‘Joden vertrekken en Arabieren komen’… Brusselse synagogen staan te koop

Screenshot_35

Twee synagogen in Brussel en eentje in de Ierse stad Cork staan te koop vanwege de veranderende demografie in twee buurten, die nochtans op honderden kilometers van elkaar liggen en hun joodse bevolking langzaam maar zeker hebben zien vertrekken.

In Brussel staat de Simon en Lina Haim in Schaarbeek te koop. Het gebouw werd gebouwd in de zeventiger jaren van de vorige eeuw en wordt te koop aangeboden voor een miljoen euro. Volgens de Israëlische krant Makor Rishon wordt nog een joodse gebedsplaats in Brussel voor soortgelijk bedrag te koop aangeboden.

Volgens Avraham Gigi, de hoofdrabbijn van Brussel, zijn de voorbije decennia ‘Joden vertrokken en Arabieren gekomen. Omdat de gelovigen van steeds verder moesten komen is daarom een villa gekocht in het stadscentrum die als synagoge dienst kan doen.’

Kort na de aanslagen in Parijs op 13 november van vorig jaar had Gigi nog gezegd dat ‘de mensen begrijpen dat er voor Joden in Europa geen toekomst is.’

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Arabieren, Brussel, Demografie, Eurabië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

16 reacties op ‘Joden vertrekken en Arabieren komen’… Brusselse synagogen staan te koop

 1. ‘Joden vertrekken en Arabieren komen’… Brusselse synagogen staan te koop, ja hoor beste mensen er is niets aan de hand doorlopen graag! Verdomme het antisemitisme klotst tegen de plinten van de Tweede Kamer en toch wordt op alle fronten deze waanzinnige immigratie tsunami niets in de weg gelegd. De primaire taak van de overheid is veiligheid en deze wordt óók op alle mogelijke manieren onder het mom van democratie verkracht…

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Deze misère is niet van de laatste jaren. Half jaren ’70 is de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente in de Wagenstraat, destijds het hart van de Haagse Jodenbuurt, voor het symbolische bedrag van 1 gulden verkocht aan de Gemeente ‘s-Gravenhage. Het aantal Joden was dermate achteruit gegaan dat de synagoge niet meer onderhouden kon worden. En wat deed de Gemeente ‘s-Gravenhage? Als ik me niet vergis was de burgemeester in die jaren de uitermate katholieke Vic Marijnen (KVP). Die verkocht de synagoge aan…? Juist ja, aan moslims om er een moskee van te maken. Grotere ontheiliging van de synagoge is niet denkbaar. Grotere klap in het gezicht van de Haagse Joden ook niet. Maar Marijnen deed het wel. Mogelijk is hij daarna te biechten gegaan, om vergeving van z’n zonden te vragen. Wat mij betreft brandt hij eeuwig in de hel. Als de hel tenminste zou bestaan…

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • De hel bestaat, geloof me, ik heb het gezien. En dan zou je dat je ergste vijand dat nog niet toewensten. Een synagoge, een kerk, het zijn gebouwen. Dat de gebouwen te koop kwamen te staan zegt meer over de liberale joden zelf die meer en meer alles zonder G-d doen, linkse politiek steunen, homo huwelijk, abortus, euthanasie, drugsgebruik e.d. toelaten, de Toarh zegt dat er een tijd zal zijn dat G-d in de geest zal worden aanbeden ipv in gebouwen. Het is jammer, ik ben er zelf ook tegen dat zulke gebouwen “onteerd” worden door de islam. Maar wij weten 1 ding: aan het einde van alle dingen zal de afgoden dienst van de islam ophouden te bestaan, en Israel eeuwig voortbestaan.

    Like

 2. koddebeier zegt:

  Ergens ben ik jaloers op de joden die weten dat ze altijd naar Israel kunnen en dat ze er welkom zijn.
  Inmiddels is heel Europa verziekt door de mossellitus en word je in heel Europa door de politici belazerd en in de goot getrapt, dus waar moeten wij heen ??

  Liever een Jood dan een islamiet.!!

  Like

 3. Nikki zegt:

  Ik zou er maar niet te rouwig om zijn. Je moet vooruit kijken. Op tijd het zinkende schip verlaten en zorgen dat je niet achterblijft.

  Like

  • ‘Op tijd het zinkende schip verlaten en zorgen dat je niet achterblijft.’ Tja dan moet je wel over een goed gevulde portemonnee beschikken en een jeugdige leeftijd hebben, trouwens mijn ouders konden en wilden niet vluchten in de jaren 40-45. Dus ‘k ga met het zinkende schip Nederland ten onder, het is tot nu toe mooi geweest en zou niet graag met mijn benen onder iemands anders zijn tafel in een vreemd land willen zitten…

   Like

   • Nikki zegt:

    Als je niet in een vreemd land wilt zitten moet je niet in Nederland blijven. Of je moet je prettig voelen in een onveilig land vol probleemgevallen, want daar gaat Nederland heen. 150.000 Nederlanders verlaten dit land, per jaar. De meesten komen alleen terug voor vakantie, verder niet.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Nikki is weer eens kort door de bocht…
   Als het tegen zit dan gaan we er zo snel mogelijk van tussen…
   Heb je wel eens gehoord dat er mensen bestaan die het niet pikken dat hun land naar de kloten gaat, die niet laf vluchten maar zich te weer stellen en de vijand er uit trappen!?…
   De Joden eind dertiger jaren moesten terecht vluchten voor een overmacht van nazi’s,
   maar die decadente burgers van deze tijd die zodra er boe geroepen wordt met de staart tussen hun benen roepen dat ze weg willen omdat ze depressies krijgen van die verrotte islam, vind ik verachtelijk!

   Like

 4. C.A.Barstow zegt:

  Een uitgesproken voorbeeld hoe Europa langzamerhand in een islam nazistaat veranderd met dank aan de Joden hatende islamknuffellaars in Brussel.

  Like

 5. Elena zegt:

  Dat zagen alle Bron lezers al aankomen.
  De ongebreidelde import van antisemitisme…kent geen grenzen.
  Met dank aan de linkse partijen PvdAllah, Goor Links , D 666 verraders en tevens de VVD.
  Moge alle landverraders kreperen in hun eigen speeksel !!!
  AZC…WEG ERMEE !!!

  Like

 6. Petecoole zegt:

  Wanneer gebeurde nu precies hetzelfde ? Vorige eeuw vlak voor de 2e wereldoorlog !
  Toen vertrokken, vluchtten, emigreerde ook de Joden uit de nationaal socialistische landen.

  En nu gebeurt het weer…. Vooral uit landen als Frankijk, Belgie enz….

  Dit door de massale ongecontroleerde import van fascistische en racistische arabieren..
  En hier in Nederland loopt bij bij GL-PvdA-GS het kwijl uit de mond om maar fascist en racist te kunnen roepen, naar de criticasters van de fascistische en racistische islam.

  Geen goede zaak en een teken van een aanstaande (burger) oorlog.. (en bijltjesdag)

  Like

 7. rightie zegt:

  De beschaving weg en de aanhangers van die doodscultuur erin. Gefeliciteerd, Europa. Zo progressief. En zo ontzettend ACHTERLIJK.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s