De grondwet is niet genoeg om onze normen en waarden te beschermen

Screenshot_16

(Door: Esther van Fenema)

Wie past zich aan en hoe gaan we het regelen?

Een vlieg valt in gewijd water: is de vlieg heilig geworden of is het water ontheiligd? In vroeger tijden leidden dergelijke meningsverschillen tot religieuze conflicten en met een beetje pech tot de zoveelste kerkafsplitsing. Afgezien van wat rood aangelopen ouderlingen met te hoge bloeddruk en schuimresten rond de mond, vormden dergelijke nostalgische conflicten geen bedreiging voor de persoonlijke levenssfeer en ging een ieder uiteindelijk weer over tot de orde van de dag. Een grensoverschrijdende heg, losgeslagen subwoofers of een conifeer die de zon aan het zicht onttrekt: de rijdende rechter overzag het allemaal en met een ferme klap op de schouder werden de meesten twisten beslecht.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De grondwet is niet genoeg om onze normen en waarden te beschermen

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +++

  Around the world, people who leave the faith of Islam face state persecution, imprisonment, torture, and even execution, as well as violence, death threats, and ostracization from their own communities.

  https://news.vice.com/video/rescuing-ex-muslims-leaving-islam

  ICE News has gained access to an underground network in London who help rescue ex-Muslims. We follow the network as it helps a young atheist escape Saudi Arabia and Turkey, and provides support and shelter for young British people on the run from their families and communities.

  ++++

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  “Wie past zich aan wie aan en hoe gaan we het regelen”
  De vraag stellen is al fout. Het is een fundamenteel gegeven dat de nieuwkomer zich aanpast aan de reeds aanwezige personen.
  Dit gegeven wordt door de moslimgemeenschap in Nederland met voeten getreden. Anderzijds is de autochtone bewoner van ons land onvoldoende bereid zijn rechten op te eisen. Gevolg is dat de islam na de vinger ook de hele arm zal willen nemen.
  Dit is tot hier de simpele vraag van wie was er eerst. Fundamenteler is de vraag of de mentaliteit en levenshouding van de “nieuwkomer” past in het patroon van de autochtoon. Dat bepaalt of die nieuwkomer wel acceptabel en welkom is.
  In het concrete geval kan vastgesteld worden dat de leefwijze van de moslim een absoluut storend element is in de cultuur van de autochtone bevolking. Dat had vanaf het allereerste begin duidelijk gemaakt moeten worden aan de arriverende moslims. Niet als een vraag maar als een niet onderhandelbare eis. Niet tegemoetkomen aan die eis had terugkeer naar het land van oorsprong moeten betekenen.
  De situatie van nu is dat de nieuwkomers, die al geruime tijd in Nederland zijn, aanspraak maken op verworven rechten. Hoe hard het ook over zal komen daar zullen we niet aan tegemoet mogen en kunnen komen. Om onze eigen cultuur terug te veroveren zullen de moslims aangezegd moeten worden dat hun verblijf in Nederland beëindigd moet worden, ongeacht hoe lang ze hier al zijn. Er zal begonnen moeten worden met het onverbiddelijk sluiten van de moskeeën, die door veel mensen (terecht) haatpaleizen of islamkazernes worden genoemd.
  Met deze vergaande maatregel is al veel te lang gewacht. Er is geen tijd te verliezen. We zullen ons moeten beseffen dat het de enige manier is om Nederland terug te geven aan de Nederlanders.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. koddebeier zegt:

  De enige die onze normen en waarden nu nog zouden kunnen beschermen is het leger, van de politiek hebben we niets te verwachten.
  ???????????

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Van het opperhoofd van het leger, Tom Middendorp, totnutoe nog niets gehoord in die richting. Hij beperkt zich tot politiek correcte uitspraken en heeft het drukker met de missies in het buitenland, dan zich druk te maken over ons eigen land. Dus als we het dáárvan moeten hebben, kan het nog wel een paar dagen duren.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Edjan zegt:

   Koddebeier, ik zou er maar niet op rekenen. Misschien met een dienstplichtigen-leger, die hebben wat minder zin om op bevel op hun eigen moeder te schieten, maar een beroepsleger voert volgens mij zonder aarzeling de orders uit van de politiek. De generaals zijn net zo politiek correct als de politici. Ik zou niet weten waarom ze niet op het volk zouden schieten.

   Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Van het opperhoofd van het leger, Tom Middendorp, totnutoe nog niets gehoord in die richting. Hij beperkt zich tot politiek correcte uitspraken en heeft het drukker met de missies in het buitenland, dan zich druk te maken over ons eigen land. Dus als we het dáárvan moeten hebben, kan het nog wel een paar dagen duren.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Anneke zegt:

  Onze grondwet wordt al tijden VER-ONT-ACHT-ZAAMD door de heet-hoofden uit de Sharia-woestijn. Hun eisen, daar moeten wij naar horen…Althans daar is het meer en meer op gaan lijken. Zij gaan letterlijk over lijken !!! ! !!! “Een abnormale hang naar de duisternis, de dood”. Oh ja, ze verlangen met letterlijk stijve pikkies naar die 72-maagden. Die vlot ontmaagd moeten worden, in het ‘paradijs’ van hun allah en mohammed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s