behalve hekken hebben we ook een mentaliteitsverandering (verharding) nodig. Dit gaat zo niet langer.

   Like

 2. Nikki zegt:

  Voorlopig zijn de hekkenbouwers er maar druk mee. Net als de huisvesters van vluchtelingen en de mensensmokkelaars. Ook op E.J. Bron is het druk.

  De meeste gelukzoekers zullen wel een verhaal kennen van een migrant die 40 jaar geleden naar het westen trok en ‘rijk’ terugkeerde. Dat de meeste gelukzoekers in een uitkering of criminaliteit terecht kwamen wil er niet in. Ook bij onze politici niet.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Tja, als Griekenland alles maar binnen laat komen, moet Griekenland maar afgesloten worden van de rest van €uropa.

  Like

 4. Edjan zegt:

  Macedonië dicht, Bulgarije zit al dicht? Kunnen ze alleen nog maar door Albanië. En dan verder door Montenegro en Bosnië. Dan nog een klein stukje door Slovenië en … Oostenrijk.
  Er moet dus nog meer afgesloten worden.
  https://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjpiaP0pu3KAhVlAZoKHVyCAJEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwikitravel.org%2Fnl%2FBalkan&psig=AFQjCNGf7g0rVL52WdZcWzOz-cZO7XDH8Q&ust=1455197403340962

  Like

 5. Bas zegt:

  Stukje bij beetje wordt het initiatief genomen het gordijn voor terroristen dicht te trekken. In feite veel te laat !

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Zal niet helpen. Dan komen de moslims, en de “dobbernegers”, wel via de Balkan binnen!

  Like

 7. Jan zegt:

  Hou maar op, er komt niemand meer binnen, als wij Rutte mogen geloven:

  Rutte: Vluchtelingenstroom Turkije verminderd

  De Turkse inspanningen om de vluchtelingenstroom in te dammen werpen de afgelopen dagen hun vruchten af. De maatregelen hebben grote effecten en het aantal vluchtelingen daalt, zei premier Mark Rutte woensdag na een ontmoeting met de Turkse premier Ahmet Davutoglu in Den Haag.

  http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4242151/2016/02/10/Rutte-Vluchtelingenstroom-Turkije-verminderd.dhtml

  Like

 8. boorzalf zegt:

  En tussen dat hekwerk een troep leeuwen los laten, en natuurlijk niet overvoeren. Ze moeten wel een beetje trek hebben als er een gelukzoeker over heen klimt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s