Wie is er een gevaar voor de democratie?

Screenshot_3

(Door: H. Numan)

Hans Spekman vindt Geert Wilders een gevaar voor de democratie. De volksdemocratie wel te verstaan, die hij als neo-marxist stiekempjes probeert te laten herrijzen. Want in een echte democratie – maakt u zich geen illusies, die hebben we niet – kan, mag en moet iedereen voor zijn mening uit kunnen komen.

Hans Spekman is een acteur. Een hele goede acteur, want ik word al misselijk als ik hem zie. Hij is voorzitter van de PvdA, en als zodanig zit hij qua inkomen aardig boven de Balkenende-norm. Dat zie je bepaald niet aan hem af, eerder het tegendeel. Hij kleedt zich en spreekt als iemand die z’n leven lang onder een brug gewoond heeft en allergisch is voor scheerzeep. Dat is een zorgvuldig gecreëerd typetje. Alleen hele goede acteurs lukt dat. Tom Manders was Dorus, Joop Doderer was Swiebertje en Hans Spekman is Pa Tokkie, beroep: uitkeringstrekker. Wat hebben ze gemeen? Ze doen alsof ze zwervers zijn.

Hans Spekman zegt dat Wilders de democratie bedreigt. In hele brede niets zeggende bewoordingen. Hoe doet Wilders dat? ‘Hij zaait tweedeling.’ Pardon? Doet Wilders dat echt? Deed Pim Fortuyn zaliger gedachtenis dat? Deed Hans Janmaat dat? Deed Boer Koekoek dat? Welnee. Die werden verbaal geliquideerd. Omdat ze een vervelend probleem zagen dat de overige partijen lieten liggen, flink op incasseerden of veel te moeilijk vonden om op te lossen. Boer Koekoek werd belachelijk gemaakt. Hans Janmaat dusdanig gestigmatiseerd als neonazi dat hij niets anders kon zijn dan dat. Bij Fortuyn lukte geen van beiden, dus werd dat anders opgelost. We weten niet wie de opdracht gegeven heeft, maar dat de kogel van links kwam is een zekerheid.

Tweedeling ontstaat wanneer een debat onmogelijk is. De voorheen grote partijen CDA, PvdA, VVD en D66 verschillen op punten van elkaar, behalve op één: wat wij besluiten is goed. Daar is geen debat over mogelijk. Gastarbeiders? Dat is goed voor de economie (VVD). Voor stemmen op onze partij (PvdA). Die bidden tenminste nog (CDA). Die kunnen we begeleiden voor veel geld (D66). Problemen met Marokkanen? Die zijn er om weggekeken te worden. Niet om over te debatteren.

Wilders is alles behalve een gevaar voor de democratie. Hij is de nachtmerrie van links, op zeker. De wanhoop van het CDA. De gemiste kans voor de VVD. Maar een gevaar voor de democratie is hij niet. Er is geen enkele aanwijzing die daar op duidt. Helemaal niets. Integendeel, Wilders roept keer op keer op om geen geweld te gebruiken, of neemt daar afstand van als dat wel gebeurt. Alleen doet hij dat niet op bevel van Slobbertrui en dat doet natuurlijk zeer. Vooral omdat Slobbertrui zeer binnenkort op wachtgeld verder gaat parasiteren. Met hem bijna de hele PvdA. (Die dag gaat bij mij de vlag uit!)

Waar Spekman zich in werkelijkheid veel meer zorgen over maakt, is niet het gevaar van Wilders voor de samenleving, maar voor zijn eigen leegbloedende partij. Wilders speelt het spelletje namelijk niet mee. Boer Koekoek gedroeg zich als een clown. Dus maakten ze een dommig boertje van buut’n van hem. Janmaat kon weggezet worden als een neonazi. Pim Fortuyn werkte ook niet mee, maar dat loste links op middels een Volkertje. Dat lukt allemaal niet zo best bij Wilders.

Ten eerste wordt Wilders veel te goed bewaakt (tot het moment daar is, daar weten de gebroeders de Witt alles van). Ten tweede heeft Wilders noch in woord noch in geschrift enige aanleiding gegeven om hem neonazi, clown of zelfs maar extreem te noemen. Op de derde, maar belangrijkste plaats creëerde hij iets dat de VVD nooit geweest is en ook nooit zal worden: een echte conservatieve volkspartij.

Dat is gelijk het punt waar Spekman Wilders om haat: Wilders is leider van een echte partij voor ons eigen volk en Spekman is dat niet. De PvdA is een ‘volkspartij’. Volkspartij in de zin van een ‘volksdemocratie’ of een ‘volksrepubliek’. Ze zijn ooit partij voor het volk geweest, maar dat is heel lang geleden. Tot 1971 om precies te zijn. De PvdA veranderde van een partij voor het volk in volkspartij toen Willem Drees zijn lidmaatschap opzegde. Een halve eeuw later ontstond er een nieuwe partij voor het volk, maar die kwam voort uit de VVD. Niet uit de PvdA. Dat moet behoorlijk pijn doen.

Nee, Wilders is geen gevaar voor de democratie. Spekman ook niet echt. Daar speelt hij teveel Swiebertje voor. Hij oreert waar hij over droomt. Wie is er wel een gevaar voor de democratie? Eberhard van der Laan. De boerkameester die opzettelijk en met voorbedachte rade een vreedzame demonstratie uit elkaar liet slaan. Dat was nergens voor nodig, maar hij deed het toch. Waarom? Om Pegida en de PVV duidelijk te maken dat Amsterdam rood is en dat zal blijven. Dat is een gevaar voor de democratie, Spekman!

Wat denk u van Aleid Wolfsen, een stoethaspel die zo’n beetje alles wat hij verkeerd en of ondemocratisch kon doen, deed. Of Wim Cornelis. Die was de PvdA-zetbaas voor Gouda. Hij maakte er een zooitje van, genoot van snoepreisjes naar donker Afrika en verdween met de staart tussen de benen. De enige reden dat er geen Marokkanen-problemen meer in Gouda zijn, is de zwijgzaamheid van de media daarover.

Allemaal PvdA-poppetjes, en allemaal ontzettend schadelijk voor de democratie. Dus meneer Spekman, kijk eerst eens naar de balk in je eigen oog voor je over andermans splinter gaat zeuren.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, demoniseren, Geert Wilders, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, PvdA, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

34 reacties op Wie is er een gevaar voor de democratie?

 1. R.Kroonenberg zegt:

  wat een geweldig betoog….

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  En toch heeft Hansepansje Spekkiemans een prestatie geleverd. Hij wilde natuurlijk in het nieuws en in het nieuws kwam hij. De bevolking kon meegenieten hoe deze vagebond af ging en zonder enige twijfel verder afgemaakt zal worden. Niet letterlijk natuurlijk, want dat is de stiel van links.
  Let maar eens op de eerstkomende peilingen. Spekkie bezorgt Geert ongetwijfeld weer een virtuele zetel erbij. Domkop.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. Ben Luijendijk zegt:

  Fantastich verwoord

  Like

 4. Doet-ie nooit, want als-ie dat zou gaan doen, is het voor hem direct “end of game.”
  Maar welgemeende complimenten voor dit scherpzinnige artikel!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. Republikein zegt:

  Komt niet in de pers, wordt verdraaid of verzwegen.
  Overal in linxland.
  Franse media gebruikt beelden succesvolle Russische aanval op isis als ‘Amerikaanse’
  Vb:https://jdreport.com/franse-media-gebruikt-beelden-succesvolle-russische-aanval-op-isis-als-amerikaanse/

  Like

 6. Japio zegt:

  PvdA, wat moet je daar nog over zeggen. Het zijn allemaal linkse achterbakse volksverradende werkschuwe pluche-geile egoïstische moslim-knuffelende geitewollensokken profiteurs.

  Like

 7. Anneke zegt:

  Inderdaad….wat een geweldig betoog…en ik ben het er helemaal mee eens.

  Like

 8. boorzalf zegt:

  Raar kereltje die spekkie.

  Like

 9. Roni zegt:

  Bedankt voor dit scherpe leesmoment.

  Like

 10. N.E. Derlander zegt:

  Zou de Tweede Kamerpinokkio, die de onderzoekscommissie Stiekem met een staal gezicht voorgelogen heeft al ontmaskerd zijn? Over gevaar voor de democratie gesproken………

  Like

 11. N.E. Derlander zegt:

  @H. Numan

  Glashelder en bondig verwoord!

  Like

 12. wauso zegt:

  Ik heb Spekman zijn uitspraken al 2 mnd. geleden onder de korrel genomen. ‘Over de rug van een ander type’: https://wordpress.com/post/examplewordpresscom33104.wordpress.com/206

  Like

 13. hendrikush zegt:

  Het lijken wel mohammedanen daar bij de pvda.
  Altijd verontwaardigd over aangedaan onrecht, altijd de schuld bij een ander leggen, altijd roepen om meer geld, en dat alles gehuld in een sprookjesverhaal over de ideale samenleving.

  Like

 14. fransdewit zegt:

  Er zitten hier heel wat wijsgeren, dat maak ik op uit alle berichtjes die hier verschijnen, zit gelukkig bij deze aan de goede kant.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Goed verwoord meneer Numan. Socialisten zijn goed in het verbranden van “andermans geld”. Met geld smijten is niets nieuws voor LINKS, dat kunnen ze als de beste. Wat had Wiegel gelijk, toen hij op Den Uyl wees, en zei; rond 1973: ” Sinterklaas bestaat, daar zit hij”. Toen was de VVD nog geloofwaardig! Nu kan Wiegel beter tegen PINOKKIO RUTTE zeggen, dat Sinterklaas bestaat!

  Like

 16. reageerbuis zegt:

  Inderdaad is Eberhard van der Laan een gevaar voor de democratie. Bij de geplande demonstratie van PEGIDA op 6 februari toonde hij duidelijk zijn sympathie voor de geweldplegers die de vreedzame aanhangers van PEGIDA te lijf probeerden te gaan. Hij heeft ervoor gezorgd dat de betoging van de tegenstanders juist afgelopen zou zijn (15.00 uur), toen die van PEGIDA zou moeten beginnen. Daar kwam dus niets van terecht. Bovendien hing boven de openbare weg in de Staalstraat vlakbij de toegewezen plaats een spandoek met de tekst SAMEN TEGEN RACISME!!! SABOTEER PEGIDA. Dit bleef gewoon hangen. Stel je voor dat een dergelijk tot haat en geweld aanzettend spandoek door de PEGIDA-mensen was getoond!

  Like

 17. Denk ook wel dat het een zorgvuldig gekozen imago is. ‘Bartje de Sosjaale Slobbertrui’. Heeft iets te verbergen deze man. Kan bijna niet anders. Rekening in Zwitserland? Oh, we mogen niets meer zeggen op de sociale media. Of de TV zo fris is? Geer en Goor, en Spuiten en slikken, met Paul de LUL, live met Abbas op NOS Journaal !! ( Vati war damals auch dabei). Of MAROC.NL, en al die Jodenhaat, en ISIS sites en pages op Facebook, mag dat wel allemaal? Pak dat eens aan. Al die “cartoons” in de Vukskrant van Nethanyahu als kindermoordenaar, mag dat wel allemaal Mr. Asscher ? Of Beyonce als Black panter bij RTL Late night. Eens zag ik een overdreven goed geklede neger de straat oversteken bij de oude ministeries van BZ en Justitie onderaan het viaduct in Den Haag. Het was die presentator Humberto. Hij ging er snel mogelijk ongezien vandoor – naar de andere kant waar ‘gewone mensen’ wonen – Na het weekend had Humberto wel opeens het wetboek gelezen, of hoe zat het ook al weer? Hij had het verkiezingsprogramma doorgeworsteld van Wilders en daar iets onwettigs in gevonden op pagina 48 dat niet strookte met wetboek pagina 613 lid B. Herinneren jullie dit akkefietje? Wat denk jezelf? Toeval bestaat niet. Humberto de boekenworm to the rescue. Ja, ja. Die man wordt ingefluisterd door the Powers that be. Daarom zit hij daar die PC onzin van Vluchtelingen Aller Landen Komt Hierheen ! te verkopen !!
  En meer Zwarte Piet onzin.

  Like

 18. Edjan zegt:

  Een zin licht aangepast: gastarbeiders vervangen door “vluchtelingen”
  “Vluchtelingen?” Dat is goed voor de economie (VVD). Voor stemmen op onze partij (PvdA). Die bidden tenminste nog (CDA). Die kunnen we begeleiden voor veel geld (D66).

  Like

 19. Jaap Dekker zegt:

  Ik ben bang dat meneer Numan het heel erg goed ziet allemaal. Ik begrijp gewoon niet dat de linkse kerk een cultuur steunt die strijdig is met de rechten van de mens.

  Like

 20. Edjan zegt:

  Voorbeeld-democraat Eberhard van der Laan: het is eigen schuld van Pegida want ze luisterden niet naar mij.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25179090/___Pegida_luisterde_niet___.html

  Like

 21. paulzwueste zegt:

  En toch zal van der Laan met zijn actie geen goed garen spinnen…

  Jarenlang is hij het PVDA-boegbeeld geweest als de socialistische burgemeester van Amsterdam die een eigen rechtvaardige koers voer….
  Door Pegida op deze manier te saboteren maakte hij de fout te denken dat Pegida bakzeil zou halen in de toekomst. Er genoeg van zou hebben…
  Klassieke inschattingsfout, want niet alleen versterkt dit ondemocratisch frauduleus handelen alleen maar meer en meer de wil van Pegida om door te blijven gaan met protesteren…
  Bovendien heeft zich niet gerealiseerd dat hij met deze actie ook politiek te ver is gegaan.
  Ik weet zeker dat hij binnenskamers kritiek heeft gekregen. Een kind kon zien dat achter de gebeurtenissen kwade opzet school. E.e.a. ging te opzichtig mis…
  Deze truck zal hij bijvoorbeeld zeker geen tweede maal kunnen uithalen.
  Met deze asociale en absoluut a-democratische handelwijze heeft hij denkelijk zijn hand overspeeld.

  Like

 22. C.A.Barstow zegt:

  Van alleen dat slappe linkse smoelwerk van Eberhard van der Laan raakt een weldenkend mens al in een depressie.

  Like

 23. Helena zegt:

  Meneer Numan wat een fantastisch artikel, mijn complimenten! Dat linkse clubje wordt steeds doorzichtiger, wat een stelletje zelfingenomen kwallen! En die Van der Laan is gigantisch door de mand gevallen haha democratie wat een volksverrader!

  Like

 24. Pieter zegt:

  Bravo! Scherp gezien en verwoord. Een verademing.

  Like

 25. Onno zegt:

  Deze is wel kenmerkend voor “links” (vergeet echter de Nationaal SOCIALISTEN niet):

  Met de SP hulplijn, met Mao spreekt u.

  Ja meneer Mao, ik ben achter de walgelijke gruwelmoord op honderdduizenden gewone arbeiders gekomen.

  SP hulplijn dhr. Mao: Ach maar dat is al 50 jaar geleden. Ik geef u geen kans om daar nog wat te bereiken. Dat zal vréselijk moeilijk worden. Een onbegaanbare weg. Het is ook geen politieke kwestie. Niets voor de SP hulplijn. Vergeet u het. Een prettige avond verder.

  Bedankt voor de hulp meneer Mao van de SP.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s